Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Кого ще подкрепите на местните избори в София?
  • Йорданка Фандъкова (ГЕРБ /СДС/) (49%, 446 Гласове)
  • Мая Манолова (БСП/други) (14%, 127 Гласове)
  • Борислав Игнатов (ДБ) (9%, 84 Гласове)
  • Борис Бонев (СС) (14%, 130 Гласове)
  • Ангел Джамбазки (ВМРО) (10%, 95 Гласове)
  • Друг / няма да гласувам (4%, 32 Гласове)
Общо гласували: 914 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 4277
София КАТ Задръствания

Катаджия позволява да се кара в буслентата на "Цариградско шосе"

Огромни задръствания изнервят всички шофьори в пикчасовете в София. Похвална е инициативата на КАТ техен служител да напътства автомобилите да карат и в буслената, за да се намали задръстването. В момента това извършва катаджия с палка, който на кръстовището на "Цариградско шосе" и Алея "Яворов", по посока "Младост" позволява трафикът да използва и буслената.  Задръстването е огромно и по посока Университата, но там шьофьорите в по-голямата си част не си позволяват да навлизат в обособената за градския транспорт лента, още повече, че стеснението на "Орлов мост" трудно поема стотиците автомобили, отправили се към центъра на града.

comment 0
visibility 1506
коли

Огромно задръстване от "Симеоновско шосе" до Румънското посолство (СНИМКИ)

Огромно задръстване има в този час в района на "Семинарията", видя Столица.bg. Върволицата от коли започва от Кръговото на "Симеоновско шосе" и стига чак до Румънското посолство на бул. "Ситняково". Тапата е гигантска и в обратната посока.   Навсякъде колите са в две колони. Отнема повече от 20 минути, за да се стигне от "Свети Наум" до гара "Пионер".   

comment 0
visibility 1382
стар маршрут

Трамваите 3,4,12 и 18 отново по старите си маршрути

Завърши реконструкцията на трамвайното трасе по улица "Каменоделска". От утре- 18 септември се възстановяват старите маршрути на линии 3,4,12,18. Това важи и за автобусите с номера 20 и 21/22.Това съобщиха от Центъра за градска мобилност.     Вчера имаше тестови курсове на трамвайните мотриси по ремонтирания релсов път и  контактно-кабелната мрежа по ул. „Каменоделска”.  Ремонтът на отсечката от бул. „Константин Стоилов” до трамвайно ухо “Орландовци” /с дължина 1,6 км в едната посока/ е част от проект "Интегриран столичен градски транспорт - фаза II” по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.. Строително -ремонтните дейности по ул. "Каменоделска" включват още обновяване на пътните платна, ремонт на отводнителната система и шахти, подмяна на стълбовете за осветление и над 8000 кв. м тротоари с нова настилка и бордюри.    

Реклама
comment 0
visibility 516
Столична община Празник Забрани

Променя се движението за Деня на София

Официалната церемония за Деня на София на 17-и септември променя временно организацията на движение, съобщават от Столична община.  Забранява се престоят и паркирането:От 07.00 ч. до приключване на проявата на 17-и септември 2019 г. на:- северозападната дъга на пл. „Св. Александър Невски” между ул. „Оборище” и ул. „11-ти август”;- северната дъга на пл. „Св. Александър Невски” между ул. „11-ти август” и ул. „Дунав“;- ул. „Оборище”, между ул. „Г.С.Раковски” и пл. „Св. Александър Невски”.От 08,00 до 18.00 ч. на 17-и септември, с изключение на автомобилите на служителите на общинска администрация и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент” на:- пл. „Николай Гяуров”;- ул. „Московска”, между ул. „Г.С.Раковски” и бариерата на английското посолство.- От 08.00 ч. до приключване на мероприятието на 17-и септември да се забрани влизането на пътни превозни средства по ул. „Оборище”, между ул. „Г.С.Раковски” и ул. „11-ти август”.Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява охрана, постове за контрол и регулиране на движението.

