Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Трябва ли да има Книжен пазар на Славейков?
  • Да, ембламатично е (60%, 637 Гласове)
  • Да, празно изглежда без книжен пазар (12%, 127 Гласове)
  • Не, има толкова книжарници наоколо (11%, 119 Гласове)
  • Не, така ми харесва повече (16%, 165 Гласове)
  • Не мога да преценя (1%, 13 Гласове)
Общо гласували: 1061 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 526
карикатури

Галерия "Сердика" събира 14 български карикатуристи под един покрив

Галерия "Сердика" представя 14 български карикатуристи, които отправят своето послание към столичната публика за предстоящите зимни празници, веселите ситуации около тях и радостта на малки и големи от новогодишните изненади. В „101 карикатури, 101 смешинки“ ще могат да се видят творби на 14 известни имена в българската карикатура - Чавдар Николов, Ивайло Цветков, Йовчо Савов, Трайко Попов, Ириен Трендафилов, Цочо Пеев, Алла и Чавдар Георгиеви, Мая Чолакова, Милко Диков, Генчо Симеонов, Валентин Георгиев, Валери Александров, Никола Георгиев - Кайо, Любомир Михайлов.   Периодът на експозицията е от 11 декември 2019 г. до 10 януари 2020 г. и така арт пространството на галерия "Сердика" на Женски пазар ще посрещне Новата година с усмивка. Официалното откриване на изложбата ще се състои на 11 декември 2019 г., от 18.30 часа в галерия "Сердика".    Освен, че ще се насладят на забавния творчески поглед към предстоящите празнични дни, посетителите на галерията, ще могат и да подарят усмивка за Коледа, тъй като карикатурите в тази експозиция ще се предлагат на достъпни цени.     

comment 0
visibility 10266
type-photo.svg
Лолова

Татяна Лолова през сълзи: "Стояно, нали обеща да си вечна!" (СНИМКИ)

Тъмен повод за една светла личност събра артисти, политици, общественици и обикновени хора в столичния Сатиричен театър "Алеко Константинов". Днес България се прощава с великата Стоянка Мутафова. "Майката" на повечето родни актьори отиде в по-добрия свят на 6 декември. Случайно или не, поклонението е на рождения ден на друга легенда- Стефан Данаилов. Той почина преди седмица.    Лолова не скри тъгата си от загубата на своята приятелка. "И да знаеш, тя не  си е отишла. Тя е жива и винаги ще е с нас", каза актрисата на директора на Сатирата Калин Сърменов. Лолова бе една от първите, които поднесоха своите съболезнования и на Мария Грубешлиева-дъщерята на Стоянка. Муки погали камарата от цветя, покрили белия ковчег на майка ѝ, и след това заплака. До нея беше и личният мениджър на Стоянка Евгени Боянов.    Мълчаливи и със сълзи в очите да си вземат последно сбогом с Каката дойдоха Богдана Карадочева, Васил Найденов, Искра Радева, кметът на София Йорданка Фандъкова, Любо Нейков, Славчо Пеев, магът Астор, Васил Банов, директорът на Театър "София " Ириней Константинов, актьори от почти всички столични театри.    "Стояна беше уникален пример за сила и мощ и за това по какъв начин човек трябва да живее. За мен това е най-важното и няма да спра да го повтарям, за да могат поколенията, които идват да знаят кое трябва да им бъде приоритет. Така ще създадем нови примери, които да ни водят, защото без такива примери и енергия, които да уважаваме, няма да имаме бъдеще. Докато Стояна, Калата и всички от това поколение, освен големи професионалисти, бяха и големи хора." Това каза пред журналисти Калин Сърменов.   Владимир Пенев допълни,че "Стояна никога не стана досадна. Тя беше пълна с живот. Динозавър. Всички сме огромни късметлии“.   Вежди Рашидов коментира,че не е зле никога да не забравяме,че Мутафова винаги се е усмихвала. Тя живя 97 години и напълни цяла една епоха в изкуството. "Ходих при нея в болницата и скочи от леглото, както беше окичена с жиците. Тъжното е, че са малко хората като нея. Светла ѝ памет", промълви Вежди Рашидов.    Ани Ефремова             

comment 0
visibility 529
концерт НЛО

Легендите от НЛО с концерт в НДК

В Зала 1 на НДК ще се състои уникален концерт-спектакъл „Спомен НЛО“, съобщава БТВ. Събитието ще е на 20 декември от 20 ч. На сцената ще прозвучат редица комедийни и музикални произведения на любимата на поколения формация НЛО. Участие ще вземат Камен Воденичаров, Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев, Антон Радичев и др. Акцентът е върху музиката на композитора Стефан Димитров, който е писал песните на формацията. Артистите обещават много смях, песни и забавни скечове.

