Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
  • Да, веднага. (34%, 56 Гласове)
  • Да, но когато видя как се спазват мерките. (14%, 23 Гласове)
  • Не, още има Covid-19 (23%, 37 Гласове)
  • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (15%, 25 Гласове)
  • Нямам дете/деца (14%, 23 Гласове)
Общо гласували: 164 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 936
Столичен куклен театър

Столичен куклен театър отваря врати с „Трите прасенца“

Столичният куклен театър отваря врати за своите малки почитатели днес, 31 май, в навечерието на детския празник, съобщават от пресцентъра на Столична община. Представленията на закрито започват днес от 12 с любимата на мнозина постановка „Трите прасенца“. Театърът започва представленията си с 30% заетост на местата. Зрителите ще влизат в салона при стриктно спазване на мерките за безопасност. От театъра молят желаещите да гледат представленията, да купуват онлайн билетите си през платформата на театралния сайт. Може да се направи предварителна регистрация на касата. На сайта на Кукления театър и фейсбук страницата ще бъдат качени другите заглавия от репертоара.

comment 0
visibility 1149
Нов прочит на знакови места в столицата с проекта "Преоткрий София"

Нов прочит на знакови места в столицата с проекта "Преоткрий София"

Нов и повече от хубав прочит ще получат основни забележителности в столицата с проекта "Преоткрий София", разказват от БНР. Под това мото този уикенд ще бъдат посетени някои от емблематичните сгради на града. Двете безплатни пешеходни обиколки са организирани от Free Sofia Tour, разказа пред медията Томислав Рашков, зам.-председател на сдружение „365“.Сред набелязаните за посещение обекти се открояват Народната библиотека, Софийският университет “Св. Климент Охридски”, църквата “Св. Неделя” и др.      "Преоткрий София" е един проект, който наистина ще даде един хубав нов прочит на основните забележителности в нашия град София.Обектите, които ще бъдат посетени на тези обиколки, са основните забележителности в нашия град, разположени в идеален център.   Те със сигурност представляват повече от 15 спирки, като на всяка една от тях се обръща внимание на интересни исторически факти, поднесени по интересен начин, така че да са интересни за хората”, поясни Томислав Рашков.    

comment 0
visibility 848
"Трите прасенца" посрещат малчуганите в Столичния куклен театър

"Трите прасенца" посрещат малчуганите в Столичния куклен театър

Класиката „Трите прасенца“ посреща малчуганите този уикенд в Столичния куклен театър.    Трупата отново започва представленията си на закрито и ще очаква първите си зрители на 30 и 31 май с любимата история за трите прасенца. Представлението ще се играе и двата дни само от 12:00 ч.   Съобразно заповед на Министерство на здравеопазването, най-напред театърът ще играе при капацитет 30% заетост на местата в салона. Влизането ще става при строго спазване на стандартните мерки за безопасност.   Предвид ограничения брой зрители, които ще се допускат в салона, от театъра молят зрителите да закупуват своите билети онлайн чрез платформата на сайта на театъра www.sofiapuppet.com или с предварителна резервация на касата.      

Реклама
comment 0
visibility 1016
Народният театър отново отваря врати на 10 юни

Народният театър отново отваря врати на 10 юни

10 юни е датата, на която Народният театър "Иван Вазов" отново ще отвори врати за любимата си публика. Това става 81 дни след последното изиграно представление преди обявяването на извънредното положение.   Хитови спектакли от репертоара на театъра са включени в програмата за юни, като те ще се играят на Голяма сцена при спазване на всички противоепидемични мерки и допустим капацитет от 30% зрителски места в залата. Освен спектаклите, театърът е подготвил и серия от вълнуващи всекидневни срещи на открито с актьори, режисьори и драматурзи. Срещите ще се провеждат от 10 юни всяка вечер на откритата сцена „Зад театъра“, която се намира в двора на служебния вход. Те започват в 21:30 ч.   Сред палитрата от имена, които ще разкрият тайни от своя живот извън сцената и вътре в театъра в срещите „Зад театъра“, са Дарин и Деян Ангелови (първата среща с тях е на 10 юни), Диана Добрева, Валери Йорданов, Антон Радичев, Васил Драганов, Георги Мамалев, Емануела Шкодрева, Ева Тепавичарова и много други. Ще има и вечери, посветени на Стефан Данаилов, Мария Стефанова, Велко Кънев, Марин Янев, Мариус Донкин и други.   Знакови имена като Валентин Ганев, Георги Мамалев, Валери Йорданов, Мария Стефанова, Деян Донков, Радина Кърджилова, Бойка Велкова, Мария Каварджикова , София Бобчева, Ева Тепавичарова, Стоян Пепеланов, Виктория Колева и Радина Боршош се завръщат на сцената със спектаклите „Пътят към Афродита“, „Контрабасът“, „Даскал“, „Бонбон“ „Караконджул“, „Разбираш ли ме правилно“ „Любовникът“, „Две“ с Бойка Велкова и „Три високи жени“.   Началният час на представленията на Голяма сцена е 19:00 ч., а билетите са в продажба от днес на двете каси на театъра и онлайн на сайта. Касите са с работно време от 11:30 до 21:30 часа. Билетите за спектаклите на Голяма сцена са от 20 лв., а за срещите в двора – от 10, 15 и 20 лв.      

