Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
  • На разстояние (39%, 119 Гласове)
  • На време (16%, 48 Гласове)
  • И двете (разстояние и време) (17%, 52 Гласове)
  • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (25%, 78 Гласове)
  • Не мога да преценя (4%, 11 Гласове)
Общо гласували: 308 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 5731
ОТ ЦГМ: Касиерите ни вече се обучават за работа с новата тикет система

От ЦГМ: Касиерите ни вече се обучават за работа с новата тикет система

Касиерите на ЦГМ вече са започнали да се обучават за работа по новата тикет система. Тя ще тръгне на етапи в столицата. И така ще се сложи край на различните видове превозни документи за различния транспорт. Вече ще е нужен един документ за целия обществен транспорт – наземен и метро. За това съобщиха от Центъра за градска мобилност в социалната мрежа.   Ето и още новости около системата за пътуване:    В края на месеца ще заработи системата за видеонаблюдение. През декември тръгва услугата за плащане на превозен документ с безконтактна карта в превозните средства и метрото. И перфораторът отива в музея. Картата ще може да се зарежда онлайн, а телефонът ще стане превозен документ.   Новата система позволява зареждане на превозните документи през мобилни апликации, уеб портал и с възможности за таксуване за време или разстояние. Решението за това ще се вземе като се съберат данни и се направи анализ на моделите на пътуванията на гражданите на столицата. Системата дава възможност да се получават данни в реално време за натовареността на линиите и да се взимат бързи решения, така че да се намали чакането по спирките.    

comment 0
visibility 1788
Апаратура мери качеството на въздуха на "Цариградско"

Апаратура мери качеството на въздуха на "Цариградско"

Какво е качеството на въздуха в София ще се проверява със специална апаратура. Уредите днес бяха разположени на едно от най-натоварените трасета в града- бул. „Цариградското шосе”. Инициативата е на "Зелена София" към Столична община, разказват от Нова телевизия. Инспекции ще има и в следващите 10 дни.      Мобилната лаборатория е разположена при изхода от булеварда от алея „Яворов”. Колите не се спират, а проверката отнема няколко секунди. Резултатите излизат веднага. Данните ще бъдат обобщени и после ще бъдат предадени към Столична община. Собствениците на колите, които замърсяват въздуха, ще бъдат информирани за това. Но няма да бъдат глобявани. Целта е да се вземат мерки, както и да се разбере дали наистина дизеловите автомобили са най-големите замърсители, както се твърди в последно време.   „Ако превозното средство е добре поддържано, неговите емисии са по-ниски”, каза пред камерите Елица Панайотова от „Зелена София".  

comment 0
visibility 2589
type-photo.svg
Задръстване на моста “Чавдар” изнерви столичани (СНИМКИ)

Задръстване на моста “Чавдар” изнерви столичани (СНИМКИ)

Колона от автомобили, която се изви по моста “Чавдар” в посока центъра на София, изнерви пътниците в градския транспорт, видя Столица.bg. Задръстването стигаше чак до бул. "Дондуков". “Как е възможно такова задръстване? Нали пуснаха метрото? Явно все още не са се научили да го ползват”, коментира изнервен пътник, който закъсняваше за работа. Имаше и пътници, които недоволстваха от носенето на маски в тролейбус номер 4. “В тази жега ще се задушим с тези маски. Невъзможно е да се диша,” оплака се възрастна жена.

Реклама
comment 0
visibility 10989
В градския транспорт на София скоро ще има и работещи видеокамери

