1200 розови балона ще полетят над София

1200 розови балона ще полетят над София

Столица.bg

В памет на жените, загубили битката с рака на гърдата

Навръх Международния ден за борба с рака на гърдата, край НДК, близо до Моста на влюбените, в 13:00 часа на 19 октомври ще бъдат пуснати във въздуха 1200 розови балона с хелий – в памет на жените, които губят битката с болестта.

Събитието е част от информационната и профилактична кампания на Първа САГБАЛ „Света София“, която се провежда традиционно през октомври, съвместно със Столичната община. В него ще участват представители на Столичната община, лекари от Първа САГБАЛ „Света София“. Каним и жени, преборили болестта, както и такива, които подкрепят кампанията и със своите постижения и публичен образ могат да помогнат, призовавайки дамите да не отлагат своя преглед. На събитието са поканени и всички, които искат да покажат своята съпричастност и подкрепа.

Освен Първа САГБАЛ „Света София“, тази година в кампанията с безплатни прегледи през октомври участват и УМБАЛ „Георги Странски“ – гр. Плевен, и УМБАЛ „Св. Марина“ – гр. Варна. Партньори на събитието на 19 октомври са Столична община, фондация „Една от 8“, Български форум на бизнес лидерите, Българска национална телевизия, списание „Кенгуру“.

Събитието и кампанията като цяло имат за цел да напомнят на жените да си направят профилактични прегледи, защото ранната диагностика спасява живот. Над 3500 жени годишно са диагностицирани с рак на гърдата у нас. Според данни на Световната здравна организация, това е най-разпространеното онкологично заболяване в света. Балоните, които ще бъдат пуснати във въздуха са екологични и биоразградими, с международни сертификати, и няма да причинят замърсяване на околната среда.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Безплатни консултации за възпалителни чревни заболявания в столич......

Безплатни консултации за пациенти с Хронични възпалителни чревни заболявания ще се провеждат в Световният месец за борба...

Прочети още keyboard_arrow_right