Честит празник медици! Вие сте надеждата и победата!

Честит празник медици! Вие сте надеждата и победата!

Илюстративна снимка

Поредния 7 април, но не и поредния празник на лекари и медици! Тази година празникът е различен - без наздравица. Различен е за лекари, фармацевти, лаборанти, сестри, санитари и всички здравни работници, които са в битката с коварна зараза - COVID-19! Различна не е само надеждата ни, че пак ще сте победители.

Днес празникът на медиците е толкова необикновен, колкото е необикновенно да не излизаш 14 дни от болницата. Там в схватката с коварен вирус, който със сигурност ще надвиете и както ни обещахте #всичко ще бъде наред.

В Световния ден на здравето, в Деня на здравния работник светът е разтърсен от СOVID-19. Няма претенции за заплати, няма синдикати, няма протести, няма недоволни. Няма хулени и бити медици! Сред болните, маските ръкавиците и даренията има само признателност.

Всички очи са вперени във вас с надеждата да излезете от защитните си костюми и инфекциозни отделения, носещи ПОБЕДАТА! И да, вие сте победители, защото пренебрегнахте семейства, деца и роднини и се посветихте на дълга си - да спасявате човешки животи.

#Ниесмевкъщи, а вие на работа, на поста си, сред заразените от COVID-19, сред нуждаещите се от вашите знания, умения и усилия.

В битката за запазване на човешкия живот сте всички вие, които въпреки епидемията изпълнявате дълга си - оперирате, лекувате, поемате в ръцети си новородени и дават живот. Във вашите ръце е Белият свят, както казват възрастните хора. И вие го пазите с всички сили!

На сцената ЖИВОТ вие носите надеждата! За вас са всички аплодисменти! Поклон пред вас!

И нека всички вие, скъпи медици, сте здрави, да запазите вашия живот чист и свещен, както и изкуството МЕДИЦИНА. Пожелаваме ви това, в което сте се заклели - да живеете дълго, да преуспеете в изкуството и да станете прочути во веки веков!

Благодарим ви!
Бъдете благословени!

Столица.bg ви честити празника!

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Втора градска купува апарат, важен за лечение при белодробни усло......

  Предстои столичната Втора градска болница да закупи апарат, който е от особено значение за лечението на пациенти...

Прочети още keyboard_arrow_right