Времето в София

Въздухът в София

Анкета

За кого ще гласувате на президентските избори на 14 ноември?
  • Румен Радев (32%, 196 Гласове)
  • Проф. Анастас Герджиков (39%, 241 Гласове)
  • Лозан Панов (6%, 39 Гласове)
  • Мустафа Карадайъ (1%, 4 Гласове)
  • Луна (7%, 46 Гласове)
  • Друг (7%, 45 Гласове)
  • Няма да гласувам (8%, 48 Гласове)
Общо гласували: 619 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 2682
В петък се извозва едрогабаритният отпадък в „Младост“ 4 (СНИМКИ)

В петък се извозва едрогабаритният отпадък в „Младост“ 4 (СНИМКИ)

Боклукчийските кофи в „Младост“, които преливаха от едрогабаритни отпадъци, вече са почистени. Припомняме, че снимки на натрупани едрогабаритни отпадъци около контейнерите между бл. 474 и 480 на ул. "Васил Радославов", заляха социалната мрежа. От Столичен инспекторат уточниха, че подобни гледки са вследствие на неспазване на графика за изхвърляне на този вид отпадък. В конкретния случай обаче GPS проверка от страна на Инспектората показва, че графикът е спазен, а именно за тази част на район "Младост" е петък. Това означава, че столичани трябва да изхвърлят отпадък, различен от битовия, вечерта преди деня на извозване или рано сутринта. Често се случва минути след като боклуците са извозени, граждани отново да си изхвърлят старите дюшеци и обзавеждане в контейнерите за смет. И докато камионът на фирмата за чистота обикаля в „Младост“ 4 , в „Младост“ 3 изхвърлят без притеснение , а графикът им е бил вчера. Ако гражданите не спазват графика, винаги ще са заобиколени от мръсотия и боклуци, коментира живеещ в "Младост". Графиците за едрогабаритни отпадъци са достъпни на страницата на Столичен инспекторат, в районните администрации и са раздадени на управителите на етажната собственост. Столичани могат да получат информация и на телефон 02 987 55 55 в оперативния център към Столичен инспекторат.

comment 0
visibility 10547
Заради психично болна съседка: Хора от "Младост" 4 напускат домовете си

Заради психично болна съседка: Хора от "Младост" 4 напускат домовете си

Съседи на жена, която тероризира цял жилищен блок в столичния квартал „Младост” 4, казват, че искат да напуснат домовете си заради нея. Жената е с психично проблеми.  Близките ѝ я изоставили преди време и отказват да се грижат за нея. Всички опити на потърпевшите да намерят съдействие от различни институции ”ударяли на камък”. Пред Нова телевизия гражданите от бл. 430 разказаха за продължаващия кошмар.       Хора в "Младост" 4 плащат гигантски сметки за вода заради психично болна съседкаПотърпевша твърди, че е развила страхова невроза. Други пък се барикадират в своите жилища. „Обмислям да напусна, защото съм много зле психически. След поредното разбиване на вратата ми вече се страхувам за здравето си”, сподели Емилия Тенева.   „Продавам апартамент в „Младост” 4 изгодно. С него идват бонуси като неспане по цяла вечер, ходене в районното”, каза с горчива усмивка друг живущ в блока.   Гражданите разказаха, че на последното общо събрание, което се провело пред входа, тя ги замерила с метална лопата от терасата. Наскоро разбила и дограмата на съседния на нейния апартамент.   

comment 0
visibility 2146
Благотворителен базар в "Младост" 1 помага на жертви на домашно насилие

Благотворителен базар в "Младост" 1 помага на жертви на домашно насилие

На бул. "Андрей Сахаров" № 14 в "Младост" 1 от 13 часа днес започва един по-различен благотворителен базар. От една страна той е насочен към осъзнатото и отговорно пазаруване. Каузата на базара обаче е помощ и популяризиране на дейността на Фондация “АМЕ” и нейната борба с домашното насилие над жени и деца. Входът е свободен. За базара разказват от БНР.    Всеки участник ще покаже своите second hand и нови модни находки от есенния си гардероб, които биха зарадвали желаещите да пазаруват отговорно, както и да помогне на една добра кауза. 100% от таксата за участие ще бъде дарена на фондация “АМЕ”.   “Каузата на този базар е да подпомогне работата на нашата фондация и по-точно защитеното жилище, което ремонтираме в момента и се надяваме сега, през зимата, да приютим няколко жени. Всяка жена дава по 20 лв. за щендер, които ще бъдат дарени на фондацията, както и 10% от оборота на бара, който е на това място, също ще отидат за каузата”, казва пред медията Биляна Лавчева от Фондация “АМЕ".    

Реклама
comment 0
visibility 2352
111 столични домакинства от “Младост” ще получат безплатна екопечка

111 столични домакинства от “Младост” ще получат безплатна екопечка

111 домакинства от столичния район "Младост"" са одобрени по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи“, съобщиха от страницата на общината в социалната мрежа. Одобрени са кандидатите по проекта за безплатна екопечка. В едномесечен срок всички кандидати , които са заявили желание да заменят старите си уреди с нови на газ или пелети, трябва да предоставят в районната администрация по местонахождение исканите от общината документи, за да получат новата екопечка.

comment 0
visibility 1997
Миене на училищни дворове в "Младост"

Мият училищните дворове в район „Младост“

Заради старта на учебната година, районна администрация “Младост” със съдействието на Столичен инспекторат извършват основно измиване на дворовете на всички училища на територията на района. Здравето на децата е основна грижа на всички в район “Младост”, затова трябва да се поддържа чистотата. В ситуация на световна пандемия трябва да се взимат всички възможни мерки за превенция и опазване живота и здравето на населението.

comment 0
visibility 6200
Хора в "Младост" 4 плащат гигантски сметки за вода заради психично болна съ

Хора в "Младост" 4 плащат гигантски сметки за вода заради психично болна съседка

  Хората от бл. 430 в столичния "Младост" са принудени да плащат гигантска обща сметка за вода. И това заради психично болна съседка.    „През различните месеци изразходваните кубици вода варират. През единия имаме отчетени 1 109 кубика, а в друг - 1 646 кубика. Количеството вода се разпределя между апартаментите пропорционално”, обясни домоуправителят на входа пред камерите на Нова телевизия.   Живуща в блока обясни, че чува как денонощно водата тече в банята на болната жена. За тези огромни количества плаща целият вход. Освен за вода, хората имат и безумни сметки за топла вода. "Около 900 лева е моята за годината. Имам да доплащам още 330 лева. Това е водата, която тя източва в банята”, каза потърпевша пред медията.    Това за жалост не е първият случай, в който хората от този блок имат проблеми с психично болната си съседка. През август медиите отново разказаха за това как тя тероризира целия вход.    Съседите ѝ твърдят, че на последното общо събрание, което се провело пред входа, тя ги замерила с метална лопата от терасата. Наскоро разбила и дограмата на съседния на нейния апартамент. От Районната прокуратура в София образуваха преписка след репортажа на Нова телевизия и обясниха, че е взето решение жената да бъде настанена за лечение.    

comment 0
visibility 2447
Сензорна стена

ДГ 59 „Елица“ в Младост с нова придобивка

ДГ 59 „Елица“ в Младост вече може да се похвали с готов нов проект – сензорна стена по Проект Мултисензорна градинка, става ясно от публикация в социалната мрежа. Заслуга за това имат директорката на детското заведение Виолета Коцева и учителите. Те са отличен колектив, който работи с мисъл за развитието на бъдещите поколения. Те доказват, че нещата се случват въпреки безхаберието и липсата на средства от държавата за креативни проекти, ориентирани към децата.

comment 0
visibility 2153
type-photo.svg
"Топлофикация" с два акта за неоправена настилка след ремонти в "Младост"

"Топлофикация" с два акта за неоправена настилка след ремонти в "Младост" (СНИМКИ)

  Два акта за установяване на административно нарушение получи "Топлофикация София" от Столичен инспекторат. Глобите са за невъзстановена пътна настилка след отстраняване на авария. И двете места с аварийните работи са в "Младост"-ж.к. Младост 1 до бл. 15 А и ж.к. Младост 4 до бл. 470.   Дружеството е извършвало ремонтни работи на топлопровод и не е възстановило засегнатия участък, с което не е осигурено безопасно преминаване на гражданите и превозни средства.       

