Вдигат заплати на лекари и медицински специалисти в Първа градска

Проф. д-р Цветомир Димитров, директор на Първа градска болница, Дончо Барба

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Имаме програмен бюджет и парите ги влагаме подходящо и правилно в общинските болници, каза председателят на здравната комисия на СОС д-р Веселин Милев

Заплатите на лекари, медицински специалисти и работещи в Първа градска болница ще бъдат вдигнати от следващия месец. Това съобщи директорът на общинската болница проф. д-р Цветомир Димитров пред журналисти и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Повишението ще е от собствените средства на лечебното заведение. "Най-вероятно то ще е с 10%, защото имаме ограничен финансов ресурс", каза проф. Димитров. Днес той показа на представители на Столична община ремонтираната операционна на хирургията, новата апаратура и обновяването на стаите за пациенти. 

Точно преди 4 години Първа градска е потъвала с дългове за 8 млн. лв. "Като си спомня какво заварихме и сега какво виждаме, просто се учудвам как сме успели да го постигнам. Всяка година се случва нещо ново и нещо хубаво в нашите болници. Нашата цел е да сме конкуретнти на големите държавни и частни болници и екипно да работим за пациентите", каза директорът на първата общинска болница станала университетска.

"Заварихме 8 млн. лв. задължение и беше трудна борба да си върнем дълговете и да задържим колегите, и естествено сега мислим за заплатите. В момента обсъждаме това кога и с колко да се вдигнат заплатите", коментира проф. Димитров.

"В момента очакваме 9 ехографа в доболнична помощ, това са в ДКЦ-та. Нашият ресор е с един програмен бюджет и ние парите ги влагаме много подходящо и много правилно. Благодарение за съдействието на госпожа Фандъкова, зам.-кмета по здравеопазване Дончо Барбалов и много добрата работа в здравната комисия. Тепърва ще разглеждаме и други неща. Обръщаме много сериозно внимание на доболничната помощ, защото за нас това е много важен приоритет, тъй като хората в София трябва да получават навременна и адекватна помощ", каза д-р Веселин Милев, председател на здравната комисия в СОС.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Безплатно прегледаха 54 души във Втора градска...

От края на септември до момента 54 души са прегледани по програмата за безплатен скрининг на белите дробове на Столична ...

Прочети още keyboard_arrow_right