Реклама
comment 0
visibility 322
Концерт Светлин Русев

Светлин Русев и Максим Ешкенази с концерт за ценители

На 19 декември в зала България от 19 ч. ще се състои концерт на виртуозния цигулар Светлин Русев. Световно известният музикант ще изпълни  “Концерт за цигулка и оркестър No 2” на Сергей Прокофиев, “Симфония No 5” на Франц Шуберт, както и “Симфонични вариации” на Георги Андреев заедно със Софийската филхармония. Диригент ще бъде маестро Максим Ешкенази. Светлин Русев ще свири на изключително рядък и ценен инструмент -Страдивари 1710 Кампоселиче, създаден преди три века.  

comment 0
visibility 302
Миш Маш

Mish Mash Fest с коледно издание

Дойде време за празничното издание на Mish Mash Fest - Christmas is coming, съобщават от СО. Това е един светъл и красив празник на талантите, изискания вкус и най-интересните идеи за подаръци. Фестът ще се проведе под купола на Ларгото - античния културно-комуникационен комплекс „Сердика“. Той ще протече през уикенда, на 7 и 8 декември с работно време от 10.00 до 19.00 часа. Входът е свободен, ще има и забавни игри за децата. Фестивалът е  неизменна част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.

comment 0
visibility 619
Кино Влайкова

Помощ за Кино "Влайкова": Търсят се 75 хил. лв за нова техника

Една от емблемите на София- кино- театър "Влайкова", има нужда от помощ. Помощ, за закупуването на нова и модерна дигитална кино машина. Така ще могат да се предлагат филми, отговарящи на стандартите и възможността за достъп до филми в съвременния кино формат. Цената на модерната техника обаче е 75 000 лв. Непосилна сума за купуване със собствени средства.   Заради това екипът на киното започва дарителска кампания за набиране на средства за  нужната техника. Те смятат да търсят бизнесмени, ще кандидатстват във фондации, ще помолят за помощ и Столична община. Призивът е публикуван на страницата на Кино "Влайкова" във Фейсбук.     Ето и още от него:  "Скъпи приятели на емблематичното и обичано кино „Влайкова”, обръщаме се към Вас, водени от идеята, че култура, случваща се под покрива на един кино-театър, не трябва да бъде сведена до задоволително ниво. В продължение на няколко години прожекциите в нашето любимо кино се случват с техника, която не отговаря на модерния кино формат. Това ни ограничава силно при подбора на филмови заглавия. Ограниченията се отнасят и до така необходимите ни детски анимационни филми, с които да можем да посрещаме в читалищния кино салон най-младите зрители, искащи да се докоснат до магията на седмото изкуство".     

comment 0
visibility 344
РИМ - София

Изложба „Опазваме миналото с поглед в бъдещето“ в РИМ – София

РИМ – София Ще представи уникална археологическа изложба под надслов “Опазваме миналото с поглед в бъдещето”, съобщават от музея. Официалното откриване ще бъде в четвъртък, 5 декември, от 18.00 ч. Ще бъдат представени артефакти от различни археологически обекти, представители на различни епохи по територията на цялата страна. Преди да бъде открита изложбата ще бъде направено представяне на гръцката неправителствена организация "Диазома". Тя показва на практика как си взаимодействат неправителствения и държавния сектор за опазване на археологическото наследство на Гърция. Представянето ще започне в 16 ч. в Триъгълната кула на Сердика (бул. „Княгиня Мария Луиза“ 16) в четвъртък.

comment 0
visibility 2778
безплатни карти

Безплатни читателски карти за 141 години Национална библиотека

Националната библиотека "Св.св. Кирил и Методий" отбелязва 141 години от основаването си с подарък за читателите си. Институцията подарява безплатни годишни библиотечни карти. Те могат да бъдат направени от 11 до 13 декември от 8.30 до 19.00 ч. А в събота от 9.00 до 15.00 ч.   Това съобщиха от най-голямата съкровищница за книги не само в София, но и в страната.     