В градския транспорт на София скоро ще има и работещи видеокамери

Скоро в градския транспорт на София ще има и работещи видеокамери. Това каза пред Bulgaria ON AIR  директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев. Той коментира и варианта билетчето за пътуване да важи за определено време, а не за всички линии и за цял ден. Той разясни детайли около новата тикет система  и кога тя ще заработи в столицата.    "Това е система за таксуване, но и за видеонаблюдение. Очакваме работата на системата в пълната ѝ функционалност да започне в първите месеци на новата година. В края на октомври ще заработи видеонаблюдението, през декември ще стартираме и услуга за плащане на превозен документ с безконтактна карта", обясни пред камерите Дилчев.   Ще има вариант за зареждане на превозните документи през мобилни апликации, уеб портал и с възможности за по-различно таксуване.   "Различни методи за тарифиране се обсъждат, трябва да съберем достатъчно информация за метода на пътуване на гражданите. Една от целите на системата е да се изготвят доклади за натовареността на линиите, къде се прекачват хората. Ще се предлагат и методи за оптимизация на мрежата", добави Димчев.   "Продължаваме с дезинфекцията на превозните средства по два пъти на ден. Билети все още не продават водачите в транспорта с цел тяхната безопасност. 35 млн. лева са по-малко приходите в ЦГМ до септември. С решенията на СОС до момента осигуряваме пробега на градския транспорт", отбеляза шефът на ЦГМ пред камерите.    Той посочи, че контрольорите продължават да продават билети, но това вероятно ще се промени в следващите седмици.    

comment 0
visibility 4834
Метрополитен

Протече третият лъч на метрото

Вече има течове в някои от новите метростанции в столицата и предпазните прегради не функционират, съобщават зрители на Нова. Редно е вратите на мотрисата и на преградата да са в синхрон. От „Метрополитен“ казват, че до края на седмицата ще отстранят проблемите. Все още тече тестовия период на новата линия. Според  Стоян Братоев, изп. директор на "Метрополитен", няма как да не съществуват забележки. Течовете са единични и напълно безопасни. Все пак, наблюденията показват, че пътниците са доволни от новия лъч, въпреки съществуващите забележки.

comment 0
visibility 1755
знаци

Изграждането на „Един човек“ в София променя движението

Налага се промяна в организацията на движение във връзка с подготовката и изграждане на инсталация „Един човек“ в София, съобщават от пресцентъра на Столична община. От 08.00 до 24.00 часа се забраняват престоят и паркирането на автомобили, както следва: - на паркинга на пл. „Кн. Александър I“; - на ул. „Кн. Александър I“.

comment 0
visibility 2077
Затварят паркинга на "Княз Александър I"

Затварят паркинга на "Княз Александър I"

Началото на монтажа на инсталацията "Един човек" на мавзолей налага промени в движението през центъра на София. създадена е организация на движениото заради подготовката по издигането на интерактивната творба. Започна работата на терен за издигането на "Един човек" на мавзолея От тази сутрин до 24.00 часа днес и утре, 4 октомври т. г., се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга на пл. "Княз Александър I" и на ул.  "Княз Александър I".

comment 0
visibility 1413
Без коли около Националния стадион заради мача ЦСКА 1948 и Ботев/Пловдив/

Без коли около Националния стадион заради мача ЦСКА 1948 и Ботев/Пловдив/

Промени в движението има днес заради мача между ЦСКА 1948 и Ботев/Пловдив/на стадион "Васил Левски". Срещата започва в 20.15 ч. Има улици, по които са забранени престоят и паркирането на леки коли, съобщават от Столична община. Ето и подробности:    От 17:00 до 22:00 часа днес се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства (с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието) на моста пред Националния стадион „Васил Левски”.   От 19:00 часа през днешния ден до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки (с изключение на автобусите на масовия градски транспорт) по:   ▪️ ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”; ▪️ бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”; ▪️ бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо К. Яворов”.    

comment 0
visibility 4147
Задават се яки проверки и солени глоби за неправилно паркиране в София

Задават се яки проверки и солени глоби за неправилно паркиране в София

На вниманието на шофьорите в столицата. От средата на октомври се задават засилени проверки и солени глоби за неправилно паркиране- на тротоара или  в  зелени площи. Виновните ще поучат фиш, като глобата е от 20 до 200 лева, разказват от Нова телевизия.    В повечето квартали на София паркирането никак не се подчинява на правила. Най-солена ще излиза глобата, ако сте оставили колата на инвалидно място, без да имате основание за това.     „Когато спрете автомобила си неправилно, и от там мине наш служител, вие ще видите на автомобила си прикрепено уведомление за това, че ви е съставен фиш. В него ще видите вида на нарушението, датата и часа, както и номера на фиша, който ви е създаден”, обясни пред камерите изпълнителният директор на ЦГМ – Димитър Дилчев.   Фишът ще бъде изпратен и по постоянен адрес на собственика на колата. А за да няма съмнение – контрольорите ще заснемат нарушението.   „Фокусът ще бъде върху всички места, на които има натрупване на неправилно паркирани автомобили, места, които създават проблеми в движението. Тук не говорим за синя и зелена зона, говорим за цяла София”, добави Дилчев.  

