Вицепремиерът М. Николова и ректор на НСА подписаха договор за сътрудничество в туризма

Вицепремиерът М. Николова и ректор на НСА подписаха договор за сътрудничест

Снимка: Министерство на туризма

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и проф. Николай Изов, ректор на Националната спортна академия „Васил Левски“, подписаха договор за сътрудничество в НСА.

Според договора двете страни ще участват съвместно в научни и научно-приложни изследвания, образователни и други проекти в рамките на национални и международни програми в областта на спортния туризъм. Те ще си взаимодействат и при разработването на законово-нормативната уредба, отнасяща се за по-достъпна среда на спортно-туристически услуги, за хора с увреждания и специални потребности. Двете институции ще работят за синхронизиране на спортния туризъм с европейските стандарти за водните и планинските спортове.

Министерството на туризма и НСА ще си сътрудничат при участие в експертни комисии за категоризации, оценяване и сертифициране на обекти и планински водачи в спортния туризъм, така и при подготовката и реализацията на други спортни специалисти в областта на спортно-туристическата индустрия.

“Ще работим заедно за по-доброто позициониране на спортно-туристически дейности и услуги, тъй като през последните години те добиват голяма популярност, а за нас е важно да развиваме различни форми на туризъм, чрез които да привличаме повече посетили както от България, така и от чужбина”, допълни министър Николова.

“Споразумението регламентира добрите практики и инициативи, които Министерството на туризма и академията могат съвместно да реализират”, посочи от своя страна проф. Изов. Той благодари на министъра за сътрудничеството и подписването на договора.

Той припомни, че НСА има сериозен принос в подготовката на кадри за сектор туризъм, където се обучават студенти за спортна анимация, както и по програми, свързани със ски учителите и планинските водачи. “Имаме магистърски програми, свързани със СПА услугите, както и сериозен принос в подготовката на спасители”, уточни още ректорът на НСА.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Автобусите до Витоша вече ще имат и багажници за велосипеди...

На автобусите, които вървят до Витоша, вече се монтират и багажници за превоз на велосипеди до планината. Това става въз...

Прочети още keyboard_arrow_right