comment 0
visibility 394
проверка телефони

КАТ проверява колко карат и говорят по мобилните телефони

"Пътна полиция" стартира мащабна акция срещу едновременното шофиране и говорeне по мобилните телефони. Събитието е  част от  масовата кампания срещу незаконосъобразното използването на мобилни телефони от водачите на моторни превозни средства във всички страни членки на ЕС, съобщават от МВР. Проверката ще завърши на 22 септември. Тя ще е в София и в останалите градове из страната.     Операцията се прави с една цел: Да се припомнят на шофьорите пагубните последствия ако пренебрегнат забраната за ползване на мобилни телефони. Те силно разконцентрират водачите и това може да се окаже фатално в определени моменти.    Санкцията, ако карате  и говорите едновременно, е глоба от 50 лева и взимане на  6 контролни точки. Това гласи Законът за движение по пътищата. 

comment 0
visibility 385
проверка

Над 160 "умни" светофара регулират трафика в София

Над 160 "умни" светофара в София са включени в интелигентна система за управление на трафика. Тя позволява на всяко кръстовище да има по един контролер. Това с две думи е един малък компютър, който с датчици следи натоварването в отделните направления по алгоритъм, който е заложен в него. И на тази база изчислява къде оптимално да се пропускат превозните средства. Това обясни пред БНТ заместник- кметът по транспорта на София Дончо Барбалов.    Той допълни, че  има изграден и Център за управление на трафика. Там има заложени алгоритми по определени направления за увеличаване на пропускателността на превозните средства.  Барбалов допълни, че днес, заради първия учебен ден, е напълно нормално в столицата да има по-засилен трафик. Защото всички училища започват по едно и също време и всички родители искат да бъдат с децата си на тържеството.         

comment 0
visibility 1348
тестово

Пуснаха тестово трамваите по ремонтираната "Каменоделска"

  Тестови курсове вече правят трамвайните мотриси по ремонтирания релсов път и  контактно-кабелната мрежа по ул. „Каменоделска”. Ремонтът на отсечката от бул. „Константин Стоилов” до трамвайно ухо “Орландовци” /с дължина 1,6 км в едната посока/ е част от проект "Интегриран столичен градски транспорт - фаза II” по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съобщават от Столична община. Строително -ремонтните дейности по ул. "Каменоделска" включват още обновяване на пътните платна, ремонт на отводнителната система и шахти, подмяна на стълбовете за осветление и над 8000 кв. м тротоари с нова настилка и бордюри.    

comment 0
visibility 385
моста на бул. „България“

Край на задръстването на бул.“България“

Пуснато е движението по моста бул. "България" към булевард "Витоша", съобщават от Пресцентъра на СО. Хидроизолацията на пътното платно е обновена. След новата асфалтова настилка е монтирана и нова предпазна ограда. Припомняме, че движението по бул. „България“ бе пуснато още на 19 август, но ремонтът по моста към бул. „Витоша“ продължи до днес – 15 септември.

comment 0
visibility 440
табела

Снимките за „Шекспир“ затварят центъра на столицата

Снимките на пълнометражния филм „Шекспир“ ще наложи някои промени в движението в централните части на София. Ще бъдат забранени престоят и паркирането на автомобили, с изключение на колите на снимачния екип и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент“, както следва: От 06.00 до 18.00 часа на 14.09.2019 г. на ул. „Ангел Кънчев“ между ул. „Иван Денкоглу“ и ул. „Солунска“. От 06.00 до 18.00 часа на 16.09.2019 г.:   - на ул. „Леге“ между ул. „Алабин“ и ул. „Съборна“;   - на ул. „Кн. Александър I“ между ул. „Ген. Гурко“ и ул. „Съборна“.   От 11.00 до 19.00 часа на 19.09.2019 г. на ул. „Цар Симеон“ между ул. „Братя Миладинови“ и бул. „Стефан Стамболов“.   От 19.30 до 23.00 часа на 19.09.2019 г. на бул. „Кн. Александър Дондуков“ между ул. „Злетово“ и ул. „Малкара“.   От 09.30 до 22.00 часа на 21.09.2019 г.:   - на ул. „Париж“ между ул. „Стара планина“ и ул. „Росица“;   - на ул. „Стара планина“ между бул. „Кн. Александър Дондуков“ и ул. „Париж“.