comment 0
visibility 23915
От днес в София: Нов тролейбус 3 и всеки ден автобус до Витоша

От днес в София: Нов тролейбус 3 и всеки ден автобус до Витоша

Нова тролейбусна линия и всеки ден транспорт до Витоша ще ообслужват столичани. Това е част от промените в мрежата на обществения транспорт, които влезе в сила от днес, от 1 октомври тази година, съобщиха от Центъра за градска мобилност. За първи път през зимните месеци ще има автобуси всеки ден до парк Витоша. Линиите 63 и 66 ще стигат съответно до Златните мостове и до хотел Морените. Още преди седмици от ЦГМ подмениха старите табели по спирките, подновени са спирконавесите и със съдействието на управата на парка са обособени нови спирки – на Бялата вода, на Златните мостове, на Музея на мечката и на детския стационар на „Бели брези.“ От днес има и тролейбусна линия №3, която ще свързва Пета градска болница с болница „Св. Анна“ - Окръжна болница. Маршрутът минавава през бул. „Цариградско шосе“ и съвпада с този на тролейбусна линия №5. Целта на промяната е да се осигури по-добро и ефективно обслужване на гражданите. Маршрутът на тролей 3 е от надлез Надежда по трасето на тролейбусна линия № 5 до кръстовището на локалното платно на бул. „Цариградско шосе“/ул. „Димитър Моллов“ и надясно по ул. „Димитър Моллов“ до спирка „УМБАЛ Св. Анна - ухо“ (обръщателно колело). Тролеите по новата лини ще спират на всички съществуващи спирки по маршрута. Променя се и маршрутът на тролейбусите 7 и 8. За №7 той е от ж.к. Люлин 3 по действащия маршрут на тролейбусна линия №7 до кръстовище бул. „Сливница“/ул. „Опълченска“, надясно по ул. „Опълченска“, площад “Руски паметник”, бул. „Ген. М. Скобелев“, транспортен тунел „НДК“, ул. „Проф. Фритьоф Нансен“, след северното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в обособеното тролейбусно трасе по бул. „Черни връх“ и бул. „Арсеналски“ до новоизграденото тролейбусно обръщателно колело до басейн „Спартак“. В обратната посока се движи по обособеното тролейбусно трасе по бул. „Арсеналски“, бул. „Черни връх“ и ул. „Проф. Фритьоф Нансен“, при ул.“ Карнеги“ надясно по основното пътно платно на ул. „Проф. Фритьоф Нансен“, бул. „Васил Левски“, обратен завой на кръстовището с бул. „Патриарх Евтимий“ (кино “Одеон”), бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Ген. М. Скобелев“, ул. „Опълченска“, наляво по бул. „Сливница“ и по действащия маршрут на тролейбусна линия № 7 до ж.к. Люлин 3. Закрива се спирка с код 6107 НДК на ул. „Проф. Фритьоф Нансен“ в посока ПК Спартак.  Тролей 8 се движи от площад „Сточна гара“ по бул. Васил Левски, бул. Патриарх Евтимий, бул. Прага, ул. Св. Георги Софийски, бул. Акад. Иван Гешов и надясно по маршрута на тролейбусна линия № 9 до ж.к. Борово двупосочно, а в обратна посока маршрутът преминава през транспортен тунел НДК. След приключване на реконструкцията на ул. „Тодор Каблешков“ маршрутите на тролейбусни линии № 7 и 8 ще се възстановят до ж.к. Гоце Делчев. № 7 ще се движи от ПК "Спартак" по бул. „Арсеналски“ и ул. „Бяла черква“ по маршрута до ж.к „Гоце Делчев“.  №8 ще се движи от площад „Сточна гара“ по маршрута до кръстовище бул. „Акад. И. Е. Гешов“/бул. „България“ и направо по бул. „П. Ю. Тодоров“ по маршрута до ж.к. „Гоце Делчев“.