comment 0
visibility 2256
Блок 496 в "Младост" тероризиран от бездомни кучета

Блок 496 в "Младост" тероризиран от бездомни кучета

Блок 496 в столичния квартал "Младост" е тероризиран от глутница бездомни кучета. Животните атакуват и хора, и коли, разказват от Нова телевизия. Освен агресията, хората от района се оплакват,че не могат да мигнат заради силния лай на кучетата. Гражданите настояват за спешна акция на "Екоравновесие".   "Голяма глутница кучета обикалят около блока. Те са безкрайно агресивни. Нападат коли, нападат и хора. Зимата е още по-опасно. Изпращаме сигнали до „Екоравновесие” от ноември насам. До този момент нямаше резултат, но в рамките на няколко дни са заловени две-три животни”, споделя пред камерите жителка на блока. Нейни съседи определят ситуацията като извадена от филм за „Дивия запад”.   От вторник тече акция на „Екоравновесие”. Оттам признават, че сигналът не е скорошен.   „Опитахме с  традиционните методи да заловим животните, което не даде резултат. Прибегнали сме към други мерки. До момента сме заловили 4 кучета. Акцията ще продължи докато всички животни биват заловени”, обясни пред медията Веселин Асенов от „Екоравновесие”.  

comment 0
visibility 2318
Фокуси с Ненчо Илчев и много подаръци очакват на 1 юни децата от "Младост"

Фокуси с Ненчо Илчев и много подаръци очакват на 1 юни децата от "Младост"

  Куклено представление, много подаръци, уникални фокуси с Ненчо Илчев. Това са само част от изненадите, които очакват децата на "Младост" на първи юни. Началото на празника  за Деня на детето е в 17 часа на сцената в парка на „Младост 3“, а входът е свободен. Купонът се организира от районната администрация със съдействието на Фондация „Златно Ключе“.   Кукленото представление "Мечо Пух" ще зарадва най-малките, по-големите батковци и каки, и техните родители. Пианистът от познатото предаване „Кой е по-по-най?“ е подготвил за децата и техните родители най-разнообразни музикални игри и забавления. А магът Ненчо Илчев – Бате Ненчо ще демонстрира, че магията наистина съществува. Ще оживеят най-интересните номера от „Забранената книга за фокуси“ . Освен това, като на празник ще има много балони, подаръци и лакомства, обещават във Фейсбук от администрацията на района.     

comment 0
visibility 3693
десетки животни

Блок в "Младост" пропищя от жена, отглеждаща десетки животни в дома си

Жители на „Младост” в София се оплакват от жена, която отглежда десетки кучета и котки в апартамента си. Хората твърдят, че се опитват да се справят с  проблема от години и че многократно са подавали жалби, но резултат няма, разказват от Нова телевизия.   „Миризмата е непоносима. Има над 20 котки в дома ѝ. За нея знаем, че свири на китара в подлез и че има майка, която обаче не живее тук”, разказаха пред камерите жителите на блока.  Жената отказа да застане пред медията и да изложи своята гледна точка.    „Запознати сме с казуса от години. Съставени са актове на въпросната дама. Това обаче не води до нищо”, обясни Десислава Райкова, началник в отдел „Екология” в Община Младост.Трябва да бъде приет закон, който да позволява на съответните институции да отнемат животните в такива случаи. В момента единственото, което можем да направим е да я глобим”, каза Сергей Дойчев, главен специалист в отдел „Екология”.        

comment 0
visibility 3387
Сградата на НОИ

След ремонт приемната на НОИ в Младост отвори врати

Живеещите в столичния "Младост" отново могът да се възползват от приемната на Националния осигурителен институт, която отново отвори врати. Причината за прекъсването бе ремонт на изнесения офис, както и на цялата сграда, съобщи Радио София. Обновени и освежени са фасадата на сградата, покрива и цялата приемна. Ремонтът е повишил енергийния клас на сградата, като има и ново отопление. Поставени са и нови системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване. Отварянето на изнесения офис на НОИ улеснява гражданите и им спестява "разходка" до централата на бул. "Стамболийски".  В района те могат да получат услуги като отпускане и изплащане на обезщетения за безработица и гарантирани вземания. Също така могат да подават заявления за издаване на персонален идентификационен код (ПИК) и идентификационен код на осигурител (ИКО).    

