Начална страница / Инциденти и криминални / Йоан Матев, подсъдим за убийството в Борисовата градина, не бе освободен
източник: Dnes

Йоан Матев, подсъдим за убийството в Борисовата градина, не бе освободен

Вчера, 12 април, СГС не уважи желанието на Йоан Матев, подсъдим за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина, да излезе на свобода.

Йоан Матев е в ареста от февруари 2017г, припомня Дневник.

Вчера пред съда се явиха тримата свидетели – родителите на убитото момче и приятелката му. Братът на Йоан ще бъде изслушан пред съда на следващото заседание. За момента той е основният свидетел на прокуратурата.

Припомняме, че Георги Игнатов бе намушкан смъртоносно през юни 2015 г. Разпоространен бе запис на предполагаемия убиец. През февруари 2017 Йоан Мате бе арестуван. Предполагаемото оръжие от убийството е намерено съвсем близо до мястото на инцидента. По ножа не е намерен биологичен материал, което възпрепятства категоричното становище, че Йоан го е използвал.

Защитата му направи опит да насочи вниманието на всички към друг предполагаем извършител – Марио Митев, но свидетели твърдят, че на записа не е Марио, а и той има алиби за времето на престъплението.
По предварителна информация, по делото ще бъдат разпитани 47 свидетели.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

Задържан е директора на Регионална дирекция по горите – София

Специализираната прокуратура прави разследване срещу организирана престъпна група, съставена от длъжностни лица в Държавно горско …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *