Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Кого ще подкрепите на местните избори в София?
  • Йорданка Фандъкова (ГЕРБ /СДС/) (49%, 446 Гласове)
  • Мая Манолова (БСП/други) (14%, 127 Гласове)
  • Борислав Игнатов (ДБ) (9%, 83 Гласове)
  • Борис Бонев (СС) (14%, 130 Гласове)
  • Ангел Джамбазки (ВМРО) (10%, 95 Гласове)
  • Друг / няма да гласувам (4%, 32 Гласове)
Общо гласували: 913 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 1436
балон

Балон с горещ въздух кацна на Северната тангента, дойде и полиция (СНИМКИ)

Необичайна случка видяха тази сутрин пътуващите шофьори по Северната тангента на София. Балон с горещ въздух се приземи в едната лента на пътното трасе. Пристигна и полиция, която да провери дали става дума за инцидент с уреда за летене. Снимки от събитието напълниха за кратко време социалната мрежа. Веднага се появиха и шеговити коментари, че балонът е спукал гума и чака пътна помощ. Според някои от хората в интернет атракцията лети на пътя между селата Мрамор и Доброславци и е на фирмата за екстремни спортове "Extreme Sport".    

comment 0
visibility 592
Катастрофа край Токуда

Катастрофа край „Токуда“ затруднява движението(СНИМКИ)

Кола се е качила на разделителя между двете платна край болница Токуда, се вижда на снимки, публикувани в социалната мрежа в групата „Забелязано в София“. Коментарите под публикацията са разнообразни и в по-голямата си част шеговити. Повечето хора не могат да разберат как е успял шофьора да се качи на толкова високо ограждение, при положение, че лентите са две за всяко платно. Вероятно и други подобни произшествия са ставали в района, тъй като малко преди авариралата кола, бетонните блокчета са разместени от предишен удар. Никой не споменава за пострадали. Явно пораженията са само по колата.

comment 0
visibility 586
странно паркиране

Автомобил обърка мястото си за паркиране- отиде при скутерите

Автомобил "Шкода" от столицата обърка мястото си за паркиране. Червената кола реши,че ѝ се полага да застане на ограденото място за двуколесни превозни средства. Возило се е наместило до няколко тротинетки за споделено ползване с цветовете на американската фирма "Lime scooter". Куриозният момент стана на пресечката на улиците "Узунджовска" и "Борис", обясняват хора в социалните мрежи. На колата има стикер за млад шофьор. Това породи доста коментари дали водачът е ходил на листовки. И дали знае да чете. При положение, че е паркирал точно до знак, който указва, че това е място за паркиране на двуколесни. Имаше и хора, които смятаха, че колата е била паркирана в тази локация преди да бъде монтирана стоянката за тротинетките. И просто екипите са оградили и возилото заедно с двуколесните. Правели подобни номера в района. След това дискусията отиде в другата крайност- какви са правата и задълженията на хората, които карат тротинетки, колелета и скутери по столичните улици.

Реклама
comment 0
visibility 1690
обърната кола

Кола се обърна на бул. "България" до НДК

Автомобил се обърна на бул. "България" до НДК и "Макдоналдс", съобщават в социалната мрежа шофьори, които минават по трасето.Трафикът в отсечката е затруднен. На място има екип на "Пътна полиция", който изяснява причините за инцидента. И регулира движението. ПТП-то става буквално дни, след като завърши реновирането на "България" и булевардът бе отворен за автомобили.  

comment 0
visibility 500
Чешма в Южен парк

Още една чешма в Южен парк проработи

Наред с обновените алеи и пейки за сядане, в столичния Южен парк е ремонтирана още една чешма, споделят от "Паркове и градски градини" в социалната мрежа. Въпросната чешма е възстановена и вече работи след 10 годишна принудителна „почивка“. С тази чешма, в парка са ремонтирани и пуснато вече 5 чешми. На 6 август беше пусната в експлоатация чешмичката до ул. „Козяк“. Каналът ѝ беше задръстен с цимент по вандалски начин.

comment 0
visibility 1652
Катастрофа

Катастрофа на Сливница и Опълченска

Преди около половин час е станала катастрофа на столичния бул. Сливница и Опълченска, се вижда от публикация в социалната мрежа. Явно лошото време се отразява веднага на шофьорите. На публикуваната снимка не се вижда линейка. Вероятно няма пострадали. Коментарите също не дават подобна информация. Не липсват традиционните шеги с участието на БМВ в инцидента. Коментаторите са на мнение, че в случая не е виновна колата с таи марка.  

