Дарен апарат ще помага на лекарите от "Пирогов" за тежко пострадали пациенти (СНИМКИ)

photo_library
 • Дарен апарат ще помага на лекарите от "Пирогов" за тежко пострадали пациент

  Снимка: Институт за спешна медицинска помощ "Пирогов"

 • Дарен апарат ще помага на лекарите от "Пирогов" за тежко пострадали пациент

  Снимка: Институт за спешна медицинска помощ "Пирогов"

Клиниката по неврохирургия на "Пирогов" получи като дарение апарат, който ще помогне много в работата на лекарите. Това е Интубационен ендоскоп, а жестът е на Фондация „Продължи доброто” и нейният председател Нели Беширова.
 
Освен работата си в борбата с COVID-19 в най-голямата спешна болница у нас продължават ежедневно да помагат на най-тежко пострадалите при катастрофи и различни инциденти от цялата страна. Дарението ще помогне в грижата за тези случаи. 
 
Интубацията на пациенти с тежки травми на гръбначния стълб е невъзможна, защото шията трябва да остане неподвижна, за да не се стигне до сериозни усложнения.  В тези случаи Фибробронхоскопът е незаменим помощник за спешни екипи. Снабден с гъвкава тръба, микрокамера и щипка, апаратът може да осигурява както притока на въздух, така и възможността да бъдат отстранявани чужди тела или течности в дихателните пътища и да бъдат вземани проби. 
Този апарат поставя прецизността, на която държим, на друго ниво. Най-големият плюс е за пациентите, защото подобрява бързината, с която можем да реагираме и която спасява животи”, каза доктор Валерий Плачков, началник на отделението  по „Анестезиология и интензивно лечение” и на четирите операционни зали в Клиниката по неврохирургия в „Н.И.Пирогов”.
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичното ДКЦ ХII ще извършва изследване на Антигенен SARS-COV-2...

Освен през делничните дни, от тази събота и неделя, 7 и 8 август, в Диагностично консултативен център XII /ДКЦ XII/ в Со...

Прочети още keyboard_arrow_right