comment 0
visibility 1584
Музикалният театър отваря врати със спектакъл за най-малките

Музикалният театър отваря врати със спектакъл за най-малките

Музикалният театър "Стефан Македонски" отваря отново врати за своята публика и то в месеца на детето. На 1 юни от 11 часа малки и големи ще могат да се насладят на спектакъла „Да целунеш принцеса” с вход свободен.   На всички представления през месец юни на закрито, които ще се играят в голямата зала, Музикалният театър ще посрещне своята публика при гарантирани мерки за безопасност.   На 20-ти юни е изненадата за по-големите- концерт-спектакълът „Отново на оперета“ със специалното участие на Балет „Арабеск”.  

comment 0
visibility 1248
В къщата музей "Христо Смирненски" се отваря литературен център

В къщата музей "Христо Смирненски" се отваря литературен център

Литературен център се отваря днес в къщата музей "Христо Смирненски" в София. В културното средище "Да бъде ден" любителите ще се наслаждават на българското изящно слово, съобщи радио София. „Да бъде ден!“ (1922) е емблематичната стихосбирка на поета. В Литературния център се предвижда да се обхванат всички сфери на изкуството и културата. Обединителният акцент на всяка проява ще бъде личността на Христо Смирненски и неговото творчество. Д Директорът на Националния литературен музей Атанас Капралов ще открие Литературния център "Да бъде ден". Актрисата Богдана Вульпе, дългогодишен сътрудник на къщата музей с рецитали по стихове на Христо Смирненски, ще изпълни знакови негови творби.

comment 0
visibility 923
Софийската семинария

Софийската семинария получи дарение за дигитализация на книжния фонд

ЗАД "Армеец" направи щедро дарение на Софийската семинария за дигитализация на историческия фонд на библиотеката ѝ, съобщава Днес. Дарената сума е 15 200 лв. Тя ще бъде похарчена за специална техника, с която да се осъществи планираната дигитализация. По този начин ще може да се запази изключително важен книжен фонд, който е бил събиран в продължение на столетия. В библиотеката на Семинарията се срещат ценни и особено редки книги от 17 и 18 век, от Българското Възраждане. Тук се съхраняват уникални издания от Руската империя, а след дигитализацията ще могат да се запазят за поколения напред.

comment 1
visibility 2544
Договорено: Театри, танцови школи и читалища отварят, но с условия

Договорено: Театри, танцови школи и читалища отварят, но с условия

Театри, танцови и музикални школи и читалища могат да отворят още от днес. Но при спазване на определени условия. Това се разбра след  среща между представители на танцьори, музиканти, здравният министър Кирил Ананиев и министърът на културата Боил Банов, информират от bTV. Фестивалите и състезанията обаче не се позволяват все още.   Ето и част от условията:    Репетициите за музикалните състави могат да се провеждат при максимум 20 души. Трябва да е изпълнено и друго условие - да има по 1 човек на 4 кв.м разстояние. Препоръчителна мярка е носенето на маски.   Театрите ще могат да работят при следните условия: заетост до 50% от външните сцени и 30% от вътрешните сцени. Все още има неяснота по какъв начин ще действат.   Всеки актьор ще може да избира дали иска да участва и да работи, защото дейността му не може да бъде извършвана с маски и ръкавици. Тези актьори няма да бъдат санкционирани.   Всички останали ще попълнят декларация, че са съгласни да работят при условията. Всеки театър сам ще взема решение от кога и как ще започне работа.   На 24 май танцьорите и музикантите излязоха на протест с искане залите да отворят и да бъдат позволени репетициите и тренировките.    В понеделник предстои и среща в Министерството на културата с министър Боил Банов. Темата ще бъде обсъждане на финансови мерки.   Заповедта на здравния министър трябва да излезе днес с вписаните правила.    

