Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
  • Николай Веселинов (23%, 93 Гласове)
  • Веселин Кирев (14%, 56 Гласове)
  • Албена Белянова (64%, 264 Гласове)
Общо гласували: 413 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 1202
-

Столичното 73 СУ - с ново игрище и едносменен режим

Столичното 73 СУ "Владислав Граматик" преминава на едносменен режим на обучение, което доскоро изглеждаше като екзотика. Това съобщи кметът на район Триадица Димитър Божилов. По Плана за възстановяване и устойчивост е разработен в детайли проект за нов корпус в двора на училището, съгласувано с ръководството на институцията. Готови сме и с техническото задание, съобщи районният кмет. Новата сграда има за цел преминаване към едносменен режим, а не събиране на повече ученици. Тя ще бъде на 4 етажа, при спазени отстояния от основната сграда и жилищните блокове. Ще бъде изграден и нов салон и открит амфитеатър с РЗП около 2600 кв.м. Игрището в двора на училището вече е обновено, съобщи Божилов. "Проведохме поръчка по ЗОП, а изпълнителят се справи добре. Щастлив съм за новия терен, защото се ползва много, а с програмата ни “Отворени училищни дворове” ще радва и по-големите спортисти от квартала", каза още той. По Плана за възстановяване и устойчивост е депозирана и кандидатура за нов корпус на 104 ОУ в "Триадица". Очаква се нейното одобряване от управляващия орган МОН. По проект на СО ще бъде ремонтирано и игрището в двора на 47 СУ. Предстои и избор на изпълнител на изграждане на нов корпус за първолаците на 126 СУ  

comment 0
visibility 856
-

„Фабрика за усмивки“ за 1 юни в столичния Бенковски

За поредна година в столичния район Сердика ще бъде организиран детски празник с много игри и изненади. Поводът е Денят на детето - 1 юни. Празникът ще започне в 11:00 часа и през целия ден на стадиона ще има безброй разнообразни дейности. Програмата на "Фабрика за усмивки" предвижда спортни и щафетни игри, забавления, демонстрации, концертна програма, както и томбола с големи награди. Специални гости, поканени от района, ще се погрижат за доброто настроение на малки и големи. По традиция ще се проведе и ежегодният благотворителен базар "Деца даряват на деца" – в подкрепа на Георги, за да може да води пълноценен живот и да следва мечтите си. За тази цел отново имаме нужда от вашата помощ - по традиция събираме здрави, запазени играчки, училищни помагала и аксесоари. Събитието се организира от район Сердика и „Сдружение училищно настоятелство при 60. ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“.

comment 0
visibility 1058
-

Възобновяват строежа на храм "Св. Серафим Софийски Чудотворец" в Надежда

Столичният общински съвет одобри отпускането на средства за довършването на строежа на храм "Св. Серафим Софийски Чудотворец" в район Надежда. Помощта за изграждането на църквата е в размер на 350 000 лв. В молбата си от Църковното настоятелство посочват, че след издаването на разрешението за строеж е направена първа копка и са изляти основите на бъдещ храм, но поради въведената извънредна епидемична обстановка в страната и впоследствие усложнената икономическа обстановка, строежът не е приключен. Строежът на новия храм започна в края на 2021 г. след решение на Столичния общински съвет за учредяване на безвъзмездно и безсрочно право на строеж. Храмът ще бъде изграден върху общински терен, разположен на 2 194 кв. м. в ж.к. „Надежда“ 3. част. Храмът е посветен на владика Серафим Соболев, канонизиран през 2016 г. след съвместна процедура на Българската и Руската православна църква. Изграждането на втори православния храм е от изключителна важност за жителите на района, посочват вносителите на доклада - кметът на района инж. Димитър Димов и общинските съветници Албена Кръстева и Татяна Георгиева. Осигуряването на финансови средства за продължаване на градежа на православния храм би спомогнало за превръщането на пространството в приятно място за духовнопросветление не само на жителите от квартал „Надежда“, но и за всички столичани, отбелязват те. Район "Надежда" ще допълни усилията за изграждане на храма с дарителска кампания, средствата от която ще насочим към Църковното настоятелство, каза инж. Димов. Всеки желаещ да се включи с дарение за храма може да го направи и по банков път: Инвестбанк АДIBAN: BG30IORT80481094005400BIC: IORTBGSFХрам "Свети Серафим Софийски Чудотворец"    