comment 0
visibility 1444
заклещен крак на решетките на подлеза

Столичанка се контузи в ремонтиран подлез

За неприятният инцидент с пострадала жена в столичен подлез сигнализираха в социалната мрежа, в групата „Забелязано в София“. Случаят е от днес  в подлез на бул. България (пл. Ручей). Авторът на поста, Victor Volokin, пише, че това е вече трети случай на контузия, на който става свидетел в този подлез. Жената е заклещила крака си в ламаринените решетки. Подлезът бил ремонтиран преди 2 години. Въпреки многобройните сигнали за решетката, никой все още не е направил нищо. Ясно се вижда, че травмата е сериозна, щом и  от пожарната са на мястото на инцидента.

comment 0
visibility 1821
Катастрофа

Катастрофа разбуди жителите на Люлин 9(СНИМКИ)

Снимки на намачкани ламарини отново се появиха в социалната мрежа късно през нощта. Станала е тежка катастрофа в Люлин 9 до ресторант Адашите. В произшествието са участвали две коли – Пежо и Мерцедес. Не става ясно какво е състоянието на пътниците и шофьорите на колите. Явно е, че скоростта отново е изиграла лоша шега на някой, който се смята за безсмъртен. Много от коментиращите под поста недоумяват как на прав участък с по три платна на посока са успели да се сблъскат двата автомобила. Разбира се, не липсват и шеговити подмятания, че причина за катастрофата е БМВ, което е избягало бързо.

comment 0
visibility 3133
Сеат се заби в реклами в Студентски град

Автомобил полетя и се заби в реклами в Студентски град (СНИМКИ)

Поредната каскада с автомобил бе регистрирана снощи в Студентски град. За щастие няма пострадали хора. Сребрист Сеат е излетял от пътя и се забил в ограда облепена с реклами. Буквално колата се е вдигнала около 30 см над земята и се е паркирала сред огромните плакати. Снимката бе публикувана в социалната мрежа. На косъм от премазване са се разминали двама души на тротоара, разказват очевидци на инцидента. Според свидетели автомобилът е с регистрационен номер СО и инцидентът е станал около 5.30 ч. тази сутрин. На мястото пристигат три полицейски екипа. Според униформените причината е несъобразена скорост. В автомобила са били двама души. "Единият пиян и ревеше за колата", казват свидетели. Шофьорът започнал да успокоява другаря си, да не се притеснява за 10 000 лв. Той бил около 20-годишен и също пиян. Забиването в рекламите, за съжаление, предизвика доста иронични коментари в социалната мрежа - "Човекът е търсил, от къде е входът на дискотеката" и "РедБул дава крила".  През изминалото денонощие на територията на София са станали 24 леки и 2 тежки катастрофи. Тази в Студентски град не е от тежките, тъй като за щастие няма пострадали хора, обясниха от МВР. "От 6 години в Студентски и всеки втори показва, колко му е мощен двигателят. Всички са станали синове на Шумахер", разказва живеещ в Студентски.

comment 0
visibility 414
Стари автомобили

ЗАЗ със стар номер се крие в храстите на бул. Тотлебен

Два стари автомобила, по стари дори от някои кандидати за кмет на София, стоят закътани в храсталаци на бул. Тотлубун в София. Снимката на колите бе публикувана в социалната мрежа. "Две стари, скрити съкровища със запазени стари регистрационни табели", написа авторът на снимката. Вероятно колите са незабележими за Столичен инспекторат, не пречат на никого и няма недостиг на места за паркиране. Едната кола е популярната от соцвремената руски Запорожец (ЗАЗ), а другата прилича на Рено Булгар, сглобявани в Пловдив. Според коментарите това били ретроавтомобили. Други пък смятат, че от реплики ретро не стават. Факт е обаче, че и двата автомобила са купчина ламарина и отдавна трябва да са вдигнати за скрап, защото мястото им не е в центъра на София.

comment 0
visibility 3960
метрото

Метровлак отвори врати към релсите на станция "Сердика"

Влак, спрял на столичната станция "Сердика", отвори вратите си към релсите, а не от страната на спирката. За това сигнализираха в социалната мрежа притеснени граждани. Екшънът се разигра малко преди осем часа тази сутрин. А посоката, в която пътува композицията, е Обеля. Въпреки извънредните обстоятелства нито един от пътниците не тръгна да слиза от неправилната страна. Заради това няма и паднали на релсите хора. Късмет в случая е, че на съседния коловоз няма минаващо насрещно влакче. Хората са доста стресирани от случката, пострадали няма. В метрото от доста време има предупреждение хората да не се опират на вратите. Но също така е и факт, че много пътуващи го правят от вътрешната страна на мотрисата.

