Голяма болница с 3 корпуса и хеликоптерна площадка ще се строи в Казичене

Голяма болница с 3 корпуса и хеликоптерна площадка ще се строи в Казичене

Снимка: Google.com

Лечебното заведение ще има Педиатрия и 15 операционни зали

Съвсем скоро се очаква да започне строежът на огромна болница с 14 отделения, сред които и педиатрия и хеликоптерна площадка в село Казичене, район Панчарево-Столична община. Новината съобщи местният кмет Григор Григоров в социалната мрежа.  Инвеститор е "Чайкафарма".

Сградата ще е разположена на 16 декара от общо 52 декара терен - бившата "Накова градина" зад ресторант Корията, срещу МСК. Болницата ще е многопрофилна за активно лечение, а сградата ще е с 3 корпуса - 7, 6 и 3 етажа, научи Столица.bg.

Все още не е известно кога ще е първата копка, но всички строителни документи са изрядни и се очаква началото на строителните дейности. От внесеното от инвеститора уведомление за инвестиционно предложение в РИОСВ-София става ясно, че болницата ще е общо с 470 легла и отделения по кардиология, кардиохирургия, съдова хирургия, образна диагностика, лаборатории, нервни болести, неврохирургия, рехабилитация, медицинска онкология, лъчелечение, пулмология, акушерство и гинекология, урология, гастроентерелогия и педиатрия.

В отделно крило ще са хирургичните отделения - анестезиология и интензивно лечение - 40 легла, кардиохирургия - 25 легла, неврохирургия 25 легла, ортопедия и травматология - 30 легла, съдова хирургия - 30 легла, обща хирургия - 30 легла, гръдна хирургия - 20 легла, урология - 20 легла, гастроентерология - 20 легла, пневмология и фтизатрия - 20 легла.

Операционният блок ще има 15 операционни зали. Това крило на болницата ще е със 7 наземни етажа и подземен, както и с хеликоптерна площадка.

При строителството на болницата ще се ползва уличната инженерна инфраструктура на София, водоснабдяването ще от съществуващ водопровод на около 200 м от строителната площадка. Относно канализацията инвеститорът предвижда изграждане на локална пречиствателна станция за битови води в имота. За тока се предвижда присъединяване до подстанция ЕСО. При сторителните работи не се предвижда използването на взривове.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Слави Трифонов на преглед в Софиямед след прекаран COVID-19...

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов е забелязан в столичната болница "Софиямед", съобщи Нова телевизия. Той е по...

Прочети още keyboard_arrow_right