Стартира кампания за скрининг на белодробни заболявания

-

Снимка: УМБАЛ „Свети Иван Рилски“

Столичната УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ стартира кампания за скрининг на белодробни заболявания.

На мобилен пункт пред болницата лекари, специализанти и студенти по медицина ще извършват скрининг на белите дробове с мобилен спирометър. Спирометрията дава информация за това колко са здрави белите дробове и може да се използва за диагностициране и наблюдение на белодробните състояния, съобщават от болницата.

Мобилният пункт ще бъде разположен на спирката на градски транспорт пред болницата от 3 до 5 април, от 08.00 ч. до 11.00 ч.

Всички, които посетят мобилния пункт, както и всички преминаващи, ще получат информация за вредите причинени от влиянието на вредните емисии в околната среда и тютюнопушенето върху белите дробове, както и съвети и препоръки от квалифицираните лекари и специализанти на болницата.

Кампанията стартира по повод предстоящия ден на здравето – 7 април. Нейната цел е да се повиши информираността на обществеността по отношение на рисковете, на които сме изложени от белодробните заболявания и необходимостта от провеждане на профилактични прегледи. Според статистиката белодробните заболявания се нареждат на равно със сърдечно-съдовите заболявания по причиняване на смърт.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

София е домакин на Международен форум за борба със сколиозата...

В рамките на Международния месец за информираност за сколиоза София става домакин на значимо събитие - Международен фору...

Прочети още keyboard_arrow_right