comment 0
visibility 965
Сатиричен театър

Сатиричният театър с представления в „София Тех Парк“

Калин Сърменов, директор на Сатиричния театър, сподели пред БТВ, че трупата на театъра ще има представления в „София Тех Парк“. Представленията ще започнат на 8 юни и ще се играят на открито в съответствие с изискванията за безопасно функциониране на театрите във време на пандемия. Сърменов сподели, че е ученик по природа. Проблемите, които имал в училище, не са били от това, че не е обичал да учи. Просо бил прекалено палав. Отнасял се е с уважение към учителите и е имал високи оценки. Дори и днес продължава да се учи.

comment 0
visibility 1101
Националната библиотека отбелязва 24 май с онлайн среща с акад. Антон Донче

Националната библиотека отбелязва 24 май с онлайн среща с акад. Антон Дончев

Националната библиотека "Св.св. Кирил и Методий" е подготвила интересни онлайн събития, с които ще отбележи утрешния 24 май. Празникът на славянската писменост и култура ще започне с поднасяне на цветя от служители на библиотеката на паметника на светите братя Кирил и Методий. След това идват интересни онлайн събития: Виртуална изложба „Иван Вазов в Националната библиотека": Документи и свидетелства за живота и дейността на Иван Вазов от фондовете на отделите „Български исторически архив“ и „Ръкописи и старопечатни книги“. Изложбата се посвещава на неговата 170 годишнина. Онлайн поредица „Перли в Короната”, в която разказваме любопитни и занимателни истории за документи, притежание на Националната библиотека, на 24 май ще разкажем за Хърватски глаголически молитвеник; Онлайн рубрика „Духът на словото” - поредица от всекидневни виртуални срещи с изтъкнати български поети и писатели. На 24 май акад. Антон Дончев ще отправи послание – защо е важно да се чете; Международни инициативи, посветени на празника:Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” гостува в Подгорица, Черна гора с изложбата на НБКМ "Книги, посоки, публики". Официално откриване на 25 май в заседателната зала на Община Подгорица. Изложбата представя знакови документи от фондовете на Библиотеката. Събитието се организира под патронажа на Н.Пр. Меглена Плугчиева, посланик на Република България в Черна гора и Иван Вукович, кмет на Подгорица.

comment 0
visibility 1013
Частично отваряне на театрите през юни

Частично отваряне на театрите в София и страната през юни

Театрите в София и страната ще заработят частично от следващия месец. Този намек направи премиерът Бойко Борисов при инспекцията на инфраструктурни проекти в Перник, цитиран от "Монитор" Това може да се случи след заповед на здравния министър Кирил Ананиев. Борисов добави, че става въпрос за отваряне на 30% от капацитета на културните средища.

comment 0
visibility 920
Солистка от Музикалния театър с награда за актриса в мюзикъл

