HyperArc HD едновременно облъчва множество метастази в областта на главата

HyperArc HD едновременно облъчва множество метастази в областта на главата

Снимка: Уни Хоспитал

Онкологичен център „Уни Хоспитал“ вече разполага с най-съвременна методика в радиохирургията

С най-съвременна методика в радиохирургията разполага вече Онкологичен център „Уни Хоспитал“ в Панагюрище, съобщиха от болницата. Методиката HyperArc HD дава възможност за едновременно облъчване на множество метастази в областта на главата и съкращава времето за облъчване.

Изцяло автоматизирано-роботизираните движения позволяват лечението да започне и да бъде проследено без последващи влизания в залата за провеждане на лъчетерапия.

Заедно с това HyperArc HD методиката се справя успешно с едно от големите предизвикателства в областта на стереотактичната радиохирургия – максималното запазване на здравите тъкани. Облъчването при тази методика е не-компланарно (облъчване от множество входни точки, осигурено чрез ротация на пациентската маса), като по този начин дозата, получена в околните тъкани, е много по-малка. Това, от своя страна, осигурява възможност за последващо лечение, ако такова е необходимо.

Благодарение на методиката HyperArc HD, прилагана от екипа на отделението по Лъчелечение в Онкологичен център „Уни Хоспитал“, пациентите с множество мозъчни метастази ще имат възможност за оптимално и навременно лечение и значително подобрение на качеството на живот.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Проф. Иво Петров спаси 73-годишен мъж с рядка операция...

Скъпоструваща и рядка операция извърши екипът на проф. Иво Петров - инвазиван кардиолог и общински съветник, бивш зам.пр...

Прочети още keyboard_arrow_right