comment 0
visibility 405
Бончо Бочев

Честваме 120-та годишнина от рождението на детския хоров диригент Бончо Бочев (СНИМКИ)

Националният дворец на децата и хор „Бодра смяна” ще отбележат 120-та годишнина от рождението на именития педагог и детски хоров диригент Бончо Бочев. Среща на поколенията е днес от 19 часа в зала „Бончо Бочев” на ул. „Княз Борис I” №103. Специален гост на събитието ще бъде Таня Доганова – Христова – една от първите хористи на „Бодра смяна”, диригент, кинорежисьор-документалист, създател на камерния хор за старинна църковна музика „Йоан Кукузел Ангелогласният”. Входът е свободен. Бончо Бочев, роден на 1.12.1899 г., Поликраище – 22.05.1975 г. София, е детски хоров диригент и педагог. През 30-те години на миналия век е учител в София, където създава хора на „Софийските славейчета“, който през 1947 г. прераства в хор „Бодра смяна“. С този хор Бочев постига световна известност, в потвърждение на която идват многобройните национални и международни награди. Под негово диригентство „Бодра смяна” е удостоена с Диплом от Националната радиостанция БИ БИ СИ – Лондон за най-добър детски хор в света през 1968 г. С „Бодра смяна“ Бончо Бочев изпълнява за първи път произведенията на редица български композитори, популяризира активно творбите на световната класическа и модерна музика. Признат е за родоначалник на детското хорово пеене в нашата страна. Постиженията на Бончо Бочев и певческото майсторство на „Бодра смяна” са световно признати. За неговото изкуство руският хоров диригент Владимир Соколов пише: „...Всички песни бяха изпълнени превъзходно, всяка в своя стил, в своя характер. Тук отново се появи майсторството на Бочев, който се стреми към пределно ясно и правдиво разкриване на произведенията, отхвърляйки външните ефекти и разкрасяване.......Покорява начинът му да се държи пред колектива. Палитрата на жестовете му е необикновена и не се ограничава с общоприетите. Той не дирижира в обикновения смисъл на тази дума, той изцяло живее с песента, преживява я заедно с децата. Те пеят като че ли са сами, а Бочев стои пред тях, продължавайки задушевния, образен разговор, който е започнал още от репетицията. Това е незабравимо впечатление.” В книгата „Вълшебникът” посветена на 100-годишнината от рождението на диригента, Лиляна Бочева - негова дъщеря и продължител на делото му, споделя:„На мен ми е много трудно да говоря за него, защото отношенията ни бяха твърде особено преплетени. Той ми беше баща, учител, той беше човекът, с когото 30 години работихме непрекъснато заедно. Аз безкрайно обичах баща си и досега мисля, че малко хора са имали такива бащи. Безкрайно уважавах своя учител, дълбоко убедена, че не са много хората, които са имали такива учители. И аз безкрайно съм благодарна на предшественика си, защото зная, че никой от моите колеги не е получил наследство, каквото получих аз – този невероятен инструмент „Бодра смяна”. Любомир Найденов

comment 0
visibility 382
приказка

Ансамбъл "Чинари" разказва приказка за Доброто и Злото в НДК

Модерно претворена танцова приказка за Доброто и Злото, Любовта и Омразата, Мрака и Светлината ще разкаже на 12 декември в зала 1 на НДК ансамбъл "Чинари". Спектакълът се нарича "Магията на танца". Започва в 19.30 ч. Неразделна част от събитието ще бъдат: Ансамбъл "Чинари", трио "Булгарина", Чинари Дръмс, група "Етнотикс" и гост музикантите – Петър Миланов, Стойо Стоев и музикалният ментор, композиторът Костадин Генчев.    "Магията на танца“ е спектакъл импресия. Един нетрадиционен и завладяващ прочит на българския фолклорен танц, видян през призмата на Асен Павлов – хореограф и режисьор на ансамбъл Чинари. Творбата представя четири основни картини – четири стихии: Вятър, вода, огън, земя.   За първи път спектакълът е представен в зала 1 на НДК, през 2008 година, във връзка с 15 годишнината на ансамбъла. След тази смела крачка от страна на Асен Павлов, започва нова „епоха“ за Чинари. „Магията на танца“ е първият сред редицата авторски спектакли на трупата, показващи българския фолклор, през призмата на съвремието.    

comment 0
visibility 6288
type-photo.svg type-photo.svg
Ламбо

Ламбо събра любовта на българите за последно представление в Народния театър (СНИМКИ/ВИДЕО...