comment 0
visibility 261
забранено спирането

Инициативата „КвАРТал“-а затруднява движението в столицата

Дейности от инициативата за обособяване на културен квартал „КвАРТал“ в София ще наложат някои забрани за движението в събота, 14 септември. От 14.00 до 22.00 ч. на 14.09.2019г. ще бъде забранено спирането и паркирането на автомобили, както следва: - на ул. „Веслец“ между ул. „Екзарх Йосиф“ и ул. „Цар Симеон“; - на ул. „Цар Симеон“ между бул. „Кн. Мария Луиза“ и ул. „Сердика“. От 16.00 до 22.00 ч. на 14.09.2019 г. ще бъде забранено влизането на автомобили, както следва: - на ул. „Веслец“ между ул. „Екзарх Йосиф“ и ул. „Цар Симеон“; - на ул. „Цар Симеон“ между бул. „Кн. Мария Луиза“ и ул. „Сердика“.

comment 0
visibility 258
НИМ

Почит към загиналите мотористи променя движението край НИМ

Отслужването на заупокойна молитва в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти на 15 септември в София ще наложи промяна в организацията на движение в центъра. От 08.00 ч. до приключване на мероприятието на 15.09.2019 г. ще бъде забранен престоя и паркирането на пътни превозни средства на паркинга пред Националния исторически музей. От 11.00 до 12.30 ч. на 15.09.2019 г. ще бъде забранено влизането на пътни превозни средства по локалното пътно платно пред НИМ, с изключение на колите на масов градски транспорт, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР.

comment 0
visibility 617
моста

Мостът, свързващ "България" и бул. "Витоша", пуснат в понеделник (СНИМКИ)

Точно за началото на новата учебна година-16 септември, мостът, свързващ бул. "България" и бул. "Витоша", ще бъде пуснат в експлоатация, съобщи в социалната мрежа заместник - кметът на София Дончо Барбалов. Полага се последният, износващ слой асфалт.    Реновирането на обекта включваше пълна подмяна на хидроизолацията, бетониране на съоръжението, обновяване и укрепване на парапетите.                

comment 0
visibility 482
пилотно

Специална настилка преди "зебрата" до столичен мол (СНИМКИ)

За по-малко инциденти на пътя вече е сложена настилка с повишен коефициент на сцепление в зоните за спиране преди пешеходни пътеки. Маркировката е с червен цвят и се намира преди "зебрата" на бул."Ал.Стамболийски" при Мол София. Там има училища и детски градини, съобщават от Столична община.    Експерименталното решение се прави, за да се повиши на вниманието на шофьорите.Подобно нещо съществува в доста европейски градове като мярка за безопасност. Мярката бе обсъдена от Съвета за пътна безопасност към Столична община.         

comment 0
visibility 343
аксаков

Затварят за коли "Аксаков" и "Славянска" заради снимките на филма "Нощ"

Снимките на филмовата продукция "Нощ" променят организацията на движението по част от улиците в столицата, съобщават от Столична община. Забраняват се престоят и паркирането на коли с изключение на автомобилите на снимачния екип извън зоните за платено паркиране "служебен абонамент".    Ето къде и кога ще бъдат затворени улиците заради снимките на филма:   от 19.00 часа на 12.09.2019 г. до 14.00 часа на 13.09.2019 г. на ул. „Добруджа“ между ул. „Аксаков“ и ул. „Славянска“.   от 06.00 до 14.00 часа на 13.09.2019 г. на паркинга на пл. „Народно събрание“;   от 14.00 до 20.00 часа на 13.09.2019 г. на локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ пред бл. 30.  

comment 0
visibility 909
Столична община Карта Рали

Рали затваря улици около "Александър Невски"

Провеждането на Рали "Купа София-2019" за хора с уврежданията ще промени организацията за движение и престой в центъра на София, съобщиха от Столична община. Стартът на надпреварата е утре, 14 септември на площад "Александър Невски". От 7,00 до 14,00 ч се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на:- ул. „Оборище” между бул. „Васил Левски” и пл. „Св. Александър Невски”;- пл. „Св. Александър Невски” между ул. „Оборище” и ул. „Дунав”, североизточната част, с изключение на автомобилите на участниците в ралито;От 10.00 до 14.00 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Оборище” между бул. „Васил Левски” и пл. „Св. Александър Невски”