В болница „Св. Иван Рилски” ще се проведе дискусия на тема „Автоимунитет и хранителен интолеранс“

УМБАЛ „Св. Иван Рилски”

Снимка: Medical News

В Аулата на УМБАЛ „Св. Иван Рилски” ще се проведе дискусия за храненето и неговата връзка с автоимунните заболябания. Датата е 11 януари 2019 г. от 13.00, а темата - „Автоимунитет и хранителен интолеранс“, съобщават от лечебното заведение. 

Доктор Едуард Рослер ще изнесе лекция по време на дискусията. Той се занимава с диагностика в тази област от години. Целта на събитието е да се обсъдят нови насоки в областта връзката между храните и патогенезата на някои автоимунни заболявания.

Български имунолози, гастроентеролози, ревматолози и представители на пациентски организации ще бъдат сред участниците в разговора. Проф. д.м.н. Доброслав Кюркчиев, който е началник на ЛКИ на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ ще открие дискусията с встъпителни думи. 

Освен д-р Рослер, лекция ще изнесе и Екатерина Иванова – Тодорова, специалист по клинична имунология в ЛКИ на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Тя ще обърне внимание на темата за „Интолеранс към храни при пациенти с автоимунни заболявания”.

Лабораторията по клинична имунология към лечебното заведение е сред най-големите  лаборатории в страната. Тя е специализирана в диагностиката на ревматологичните и гастроентерологични автоимунни заболявания. В нея работят лаборанти, четирима лекари и един биолог. 

Редактор: Боряна Благоева

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

???????

Виж също

close

Безплатни прегледи за ухапани от кърлежи във ВМА...

Всички, които са над 12 години, и са ухапани от кърлежи, могат да се запишат за консултации във ВМА- София. Прегледите щ...

Прочети още keyboard_arrow_right