comment 0
visibility 1870
"Младост" бл.451

Жители на „Младост“ протестират заради забавено саниране

Живеещите в 4 блока в квартал „Младост“ протестират заради забавеното саниране на техните блокове, съобщи БНТ. Санирането е по Националната програма за енергийна ефективност. Забавянето е следствие на решението на новия районен кмет за обезсилване на проведен конкурс и стартирането на нов с нова конкурсна процедура. Преди 5 години е започнал процедурата по санирането на бл. 451, бл. 457, бл. 220А и бл. 213 в столичния квартала „Младост“. Всички процедури са приключили и са избрани изпълнители, а сега изведнъж се прави нов конкурс.  Това означава още години отлагане на санирането. Протестиращите твърдят, че не са симпатизанти на никоя политическа партия, а искат управляващите да пазят интересите на гражданите.

comment 0
visibility 3010
Саниране в Младост

Административно забуксува санирането в Младост, 7 блока чакат

Санирането в столичния район Младост забуксува и то администратвно. Живеещите в 7 блока са в тотална неяснота относно енергийното обновяване на сградите. Очакваното решение на местната комисия все още не е излязло. Вече втори месец се бави процедурата по неясна причина. Отговор не дава и районният кмет арх. Стефан Стефанов, който до местните избори бе главен архитект на район Младост. Комисията му е подчинена, но нищо не е предприето, за да си довърши работата. Обществената поръчка за избор на изпълнител е проведена, комисията трябва да излезе с решение и да се сключи договор с изпълнител. Вчесто това обаче арх. Стефанов удължава, по неясни причини, срока с още 2 месеца. Това буди сериозни съмнения за причините. Административно безсилие, умишлено забавяне, политическо виждане или просто изчакване заради неразбиране? "Живеещите в 7 блока на район "Младост" няма да имат санирани домове, защото районният кмет арх. Стефан Стефанов е решил да се оправдава, а не да работи. Нищо, че хората чакат това саниране от години", написа в сациалната мрежа общинският съветник Николай Стойнев, който е председател на Постоянната комисия по икономика и собственост в СОС. По този начин се рискува възможността живеещите в седемте блока да имат обновени жилища с по-ниски сметки за енергийните разходи, както и по-добро качество на живот. Въпреки всичко има планирани финнаси за санирането на тези сгради и те могат да бъдат загубени, ако не се реализира санирането, каза пред Столица.bg председателят на комисията по икономика и собственост. "Арх. Стефанов обяви, че работата нямало да стане, защото районната администрация е виновна. Може и да е виновна, но той преди да стане кмет беше част точно от тази районна администрация и от работата по този проект. Щеше да е смешно, ако не беше безотговорно, че районният кмет оправдава сегашното си поведение с миналата си работа в същата община. Като кмет и възложител архитектът носи цялата отговорност да взима адекватни решения, а не да се оправдава. Никой вече не вярва, че друг му е виновен!", коментира Николай Стойнев. Живеещи в район Слатина пък коментират, че те съща очакват сключването на договор по същата програма за саниране на 4 блока всичките над 10 етажни. Решението е на предишният кмет Наталия Стоянова за избор на изпълнител и е влязло в сила на 19 ноември 2019 г. Новият кмет на Слатина Георги Илиев, който е от друга политическа сила, веднага задействал процедурата за подписване на договор. Илиев е изпратил е писмо до МРРБ за наличен ресурс, след което се сключва договор със изпълнителите - 16 фирми. Хората от Слатина също са наясно, че има осигурено финансиране и чакат стартирането на строителните дейности за енергийното обновяване на жилищата им. През лятото кметът на София Йорданка Фандъкова поиска оставката на арх. Стефанов като главен архитект на район "Младост". Работна група от общински съветници и експерти решаваха проблема с презастрояването. Докато те преговаряха със собственици на имоти в междублокови пронстранства, за да заменят имотите им с други, арх. Стефанов издаде разрешително за строеж на проблемен терен.

