Вдигат заплати на лекари и медицински специалисти в Първа градска

Проф. д-р Цветомир Димитров, директор на Първа градска болница, Дончо Барба

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Имаме програмен бюджет и парите ги влагаме подходящо и правилно в общинските болници, каза председателят на здравната комисия на СОС д-р Веселин Милев

Заплатите на лекари, медицински специалисти и работещи в Първа градска болница ще бъдат вдигнати от следващия месец. Това съобщи директорът на общинската болница проф. д-р Цветомир Димитров пред журналисти и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Повишението ще е от собствените средства на лечебното заведение. "Най-вероятно то ще е с 10%, защото имаме ограничен финансов ресурс", каза проф. Димитров. Днес той показа на представители на Столична община ремонтираната операционна на хирургията, новата апаратура и обновяването на стаите за пациенти. 

Точно преди 4 години Първа градска е потъвала с дългове за 8 млн. лв. "Като си спомня какво заварихме и сега какво виждаме, просто се учудвам как сме успели да го постигнам. Всяка година се случва нещо ново и нещо хубаво в нашите болници. Нашата цел е да сме конкуретнти на големите държавни и частни болници и екипно да работим за пациентите", каза директорът на първата общинска болница станала университетска.

"Заварихме 8 млн. лв. задължение и беше трудна борба да си върнем дълговете и да задържим колегите, и естествено сега мислим за заплатите. В момента обсъждаме това кога и с колко да се вдигнат заплатите", коментира проф. Димитров.

"В момента очакваме 9 ехографа в доболнична помощ, това са в ДКЦ-та. Нашият ресор е с един програмен бюджет и ние парите ги влагаме много подходящо и много правилно. Благодарение за съдействието на госпожа Фандъкова, зам.-кмета по здравеопазване Дончо Барбалов и много добрата работа в здравната комисия. Тепърва ще разглеждаме и други неща. Обръщаме много сериозно внимание на доболничната помощ, защото за нас това е много важен приоритет, тъй като хората в София трябва да получават навременна и адекватна помощ", каза д-р Веселин Милев, председател на здравната комисия в СОС.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Инсталираха нова пожароизвестителна система в общинската Специали......

Нова пожароизвестителна система вече е инсталирана в общинската Специализирана болница за рехабилитация на детска церебр...

Прочети още keyboard_arrow_right