comment 0
visibility 876
Мъж се къпе

Мъж се изкъпа насред Женския пазар (ВИДЕО)

Кадри на мъж, който си мие главата със сапун или с шампоан, бяха публикувани във Фейсбук групата Снимано в София. Съвсем старателно човекът се сапунисва, след това изплаква главата си, докато на съседната чешма други хора се опитват да пият вода. "Самата чешма е техническо недоразумение. Почти е невъзможно да не си намокриш краката/обувките", коментират потребителите на страницата. Други пък пишат, че на Женския пазар може да се види всичко и това е част от необичайните гледки. Трети подкрепят човека, отчитайки че може би няма къде да се изкъпе. В средата на месец юни беше представено изцяло обновеното пространство на Женския пазар. Мястото е включено и като част от туристическите обиколки на чужденците в София. Вчера пък, насред Женския пазар, чуждестранни туристи си направиха пикник.

comment 0
visibility 2063
Хулигани

Тийнейджъри брутално чупят в градинка край Арменската църква (ВИДЕО/СНИМКИ)

Група тийнейджъри потрошиха пейка посред бял ден в градинка в центъра на София. Видеото с бруталните дейстивя бе публикувано в социалната мрежа. Мишена на младежките хормони се оказва паркова мебел в градинката до Арменската църква в столицата. Както децата се забавляват и говорят, един от тях здраво стъпва на пейката и започва да скача, пружинирайки върху нея, докато се счупи. Другият пък майсторски използва бицепсите си, за да допрекърши летвата и да я изхвърли. Градинката е в близост, на 3 преки, до 41 училище "Св. Патриарх Евтимий". Живеещите в зоната деца явно скучаят и осъзнато или не чупят и паркова мебел. Гражданите от района вече са вдигнали ръце от мръсотията, шума и свърталището на наркомани, в което се е превърнала градинката. На нея има люлка, железни детски съоръжение и пейки от миналия век. В момента там не е нито подходяща детска площадка, нито зелена и приятна градинка. Повече от 15 години тук се събира всякаква паплач, особено вечер, коментира пред Столица.bg очевидец на постоянните сбирки в градинката. Хората се надяват най-после полициаи да патрулират около мястото, за да им се осигури нощно спокойствие. Видеото с тийнейджърите, които чупят пейката предизвика десетки критични коментари в социалната мрежа. В повечето от тях хората обвиняват родителите им и липсата на възпитание. "Да се открият родителите и да платят щетите", предлагат граждани. Други пък са по-крайни и искат момчетата да бъдат открити и изпратени в Бойчиновци. Най-голямото желание на гражданите, които живеят в близост, е да се махнат оградите на църквата и да се оправи положението - ремонт на градинката, нова паркова мебел, нови детски съоръжение, видеонаблюдение и проверки от полицията.

comment 0
visibility 1517
Кестени

Вандали насипаха със сол млади кестени на бул. "Мария Луиза"

Новопосадените кестени на бул. "Мария Луиза" посрещнаха деня поръсени със сол. Дърветата са посадени от Центъра за градска мобилност. От дружеството публикуваха снимки в социалната мрежа, които предизвикаха гневни коментари. Потребителите на мрежата питат на кого пречат дръвчетата и защо трябва да бъдат унищожени по толкова жесток начин? Когато през пролетта, от ЦГМ засадиха дръвчетата, вандали нарочно изпочупиха първите клони и листа. Хулиганите не са спрели дотук и тази нощ са поръсили дърветата със сол. Потребителите на социалната мрежа коментират, че вероятно целта е дърветата да бъдат унищожени. От Центъра за градска мобилност вече са подали сигнал до 2-о РПУ, както и в Столичния инспекторат. От дружеството се надяват чрез камерите за видео-наблюдение в района, вандалите да бъдат намерени и да понесат последствията си.  

comment 0
visibility 2389
пикник

Чужди туристи си спретнаха пикник на Женския пазар (СНИМКИ)

Чужди туристи си направиха един доста необичаен пикник в сърцето на София. На Женския пазар близо 15 момчета и момичета седнаха направо на земята, отвориха раниците с храна и вода и започнаха сладки приказки, разказват столичани в социалната мрежа. Колоритната група бе избрала за седянката площадката пред магазин за български сувенири. Децата не се интересуваха нито от ромите, които минаваха покрай тях, нито от подвикванията на арабите, собственици на магазини в района. Женският пазар се превръща в доста интересна и предпочитана дестинация за чужденците и гостите на София.