 Ден за смирение и любов е днес не само  в София, но и в цяла България. Стотици дойдоха пред Народния театър "Иван Вазов", за да се простят с човека- име в родния театър и кино Стефан Данаилов. Той почина на 76 години в края на ноември. В памет на Ламбо в Градската градина бе подредена и изложба със снимки от негови роли.    Опашката от хора пред "Иван Вазов" по едно време стана петорна. Наредиха се депутати и от ляво, и от дясно, от всякакви политически партии. Кметът Фандъкова също дойде да поднесе почитанията си към Ламбо и застана заедно с хората на опашката.  "Ще запомня Стефан Данаилов като голям артист, учител и личност. Като гледам неговите ученици, съм сигурна, че е бил изключително добър към тях. Всички разказват сега своите спомени. Аз го познавам и като министър на културата. С него работихме по някои проекти. Беше изключително сърдечен и отзивчив, голяма личност", каза Фандъкова пред журналисти.    Докато хората вън изказваха своето уважение към Данаилов, пред ковчега му, на втория етаж на театъра на стража бяха негови студенти. Те се простиха със своя учител с думи, прочетени на поклонението от актрисата Силвия Лулчева. "Благодарим ти за безпощадно точната искреност!Благодарим ти, че когато обсъждаше актьорската ни работа, вниманието ти беше съсредоточено върху това, колко сме пораснали като човеци. Благодарим ти, че ни наказваше, като ни прощаваш!", са само част от нещата, които "децата" на Ламбо казаха на своя преподавател.   Сълзите си от загубата не сдържаха Башар Рахал, Христо Мутафчиев, Стоян Алексиев, Татяна Лолова, Марин Янев, Славчо Пеев,Владо Пенев, Валери Йорданов, скулпторът Георги Чапкънов, Корнелия Нинова,Васил Михайлов, Асен Блатечки, Калин Врачански, Елена Петрова, Вежди Рашидов, Иван Радоев, Валентин Михов, Астор, Параскева Джукелова, Тончо Токмакчиев. Да поднесе своите почитания пред Ламбо дойде и президентът Румен Радев.    "Това е същество не само на България, това е извънземно, земно и сърдечно. Много красиви и талантливи има, но той е посочен. Беше с нас и мисля, че ще остане. Той е неповторимото нещо, което сме имали. Каза: "Не ме жалете, живял съм, както трябва". Щурчо, прекрасен, талантлив, обичлив, той не е виновен, че беше толкова прекрасен", заяви Лолова пред журналистите.    Марин Янев добави следното: "След такава загуба просто трябва да замълчим. Ще ми липсва рамото му. Той имаше рамо, което предлагаше на всеки, който има нужда".    "Искам да го запомня усмихнат, чаровен, човечен и добър. какъвто той си беше. Има такива раздели, което не можеш да приемеш някак си. Аз не мога да си представя,че вече го няма. Ще го пазя и помня такъв, какъвто е в сърцето ми", бяха думите на Владимир Пенев.      Ани Ефремова             

comment 0
visibility 370
цигуларка

Виртуозната цигуларка Виктория Муллова свири Шостакович в зала "България"

Софийската филхармония представя концерт с виртуозната цигуларка Виктория Муллова днес в зала "България". Тя ще изпълни Концерт за цигулка от Шостакович под диригентската палка на маестро Найден Тодоров. Събитието включва още две произведения, които ще изпълни националният ни филхармоничен оркестър с диригент Найден Тодоров – рапсодия „Вардар“ на Владигеров и „Жар птица“, редакция 1919 година, на Стравински. Билетите за проявата са налични на касата на зала „България“ и в мрежата на Ивентим, а цените са от 25 до 50 лв.   Родена в бедно семейство, Виктория осъзнава любовта си към цигулката в ранна детска възраст. Завършва Московската консерватория, а огромния ѝ талант е причината властите в Съветския съюз да ѝ разрешат да участва в конкурса „Сибелиус“ в Хелзинки през 1980 г., откъдето си тръгва с първа награда.    

