ВМА с модернизирана клиника за "Функционална диагностика на нервната система"

ВМА с модернизирана клиника за „Функционална диагностика на нервната систем

Снимка: Фейсбук

Интердисциплинарен екип работи по новите стандарти на лечение на реваскуларизация при остър исхемичен мозъчен инсулт

Клиниката по "Функционална диагностика на нервната система" на Военномедицинска академия (ВМА) е модернизирана и влезе в своя нов дом. За тази новост се похвалиха от ВМА в социалната мрежа.

С обновяването са подобрени битови условия и те са в унисон с цялостната концепция на ръководството на ВМА за превръщането му в модерна и високотехнологична болница. Целта е да се предложат най-съвременни методи за диагностика и лечение.

Интердисциплинарен екип от лекари работят по вече по най-новите стандарти за реваскуларизация при остър исхемичен мозъчен инсулт и екстракраниална каротидна патология.

Реновираната част от лечебното заведение е по европейски модел и вече приема своите пациенти. Клиниката по "Функционална диагностика на нервната система" е на 11 етаж в централната сграда на ВМА.

В нея за пациентите се грижи екипът от висококвалифицирани специалисти, начело с  проф. Екатерина Титянова. Специалистите подпомагат интердисциплинарната дейност на ВМА чрез обезпечаване на диагностични, терапевтични, експертни, научно-изследователски и учебни дейности в областта на неврологията и свързаните с нея други области на медицината.

Там се прилагат високотехнологични изследвания на нервната система и нови лечебни подходи при различни заболявания. В клиниката разполагат с модерна апартура за нова функционална лаборатория за изследване на ортостатичния толеранс. Средствата са по иновативен проект по конкурс на Българския лекарски съюз.

В новата клиника са обособени и специални места за краткосрочен престой на пациенти по амбулаторни процедури, неврологични консултации и високоспециализирани изследвания с направления по НЗОК.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Най-модерния в България ЯМР заработи в столичната болница "Св. Ив......

Най-модерния Ядреноо-магнитен резонанс (ЯМР) в България заработи  софийската УМБАЛ "Св. Иван Рилски". Апаратът е по...

Прочети още keyboard_arrow_right