По искане на прокуратурата ДНСК проверява вила „Аглика“ на Витоша

По искане на прокуратурата ДНСК проверява вила „Аглика“ на Витоша

Снимка: Столица.bg

ДНСК трябва да направи незабавна проверка на вила "Аглика" на Витоша. Проверката е по искане на ВАП и трябва да е на място и по документи, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

По случая е сезиран началникът на Дирекцията за национален строителен контрол арх. Несторов. Сградата на вилата е в Природен парк Витоша и трябва да се порвери дали са спазени всички нормативни изисквания на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и подзаконовите нормативни актове по прилагането му и другите нормативни актове по устройство на територията.

Предвид правомощията на прокуратурата да следи за спазване на законността, като предприема действия за отмяна на незаконосъобразни актове (чл. 127 т. 5 от Конституцията) ВАП е образувала преписка след като от Специализираната прокуратура (СП) е изпратено писмо, че по време на разследване е установено, че на вила „Аглика“ са извършени ненужни преустройства.

ВАП възлага на ДНСК да провери поотделно и комплексно строителния процес по евентуално извършвани преустройства. Следва да се проведат огледи на място като се изискат и всички относими данни, включително статут на терена, право на собственост или на строеж, влезли в сила кадастрални, общи и подробни устройствени планове.

Проверката ще проследи и целия инвестиционен процес, включващ всички компоненти и законови изисквания, съответствие на разрешението за строеж, ако има такова, с изискванията на нормативните актове, както и допуснати ли са нарушения.

В случай, че при проверките са констатирани данни за престъпления от общ характер, следва да се предприемат действия по реда на НПК, като за всеки отделен случай трябва да се уведоми ВАП.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Международна компания проучва и търси решение за възстановяването......

Чужда компания проучва лифта на Княжево и трябва да даде техническо решение и заключение за възможностите на възстановяв...

Прочети още keyboard_arrow_right