На бензиностанция на Суходол инсталираха автоматичен дефибрилатор

Верига бензиностанции инсталира автоматични дефибрилатори, едната е на Сухо

Снимка: Action Global Communications Bulgaria

Верига бензиностанции е посатвила животоспасяваща апаратура на 20 обекта по магистрали и транзитни маршрути

Голяма верига от бензиностанции в България вече е инсталирала на 20 обекта автоматични дефибрилатори. Едната от бензиностанциите е в софийския квартал Суходол, похвалиха се от централата на компанията у нас.

Животоспасяващите апарати са монтирани набензиностанции на магистрали и транзитни пътища в страната, като това е първата подобна инициатива на компанията в България. Инициативата поде световни известнтият инвазивен кардиолог проф. Иво Петров, който е общински съветник и 3 години бе и зам.-председател на местния софийски парламент.

СОС прие неговият доклад и много хора минаха на обучение за работа с автоматичните дефибрилатори, а такива има инсталирани на някои главни улици в столицата.

„Изследванията сочат, че използването на дефибрилатор през първите 3-5 минути от спирането на сърдечната дейност подобрява шансовете за оцеляване с 50-70%, а незабавната му употреба може да доведе до 90-95% преживяемост. Очевидно е, че колкото по-бързо пациентът получи адекватна помощ, толкова по-големи са неговите шансове,“ каза проф. д-р Иво Петров, председател на Българския съвет по ресусцитация.

„Инсталирането на дефибрилатори на обекти на компанията е ценна дългосрочна инвестиция в здравето и благосъстоянието на нашите колеги, клиенти и всички пътуващи – нещо, което е основен приоритет за нашата компания. Надяваме се никога да няма необходимост някой от дефибрилаторите да влезе в употреба, но мисълта, че са на разположение в случай на нужда, ни дава надежда, че можем да допринесем за спасяването на човешки живот,“ казва управителят на компанията в България Дечебал Тудор.

По данни на Фондация „Първите три минути“ близо 10 000 души в България годишно са засегнати от сърдечен арест, като за много голям процент от хората той се случва извън болнично заведение. Сърдечен арест възниква, когато нормалната работа на сърцето спре поради електрическа малфункция, което причинява внезапна загуба на кръвообращение и води до липсата на приток на кислород за мозъка.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 93 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 56 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 264 Гласове)
Общо гласували: 413 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Благотворителна кампания на БПЦ ще подпомогне детско отделение в ......

Традиционната благотворителна кампания на Светия Синод на Българската православна църква по повод 1 юни – „Д...

Прочети още keyboard_arrow_right