Солистка от Музикалния театър с награда за актриса в мюзикъл

Солистката на Музикалния театър Весела Делчева получи приза “Класиката в другите жанрове” за актриса в мюзикъл на предаването “Алегро Виваче” на БНР. Наградата се връчва в рамките на националната анкета „Музикант на годината 2019“. Весела нашумя с ролите си в спектаклите на Музикалния театър: „Фантомът на операта”(Кристин Дае), „Булевардът на залеза” (Бети Шийфър), „Зоро”( Луиза в), „Бягство” (Мария), както и в мюзикълите за деца - „ Аладин “ (Принцеса Бадрулбудура) и „ Магьосникът от Оз “(Дороти). Най-новата ѝ роля на сцената на Музикалния театър е Цейтъл в мюзикъла „Цигулар на покрива”. Ето какво сподели тя за наградата и творческите си търсения пред Столица.bg: -Имало ли е моменти, когато си искала да се откажеш от пътя на артист- солист в мюзикъла? -На сцената на Музикалния театър сбъднах още една мечта! Благодаря на директора на театъра Марияна Арсенова, която повярва в мен и ми подаде ръка, за да стана част от колектива на Музикалния театър и да развивам таланта си. Другият трамплин, който ми даде пореден полет, е участието ми в мюзикълите на Софийската опера и балет. Благодарна съм на Маестро Пламен Карталов за тази приемственост и шансовете, които ми даде, за да вървя напред и нагоре. Всеки един артист е имал трудни моменти и перипетии, през които е преминавал в живота си. Лично за мен, те са ме направили по-силна, борбена и устойчива във времето. След такива моменти винаги съм намирала моя смисъл да продължа напред! -Кои роли в Музикалния театър са важни в развитието ти като артист? -Всички роли са важни в развитието ми като артист на сцената на Музикалния театър. Първата ми роля там беше на Луиза от мюзикъла “Зоро”. Любимите ми роли на тази сцена са още: Принцеса Бадрулбудура в мюзикъла за малки и големи “Аладин”; Дороти от “Магьосникът от Оз”; Марго от “Мулен Руж”; Мария от “Бягство”; Бети от “Булевардът на залеза”; Цейтъл от “Цигулар на покрива”. Но ролята, която ме разгърна, обогати и разтърси е тази на Кристин Дае във “Фантомът на операта”. Тя е един различен свят, който остави траен отпечатък в емоционалната ми памет. Работата ми на сцената на Музикалния театър е сбъдната мечта. Едно от най-ценните неща за един артист е да има сцена, дом, където да се раздава, да гори, да се развива, да бъде разбран, да бъде признат, стимулиран и обичан. -Какво би казала на младите артисти, които сега тръгват по твоя път? -Следвайте сърцето си в сбъдването на мечтите си! Бъдете будни, отдадени, иновативни, трудолюбиви и посветени на делото с вяра, надежда и любов. -В сегашната ситуация липсва ли ти публиката?  -Липсва ми сцената, липсват ми колегите, липсва ми публиката, липсва ми сценичният прах, липсва ми цялата тази магия наречена театър. Вярвам, че съвсем скоро ще вдигнем завесите на нашите сърца и души и ще видим пълни салони, за да си дадем всички обменът на любовта. Моля ви, не ни забравяйте и се върнете скоро при нас. Бъдете здрави и нека Бог пребъдва в семействата ви!  

comment 0
visibility 1295
Роман на годината

Шестима номинирани за Роман на годината

Тайно жури излъчи шестима номинирани за Роман на годината. За първи път организаторът на конкурса НДФ „13 века България“ ще връчи наградата във виртуалната платформа „Zoom“. За девети пореден път Национален дарителски фонд „13 века България“ връчва Националната литературна награда за български роман. За първи път обаче имената на журито се пазят в строга тайна, за да не бъдат подложени на натиск от амбициозни автори или издатели. На 2 юни ще бъде огласен победителят за 2020, а дотогава ще тръпнат следните шестима номинирани, избрани от общо 30 участници в конкурса: „Балкански ритуал“ с автор Георги Тенев на издателство „Колибри“ „Поразените“ с автор Теодора Димова на издателство „Сиела“ „Странстващият албатрос“ с автор Деметра Дулева на издателство „Хермес“ „Хроники на неведомото“ с автор Николай Терзийски на издателство „Жанет-45“ „Чекмо“ с автор Момчил Николов на издателство „Сиела“ „Чудовището“ с автор Владимир Зарев на Издателство „Хермес“ Условието за участие в конкурса е романът да е бил издаден през предходната година. Произведението (в шест екземпляра) трябва да бъде предложено във фонд „13 века България“ от писателя или неговия издател. Друг важен акцент, който също се случва за първи път е, оповестяването на победителя в условията на извънредно положение. То ще се случи виртуално, в платформата Zoom.

comment 0
visibility 1381
Националната художествена галерия

Безплатен вход в Националната галерия на 24 май

От петък, 22 май, врати отваря Националната галерия "Квадрат 500" за индивидуални посещение, при строго спазване на задължителните противоепидемични мерки. На 24 май, когато страната чества Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, гражданите ще могат да посетят безплатно експозициите в Двореца, "Квадрат 500", Музея за християнско изкуство в криптата на храм-паметника „Св. Александър Невски“, Музея на социалистическото изкуство и Софийски арсенал - Музея за съвременно изкуство.

