С 5 млн. лв. кредит ББР подпомага Александровска болница

С 5 млн. лв. кредит ББР попомага Александровска болница

Снимка: Столица.bg

Университетската Александровска болница в София ще бъде подпомогната с кредит от 5 млн. лв. от Българската банка за развитие (ББР), съобщиха от лечебното заведение. Очакването е да се постигне финансово стабилизиране, след като болницата има просрочени задължения.

За кредита стана ясно днес, след среща на ръководството на Александровска болница с Надзорния съвет на Банката. Финансовата институция е в готовност да отпусне кредит за 5 млн. лв., а също и да гарантира доброто управление на дълга от 40 млн. лв. на лечебното заведение.

Кредитната линия от ББР ще бъде в допълнение към предоставените средства от МЗ в размер на 35 млн. лв. Тя ще даде възможност на дружеството да разплати просрочени задължения към доставчиците на лекарства и медицински изделия. Новото финансиране ще позволи да се договорят по-благоприятни търговски условия с доставчици, като същевременно се осигурят ликвидни средства за осъществяване на оперативната дейност на лечебното заведение. Средствата ще послужат и за реализиране на инвестиции за закупуване на съвременна медицинска апаратура, за оказване на качествена болнична помощ по стандартите за добра медицинска практика и здравните изисквания, разписани в българското законодателство, съобщиха от Александровска болница.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Лекарите от ИСУЛ – София с практички съвети как сами да открием о......

Нестандартен начин, по който да отбележат Световния ден за борба с рака – 4 февруари, избраха лекарите от Клиникат...

Прочети още keyboard_arrow_right