Реклама
comment 0
visibility 986
-

Фестивал на изкуството и игрите ще има в столичния "Младост"

Денят на детето - 1 юни, ще бъде отбелязан в столичният район "Младост" с празник на творчеството, въображението и забавлението, съобщават от районната администрация. "Фестивал на изкуството и игрите", който организират от района за празника, дава възможност на децата да се включат в различни вълнуващи дейности, работилници и демонстрации, които им позволяват да изследват своите артистични таланти и да развият нови умения. Предвидени са разнообразни дейности - от рисуване, музика и занаяти до програмиране, анимация и създаване на игри. В рамките на събитието на едно място ще бъдат събрани и обединени организатори на активности за деца, школи и академии, представители на различни клубове и състезания. По този начин освен безкрайно забавление и емоции ще бъде представена полезна информация за това как и къде всяко дете може да започне да развива ново хоби, да придобива нови знания и умения. Събитието се организира с подкрепата на Район Младост, като част от празника на "Младост", който ще се проведе от 1 до 4 юни. От районната администрация канят малки и големи от квартала и от цяла София да отбележат Деня на детето в парка на "Младост-3"  

comment 0
visibility 1451
-

Кметът на "Сердика": Най-големият проблем в кв. „Бенковски“ е липсата на канализация

Кметът на столичния район "Сердика" инж. Тодор Кръстев коментира пред БНР състоянието на кварталите в района. По думите му най-належащия проблем в кв. "Бенковски" е липсата на канализация на някои места. „Това е болният проблем, по който работим от 10 години. Към настоящия момент има много територии от района, които не са сързани с канализацията. Тук е най-ниската точка на Софийското поле и затова изграждането на канализация е свързано с много големи разходи. Тя се припомпва към пречиствателната станция. Първото нещо беше да изградим помпена станция и след това да стартираме изграждането на цялостната канализация на квартала“, каза Кръстев. Районният кмет добави, че основните колектори по ул. „Лазар Михайлов“ са изградени. В момента се изграждат и довеждащите към тях вътрешноквартални улици. За цялата територия на кв. „Бенковски“ има проектна готовност, увери той. Той отбеляза и големите инфраструктурни проекти, по които се работи в момента, като пробива на бул. „Данаил Николаев“, чието изграждане се очакваше от гражданите с нетърпение. „По трасето трябва да бъдат отчуждени някои имоти, стартирали сме и тези процедури. Бюджетът за отчуждаване е определен с Решение на СОС и е за цялата Столична община. За по-миналата година, тъй като за 2022 г. няма гласуван бюджет, беше 10 милиона лева, в които се включваха всички големи булеварди, отчуждавания, за метро, велоалеи. Това е много недостатъчно“, обясни районният кмет. Инж. Кръстев съобщи още, че се работи по възстановяването на старите и значими сгради, които изобилстват в район "Сердика". Освен къщата на Райна Княгиня в кв. „Банишора“ и къщата на Веле Митров, които в момента се реставрират, има стартирала процедура за признаването на стария месокомбинат за паметник на културата. Собствениците обаче обжалват решението и затова процедурата се бави. Работи се и по програмата за тротоарите в района, увери инж. Кръстев. Не на последно място, в кв. „Орландовци“ се изгражда нова детска градина, чийто строеж се очаква да приключи до септември. Започва изграждането и на нов корпус на детската градина във „Фондови жилища“.

comment 0
visibility 1838
Артисти ще забавляват малки и големи в столичния парк Дружба

Артисти ще забавляват малки и големи в столичния парк Дружба

Весел празник в парк „Дружба“ ще зарадва малки и големи жители на столичния район „Искър“. Събитието ще се проведе на 1 юни и е по повод Международния ден на детето, съобщават от районната администрация. Около детските площадки артистите от пътуващ театър „Скрин“ ще забавляват малчуганите. От 11:00 ч. до 11:40 ч. те са подготвили Клоунада, от 11:20 до 12:00 ч – Пантомима. В 11:30 стартира програмата на акробатите, която ще продължи до 12:10, а в 12 ч започват циркови куклени номера, които ще продължат до 12:40 ч. В 17:30 ч. всички могат да се насладят на семейното представление „Голямото жабешко пътешествие“, което артистите от пътуващ театър „Скрин“  ще изиграят на сцената на Концертната зала в Дом на културата "Искър".

comment 0
visibility 436
„Фабрика за усмивки“ ще зарадва децата в Сердика

„Фабрика за усмивки“ ще зарадва децата в Сердика

Със забавна „Фабрика за усмивки“ най-малките жители на столичния район „Сердика“ ще отбележат Деня на детето – 1 юни. Събитието ще се състои на стадион „Бенковски“ от 11:00 ч., като през целия ден ще има безброй разнообразни дейности, съобщават от местната администрация. Инициативата се провежда за поредна година по инициатива на „Сдружение училищно настоятелство при 60. ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Столична община – район „Сердика“. Програмата включва много изненади, спортни и щафетни игри, забавления, весели демонстрации, песни, танци, както и томбола с големи награди.

comment 0
visibility 1478
Частен инвеститор изми част ул. "Проф. д-р Иван Странски" в Малинова долина

Частен инвеститор изми част ул. "Проф. д-р Иван Странски" в Малинова долина

Действия по измиването на продължението на ул. "проф. д-р Иван Странски" в кв. "Малинова долина" бяха предприети вчера. Екипът на район „Студентски“ работи по няколко сигнала за замърсяване в жилищния квартал, съобщават от местната администрация. Настоящото почистване се извършва за сметка на частен инвеститор, тъй като графикът за почистване на Столичен инспекторат за района е за началото на месец юни.

comment 0
visibility 367
И улица “Латинка” в столичния Изгрев ще има нови тротоари

И улица “Латинка” в столичния Изгрев ще има нови тротоари

Емблематичната улица “Латинка” в столичния район “Изгрев” ще има нови тротоари, които да са много по-проходими и достъпни за хората. Ремонтите вече текат и съвсем скоро предстои да бъдат финализирани, съобщи кметът на „Изгрев“ д-р Деян Георгиев. „В момента работим в ж.к. “Изток”, в участъка между бул. ”Цариградско шосе” и бул. ”Драган Цанков”. Изпълнението на програмата на Столична община в нашия район, напредва изключително качествено и добре. Предсрочно изпълнихме строителството на новите тротоари в първата част от плана.“, казва д-р Георгиев. Той уточнява, че районната администрация има готовност да продължи с ремонтите. „Напълно съм убеден, че до есента можем да се справим изцяло с петгодишния проект за обновяване на пешеходните зони в кварталите“, допълва районният кмет.

comment 0
visibility 374
-

Децата от район "Витоша" посрещат 1 юни с карнавал

Пъстър карнавал организират от район "Витоша" по повод Деня на детето - 1 юни. От районната администрация канят малки и големи да облекат любимите си приказни, карнавални костюми и да споделят празника. В първия ден на юни, в 17,30 часа на площад "Знаме на мира" в кв. Павлово ще ви очакват много игри, изненади и забавления, обещават организаторите.

comment 0
visibility 620
-

От септември ще приема деца и новият корпус на 119. ДГ „Детска планета“

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети новоизградения корпус на 119. ДГ „Детска планета“, съобщиха от Столична община. Новата сграда е за 3 групи, 2 градински и 1 яслена. Сградата разполага с просторни и светли зали за игра и помещения за сън, кухня, физкултурно-музикален салон и административен блок с нови учителски кабинети. Вече са приети и децата, които ще посещават детската градина от септември. Цялото дворно пространство е обновено, като са изградени нови детски площадки както за новия корпус, така и за съществуващата сграда на детската градина. Запазени са и големите дървета в двора. Детската градина има сгради на два различни адреса и в тях ще се обучават общо около 400 деца. „Разкриваме нови 76 места и от септември децата ще ги посещават. С подкрепата на Столичната община през миналата година успяхме да разкрием нови места в 120. и 194. детска градина" – отбеляза кметът на район „Възраждане“. „Район „Възраждане“ е един от районите, който работиха усилено и районът е на път да преодолее недостига в детските градини за деца между 3 и 6 години. Очакваме въвеждането в експлоатация на 6 нови сгради, които са готови, продължаваме строителството на 22 нови сгради, като 15 от тях ще бъдат готови до края на годината“ – каза столичният кмет Фандъкова. Тя посочи, че в 15 района недостигът за места в детските градини за възрастовата група от 3 до 6 години е преодолян. Остава сериозният недостиг в районите Красно село“, „Витоша“, „Триадица“ и „Лозенец“. Има обективни и субективни трудности. Кметът даде пример с район „Витоша“ „който строи интензивно и намира решения, но в същото време е един от най-бързо разрастващите се райони. Въпреки големия недостиг в район „Красно село“ и осигуреното финансиране от страна на Столичната община районната администрация не е придвижила процедурите и нови сгради не са построени" – посочи столичният кмет. Тя отбеляза като много важно за града днешното решението на Столичния общински съвет, с което се приема списъкът с обекти, чието изграждане да се финансира. "Лично водих разговори с представители на всички политически сили и заедно намерихме добри решения за София" – посочи още Фандъкова.

