1466 ваксини са поставени в „зелените коридори“ на общината за почивните дни

1466 ваксини са поставени в „зелените коридори“ на общината за почивните дн

Снимка: Столична община

Общо 1466 ваксини са поставени за почивните дни, събота и неделя в „зелените коридори“, в които желаещите се имунизираха срещу COVID-19, съобщиха от Столична община.

Ваксини през уикенда се поставяха в шест изнесени кабинета. От 13:00 до 18:00 часа в пет мола – в The Mall на бул. "Цариградско шосе", "България Мол" на бул. "България", Мол "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг Мол", а от 09:00 до 16:00 ч. в Културния дом в кв. "Дружба". Медицинските екипи във всички пунктове са от общинските диагностично-консултативни центрове и многопрофилни болници.

Осигуряването на ваксините е с помощта на Столичната РЗИ и екипите на „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община. Столичани могат да избират от всички разрешени до момента от ЕС ваксини. Общо от началото на кампанията през уикендите са поставени близо 15 000 ваксини.

В работни дни желаещите имат възможност да се ваксинират в общинските ДКЦ-та, където досега са поставени 14 455 ваксини. Повече информация за кабинетите за ваксинация може да се намери на сайта на Столична община.

Продължава и инициативата на Столична община за извършване на ваксинация на място при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Поставянето на ваксини в мобилните пунктове започна с цел увеличаване на броя ваксинирани на територията на Столична община по идея на кмета София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на Столичната РЗИ.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Американски кардиолози ще обучават медици от столичната ИСУЛ...

Четирима лекари от Спешно отделение и четирима кардиолози от Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Царица Йоанна &nda...

Прочети още keyboard_arrow_right