Българският младежки червен кръст отбелязва 100 години

Българският младежки червен кръст отбелязва 100 години

Столица.bg

Доброволците празнуват

На 14 октомври 2021 г. Българският младежки Червен кръст (БМЧК) ще отбележи един век от създаването си. БМЧК е неразделна част от БЧК и е националнопредставителна младежка организация, която чрез доброволците си в цялата страна и посредством своите програми, дейности и услуги, приобщава децата и младите хора към хуманитарните принципи, работи за намаляване на социалната и здравната им уязвимост, извършва застъпничество за подобряване на благосъстоянието им и насърчава толерантността. За своите 100 години, организацията подпомага милиони младежи и деца чрез обучения, промоция на хуманитарни ценности, здравна просвета и подготовка за реакция при бедствия и кризи.

„През последните 100 години историята на Българския младежки Червен кръст е неразделна част от историята на България. Доброволците на БМЧК  винаги са били готови да се отзоват в помощ на българското общество при всяка криза, извънредна ситуация или драматично събитие“ – се казва в приветствието на Франческо Рока, президент на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, съобщават от БЧК.

По случай годишнината от 11:00 ч. в зала „Музейна“ на БЧК /бул. „Джеймс Баучер“ № 76/ ще бъде валидирана пощенска марка в блок, дело на художничката Жаклина Симова. Марката ще бъде официално валидирана от Деян Дънешки, главен изпълнителен директор на Български пощи, от акад. Христо Григоров, председател на БЧК, и от Стели Джамбазова, председател  на БМЧК.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Шест клиники на Военномедицинска академия стават COVID-зони...

Шест клиники от структурата на Военномедицинска академия временно ще бъдат трансформирани в звена за работа с пациенти с...

Прочети още keyboard_arrow_right