Физиотерапията в "Пирогов" получи ултрамодерен апарат, който работи сам

-

Снимка: УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“

Ултразвукововата терапия в "Пирогов" премина в ново, революционно ниво - без да се управлява от човек. Това съобщават от столичната спешна болница.

Безоператорният апарат ще подпомага по-бързото и качествено възстановяване на пироговските пациенти. Той е предназначен за лечение на деца от 2 до 18 годишна възраст и e единствения по рода си безоператорен апликатор за ултразвукова терапия, базиран на уникалната технология Rotary Field, която осигурява извършването на бърза, ефективна и комфортна терапия без мануална дейност.

Апликаторът съдържа няколко кварцови кристала, чието управление е изцяло автоматизирано и се извършва от самостоятелен процесор. Тяхното последователно активиране създава ротационно ултразвуково поле, чиято площ може да достигне до 18 см2. Скоростта на ротация на кристалите, изходната мощност и дълбочината на проникване на ултразвуковите вълни се определят автоматично от процесора.Предимствата на технологията за малките пациенти и физиотерапевтите на която е базиран, осигурява изключително прецизен контрол и носи множество позитиви както за сигурността на децата, така и за работата на специалиста.

"От една страна,малкият пациент се чувства спокойно и комфортно. Той ще усети приятно затопляне в третираната зона, което наподобява лек масаж на тъканите. Процедурата е изцяло безболезнена и относително кратка, което няма да попречи на ежедневния му ритъм, а напротив – ще подобри неговото физическо състояние. От друга страна, терапевтът спестява време, усилия и финансови средства. Използваната технология е изключително прецизна и напълно безопасна.", обяснява ръкводителят на отделение доц. Красимира Казалъкова.

С новият апарат лечението на малките пациенти се случва без мануална намеса. Апаратът е изключително подходящ в случаите на:

болести на опорно двигателния апарат;
деца претърпели термична травма;
след коремни хирургични интервенции;
след гръдни операции;
неврологични заболявания и др.

Отделението по „Физикална и рехабилитационна медицина” на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” е получило апаратът от "Българската Коледа" благодарение на щедростта на дарители, повярвали в силата на доброто и обединението, съобщават още от столичната болница.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 278 Гласове)
Общо гласували: 438 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отлага се въвеждането на електронните рецепти за две групи лекарс......

Измененията в условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти ще влязат в сила с точно посочена дата...

Прочети още keyboard_arrow_right