comment 0
visibility 474
Никола Вапцаров

Намерени са есе и неизвестни стихове на Вапцаров

Намерени са три стихотворения на Вапцаров, неизвестни до момента, и есе за литературата, съобщава БНР. Племенницата на Вапцаров е споделила, че безценните находки са намерени при чистене в сградата на бившата дирекция на полицията в София. Човекът, който чистил, попадна на папка със стихотворения и есе от 10 страници. Поетът прави преоценка на бъдещето в есето. От стихотворенията е разчетено едно. Те са написани с мастило. Ще бъдат публикувани след като бъдат разчетени и останалите. Филм за Вапцаров като авиомеханик на летището във Враждебна подготвя Мая Вапцарова.

comment 0
visibility 246
Столична библиотека

Поет и разказвач на декември в Столична библиотека е Силвия Чолева

Поет и разказвач на месец декември в Столична библиотека е Силвия Чолева. За незапознатите- тя е една от най-разностранните личности в съвременния литературен пейзаж у нас, член на Обществения съвет на Столична библиотека. Срещата с нея ще бъде на 4.12.2019 г. (сряда) от 18:30 ч. Силвия Чолева ще бъде представена от нейния колега поет и журналист Марин Бодаков, ще чете и ще отговаря на въпросите на Николай Бойков, както и на тези на своите читатели и почитатели.    Чолева е носител на Националната награда за поезия „Иван Николов“, наградата „Хр. Г. Данов“ – за представяне на българската литература, Почетен знак „Златен век“, печат на Симеон Велики на Министерство на културата и др. Работи в БНР, програма „Христо Ботев“, където води предаване за култура. Води и рубрика в предаването „Библиотеката“ на БНТ.    

comment 0
visibility 335
Столична библиотека

Детска книжка с истински семена - изненада в Столична библиотека

Едно страхотно преживяване за децата се задава утре в Столична библиотека. От 10:30 ч. Дарина Димитрова ще представи в Детския център своята книга, от страниците на която можете да отгледате малка домашна градина от ядливи цветя, саксийни ягоди, домати, моркови, сладки чушлета, марули и репички. Томчето носи закачливото заглавие „Бобо Бермундо и Отряд „ПиПер“.   Книгата е напечатана с безвредно за почвата еко мастило върху 100% рециклирана натурално бяла хартия. Съдържа ръчно направени хартиени елементи с вградени семена за покълване. Шрифтът е за хора с дислексия.  

Култура

София е културен център на страната и това е логично, тъй като тук са съсредоточени най-големите институции на културата. Медията ни ежедневно публикува десетки новини за културни събития и инициативи, свързани с българската култура. Огромният брой театри, кина, галерии, музеи, библиотеки, концертни зали и читалища са гаранция за качествена и богата култура, на която се радват столичани и гостите на столицата. Новините за всяко ново събитие от областта на културата, допълнително засилват интереса на гражданите.

Театрална култура

Факт е, че всички театри на територията на София не спират напълно дейността си извън сезона. Нормално е културата да няма почивен ден. Трупите на Народния театър „Иван Вазов“, Сатиричния театър и Музикалния театър имат чудесни инициативи, които поддържат непрекъснато интереса към тях на хората от всички възрасти. В репертоара на всички театри присъстват заглавия, които са непреходни и трябва да се видят от всеки любител на театъра. Много активна е и дейността на учебния театър на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Театралната култура е в своя възход.

Студентите са пълни с енергия и нямат търпение да дадат всичко от себе си, за да намерят мястото си в театралните среди на родните театри и да се влеят в културата на страната. Новини за представленията им присъстват в медията ни всяка седмица.

Новините за бродуейските мюзикъли, поставяни в Музикалния театър се радват на голям интерес от страна на читателите. Културата на мюзикълите намери чудесна почва у нас.

Кино култура

Традиционните кина от миналото вече са рядкост. Тази култура е претърпяла своето развитие. Повечето кина вече съчетават модерна визия и иновации в преставянето на филмите. Това определено увеличава многократно публиката, а новините за новостите в програмите им са доста четени. Няма как да се спрат иновациите в културата.

Последните събития в културата на София - кинофестивалите - привличат не само родни фенове и звезди, но и редица известни имена от световното кино. Кристоф Ламбер остана очарован от професионализма и таланта на българските артисти, режисьори и сценаристи, както и от културата на българите.

