От ППС: На Витоша пистите са заледени, туристите да се движат само по пътеките (СНИМКИ)

photo_library
 • От ППС: На Витоша пистите са заледени, туристите да се движат само по пътек

  Снимка: Столица.bg

 • От ППС: На Витоша пистите са заледени, туристите да се движат само по пътек

  Снимка: Столица.bg

 • От ППС: На Витоша пистите са заледени, туристите да се движат само по пътек

  Снимка: Столица.bg

Влекът на Черни връх няма да работи, гражданин го е повредил вчера

Времето е хубаво и предразполага за излет, ски и забавления на Витоша. Туристи и скиори обаче трябва да са внимателни и да спазват указателните табели и предупрежденията на Планинската спасителна служба за опасностите на Витоша.

"Нека хората се съобразят с метеорологичните условия и да бъдат в по-ниската част на планината и да не рискуват. Има много заледени писти и пътеки, слънчево е, но има и вятър, който заледява определни места. Под Черни връх също са заледени писти и пътеки. Хората тръгват нагоре, попадат на леден пасаж и нито нагоре, нито надолу. Тръгват  напряко по неутъпкано място и попадат в капан. Затова трябва да са внимателни. Имахме инцидент на Момина скала. Скиорите трябва да са с подготвени ски за заледена писта", препоръчаха пред Столица.bg от Планинската спасителна служба на Витоша.

За скиорите е важно да знаят, че знес няма да работи влекът на Черни връх. Вчера е имало инцидент и съоръжението и извън строя, съобщиха пред Столица.bg. Ще бъде ремонтиран до дни, но трябва да пристигнат резервни части.

Вчера влекът бе пуснат и работи малко над 2 часа преди инцидента. При слизане от съоръжението скиор силно блъснал теглича, той отскала нагоре при камшичния удар и се оплита с тези от отсрещната страна.  Въжето излиза от ролките и се изкривява метална част на влека.

Служители са видяли гражданинът, който също забелязва зулума, който е сътворил, бързо казва "извинявайте" и полита със ските надолу по пистата, разказаха очевидци на инцидента.

Три дни през седмицата служители са отстранявали заледените стълбове, за да може да работи съоръжението и накрая едно безотговорно действие извежда влека от строя.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

София – в топ 10 градове с най-евтини таксита...

Тaкcимeтрoвитe уcлуги ca доста ширoкo рaзпрocтрaнeни пo cвeтa и това е всеизвестен факт. Нa рaзличнитe мecтa обаче цeнaт...

Прочети още keyboard_arrow_right