comment 0
visibility 1035
В Театър "София" започнаха първите репетиции след края на карантината

В Театър "София" започнаха първите репетиции след края на карантината

  В Театър "София" започнаха първите репетиции за нов спектакъл след края на извънредното положение. Екипът се събра на 19 май в голямата зала, спазвайки необходимите мерки за безопасност. Премиерата ще бъде през юли, на открито на сцена пред Театър "София". А пиесата е "Няма да платим! Няма да патим" от Дарио Фо. Режисьор е Теди Москов. Сценографията и костюмите са на Свила Величкова, композитор Антоний Дончев. Участват: Мила Банчева, Михаил Милчев, Невена Калудова, Николай Върбанов, Пламен Манасиев, Сава Пиперов, Юли Малинов, Юлиян Рачков   До премиерата през юли програмата на Театър „София“ на открито продължава да предлага спектакли от репертоара на театъра, както и на гостуващи трупи.   Тя бе възобновена на открито още на 14 май на малката открита сцена "Арена", която се намира във вътрешния двор на Театър "София". Първият спектакъл беше „Апетит за череши“ от Агнешка Ошецка и Мачей Малецки, режисьор Ана Батева.   На 2 юни ще започне и програмата на открито на новата сцена "Пред театъра". Първият спектакъл там ще бъде "Последният страстен любовник" от Нийл Саймън, режисьор Николай Поляков.   Програмата засега включва още: „Гъдулката гори“ от Райко Байчев, режисьор Добромир Цветков „Женитба“ от Н.В.Гогол, режисьор Елена Панайотова „Покана за вечеря“ от Оля Стоянова, режисьор Тея Сугарева „Госпожа Министершата“ от Бранислав Нушич, режисьор Недялко Делчев „Мадам Мишима“ от Елена Алексиева, режисьор Калин Ангелов Представленията на открито се провеждат при  спазване на мерките и препоръките за безопасност в настоящата ситуация.   Цените на билетите са 12, 16 и 20 лв. Важи цена 7 лв. за ученици, студенти и пенсионери. Билети се продават и онлайн, и на касата в Театър „София“. Предстои програмата да бъде допълнена с гостуващи спектакли и концерти.          

Култура

София е културен център на страната и това е логично, тъй като тук са съсредоточени най-големите институции на културата. Медията ни ежедневно публикува десетки новини за културни събития и инициативи, свързани с българската култура. Огромният брой театри, кина, галерии, музеи, библиотеки, концертни зали и читалища са гаранция за качествена и богата култура, на която се радват столичани и гостите на столицата. Новините за всяко ново събитие от областта на културата,  допълнително засилват интереса на гражданите.

Театрална култура

Театрална култура

Факт е, че всички театри на територията на София не спират напълно дейността си извън сезона. Нормално е културата да няма почивен ден. Трупите на Народния театър „Иван Вазов“, Сатиричния театър и Музикалния театър имат чудесни инициативи, които поддържат непрекъснато интереса към тях на хората от всички възрасти. В репертоара на всички театри присъстват заглавия, които са непреходни и трябва да се видят от всеки любител на театъра. Много активна е и дейността на учебния театър на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Театралната култура е в своя възход. 

Студентите са пълни с енергия и нямат търпение да дадат всичко от себе си, за да намерят мястото си в театралните среди на родните театри и да се влеят в културата на страната. Новини за представленията им присъстват в медията ни всяка седмица.  

Новините за бродуейските мюзикъли, поставяни в Музикалния театър се радват на голям интерес от страна на читателите. Културата на мюзикълите намери чудесна почва у нас.

Кино култура

Кино култура

Традиционните кина от миналото вече са рядкост. Тази култура е претърпяла своето развитие. Повечето кина вече съчетават модерна визия и иновации в преставянето на филмите. Това определено увеличава многократно публиката, а новините за новостите в програмите им са доста четени. Няма как да се спрат иновациите в културата.

Последните събития в културата на София - кинофестивалите - привличат не само родни фенове и звезди, но и редица известни имена от световното кино. Кристоф Ламбер остана очарован от професионализма и таланта на българските артисти, режисьори и сценаристи, както и от културата на българите.  

