2-годишният Виктор се бори с мускулна дистрофия, семейството се нуждае от финансова помощ

2-годишният Виктор се бори с мускулна дистрофия, семейството се нуждае от ф

Снимка: Личен архив

За лечението на момченцето са необходими 54 000 евро за 6 вливяния на стволови клетки в болница в Истанбул

Двегодишният Виктор от София се бори с коварна диагноза - мускулна дистрофия. До преди два месеца родителите му изобщо не подозират, че съдбата ще ги изправи пред най-тежкото изпитание - битка за здравето на тяхната рожба.

Малчуганът, на 2 години и 2 месеца, е усмихнато и жизнено дете. На 18 април т. г. е приет в детската болница "Проф. Иван Митев" в столицата, по съвсем друг повод. Неочаквано за всички лекарите му постават диагнозата Мускулна дистрофия - рядко генетично заболяване. Ако не се започне веднага лечение, болеста бързо прогресира.

Родители и близки са в шок, защото към момента, Виктор няма никави симптоми на болестта.
"В България, лекарите не предлагат никакво адекватно лечение и се обърнахме към болница в Турция. Веднага се свързахме с лечебно заведение в Истанбул и по тяхно искане, изпратихме епикриза и клипче, как се движи детето. Проф. д-р Ердал Карайоз, ръководител на Отделение "Стволови клетки и регенеративна медицина", разгледа всичко и назначи терапия с вливане на стволови клетки", разказа пред Столица.bg лелята на малкия Виктор.

Първото вливане е била на 17 май т. г. , а второто е планувано за 31 май т. г.. Средствата за тези интервенции бързо са събрани, но след това двегодишното дете има нужда от 6 вливания и на болницата трябва да се преведат 54 000 евро, с които семейството не разполага. Семейството е организирало кампания и във фейсбук за събиране на парите, необходими за спасяването на Виктор.

Семейството благодари предварително на всички хора за подкрепата!

Дарителска сметка:
IBAN: BG29RZBB91551014654082
BIC: RZBBBGSF
Виктор Николаев Желев /
Viktor Nikolaev Zhelev

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Проф. Иво Петров спаси 73-годишен мъж с рядка операция...

Скъпоструваща и рядка операция извърши екипът на проф. Иво Петров - инвазиван кардиолог и общински съветник, бивш зам.пр...

Прочети още keyboard_arrow_right