Столичанка се засрами и възмути от българския павилион на Експо в Дубай (СНИМКИ)

photo_library
 • Столичанка се засрами и възмути от българския павилона на изложението в Дуб

  Снимка: Столица.bg

 • Столичанка се засрами и възмути от българския павилона на изложението в Дуб

  Снимка: Столица.bg

 • Столичанка се засрами и възмути от българския павилона на изложението в Дуб

  Снимка: Столица.bg

Напъхани изкуствени рози в елементарна ваза на пода, посрещат те азиатци, които предупреждават, че родните представители идват след обяд, разказва Галина Бел

Как изглежда българския павилион на световното изложение в Дубай и изпълнява ли целта си да привлече туристи и инвестиции в София и България? На този въпрос отговор дава софиянката Галина Бел, основател на Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне, с интерес, посетила павилиона в Дубай.

Световното изложение - Експо 2020 е най-голямото в света от началото на пандемията в началото на 2020 г. Пищната церемония по откриването беше на 1 октомври 2021 г., а страната ни е представена с емблематичните за света рози, кисело мляко и др., с надеждата да се привлекат туристи и чужди инвеститори.

В сравнение с другите държави, участнички в емирството, страната ни прилича на сергия на кооперативен пазар. Ето какво написа в социалната мрежа Галина Бел, след като специално е посетила българския павилион и 

ЗА ТЪЖНИЯ И СРАМЕН БЪЛГАРСКИ ПАВИЛИОН В ДУБАЙ!

Специално отидох да то видя този така наречен павилион. Все пак е инсталиран там, за да представи България и евентуално да привлече инвеститори и туризъм.......предполагам.
Отвън витрини със снимки на млади жени и мъже и пепелник на входа. Измежду тези лица се мотляви българският флаг - нищо, което да прикани човек да влезе.
Влизаш вътре и те посрещат три средно големи видео стени, на които се въртят някакви нищо неказващи снимки. Примерно снимка с дрон над халите, на която се виждат отчетливо потрошената улица и разпадащите се релси на минаващият от там трамвай. Въртят се снимки на Стоичков, златните момичета и други спортисти. Репликата на съкровището пляцнато в средата в някакви мижави витринки и толкоЗ! Една витрина с кисели млека и сирене натъпкани като в селски магазин, а сиренето "Лакрима", доколкото знам се свързва с името на един доста популярен бизнесемн-депутат! Един регал с някакви продукти като сок от бъз например, които ми се струва, че съм виждала в дрогериите. Някакви изкуствени рози напъхани в елементарна ваза на пода. Посрещат те двама азиатци, които сигурно не знаят къде е България и казват, че българските представители идвали следобед. Общо взето този павилион сякаш е плануван и подреден от баба Пена от Чепръчене. Нямам думи! Не ми е ясно кой чужденец би се заблудил да влезе вътре и ако случайно се е оказал там, вероятно би помислил, че България се намира все още в 19 век, че е държава, в която има няколко известни спортисти и гори, които могат да се видят от дрон, скапани улици и гръцко фета сирене, което обаче се казва "Лакрима", това е! Аз бях с приятели чужденци, на които исках да покажа част от България и умрях от срам. Чудя се колко ли пари на данъкоплатците се харчат за този позор?!

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (13%, 148 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (85%, 967 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 21 Гласове)
Общо гласували: 1136 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Софийска вода: Уикенд в луксозeн хотел за абонамент за електронна......

Всички клиенти на Софийска вода, които се регистрират за получаване на електронна фактура в периода от 1 юли до 30 септе...

Прочети още keyboard_arrow_right