Музикална култура

Музикална култура

Столицата е предпочитана за провеждането на концерти на известни певци и музиканти не само от България, но и от целия свят. Медията ни ежедневно публикува новини, отразяващи музикалната култура в столицата. Предпочитани места за провеждане на големи концерти са новата зала Арена Армеец, Зала 1 на НДК. Зала България е домакин предимно на симфонични концерти. Изобилстват новини за редица културни събития, които се провеждат в НДК. Програмата за културните прояви там е известна месеци напред и хората търсят информация за всичко актуално. Музикалната култура има своите привърженици.

Книжовна култура

Книжовна култура

С гордост можем да отбележим, че столичните библиотеки са средище на културата. Нашата медия се стреми да отразява всичко това с актуални и изчерпатени новини. 

Фондовете на най-големите библиотеки – Националната библиотека и Столична библиотека – непрекъснато се обогатяват. Екипите им се стремят да достигат до сърцата на всички възрасти по подобаващ и съвременен начин и да обогатяват културата на населението. Из районите се движи мобилна библиотека, която осигурява забавление и приятен отдих за деца и възрастни в столичните паркове. Така културата отива при хората. Редовно се публикуват новини за инициативите на библиотеките в сътрудничество с други институции, свързани с културата. В началото на учебната година имаше чудесна инициатива за училища и университети - всеки учащ, закупил карта за градския транспорт, получи безплатна карта за ползване на библиотека и си избра книга за личния си архив. Нашите новини отразиха тази проява на културата.

Традиционната инициатива Поет и Преводач на месеца в Столична библиотека също се радва на успех, а новините за предстоящия месец се чакат с нетърпение. Видно е, че културата винаги е водеща.

Музейна култура

Музейна култура

София е древен град. Историята е на всяка стъпка. Историческата култура е на особена почит. Нашите новини неведнъж информират за безценни исторически находки, на които се натъкват строители съвсем случайно. 

Новините за уникалните и забавни събития за деца в Античния комплекс Древна Сердика в района на Ларгото са особено предпочитани. Тези събития  са тематични и обогатяват културата на подрастващите. 

Националната художествена галерия наскоро беше домакин на уникална изложба – гостуваща изложба, представяща меча и златният пръстен на хан Кубрат. Новините, които нашата медия публикува, изкушиха множество любопитни почитатели на историческата култура да разгледат изложбата. 

За традиционните български празници музеите организират забавни работилници за деца. В тях децата изработват козунаци, великденски яйца, мартеници или сурвачки. Новините насочват любознателните към правилните събития и съдействат за повишаване на интереса към националната култура.

Художествена култура

Художествена култура

Голяма част от населението на столицата обича изобразителното изкуство и скулптурата и приветства всяко събитие, свързано с художествената култура. Многобройните галерии в София предлагат уникална възможност за забавление и обогатяване на културата. Някои предлагат чаша вино по време на разглеждане на изложбата. Други предлагат възможност на гостите да създадат своя картина. Всичко това се харесва от посетителите и новините за предстоящите изложби определено се чакат с нетърпение. 

Много от столичните галерии организират детски арт работилници, които се провеждат през почивните дни. Така децата успяват да научат много ценни уроци за рисуването с различни техники и да разкрият таланта си, както и да обогатят личната си култура

Медията ни отразява новините от редица мащабни събития на културата като Панаира на книгата, Новогодишен музикален фестивал и др. 

Няма как в милионен град с наличието на редица културни институции културата да не е на достатъчно високо ниво. Доказателство за това е и споделеното от редица чуждестранни гости в столицата. Столичната култура се радва на огромен интерес.

Покрай многобройните новини за дейността на столичната администрация, спортните събития, трафика и новите постижения на лекарите в столичните лечебни заведения, тези за водещите събития от културата са като свежа глътка въздух сред злободневните новини.

Новините за култура се следят с интерес не само от столичани, но и от жителите на населените места в цялата страна. Те получават актуална информация за всичко в София от нашите публикации и успяват да присъстват на избрани от тях събития от различни направления на културата

Като цяло, информацията, която дават публикуваните от медията ни новини за култура  е актуална, изчерпателна и полезна и това се потвърждава от коментарите за всяка една от тях, както и многократните споделяния в социалните мрежи. Целта ни е да достигнем до душата на всеки човек и да му дадем ценната за него информация и да му помогнем да се доближи максимално до културата. 

Театрална култура

Кино култура

Музикална култура

Книжовна култура

Музейна култура

Художествена култура

Прочетете още