comment 0
visibility 1645
нови спирки на автобус 63

Промени по линиите на автобуси 63 и 66

От днес, 1 октомври, се въвеждат промени по автобусни линии № 63 и 66, съобщават от ЦГМ. Разкриват се допълнителни спирки по маршрута на автобусна линия № 63 на територията на природен парк „Витоша“, както следва: в района на разклона за м. „Бялата вода“:   с код 6063 „Бялата вода“ в посока м. „Златните мостове“; с код 6068 „Бялата вода“ в посока София; -при „Музей на мечката“ със статут “по желание“:   с код 6064 „Музей на мечката“ в посока м. „Златните мостове“; с код 6067 „Музей на мечката“ в посока София; при детски стационар „Белите брези“:   с код 6065 „Детски стационар“ в посока м. „Златните мостове“; с код 6066 „Детски стационар“ в посока София. Автобусна линия № 63 продължава да извършва петнадесет курса в делничен ден до м. „Златните мостове“ до 31.10.2020 год. (вкл.).   Автобусна линия № 66 продължава да работи в делничен ден по маршрут Зоопарка – х. Морени, като извършва три курса до хотел „Морени“;

comment 0
visibility 3480
Завърши промяната на движение в столчния район Люлин

Завърши промяната на движение в столчния район Люлин

Приключи промяната в движението на възлови булеварди и големи кръстовища в столичния район Люлин и към него. Новата организация на движение започна в началото на септември и вече е цялостно извършена, съобщиха от Столична община. Промените са на 4 ключови кръстовища. Така на кръстовища на бул. "Вардар" и бул. "Царица Йоанна" вече има обособена допълнителна лента за "направо" за направлението по бул. "Царица Йоанна" в посока център. Новата организация на движение при кръстовището на бул. "Петър Дертлиев" и бул. "Царица Йоанна" ги обособи като път с предимство за бул. "Петър Дертлиев" при кръстовището с ул. "Джавахарлал Неру". Целта е да се обезпечат увеличените транспортни потоци по бул. "Петър Дертлиев", след пускането на новия пробив към АМ "Струма". Промени са направени в зоната на южния подход на кръстовището на бул. "Петър Дертлиев" и бул. "Царица Йоанна". Там са обособени допълнителна лента (втора) за десен завой от бул. "Петър Дертлиев" към тунел "Люлин". В рамките на северния подход на кръстовището на бул. "Петър Дертлиев" и бул. "Царица Йоанна" се обособява допълнителна (втора) лента за ляв завой от бул. "Петър Дертлиев" към тунел "Люлин". Целта е намаляване на конфликтните ситуции и по-добора информираност на водачите са монтирани допълнителни информационни табели, относно промяната на пътя с предимство на кръстовището. Кръстовището на бул. "Царица Йоанна" и ул. "Луи Пастьор" вече има допълнителна лента за движение направо по бул. "Царица Йоанна" в посока "изход". Кръстовище на бул. "Царица Йоанна" и бул. "Панчо Владигеров" е с допълнителна лента за ляв завой от бул. "Панчо Владигеров" към бул. "Царица Йоанна" в посока център.

comment 0
visibility 12099
type-photo.svg
задръстване на Цариградско шосе

Цариградско в посока "Плиска" е задръстено до Орлов мост

Аварирали автомобили задръстиха Цариградско шосе в посока Плиска. Колоните от коли стигна до Орлов мост. Авариралите  са освободили активните ленти и  вече са в буслентата на 4-ти километър, след което движението започна да се нормализира. Около час отнема пътуването от Ректората до The Mall на Цариградско. Преминават само автомобили със специален режим на движение и линейка, видя репортер на Столица.bg Автобусите се движат нормално в буслентата. Забелязват се и нарушители, шофиращи в буслентата, за които напомняме, че от миналата година има видеоконтрол в буслентите. Традиционно по Цариградско в посока Младост има задръстване и колите пълзят сутрин в пиков час, но днес дъждът затрудни още повече движението по ключовия булевард.

comment 0
visibility 2172
До месец и половина монтират светофар на бул. "Климент Охридски"

До месец и половина монтират светофар на бул. "Климент Охридски"

