Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Къде ще прекарате лятото?
  • В София (39%, 52 Гласове)
  • На българското черноморие (19%, 25 Гласове)
  • Гърция или чужбина (29%, 39 Гласове)
  • На село (6%, 8 Гласове)
  • Не съм решил (7%, 9 Гласове)
Общо гласували: 133 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 594
миене

Спират колите по "Александър Малинов" заради миене на Южната дъга

Забрана за влизане на автомобили ще има за няколко дни по улиците и булевардите около Софийски околовръстен път. Причината- миене на трасето от "Южната дъга", съобщават от Столична община. Санкциите ще важат от 23 часа на единия ден до 5 часа сутринта на другия ден. Ето и точните дати и локации:- От 23.00 часа на 09.08.2019 г. до 05.00 часа на 10.08.2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по централното северно и южно пътно платно на СОП в участъка от бул. „Александър Малинов“ до бензиностанция „ЕКО“. Движението на пътни превозни средства ще се извършва в локалните пътни платна в същия участък. -От 23.00 часа на 10.08.2019 г. до 05.00 часа на 11.08.2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по централното северно пътно платно на Околовръстния път в участъка от бензиностанция „ЕКО“ до бул. „България“. Движението ще се извършва в северното локално пътно платно в същия участък. -От 23.00 часа на 11.08.2019 г. до 05.00 часа на 12.08.2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по централното южно пътно платно на СОП в участъка от бул. „България“ до бензиностанция „ЕКО“. Движението на автомобили ще се извършва в локалното южно пътно платно в същия участък.  

comment 0
visibility 558
автобус 11

Временният маршрут на автобуси 11 и 60 удължен с още месец

С още един месец е удължен временният маршрут на автобусите 11 и 60. До 24:00 часа на 31.08.2019 г. колите на градския транспорт ще се движат от бул. „Никола Мушанов” на кръстовището с ул. „Житница” надясно по ул. „Житница”, ул. „Зеленика” надясно по бул. „Президент Линкълн” и по маршрутите си двупосочно, съобщават от Център за градска мобилност. Промяната се прави заради изграждане на третия лъч на метрото

comment 0
visibility 346
Паяци по бул. Мария Луиза

Паяци се въртят в центъра около Ларгото и бул. "Мария Луиза" (СНИМКИ)

Паяци на ЦГМ дежурят в центъра на София и се въртят безспирно в карето около Ларгото, бул. "Мария ЛУиза", Сливница и ул. Раковски, научи Столица.bg. Вдигащите автомобили са безкомпромисни към нарушителите. В центъра на София постоянно се следи за неправилно спрели коли. Има и много сигнали на граждани за неправилно паркирали по тесните улици в карето, които пречат на движението.  Трафикът от автомобили в столицата в момента е слаб, но това не пречи да има нарушители в центъра. Най-често жертви на паяка стават коли с регистрация от провинцията. Все за малко спрели и забравили да се върнат, коментираха бдителни граждани. Цената на "удоволствието" да те вдигне паяк излиза към 70 лв., ако трябва да си взимаш колата от наказателен паркинг. В карето между "Дондуков", "Мария Луиза, бул. "Сливница" и бул. "Левски" има зелена зона. От горната страна на "Дондуков" към "Московска" е синя зона. Във всички зони за платено паркиране в центъра на София в момента има свободни места, припомнят съвестни шофьори.

Реклама
comment 0
visibility 279
Паяк разчисти площад "Александър Невски" за церемония на Паметника на незна

Паяк разчисти колите на "Ал. Невски" за церемония (СНИМКИ)

Паяк разчисти автомобили на площад "Александър Невски" тази сутрин, видя Столица.bg. Колите са откарани на наказателен паркинг. Тази сутрин там има официално събитие, а няколко автомобила се оказа, че пречат.  В 10.00 часа на площада ще има церемония по полагане на венец на Паметника на незнайния воин от председателя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис. той ще бъде официално посрещнат от председателя на Народно събрание Цвета Караянчева. В 11.00 часа е предвидено съвместно изявление за медиите.

comment 0
visibility 1531
Ограничение на движението на Околовръстното при село Мрамор

