ВМА – София вече е с топ операционни и за гастроентеролозите (СНИМКИ)

photo_library
 • ВМА – София вече е с топ операционни и за гастроентеролозите (СНИМК)

  Снимка: ВМА - София

 • ВМА – София вече е с топ операционни и за гастроентеролозите (СНИМК)

  Снимка: ВМА - София

 • ВМА – София вече е с топ операционни и за гастроентеролозите (СНИМК)

  Снимка: ВМА - София

В изцяло реновирани операционни зали вече работят специалистите от Клиниката по гастроентерология на Военномедицинска академия (ВМА) в София.

Лабораторията по интервенционална гастроентерология и хепатология е изградена и оборудвана съгласно най-съвременните световни стандарти и е уникална по рода си в България, съобщават от здравното заведение.

Лабораторията разполага с три операционни зали:

-Зала за ендоскопска ретроградна холангиопанкреатография – диагностични и терапевтични процедури на хепатобилиарната област

-Зала за горна ендоскопия и инвазивни процедури под ултразвуков контрол - диагностични и терапевтични процедури на горен гастроинтестинален тракт и инвазивни диагностични и терапевтични процедури в хепатологията

-Зала за долна ендоскопия – диагностични процедури на долния гастроинтестинален тракт

Те са оборудвани с последно поколение ендоскопска апаратура, както и с най-модерните апарати за ултразвукова и рентгенова диагностика. А в комбинация с международно признатия екип от професионалисти, които работят в клиниката, я правят предпочитано място за лечение на пациенти от цялата страна.

„Около 6 000 на година са манипулациите, които извършваме. Ние покриваме абсолютно целия обем от дейности – няма нещо в съвременната, модерна гастроентерология, което да не се прави при нас“, коментира проф. Крум Кацаров, ръководител на Клиниката по гастроентерология.

Клиниката е една от най-добрите не само в България, но и на европейско ниво. Голямото признание са редица Международни ендоскопски училища, проведени под егидата на Европейската асоциация по гастроинтестинална ендоскопия с участието на европейския ендоскопски елит.

Повече от четвърт век в клиниката се прилага ендоскопска ретроградна холангиопанкреатография - методика, утвърдена в световен мащаб като златен стандарт при лечение на холедохолитиазата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Проф. Момеков: Намираме се в „подножието“ на нова ковид вълна...

„В момента се намираме в „подножието“ на поредната вълна, отлагането на ваксинацията няма да доведе до...

Прочети още keyboard_arrow_right