Детската неврохирургия в "Пирогов" получи дарение от признателен родител

-

Снимка: УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“

Отделение „Детска неврохирургия“ към Клиника по неврохирургия на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ получи дарение от 4 бр. инфузионни помпи, съобщават от столичната болница. Дарението е направено от Александър Галендинов – признателен родител на изписан малък пациент от отделението.

С огромна благодарност от името на болницата апаратите бяха приети от главната медицинска сестра на лечебното заведение – Маргарита Стоянова и старшата медицинска сестра на „Детска неврохирургия“ – Даниела Иванова.

„Инфузионните помпи са изключително ценни за работата в нашето отделение. Благодарение на тях имаме възможност да дозираме прецизно количествата медикаменти, които нашите най-малки пациенти трябва да получат за точно определено време. Това се отнася в още по-голяма степен, когато полагаме грижи за новородени“, сподели ст.м.с. Иванова.

Главна медицинска сестра Стоянова благодари на дарителя и изрази своята вяра, че това благородно деяние, подобно на редица други, ще намери своите последователи, защото доброто също може да бъде заразно.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Лекари от столичната болница „Чирков“ с медали в Националните спо......

Медици от столичната УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ се включиха в Националните спортни игри за транспла...

Прочети още keyboard_arrow_right