Монтират апаратура за пътни такси на Околовръстното при с. Мрамор

Движението на автомобилите ще бъде ограничено по Околовръстното в района на село Мрамор, предупреждават от АПИ. Ограничението ще е тази вечер, 30 юли от 23.00 ч. до 24.00 ч. по Софийския околовръстен път II-18. За да не се затруднява трафикът през деня, късно вечерта, ще се монтира рамка, която е част от електронната система за събиране на ТОЛ такси за ползване на Републиканската пътна мрежа. Таксите ще се плащат за изминато разстояние за превозни средства над 3,5 тона. Отсечката няма да се затваря изцяло за движение, а автомобили  ще трябва да изчаква на място.

comment 0
visibility 360
Тунел Витиня на магистрала Хемус

Ограничават движението на Витиня към София

Ограничават движението по магистрала Хемус в посока София за около 7 часа. От 22.00 ч. тази вечер до 5.00 ч. на 31 юли т. г., сряда се ограничава минаването през  тунел Витиня на магистралата. Причината е профилактика на осветлението в съоръжението, предупреждават от АПИ. Потокът от автомобили към столицата ще се отбива от 35-и км по път I-1 София-Ботевград, а при 30-и км на пътна връзка Витинска река трафикът ще се включва отново в магистралата. Движението за Варна в тунела ще се осъществява в една лента.

comment 0
visibility 1095
протест

Протест блокира пл. "Независимост"

Бул. "Княз Александър Дондуков" е затворен за движение, заради протеста срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. В момента движението за автомобили е спряно на пл. "Независимост". Протестиращите тръгнаха от Съдебната палата и достигнаха до бул. "Княз Александър Дондуков", където блокираха движението.

comment 0
visibility 498
Паяк вдига автомобил

Наказателните паркинги са препълнени от нарушители, ще се търси нов терен

Терен за нов наказателен паркинг ще трябва да търсят от Столична община, тъй като съществуващите са запълнени. Проблемът с недостига на места за стари и репатрирани автомобили е от последните две години. Буферните места са пълни и не могат да съберат повече коли. В същото време стотици сигнали за изоставени коли месечно постъпват в Столичната община, съобщи Нова телевизия. Най-сериозен е проблемът със старите, изоставени автомобили, които с години не са потърсени от собствениците. Място за нов наказателен паркинг ще се търси в южните части на столицата, научи Столица.bg. В тази част на София имало нужда, тъй като другите наказателни паркинги са по-далеч и при репатриране хем е по-скъпо, хем е по-далече. А по-дългото време за превозване на вдигнатата от паяк кола намалява капацитетът на работа. В последните 2 години се издирва собственикът или ползвателя на автомобили, които са на наказетелен паркинг и не са потърсени повече от 3 дни. Всеки ден в София между 12 и 15 паяка следят за неправилно паркирали автомобили. Най-често те пречат на движението или е подаден сигнал от граждани. В летните месеци екипите на паяците са намалени заради отпуските, но със сигурност най-малко десет продължават ежедневно да вдигат нарушители.  