comment 0
visibility 1832
протест Младост

Жители на 4 блока в "Младост" излизат на протест заради проблем със санирането

Пореден протест се задава в столичния квартал "Младост". Този път обаче не става дума за презастрояване, а за саниране. Жители на 4 блока с над 400 апартамента са в протестна готовност от 26 януари заради проблем със санирането, изпълнявано по Националната програма за енергийна ефективност, разказват от Bulgaria ON AIR.    Пред камерите, за да разясни ситуацията, застана Валентин Костов, който е член на УС на Сдружението на собствениците в блок 451. "Създадохме това сдружение през 2015 г., с цел участие в програмата за саниране. Минаха 5 години, ние седим на мъртва точка. Неясни процедури, липсват решения. На санирането още не му се вижда началото. Столичната община превъзложи своите ангажименти на районната администрация и нещата заспаха", обясни Костов.   Той обаче бе контриран от районния кмет - арх. Стефан Стефанов, по чиито думи няма решение и зелена светлина за санирането.     "Процедурата е стартирала юни 2019 година. Седем са сградите, които са определени за саниране. За 4 от тях комисията, назначена преди 6 месеца, даде доклад и решение, което аз да подпиша. Четейки обаче доклада, виждам че протоколи не са подписани от председатели на комисията и член на комисията, което опорочава цялата процедура. Върнах работата на комисията и удължих срока с един месец, за да може те да са тези, които да ми кажат липсата на подписи проблем ли е и ще създаде ли проблем за самата процедура", коментира арх. Стефанов.    "Не разбрах нито срокове, нито как ще се случи. Нещата явно се решават на експертно ниво от него и ние влизаме в крив макарон. Искаме да присъстваме на отваряне на офертите, не ни допускат. От обясненията на арх. Стефанов не разбрах какво ще се случи", отговори Валентин Костов.   Друг жител на квартала попита каква отговорност ще се потърси от членовете на комисията, които не са подписали протокола. И уточни, че хората плащат по-високи сметки за ток и парно, тъй като блоковете им не са санирани.   "Не можем да гадаем комисията до какво решение ще стигне. Може да предложи приключване на процедурата. Може да каже, че всичко в процедурата е наред - "подпишете". Това в никакъв случай няма да стартира санирането на сградите на хората. Огромен е процентът на фирмите, които са отстранени. Повярвайте ми, ще влезем в дела", каза още пред медията арх. Стефанов.

Район Младост

Територия на район Младост

Територия на район Младост

Столичният район Младост влючва в състава си комплекс „Младост“, кварталите Горубляне и Полигона, както и 2 промишлени зони – Изток и Горубляне. Тук се намира и Бизнес парк София – най-големия бизнес комплекс на територията на Източна Европа. Район Младост се нарежда на второ място по брой на население след район Люлин. Район Младост се състои от пет микрорайона – Младост 1, 1А, 2, 3, 4.

Район Младост е един от най-модерните и бързо развиващи се столични райони.

История на район Младост

История на район Младост

През 1964 г. започват да се изготвят проектите за Младост. Конкурса печели екипът на арх. Богдан Томалевски. Според основния план, теренът на район Младост бил в рамките на северна граница магистралата София – Пловдив (6-ти киломе­тър), плавателният канал, с. Дървеница и улица 256. Обособени били пет микрорайона, във всеки от които да има място за приблизително 7 500 жители.

Район Младост се отъждествявал с модерното жилищно строителство в София. Теренът, на който бил разположен район Младост, бил най-просторният и привлекателен край София. Изграден е първо Младост -1. Той от своя страна се състои от четири микрорайона. След осъществяването на проектите за Младост 3 и Младост 4 район Младост става колкото един голям град. Сега там има повече от 400 блока. Те са предимно едропанелни. От 90-те години на миналия век до днес в район Младост се вдигат предимно монолитни сгради.

Транспорт в район Младост

Транспорт в район Младост

Жителите на район Младост за придвижване в рамките на цялата столица могат да изберат метрото, автобус, тролей или маршрутка. През район Младост минават автобусите 1, 3, 4, 8, 76, 88, 111, 112, 113, 213, 305, 306, 314 и 413. Тролеите, които пътуват през район Младост са 5 и 8. Маршрутките, които са на разположение на жителите на район Младост, са 3, 6, 14, 24, 29.

В район Младост има пет станции на метрото, а именно „Младост 1”, „Младост 3”, „Александър Малинов”, „Акад. Ал. Теодоров – Балан” и „Бизнес парк София”.

Въпреки, че Метрото поема доста голяма част потока пътуващи към и от район Младост, продължават задръстванията по булевард „Александър Малинов“. 

Образование в район Младост

Образование в район Младост

Детските градини в цяла София все не достигат. Район Младост разполага с 19 детски градини и ясли. За нуждите на район Младост функционират 15 училища, от които едно спортно училище, едно технологично, едно основно и 9 средни училища.

