menu close
° close
Столица новини от София.
more_vert close

Забавления в София

Най-добрите места за забавления в София с цени, снимки, местоположение.

Кино Култура

Кино „Култура“ е едно от най-новите в столицата. То отваря врати през зимата на 2018 г. Новото кино е вдъхновено от старото, носещо същото име, находящо се преди на ул. „Солунска“ и ул. „Граф Игнатиев“. То е било една от емблемите на града и е посрещало зрителите в два отделни салона, в които са се прожектирали филми от цял свят. Новото кино „Култура“ е на ул. "Сан Стефано" 22.

Екипът, който възражда киното, иска мястото да стане любимо място за култура и изкуство в София. Пространството разполага с три екрана. Дизайнът му е уникален. Интериорът позволява освен прожекцията на филми, да се организират литературни четения, представяне на книги, концерти, театрални представления и всякакви културни събития.

Според авторите на проекта за новото кино, то няма да е възраждане на старото кино „Култура“. Те се стремят да превърнат новото място в любима модерна среда , в която столичани да се чувстват добре. Младите да го припознаят като свое място. Навсякъде да се чувства уюта, който напълно липсва в кино салоните.

Киното предлага 3 големи екрана. Столовете са от старо кино от 50-те години на 20 век. Интериора не е подреден като традиционен киносалон. Изключително интересна е стената с филмови клапи с подписи на известни актьори от целия свят. Младият екип залага на разнообразните културни събития и богатата програма, която се планира ежемесечно.


Галерия

За контакти

  • languageСофия
  • local_phone089 770 7001
  • placeул. Сан Стефано 22, София

Времето в София

Въздухът в София

Реклама