Да помогнем на 35-годишния Иван да победи левкемията

photo_library
 • Иван Пещенски в битка с левкемията

  Снимка: Личен архив на семейството

 • Иван Пещенски в битка с левкемията

  Снимка: Личен архив на семейството

 • Иван Пещенски в битка с левкемията

  Снимка: Личен архив на семейството

 • Иван Пещенски в битка с левкемията

  Снимка: Личен архив на семейството

До края на май трябва да се съберат 250 000 американски долара за трансплантация на костен мозък в Израел

Съдбата изпитва силните! А дали е справедливо? Пред най-голямото изпитание съдбата е поставила 35-годишния Иван Пещенски. Преди година той чува ужасната диагнозата - Остра миелоидна левкемия с много висок риск. Започва най-голямата битка. До него е съпругата му Гергана и 3-годишната им дъщеричка Калина. За известно време обаче Иван не може да гушка малката си принцеса, защото е със срината имунна система. Гледа я само през стъкло, разказват през сълзи негови приятели.

Иван е завършил НСА, като кинезитерапевт и е върнал към живот стотици, хиляди пациенти. Благодарностите към него нямат край. Той е върнал към живот хора, които отчаяно са попаднали в ръцете му и благодарение на упоритостта и отдадеността, професионалистът Иван Пещенски ги е възстановил и е върнал радостта им отново да се движат. И някак си като реванш, съдбата поставя животът на Иван в ръцете на хората, на всички нас, като общество.

В следващите няколко дни за живота на Иван спешно трябва да се съберат 250 000 американски долара (за сметката виж снимка 3). До момента в сметката му има около 25 000 долара. Когато е било необходимо, Иван се раздава, защото за него е въпрос на чест да помогне на пациентите си. Сега, когато той се нуждае, му е трудно да приема помощ. Но тя е задължителна, за да победи в битката за живота и да може отново да бъде чудотворецът, който вдига хората от инвалидни колички и след счупвания. Иван е любимият съпруг, обичаният баща, верният приятел и всеотдаен кинезитерапевт. Притежава качествата на голям човек.

В кампанията за набиране на средства вече са се включили неговите приятели и излекувани пациенти. Преди година той се разболява и няколко дни е с треска, главоболие и изтощение. Приемат го в болница със съмнения за пневмония. На следващия ден 35-годишният мъж и семейството му чуват страшната диагноза - Остра миелоидна левкемия с много висок риск. Той и семейството му са вцепенени. Започват въпрос след въпрос. Силният и енергичен мъж не успява да измине и 100 м и да стои седнал повече от 5 минути.

След шока идва ред на лечението. Първо със силна химиотерапия, последвана от поддържащи химиотерапии и тежка процедура – трансплантация на стволови клетки в НСБАЛХЗ - София. След всички усилия обаче, успехът е краткотраен и няма лечебен ефект, а възможностите за това в България са вече изчерпани. Целта е Иван влезе в ремисия, за да се направи трансплантация на стволови клетки от съвместим донор. Това е лечението и спасението. Семейството получава надеждата и потвърждение от болница в Израел.

Близки, приятели, познати, пациенти и роднини са заедно с Иван в битката и всички се заемат със събирането на средствата. До края на май сумата от 250 000 долара трябва да се събере, за да замине Иван на лечение в Израел. А той ще победи, защото сторените от него добрини са по-силни от предизвикателството на съдбата!

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Къде ще прекарате лятото?
 • В София (39%, 47 Гласове)
 • На българското черноморие (17%, 20 Гласове)
 • Гърция или чужбина (30%, 36 Гласове)
 • На село (7%, 8 Гласове)
 • Не съм решил (8%, 9 Гласове)
Общо гласували: 120 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Национална кардиологична болница подкрепя децата в риск...

Споразумение сключиха фондация „За нашите деца“ и Националната кардиологична клиника в София, съобщава Медиа...

Прочети още keyboard_arrow_right