Столичната II АГ "Шейново" започна обучение на чужди лекари за нов метод на Цезарово сечение (СНИМКИ)

photo_library
 • Столичната II АГ "Шейново" започна обучение на чужди лекари за нов метод на

  Снимка: Фейсбук

 • Столичната II АГ "Шейново" започна обучение на чужди лекари за нов метод на

  Снимка: Фейсбук

Новата, щадяща техника е приложена за първи път от д-р Румен Велев през 2022 г.

Столичната Втора АГ болница "Шейново" започва програма за обучаването на чуждестранни лекари за прилагането на нов метод за Цезарово сечение, съобщиха от общинската болница.

Техниката, фиш бон, е иновативна и безвъзлова за затваряне на матката и коремната кухина. Способът е базиран на последните проучвания за сигурност и безопаснот. При нея се ползва конец, който не е от много нишки, а от специална материя, като почти няма риск от реакция на тъканите към конеца.

Този изцяло нов щадяш метод за възстановяване стената на матката се прилага за първи път през 2022г. от д-р Румен Велев във Втора САГБАЛ Шейново.

Сред предимствата на новата техника е и дължината на конеца, която е много по-малка от обикновените, тъй като не се налага да се правят възли, и така в стената на матката остава много по-малко чужд материал, какъвто е конецът. По този начин не се нарушава кръвоснабдяването и не се получават възпаления. След операцията пациентките се чувстват много добре, а зарастването на матката става бързо.

На 1 юни т. г. директорът на общинската болница - д-р Румен Велев и екипът на Втора САГБАЛ Шейново направиха демонстративни операции, при които се използва безвъзловата техника фиш бон.

Двете общински АГ болници "Света София" и "Шейново" са сред водещите в страната и в София идват пациентки от цялата страна.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Д-р Ренета Пелтегова, кардиолог: Ежедневната употреба на електрон......

Ежедневната употреба на електронни цигари повишава риска от инфаркт на миокарда. Това предупреди пред Столица.bg кардиол...

Прочети още keyboard_arrow_right