Музеят на совите и този на мечките на Витоша отварят врати от 15 юни

Музеите на совите и на мечките на Витоша отварят врати от 15 юни

Снимка: Природен парк "Витоша"

 
Музеите на совите и на мечките в Природен парк "Витоша" отварят врати за посетители от 15 юни, съобщиха от дирекцията. Те ще работят от юни до октомври включително, в събота и неделя от 10:00 до 16:00 часа и се обслужват от аниматори.
 
Музеят на мечката е изграден от Дирекцията през 2004 г. на мястото на полуразрушен кантон. Намира се само на 2 км от местността Дендрариум по пътя за Златните мостове.
В музея има информация за видовете мечки, тяхната еволюция и разпространение. Специално внимание се обръща на разпространената в България кафява мечка, нейните местообитания, годишен жизнен цикъл, размери, сетива, поведение, хранене, опасностите, които крие за човека. Дават се полезни съвети на поведени при среща с мечка.
 
Музеят на совите е позициониран в Детски екостационар „Белите брези“  след Дендрариума. Тази година той беше обновен от експертите на Дирекцията. В него са експонирани 10-те вида сови, които се срещат в България. Представена е информация как виждат и чуват совите, с какво се хранят и как ловуват, кои са прелетни и кои не и много други любопитни факти.
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В природен парк "Витоша" е пуснат на свобода раненият сръндак...

Отново на свобода е пуснат раненият сръндак, който бе настанен в Зоологическата градина за преглед и лечение, след и...

Прочети още keyboard_arrow_right