comment 0
visibility 1000
До края на 2023 г. ще се открият нови места в 118-а детска градина

До края на 2023 г. ще се открият нови места в 118-а детска градина

До края на 2023 година в столичния район Сердика ще има нови места в детска градина, научи Столица.bg от район Сердика. Строителството по разширението на сградата 118. детска градина "Усмивка" в "Орландовци" е в срок и ще приключи до декември. Вече е в напреднала фаза изграждането на втория корпус на сградата и по предварителни планове ще приключи в края на тази година. Малчугани и учители ще имат физкултурен салон и кабинети за допълнителна подкрепа. Цялата база ще се модернизира, като ще се осигури и учителска стая, и кабинет за езици, приложни изкуства, и др. "Интересът към детската градина е повишен и това е признание за нашата работа. Към момента в първа група приемаме 24 деца, като осигуряваме места са дечица с хронични заболявания и 1 - със специални образователни потребности на първо класиране. Всички места са заети, а записването приключва до края на утрешния ден", каза пред БНР директорът на "Усмивка" Злателина Енева. Тя допълни, че почти 90% от децата имат братче или сестриче в детското заведение. Адаптацията на новопостъпилите е бърза, плавна и спокойна.

comment 0
visibility 531
24 май: Десетки деца търсиха и намериха буквите в софийския парк Гео Милев

24 май: Десетки деца търсиха и намериха буквите в софийския парк Гео Милев

Никой не може да скрие буквите от децата! И стотици малчугани го доказаха днес на 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - в столичния парк Гео Милев в район Слатина - Столична община. В празничния Ден на българската писменост и култура децата търсеха и намериха буквите в превърнатия в райско място огромен парк. Събитието бе организирано от районната администрация на Слатина, а атрактивната  спортна игра за деца „Приключение с букви 2.0“, по инициатива на кмета на района Георги Илиев, която се провежда за втори път постави рекорд за участници. Наред с най-малките и родителите търсеха буквите, пръснати из целия парк. Майки и татковци държаха за ръчичка най-малките и им показваха буквите. А паркът Гео Милев се огласяше от детски смях и викове.  Щандове с книги, забавни, електронни и спортни игри привлякоха хиляди столичани на 24 май сред слатинската зеленина. Пред една от шатрите с книги прецизно избираше и кметът Георги Илиев. Хората минава и го поздравява, но той най-дълго разговоря с петокласника Андрей от 119-о училище "Акад. Михаил Арнаудов". И след като момчето първо бе част от фолклорната танцова група, после веднага хукна да търси буквите. "Намерих всички букви. А, вие не ме познахте, защото преди малко бях с носия", похвали се Андрей на кмета Георги Илиев и му разказа на кое място, коя буква е открил. А те - буквите, не останаха скрити и между гъстите клони на нацъфтелите в бяло кестени, приличащи на светещи полилеи с бели свещници. Зад гърба си усещам задъхано бягане, пред мен профучава 5-годишно момченце с телефон в ръка, бързо се навежда и се шмугва под натежал от цвят клон. Снима и последната - Я (всички букви са с QR код). Млади семейства с дечица, баби и дядовци с внуци празнуваха слънчевия 24 май. По тревните площи деца играеха футбол, други се забавляваха на детските площадки, а рекордьорите бягаха неспирно за буквите. И ги откриха! Текст: Александра Никова      

comment 0
visibility 840
-

Истински празник на буквите в столичния парк "Гео Милев" (СНИМКИ)

Истински празник на буквите за малки и големи организираха от район Слатина в столичния парк "Гео Милев", видя Столица.bg. За втора поредна година в парка е шумно, весело и цветно, както се полага за обичан празник. Децата с радост се включиха в "Приключение с букви", търсиха скритите из парка букви, създадени от твореца Стефан Чинов, и ги снимаха. На детския интерес се радваха и организираните ателиета и игри. По-големите и възрастните пък имаха възможност да разгледат и изберат от книгите на множество издателства, които се включиха в празника и разположиха щандове на открито. Водещ на събитието беше Камен Алипиев – Кедъра. В събитието се включи и кметът на района Георги Илиев, който с усмивка честити празника на малки и големи.  

