Болницата в Панчарево има нова отоплителна инсталация (СНИМКИ)

photo_library
 • топло

  Снимка: Столична община

 • топло

  Снимка: Столична община

 • топло

  Снимка: Столична община

Болницата в Панчарево посрещна зимата с нова отоплителна инсталация. В момента температурата в коридорите на лечебното заведение е около 20 градуса, а в спалните и салона за рехабилитация - 22-23 градуса. "Миналите години много често имаше аварии и течове, а тук постоянно имаме пациенти, които не може да държим на студено", каза пред заместник- кмета на столицата по здравеопазване и финанси Дончо Барбалов д-р Андрей Андреев, управител на общинската болница за долекуване в Панчарево. Барбалов, заедно с директора на дирекция "Здравеопазване" д-р Моника Чеуз днес провериха състоянието на лечебното заведение.  
 
През лятото там беше основно ремонтирана отоплителната инсталация и покривът на сградата. Проектът, на стойност 500 000 лв., бе финансиран със средства от Общинския приватизационен фонд /СУСОПФ/, след решение на СОС.
Подменени бяха всички тръби за топлоподаване - от котела, който се намира в специално помещение в двора на болницата, до последния радиатор в сградата. Тръбната разводка - хоризонтална и вертикална, включва общо близо 10 километра тръби.
 
Лечебното заведение разполага с 90 места за пациенти, които провеждат рехабилитация след активно лечение в други болници. За тях се грижат общо 50 души - лекари, рехабилитатори и помощен персонал.
 
В Панчарево се лекуват предимно хора, претърпели катастрофи, заболявания на опорно -двигателния апарат или на сърдечно-съдовата система /инсулт, инфаркт/. Годишната издръжка на болницата е 950 хил. лв. От тях 250 хил. лв. се отпускат от НЗОК, а останалите средства се осигуряват от Столична община.
Според специалистите, лечението и рехабилитацията, провеждани в общинската болница са на много добро ниво и пациентите са изписвани от там със значително подобрение на състоянието.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Втора градска купува апарат, важен за лечение при белодробни усло......

  Предстои столичната Втора градска болница да закупи апарат, който е от особено значение за лечението на пациенти...

Прочети още keyboard_arrow_right