Музикална култура

Столицата е предпочитана за провеждането на концерти на известни певци и музиканти не само от България, но и от целия свят. Медията ни ежедневно публикува новини, отразяващи музикалната култура в столицата. Предпочитани места за провеждане на големи концерти са новата зала Арена Армеец, Зала 1 на НДК. Зала България е домакин предимно на симфонични концерти. Изобилстват новини за редица културни събития, които се провеждат в НДК. Програмата за културните прояви там е известна месеци напред и хората търсят информация за всичко актуално. Музикалната култура има своите привърженици.

Книжовна култура

С гордост можем да отбележим, че столичните библиотеки са средище на културата. Нашата медия се стреми да отразява всичко това с актуални и изчерпатени новини.

Фондовете на най-големите библиотеки – Националната библиотека и Столична библиотека – непрекъснато се обогатяват. Екипите им се стремят да достигат до сърцата на всички възрасти по подобаващ и съвременен начин и да обогатяват културата на населението. Из районите се движи мобилна библиотека, която осигурява забавление и приятен отдих за деца и възрастни в столичните паркове. Така културата отива при хората. Редовно се публикуват новини за инициативите на библиотеките в сътрудничество с други институции, свързани с културата. В началото на учебната година имаше чудесна инициатива за училища и университети - всеки учащ, закупил карта за градския транспорт, получи безплатна карта за ползване на библиотека и си избра книга за личния си архив. Нашите новини отразиха тази проява на културата.

Традиционната инициатива Поет и Преводач на месеца в Столична библиотека също се радва на успех, а новините за предстоящия месец се чакат с нетърпение. Видно е, че културата винаги е водеща.

Музейна култура

София е древен град. Историята е на всяка стъпка. Историческата култура е на особена почит. Нашите новини неведнъж информират за безценни исторически находки, на които се натъкват строители съвсем случайно.

Новините за уникалните и забавни събития за деца в Античния комплекс Древна Сердика в района на Ларгото са особено предпочитани. Тези събития са тематични и обогатяват културата на подрастващите.

Националната художествена галерия наскоро беше домакин на уникална изложба – гостуваща изложба, представяща меча и златният пръстен на хан Кубрат. Новините, които нашата медия публикува, изкушиха множество любопитни почитатели на историческата култура да разгледат изложбата.

За традиционните български празници музеите организират забавни работилници за деца. В тях децата изработват козунаци, великденски яйца, мартеници или сурвачки. Новините насочват любознателните към правилните събития и съдействат за повишаване на интереса към националната култура.

Художествена култура

Голяма част от населението на столицата обича изобразителното изкуство и скулптурата и приветства всяко събитие, свързано с художествената култура. Многобройните галерии в София предлагат уникална възможност за забавление и обогатяване на културата. Някои предлагат чаша вино по време на разглеждане на изложбата. Други предлагат възможност на гостите да създадат своя картина. Всичко това се харесва от посетителите и новините за предстоящите изложби определено се чакат с нетърпение.

Много от столичните галерии организират детски арт работилници, които се провеждат през почивните дни. Така децата успяват да научат много ценни уроци за рисуването с различни техники и да разкрият таланта си, както и да обогатят личната си култура.

Медията ни отразява новините от редица мащабни събития на културата като Панаира на книгата, Новогодишен музикален фестивал и др.

Няма как в милионен град с наличието на редица културни институции културата да не е на достатъчно високо ниво. Доказателство за това е и споделеното от редица чуждестранни гости в столицата. Столичната култура се радва на огромен интерес.

Покрай многобройните новини за дейността на столичната администрация, спортните събития, трафика и новите постижения на лекарите в столичните лечебни заведения, тези за водещите събития от културата са като свежа глътка въздух сред злободневните новини.

Новините за култура се следят с интерес не само от столичани, но и от жителите на населените места в цялата страна. Те получават актуална информация за всичко в София от нашите публикации и успяват да присъстват на избрани от тях събития от различни направления на културата.

Като цяло, информацията, която дават публикуваните от медията ни новини за култура е актуална, изчерпателна и полезна и това се потвърждава от коментарите за всяка една от тях, както и многократните споделяния в социалните мрежи. Целта ни е да достигнем до душата на всеки човек и да му дадем ценната за него информация и да му помогнем да се доближи максимално до културата.

Прочетете още