comment 0
visibility 462
Район „Изгрев“ впечатли гости от Монголия

Район „Изгрев“ впечатли гости от Монголия

Голяма делегация от монголската столица Улаанбаатар (Улан Батор) пристигна на посещение в район “Изгрев”. Групата беше водена от председателя на общинския съвет на азиатския град и включваше в състава си общински съветници, представители на районни администрации и експерти от различни области, съобщава кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Добрев. „Запознахме гостите с методите на работа на нашата община, постиженията за мандата, нововъведенията и бъдещите насоки за развитие на район “Изгрев”. Споделихме големия опит на България в областта на образованието и новите практики, които училищата и детските ни градини въвеждат в момента“, посочва районният кмет. Монголските гости бяха впечатлени от качеството и темповете на строителство на новите детски градини в района, организацията на работа на администрацията, както и от историята и културата на България. В рамките на посещението делегацията беше приета от председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев. С него бяха обсъдени предстоящите промени в Конституцията на Монголия, касаещи местното самоуправление, добрите практики в представителната демокрация, опита на София в различни обществени сфери и много други.  

Райони на София

24 са районите на София според административното деление на общината. Всеки от които има свое административно управление и особености.

Райони на София - район Средец

Райони на София - район Средец

Това е един от всичките райони на София, около който са разположени Триадица, Лозенец, Слатина, Изгрев, Възраждане и Оборище. Реално в него се намират голяма част от забележителностите на столицата. На негова територия се е развивала антична Сердика и всички доказателства за това са видни и днес.

Райони на София - район Триадица

Райони на София – район Триадица

Триадица, като един от 24-те райони на София, събира в пределите си част от центъра на столицата, както и жилищните квартали „Стрелбище“, „Гоце Делчев“ и „Иван Вазов“. Обслужва се от различни видове градски транспорт – трамваен, автобусен и тролейбусен. В Триадица се намира НДК, музея „Земята и хората“, Медицинска академия и Военномедицинска академия, правителствена болница.

Райони на София - район Лозенец

Райони на София – район Лозенец

Поредният от районите на София е район Лозенец. В него се намира част от Борисовата градина, както и част от Зоологическата градина. Тук са квартал „Лозенец“ и „Хладилника“.  В Лозенец са разположени болница Токуда, Мол „Paradise Center“, Софийска духовна семинария и др.

Райони на София - район Слатина

Райони на София – район Слатина

Следващият от административните райони на София е район Слатина. Квартал „Редута“, който е в пределите на район Слатина, е най-издадената точка в София. Тук са още кварталите „Христо Ботев“, „Яворов“, „Гео Милев“. В пределите на района е разположено и Летище София.

Райони на София - район Изгрев

Райони на София – район Изгрев

Изгрев е един от районите на София, в който е съсредоточена голяма част от дипломатическите посолства в столицата – цели 17. Кварталите, които са разположени в района са „Изток“, „Изгрев“ и „Дианабад“.

Райони на София - район Възраждане

Райони на София – район Възраждане

Това е един от малкото  райони на София, които обхваща почти целия център на столицата. Тук са разположени кварталите, наричани „Зоните“. Това са Зона Б-2“, „Зона Б-3“, „Зона Б-4“, „Зона Б-5“, „Зона Б-18“, „Зона Б-19“. Всъщност това е стария 3-ти район на столицата. През 1987 се обособява като нов район „Възраждане“.

Райони на София - район Оборище

Райони на София – район Оборище

Следващ от районите на София е район Оборище. В територията му влиза част от централната част на столицата. Тук се намира голяма част от културните обекти на София. Много театри и кина са разположени в района. Паметникът на Васил Левски и Докторският паметник, както и Храм-паметникът „Александър Невски“ са също тук.

Райони на София - район Банкя

Райони на София – район Банкя

Поредният от районите на София е район Банкя. Района включва освен гр. Банкя, още и две села – Клисура и Иваняне. Банкя е обявена за район през 1979 г. В района може да се види предпочитаното от великия Иван Вазов място за почивка – „Вазовия дъб“.