Светофар ще бъде поставен на бул. "Климент Охридски" в столичния квартал Малинова долина. Това обеща пред Нова телевизия директорът на "Анализ и управление на трафика" на Столична община инж. Димитър Петров. На това място е наложително да има светлинна регулация на движението, тъй като е много натоварено, пресичат доста деца и възрастни хора, а трафикът е изключително натоварен. Живеещите в квартала заявиха, че ще излязат на протест заради опасния път. От години те подават жалби в общината, но до момента няма резултат. Организираното недоволство е да бъдат чути и да се постави светофар на рисковия участък от булеварда. Маркировката на пешеходната пътека е изтрита и не се вижда добре от шофьорите, които прелитат по пътя. Знакът за пешеходна пътека пък е скрит от дърво. Мястото е изключително опасно и често има инциденти. Техните искания вече са в дневния ред на заседание на Комисията по безопасност на движението на Московска 33. Утре ще бъде разгледано, ще се направи порект и до месец и половина ще се постави светофар, каза инж. Димитър Димитров.

comment 0
visibility 2189
Орлов мост

„Орлов мост“ блокиран от протестен митинг-концерт

Протестният митинг-концерт на „Орлов мост“ започна точно в 16 ч., съобщава БТВ. Надслова на концерта е „Бъдеще за България – бъдеще за младите“. За момента присъстват малко хора, но в следващите часове вероятно ще се присъединят мнозина. Припомняме, че заради концерта се наложи промяна в движението на градския транспорт. Идеята на концерта е да се събере „цвета на България“ – интелектуалци, творци, културни дейци, преподаватели, предприемачи. Свои изпълнения ще имат групите „Уикеда“, „Контрол“, „Сленг“ и др.

Трафик

Когато става дума за трафик в София, със сигурност мнозина ще махнат с ръка и ще заключат, че това е някакъв ад. Нормално е в милионен град трафикът да е изключително натоварен, особено в пиковите часове. Това е и причината Столична община да прави всичко възможно да се промени начина на придвижване на хората в столицата. Трафикът може да се разтовари значително, ако хората осъзнаят, че градския транспорт е отлична алтернатива. Той е достатъчно бърз и модерен, за да може всеки да достигне до дестинацията си навреме. Няма да се губи време за търсене на място за паркиране, няма да се притеснявате ще ви стигне ли горивото в резервоара и не на последно място – няма да се замислите дали да не изпиете по питие с приятели след работа.

Ако поне половината от хората, които всяка сутрин се качват в личния си автомобил, решат да пътуват с градския транспорт, трафикът ще се разтовари наполовина.

Ремонти, затрудняващи трафика

Ремонти, затрудняващи трафика

В последните години София се променя кардинално. Многото ремонти определено затрудняват трафика в различни моменти, но няма как това да бъде избегнато. Всеизвестно е, че водопроводната мрежа в столицата е на преклонна възраст, което предполага редица аварии. При намесата на аварийни екипи, трафикът веднага бива затруднен. Налага се частично или пълно затваряне на някое платно, за да може проблемът да се отстрани възможно най-бързо.

Обновяването на облика на столицата, на ВИК мрежата и канализацията са в основата на редицата мащабни ремонти, които се предприеха и ще продължават да се извършват. Това неминуемо влияе на трафика и допълнително изнервя шофьорите.

Футболните срещи и трафика

Футболните срещи и трафика

Феновете на футбола добре знаят какво се налага да търпят, за да могат да гледат срещата на любимите си отбори. За да се гарантира безопасността на зрителите, особено на срещите на Националния стадион, често се ограничава трафика в района. Разбира се, гражданите приемат с разбиране тези ограничения и се съобразяват стриктно с тях.

Няма как да не се ограничи натоварения трафик в зоната, в която се очаква увеличен поток от футболни фенове. Дори и при положение, че трафикът максимално се ограничава, пак има безотговорни фенове, които създават напрежение, рушат и се отнасят агресивно към гражданите. Намесата на полицията в организацията на футболните дербита е добра идея поне за момента.

