Национална конференция по ваксинопредотвратими заболявания в София

-

Снимка: unsplash

Първата национална конференция по ваксинопредотвратими заболявания ще бъде официално открита на 11 ноември в 13 ч. и ще продължи до 13 ноември 2022 г., съобщават организаторите на събитието. Конференцията ще се проведе в зала „Опера“ на х-л Астория в София.

Конференцията се организира по инициатива на Фондация Астра Форум, съвместно с представителствата на УНИЦЕФ и СЗО в България. Председател на Организационния комитет е доц. Ангел Кунчев – Главен държавен здравен инспектор в Министерство на здравеопазването.

В събитието ще участват още Момчил Баев, д.м., председател на фондация Астра Форум, д-р Асен Меджидиев, министър на здравеопазването, д-р Сидхарта Датта, регионален съветник по въпросите на имунизациите в регионалния офис на СЗО, Деян Денев, председател на АрФарм, проф. Ива Христова, председател на научния комитет на конференцията и директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Очаква се присъствено да участват близо 180 души, а чрез онлайн излъчване - още над 100 медицински специалисти от цялата страна.

Ваксинационното покритие по задължителния календар в България е спаднало през 2021 г. под 90% за всички ваксини, с изключение на БЦЖ, констатират медиците. Тендеция към спад се наблюдава от 2020 г. Затова Първата национална конференция по ваксинопредотвратими заболявания си поставя за цел да събере на едно място медицински специалисти, работата на които е свързана с ваксинопредотвратимите заболявания с представителите на научната общност и отговорните национални и международни институции. Заедно те ще търсят причините, ще обсъждат възможни решения и последващи стъпки.

В резултат на обсъжданията по време на конференцията и след дискусия, която ще се проведе в неделя, 13.11.2022 г., ще се изготви декларация, която да даде насока за подобряване на ваксинопрофилактиката в страната.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Над 3700 деца бяха прегледани безплатно от офталмолози в София...

Общо 3752 първокласници от 62 софийски училища бяха прегледани безплатно от специалисти по очни болести в периода 10 фев...

Прочети още keyboard_arrow_right