comment 0
visibility 463
автобуси

Удължават до 7 август промяната в маршрута на автобус 14

До полунощ на 7 август се удържава времето, през което автобусна линия 14 ще бъде с променен маршрут. Причината е ремонт на моста за квартал "Кривина", съобщават от Центъра за градска мобилност. Ето и как се променя маршрутът на рейс 14: в посока Гара Искър:от автостанция Изток по маршрута си до спирка с код 2510 “По желание” на Кривински път преди Околовръстен път, през ТИР-паркинга преди моста за с. Кривина надясно по Околовръстен път, през пътния възел влиза по ул. “Васил Левски” в с. Казичене, наляво по ул. “Цар Борис III” до крайната станция на автобусна линия № 8 в с. Кривина, обратен завой, връщане през с. Кривина, наляво по ул. “Васил Левски” и по маршрута си през с. Казичене до гара Искър; в посока автостанция Изток: от гара Искър по маршрута си през с. Казичене и до спирка с код 1542 “Село Кривина”, обратен завой на крайната станция на автобусна линия № 8, обратно през с. Кривина, надясно по ул. “Васил Левски”, през пътния възел при с. Казичене надясно по Околовръстен път и през пътния възел при бул. “Ботевградско шосе” наляво по бул. “Ботевградско шосе” по маршрута си до автостанция Изток; За линията са закрити спирки: двупосочна с кодове 1142 и 1143 “Ул. Зад село” в к. Кривина; спирките по ул. “Кривински път” в участъка от Околовръстен път до бул. “Ботевградско шосе” в посока автостанция Изток: с код 2511 “По желание” – обслужва се от автобусна линия № 15;с код 1144 “Нова Враждебна” –обслужва се от автобусна линия № 15;с код 2522 “По желание – нова махала” – обслужва се от автобусна линия № 15;с код 1436 “Работилницата” – обслужва се от автобусна линия № 15;с код 2441 “Кантона” – обслужва се от автобусна линия № 15. До полунощ на 30.07.2019 г. продължава да работи временната автобусна линия № 15 по маршрут: от автостанция Изток по маршрута на автобусна линия №14 до спирка с код 2510 “По желание”, обратен завой на ТИР-паркинга преди моста за с. Кривина и по нормалния маршрут на автобусна линия № 14 до автостанция Изток – от Кривински път надясно по бул. “Ботевградско шосе”, обратен завой на пътния възел с Околовръстен път и по бул. “Ботевградско шосе” по маршрута до автостанция Изток. На площадката преди Околовръстен път се разкрива временна крайна и начална спирка с код 6502 “Моста с. Кривина”. За линията е разкрита временна крайна и начална спирка с код 6502 “Моста с. Кривина” на ТИР-паркинга преди Околовръстен път

comment 0
visibility 630
паркиране

Без коли по "Опълченска" и бул. "Витоша" заради снимки на филм

Снимките на филм ще променят доста трафика по различните пътни артерии в централната част на столицата, съобщават от Столична община. Ще има доста улици, където няма да могат да влизат автомобили заради работата на снимачните екипи. Ето кога и по кои отсечки ще важат ограниченията: Забранява се влизането на пътни превозни средства за максимум от 5 минути за заснемане на кадър: От 00.30 до 04.30 часа на 29 юли и 30 юли 2019 г. през кръстовището на бул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Опълченска“. От 00.30 до 04.30 часа на 29 юли и 30 юли 2019 г. през кръстовището на бул. „Витоша“ и бул. „Пенчо Славейков“. От 00.30 до 04.30 часа на 29 юли 2019 г. през кръстовището на бул. „Черни връх“, ул. „Хенрик Ибсен“ и ул. „Сребърна“. От 00.30 до 04.30 часа на 30 юли 2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства през кръстовището на бул. „Черни връх“, ул. „Хенрик Ибсен“ и ул. „Сребърна“.  

comment 0
visibility 426
Тунелът на бул. "Царица Йоанна"

Мият тунела на бул. "Царица Йоанна"

Затварят за движение тунела на бул. "Царица Йоанна", съобщават от СО. Столичани го познават и като тунела на ж.к. „Люлин“. Тунелът ще остане затворен за автомобили от 00:00ч. до 05:00ч. на 28.07.2019 г. Съоръжението ще бъде измито с машини в посочения часови интервал.  

comment 0
visibility 931
трафик София

Снимки за филм променят движението в София

Снимки за филм ще наложат някои временни промени в движението в централната част на столицата. Забраняват влизането на автомобили за максимум от 5 минути за снимките на филмов кадър, както следва: - От 00.30 до 04.30 часа на 29.07 и 30.07.2019 г. през кръстовището на  бул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Опълченска“. - От 00.30 до 04.30 часа на 29.07 и 30.07.2019 г. през кръстовището на  бул. „Витоша“ и бул. „Пенчо Славейков“. - От 00.30 до 04.30 часа на 29.07.2019 г. през кръстовището на  бул. „Черни връх“, ул. „Хенрик Ибсен“ и ул. „Сребърна“. От 00.30 до 04.30 часа на 30.07.2019 г. ще бъде забранено влизането на автомобили през кръстовището на  бул. „Черни връх“, ул. „Хенрик Ибсен“ и ул. „Сребърна“.