Трафик в пиковите часове

Трафик в пиковите часове

Както вече споменахме, трафикът е изключително натоварен сутрин, когато всички отиват на работа или на училище и вечер, когато всички са се устремили към дома. Модернизираният градски транспорт е чудесна алтернатива и начин да се разтовари столичния трафик. Столична община инвестира много средства в доизграждане на метрото в София. Автопаркът на градския транспорт се обновява непрекъснато. Старите автобуси се заменят с нови електорбуси. Подмяната на трамвайните мотриси също е в ход. Те предлагат удобно придвижване и намалено замърсяване на околната среда. Освен за разтоварване на столичния трафик, модернизирането на градския транспорт допринася за по-чист въздух за столичани.

Трафик и инциденти

Трафик и инциденти

Неразумното шофиране в натоварения трафик в столицата по всяко време на денонощието често води до неприятни инциденти. Собственици на мощни автомобили смятат, че им е позволено всичко и предизвикват катастрофи, последвани от кошмарни задръствания. Други пък, за да избегнат задръстванията, си позволяват да използват бус лентите и затрудняват трафика на градския транспорт. За тези „хитреци“ вече са сложени камери, които да ги улавят, след което да им бъдат налагани солени глоби. Факт е, че много шофьори не се интересуват от натоварването на трафика и метеорологичните условия и карат с висока скорост. Така застрашават всички останали участници в трафика. 

Градски транспорт и трафик в София

Градски транспорт и трафик в София

Столична община има последователна политика по отношение на модернизиране на градския транспорт и превръщането му в удобен начин за придвижване в натоварения трафик.Може би дългите ремонти, свързани с изграждането на метрото в София, затрудняват допълнително трафика, но всичко е в името на удобството. Всички вече са се убедили, че пътуването с метрото е бързо и удобно и е чудесен начин да се отървете от наземния трафик и нервите в него. За улеснение на пътуващите са изградени паркинги, на които да оставят автомобилите си, за да продължат придвижването си с метро. Все повече столичани използват метрото за придвижване, което неминуемо се отразява добре на трафика в града.

До всички части на столицата достигат различни видове градски транспорт – автобусен, тролейбусен, трамваен и метро. Всеки може да направи своя избор и да използва най-удобния за него и да избегне главоболието от тежкия трафик в пиковите часове.

Събития и трафик

Събития и трафик

Често трафикът в столицата се затруднява или блокира заради провеждането на различни събития. Снимките за някой филм или реклама редовно дразнят столичани, тъй като се блокира трафика в някои райони в София или пък не могат да намерят място за паркира.

Разбира се, софиянци не са толкова сърдити на фермерските пазари, заради които също се случва да се забранява трафика по някои от централните улици. Мисълта, обаче, че ще си купят нещо вкусно и истинско лесно ги омилостивява.

Дипломатическите събития в София, които не са рядкост, обикновено за кратко „объркват“ трафика.  В София се намира всички дипломатически  посолства и събитията, които организират налагат понякога намеса в правилата за трафик в столицата.

Времето и трафика

Времето и трафика

Със сигурност трафикът през зимния сезон е най-тежък заради тежките метеорологични условия, които шофьорите подценяват. От друга страна, понякога техниката, която поддържа пътищата през зимата, не смогва да се справи със снега и леда и това определено създава големи неудобства за трафика в града. Все пак, Столична община се стреми да осигури достатъчно добри услови за пътуване по столичните улици и булеварди, да не се затруднява трафика от екстремни условия. Понякога се налага машините да работят денонощно, за да може трафикът в началото на работния ден да е възможно най-нормален.

Ако някой досега не се е изнервял, попадайки в задръстване, значи има много здрава нервна система или просто не е влизал в сериозния столичен трафик. Там е нужно внимание, спокойствие и толерантност. В противен случай последствията са за всички участници. Пътна полиция следи непрекъснато трафика в столицата и глобява нарушителите. Всеки ден по няколко подвижни камери, които снимат нарушителите в трафика и накрая всеки трябва да се ядосва единствено на себе си. На пътя има правила, които трябва да се спазват стриктно.

Ремонти, затрудняващи трафика

Футболните срещи и трафика

Трафик в пиковите часове

Трафик и инциденти

Градски транспорт и трафик в София

Събития и трафик

Времето и трафика

Прочетете още