Средища на култура и образование в район Младост са и четирите читалища.

На територията на район Младост е разположена и функционира софтуерната академия „Телерик“.

Бизнес Парк София в район Младост

Бизнес Парк София в район Младост

Немската компания Линдер купува имот в район Младост през 1999 г и започва проектирането на най-големия мултифункционален бизнес парк не само в страната, но и в Югоизточна Европа. През 2001 г. започват строителните работи по сградите на бизнес парка. През 2006 г. комплексът става собственост на Arco Capital Corporation Ltd.

Разположен в лоното на Витоша, в пределите на район Младост, разполага с 14 сгради. В офисите там работят повече от 10 000 човека, допълнително 4000 човека дневно посещават бизнес парка в район Младост. Паркът е на комуникативно място, лесно достъпно от всички части на столицата.

Търговски центрове и интересни обекти в район Младост

Търговски центрове и интересни обекти в район Младост

Факт е, че район Младост е добре снабден с търговски центрове. На територията на район Младост филиали имат редица големи търговски вериги като Фантастико, Т-Маркет, Била, Хит, Лидл, Кауфланд, Хран Комерс, Технополис, Комо, Зора и др.

В район Младост се намира и големият търговски център The Mall. Пешеходният му достъп е неудобен. Застроената площ на търговския център е 66 000 кв.м. Молът разполага с 6 етажа – 3 подземни и 3 над земята. Търговският център в район Младост предлага търговска площ на 185 магазина. Паркингът предлага паркоместа за 2800 коли. Търговският център е любимо място за отдих и пазаруване на много столичани и гости на София.

На територията на район Младост се намира и парк Въртопо. Паркът в район Младост получава това име още през 1938 г. До парка може да се стигне с градския транспорт –

  • С метрото по линия 1
  • С автобуси 1, 3, 4, 5, 6, 69, 70, 76, 84, 88, 111, 113, 123, 184, 213, 280, 294, 305, 306, 314 и 413
  • С тролейбуси 4, 5, 8, и 11

Парк Въртопо се простира на площ от почти 169 ха. В него има гористи участъци и открити пространства. Две малки рекички, Рекмарица и Сухата река се обединяват в Дървенишката река. 

На територията на район Младост се намира манастир „Св. Пророк Илия“, познат като Дървенишки манастир. До него може да се стигне по асфалт. Според историците, местността, в която се намира манастира, е свещена. По време на Софийското въстание през 1595 година имало масово убийство на българи. На мястото бил сложен кръст, а след това издигнат параклис. Постепенно, с добавяне на ниски сгради, се оформя манастир. Сегашният манастир, в район Младост, е построен през 1924 г. Днес този манастир е действащ девически.

В квартал Горубляне, район Младост, е разположен и друг манастир - храм „Св. вмчк Георги Победоносец”. Хората разказват, че Самоковският бей, прибирайки се към Самоков, видял как българите извършвали опело пред дърво. Той разбрал, че били принудени да го правят там, тъй като нямали храм. Беят бързо издействал разрешение за строеж на храм. Дори дал една нива, от която да се издържа манастира. Неизвестен художник е зографисал храма. Днес храм „Св. вмчк Георги Победоносец” в Горубляне, район Младост, продължава да съществува и да изпълнява ролята си на пазител на вярата.

В двора на храм „Св. вмчк Георги Победоносец” в Горубляне, район Младост, е разположен военен паметник, издигнат в памет на загиналите във войните за национално обединение. Той представлява пирамида, четиристенна с кръст на върха. Основата на военния паметник в район Младост е от две стъпала. Издигнат е по идея на настоятелството на храм „Св. вмчк Георги Победоносец”. Откриването му е било през лятото на 1996 г в район Младост.

Район Младост продължава своето развитие. След скандалните разкрития за корупция с участието на кмета на район Младост, екипът на районното кметство се стреми да работи максимално прозрачно и в интерес на столичани. Всички са наясно, че размерите район Младост изискват отлична организация и бързо осъществяване на всяка задача, за да не бъдат ощетявани жителите на района в един или друг аспект.

Територия на район Младост

История на район Младост

Транспорт в район Младост

Образование в район Младост

Бизнес Парк София в район Младост

Търговски центрове и интересни обекти в район Младост

Прочетете още