comment 0
visibility 564
ремонти

Местят спирките на автобуси 11,60 и 73 заради ремонта на "Президент Линкълн"

От първи август до първи септември бул. "Президент Линкълн" ще бъде затворен за коли, съобщават от Столична община. Най-напред това ще важи за южното платно в участъка от ул. „Промишлена“ до ул. „Монтевидео. След това санкцията ще се премести в северното платно. Движението ще бъде двупосочно в отвореното пътно платно. От 4.30 часа на 1 август до 24.00 часа на 1 септември се местят спирките на автобуси 11,60, 73 на бул. „Президент Линкълн“ в участъка от ул. „Промишлена“ до бул. „Монтевидео“ .

comment 0
visibility 459
паяци

Паякът вдига коли на "Мария Луиза"

Столичните паяци са повече от строги и днес на прицела им бе поредната порция  нарушители. На бул. "Мария Луиза", срещу ЦУМ, за отрицателно време бяха вдигнати няколко неправилно паркирали коли, забеляза Столица.bg Много хора, които работят на булеварда, са оставили в нарушение колите си пред офисите си. Други пък са паркирали машините си на неправилните места, за да отскочат до магазините, които са накацали по една от централните пътни артерии в града. В почивните дни има дежурни паяци и обикновено се следи за улици и булеварди в центъра на София. Патрули на общинска полиция обикалят и щом зърнат неправилно спрял автомобил се привиква паякът.  

comment 0
visibility 6050
промяна

Нови промени на автобусни маршрути в София- за рейсове 72,76,304, 204, 604

Нови изменения на автобусни маршрути в София се задават от 27 юли до 18 август, съобщават от Центъра за градска мобилност. Ще има и доста закрити спирки. Ето и повече подробности за очакваната ситуация в част от столичния трафик: Автобусна линия № 72 само в посока хотел „Плиска“ ще се движи по следния маршрут: от ул. „Св. Георги Софийски“ направо по бул. „Прага“, надясно по бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“, транспортен подлез „НДК“, надясно по ул. „Проф. Фритьоф Нансен“ и наляво по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и по маршрута. В обратна посока маршрутът не се променя. Автобусите от автобусна линия № 72 ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък от маршрута Рейс №76 продължава да се движи по променения маршрут в посока ж.к. Гоце Делчев както следва: от бул. „България“, надясно по бул. „Пенчо Славейков“, наляво по трамвайното трасе на бул. „Витоша“, надясно по ул. „Бяла черква“ и наляво по бул. „Петко Ю. Тодоров“ и по маршрута. Ето и изменението на автобусни линии № 204, 304 и 604 само в посока от „НДК“ към бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“ : от кръстовище бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“/бул. „Черни връх“/бул. „България“ наляво по южното пътното платно на бул. „България“ до кръстовище бул. „България“/бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“ /бул. „П. Ю Тодоров“ и по маршрутите. Закриват се спирки: с код 1739 “ПГ Текстил и моден дизайн” на бул. “България” в посока НДК за автобусни линии № 204 и 604с код 0444 “УМБАЛ Св. Екатерина” на бул. “Пенчо Славейков” в посока НДК за автобусна линия № 72с код 0302 “Бул. Витоша” на бул. “Пенчо Славейков” в посока НДК за автобусна линия № 72временната спирка с код 6512 “Бул. Акад. И. Е. Гешов” на бул. “България” преди бул. “Акад. И. Е. Гешов”.За автобусна линия № 604 се закрива спирка с код 0395 “Бул. Черни връх” на бул. “България” след ул. “Проф. Фритьоф Нансен” в посока бул. “Акад. И. Е. Гешов”. Автобусите да спират на спирка с код 0401 “Бул. “Черни връх” на бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” преди ул. “Проф. Фритьоф Нансен” за автобусни линии № 76, 204 и 304. Остават закрити спирките за автобусна линия № 76 на бул. “П. Ю. Тодоров” в посока ж.к. Гоце Делчев: с код 0270 „Бул. Акад. Ив. Гешов“с код 0626 „Ж.к. Иван Вазов“.