menu close
° close
Столица новини от София.
more_vert close

Забавления в София

Най-добрите места за забавления в София с цени, снимки, местоположение.

Младежки театър „Николай Бинев“

Младежкият театър през 1945 г. се появява с името „Детски народен театър“. Печели славата под наименованието „Народен театър за младежта“. Името „Николай Бинев“ приема през 2006 г

Театърът започва дейността си през 1945 г. в сградата, принадлежала на бившото кино „Балкан“. Първият спектакъл е премиерата на „Котаракът в чизми“. Екипът на театъра среща много трудности по пътя към утвърждаването на театъра като място за изнасяне на постановки за децата. Скоро след основаването на Младежкия театър, трупата се мести на ново място - на „Княз Дондуков”. За съжаление новата сграда е опожарена и театърът непрекъснато сменя адреса си. Едва през 2006 г. трупата влиза в своя сграда на стария адрес на бул. „Княз Дондуков”.

В същата година театърът приема и името „Николай Бинев“, актьор, който е неразривно свързан с историята на театъра. Театърът разполага с голям салон и допълнителни помещения. Целия театър има самостоятелно отопление. Големият салон осигурява места за 450 човека, разположени на партер и балкон. Техническото оборудване е модерно. Осветлението и звука максимално подпомагат възприемането на случващото се на сцената.

Театърът има и камерна сцена. Тя предлага 90 места. Техническото оборудване също е на ниво. Освен за театрални спектакли, двете зали се отдават под наем за различни конференции, срещи, семинари.

Трупата има редица ценни номинации и награди от български и международни конкурси.


Галерия

За контакти

  • languageСофия
  • local_phone+359 02 988 17 5
  • placeбул. „Княз Дондуков“ 8 – 10, София

Времето в София

Въздухът в София

Реклама