Райони на София - район Красно село

Райони на София – район Красно село

Като един от 24-те райони на София, Красно село приютява три от парковете в столицата – Славия, Хиподрума и Лагера. Стадион Славия също е в пределите на района. Тук са едни от най-добрите болнични заведения не само в София, но и в страната, а именно „Пирогов“, Болница на МВР, Център по репродуктивна медицина.

Райони на София - район Витоша

Райони на София – район Витоша

Следващият от районите на София е Витоша. Той носи името на планината, чиито поли е разположен. Районът се гордее с изключителните си забележителности, които са от списъка на 100-те национални туристически обекта – Националния исторически музей, Боянската църква, Боянския водопад, Драгалевския манастир, Княжевския минерален извор.

Райони на София - район Връбница

Райони на София – район Връбница

Връбница влиза в групата на районите на София през 1987 г, като 26 години преди това е включена в пределите на столицата. В неговите граници влизат кварталите Обеля, Модерно предградие, Република, Връбница.

Райони на София - район Илинден

Райони на София – район Илинден

Поредният от районите на София е район Илинден. В неговите предели се намира парк „Света Троица“, който е любим за отмора и разходки, за спорт и развлечение. Тук е известната от миналото „Захарна фабрика“. Името на района е в чест на героите в Илинденско-Преображенското въстание.

Райони на София - район Искър

Райони на София – район Искър

Този от всички райони на София, е кръстен на реката, която минава през източната му част. През 1947 г. за работниците от предприятията около гарата започват да строят жилища. Така се слага началото на жилищния комплекс „Дружба“. Красивият парк „Врана“ е в пределите на район Искър.

Райони на София - район Красна поляна

Райони на София – район Красна поляна

Красна поляна е един от най-близко разположените до центъра райони на София.В неговите предели се намират кварталите „Илинден“, „Западен парк“, „Разсадника“ и „Красна поляна“, който в миналото е бил село край София.

Райони на София - район Кремиковци

Райони на София – район Кремиковци

Кремиковци е един от най-големите райони на София. В района се намират редица паметници на културата с национално и регионално значение.

Райони на София - район Люлин

Райони на София – район Люлин

Люлин е един от районите на София, в пределите на който се намира най-големия жилищен комплекс в страната. Той носи името на близката до него планина. Строителството му започва през 1973 г. Районът се обслужва от всички видове градски транспорт в София.

Райони на София - район Младост

Райони на София – район Младост

Ж.к „Младост“, кварталите Горубляне и Полигона са разположение на територията на един от районите на София – район Младост. Жилищните сгради в Младост са проектирани през 60-те години на миналия век.

Райони на София - район Надежда

Райони на София – район Надежда

Един от всичките 24 райони на София е Надежда. В неговите предели се намират кварталите Илиянци, Триъгълника, Надежда и Требич.

Райони на София - район Нови Искър

Райони на София – район Нови Искър

Вторият по големина  сред всичките 24 райони на София е район Нови Искър. Гр. Нови Искър е неговия административен център. На територията на района има свидетелства за живот от дълбока древност. Намерени са тракийски могили, римски път. Районът е подчинен на кмета на Столична община и на районния кмет.

Райони на София - район Овча купел

Райони на София – район Овча купел

Овча купел е един от всичките 24 райони на София, който е разположен на територията на най-старите части на столицата. В района е позициониран Нов Български Университет. Тук са кварталите Горна баня и Суходол, както комплексите „Овча купел“ 1 и 2.

Райони на София - район Панчарево

Райони на София – район Панчарево

Панчарево е най-големият сред районите на София. Той се отличава с уникална природа. Районът може да се похвали с редица забележителности, които заедно с красивата природа са привлекателен център за туристи от цялата страна и чужбина. Панчаревското езеро е любимо на спортисти, риболовци и на всички, обичащи природата. Крепостта Урвич, която в района, е паметник на културата.

Райони на София - район Средец

Райони на София - район Триадица

Райони на София - район Лозенец

Райони на София - район Слатина

Райони на София - район Изгрев

Райони на София - район Възраждане

Райони на София - район Оборище

Райони на София - район Банкя

Райони на София - район Красно село

Райони на София - район Витоша

Райони на София - район Връбница

Райони на София - район Илинден

Райони на София - район Искър

Райони на София - район Красна поляна

Райони на София - район Кремиковци

Райони на София - район Люлин

Райони на София - район Младост

Райони на София - район Надежда

Райони на София - район Нови Искър

Райони на София - район Овча купел

Райони на София - район Панчарево

Прочетете още