И болница Токуда стана университетска по предложение на Софийски университет и МЗ

И болница Токуда в София стана университетска

Снимка: Фейсбук

Решението бе взето на заседание на Министерски съвет

Софийската болница Токуда, която е от групата на Аджибадем Сити клиник, вече стана университетска. Решението бе взето на заседание на МС на 7 април т. г. Това е нов, заслужен академичен успех, след години натрупан опит в провеждането на обучение на докторанти в професионалното направление „Медицина“, похвалиха се от столичното лечебно заведение.

Официалното одобрение на кабинета е след предложение на министъра на здравеопазването въз основа на мотивирано искане от страна на Ректора на Софийския университет и Болница Токуда.

В Токуда се провежда и практическо обучение на специализанти по 43 специалности, теоретично и практическо обучение на студенти по “Медицина” ,“Здравни грижи“, „Обществено здраве“, както и сертифицирани курсове за продължаващо обучение на лекари и медицински сестри.

Университетска е поредното признание за дейността на Токуда в учебната и научна сфера.
От 2013 г. лечебното заведение е признато от Министерство на образованието и науката за Научна организация. То има акредитация за обучение по 9 докторски програми. До момента 20 докторанти успешно са защитили научната си работа и има зачислени други 28 докторанти, включително и от други болници.

Научната организация към лечебното заведение разполага с 90 души академичен състав - хонорувани асистенти, главни асистенти, доценти и професори и предоставя високо ниво на обучение на студенти, специализанти и докторанти. В момента в болницата се обучават 102 специализанти, назначени на трудов договор.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Дарен апарат ще помага на лекарите от "Пирогов" за тежко пострада......

Клиниката по неврохирургия на "Пирогов" получи като дарение апарат, който ще помогне много в работата на лекарите. Т...

Прочети още keyboard_arrow_right