И ДКЦ 8 ще си поставя фотоволтаична система

-

Снимка: Столица.bg

ДКЦ 8 има намерение да изгради със собствени средства фотоволтаична централа в сградата на лечебното заведение. С инвестицията се предвижда да се намалят разходите на поликлиниката, която обслужва столичния район „Надежда“, за електроенергия, които през последните две години са се увеличи с близо 70% .

Според управителя на ДКЦ-то д-р Слави Славчев, дружеството има възможност да закупи и изгради трифазна фотоволтаична система за собствени нужди с отдаване на излишна енергия в мрежата, на стойност до 60 000 лева с ДДС. Предложението е за централа с мощност до 30 Kwh. В цената на офертата са включени развитие и управление на проекта, инсталиране и въвеждане в експлоатация. За целта, Столичният общински съвет трябва да одобри доклада на общинските съветници д-р Антон Койчев и д-р Веселин Милев, както и зам.-кметът Дончо Барбалов. Предложението е подкрепено от Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика.

Фотоволтаични системи вече има изградени в двете бази на ДКЦ 12 в район "Люлин", както и в ДКЦ 22 в район "Слатина". Такава инвестиция в момента се изпълнява в общинската Университетска Първа МБАЛ, подготвя се провеждането на конкурс за изграждане на фотоволтаична система и в ДКЦ 25 в жк "Младост".

Текст: Пресцентър на Столичния общински съвет

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Благотворителна кампания на БПЦ ще подпомогне детско отделение в ......

Традиционната благотворителна кампания на Светия Синод на Българската православна църква по повод 1 юни – „Д...

Прочети още keyboard_arrow_right