Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
  • Да, веднага. (33%, 45 Гласове)
  • Да, но когато видя как се спазват мерките. (13%, 18 Гласове)
  • Не, още има Covid-19 (24%, 33 Гласове)
  • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (16%, 22 Гласове)
  • Нямам дете/деца (13%, 18 Гласове)
Общо гласували: 136 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 1753
Затварят за движение 3 дни кръстовището на "Хенрих Ибсен" и "Чолака"

Затварят за движение 3 дни кръстовището на "Хенрих Ибсен" и "Чолака"

Три дни ще бъде затворено за движение кръстовището на "Хенрих Ибсен" с ул."Никола Крушкин-Чолака", съобщиха от кметството на район Триадица. Трасето е важно за жителите на кварталите "Манастирски ливади-изток", "Кръстова вада", "Стрелбище" и "Гоце Делчев". Причината за затварянето е финалният етап от ремонтните дейности по изграждането на главен канализационен колектор. Съоръжението е изключително важно за "Триадица", тъй като ще поема канализационните води на жителите на квартал "Кръстова вада". През кръстовището няма да преминават автомобили на 4,5 и 6 юли 2020 г. Забранено е и влизането на МПС-та от кръстовището на ул."Емилиян Станев" и "Хенрих Ибсен"до ул."Луи Айер" и по "Хенрих Ибсен". В затворения участък ще има сигнализация и ще се поставят необходимите  пътни знаци, предупреждават от район Триадица. Изграждането на главен канализационен колектор е изключително важен проект за район „Триадица“, който ще бъде основен приемник за канализационните води на жителите на “Кръстова вада“.

comment 0
visibility 1555
Какви чудеса плуват по реката в столичния "Толстой"

Какви чудеса плуват по реката в столичния "Толстой" (ВИДЕО)

Опаковки от храни, бутилки, метални кутии, хартии, гуми и всякакви боклуци се носят по водата на реката, минаваща през парка в столичния кв. "Толстой", район Надежда. За проблема сигнализира пред Столица.bg възмутен посетител на парка, който изпрати и видео. Вместо рибки и жабки по водата плуват всякакви отпадъци. За съжаление обаче те не падат от небето с дъжда, а се хвърлят от столичани и посетители на парка. Коритата на реките в София се почистват редовно както от обклуци, така и от треви и храсти, за да не се затлачват при обилни валежи от дъжд. Дори и всеки ден Столична община да чисти пак не може да смогне, ако гражданите продължават за затрупват реките с отпадъци. Само преди седмица бе почистен участък от 600 м на Владайската река в Красна поляна на бул. Възкресение. От 25 км Столична община вече е почистила 12 км речни корита на основни реки в София.

comment 0
visibility 1283
Добротворци: Ученици и родители лъснаха двора на "Т. Каблешков" във Факулте

Добротворци: Ученици и родители лъснаха двора на "Т. Каблешков" във Факултета (СНИМКИ)

От чистота светна дворът на 75 основно училище "Тодор Каблешков" в ромския квартал Факултета. Днес ученици, деца, родители, учители и други се стегнаха и почистиха площта около сградата. Инициативата получи и 100% подкрепа от Столичен инспекторат. От контролиращото звено на Столична община предоставиха материали и съдове за отпадъците, както и организираха извозването чрез Чистота Искър, почистваща в района. Родители и ученици почистват заедно двора на училището във ФакултетаПочистването на училището е днес и утре, за да не се струпват много хора на едно място и да се спазват марките срещу разпространението на COVID-19. Деца и родители имаха пълното съдействие на район Красна поляна. Помощ на доброволците оказаха и директорът Лава Коцева и учители, сред които Таня Величкова, както и видни общественици, начело с Бате Мето. Доброто дело бе отразено от журналисти на БНР, медиен партньор на инициативата. Всички се надавят, че примерът им ще бъде последван и от други столични училища, а защо не и в други градове. В какво училище искаме да учат децата ни и в какъв град искаме да живеем, разбира се, че се знае най-добре от тези, които с грижата си дават личен пример!

Реклама
comment 0
visibility 1281
Завършено е санирането на бл.41 в "Дианабад"

Започва санирането на нови три блока в "Изгрев"

Блок 41 в столичния квартал "Дианабад" вече е напълно саниран. Така сградата отговаря на съвременните изисквания за енергийна ефективност. Това съобщиха от администрацията на район "Изгрев" в социалната мрежа.    Кметът на района д-р Делян Георгиев допълни,че стартира санирането на още три блока в  "Изгрев". Работата по тях ще приключи до края на годината.    "Надявам се, националната програма за увеличаване на енергийната ефективност на сградите, да стартира отново, за да започнем работа и по останалите сгради, за които общината е подготвила всички необходими документи” обобщи кметът.   

comment 0
visibility 963
Рисуват лика на легендарния футболист Котков на трафопост в "Надежда"

Рисуват лика на легендарния футболист Котков на трафопост в "Надежда"

Ликът на емблематичния футболист Никола Котков се рисува на стена на трафпост в столичния квартал "Надежда". В неделя,  28 юни в 12.00 ч. ще има официално откриване, съобщиха от кметството в Надежда. Идеята на  УО "Железни бригади" , Официален фен клуб на Локомотив "София" и Локомотивската общественост за арт проекта е получила подкрепата и на ЧЕЗ. За да се изрисува стената са взети всички мерки за безопасност. Трафопостът се намира на ул. "Хаджи Мано Стоянов", жк Надежда 1, зад бл. 172. Никола Котков е един от най-уважаваните футболисти и и една от емблемите на Локомотив София. Той винаги ще има място в сърцата на феновете, казват от Надежда. В артпроекта легендарният ляв крак на Котков сякаш "оживява" в ръцете на известен графити артист. Финансовите средства за изпълнението на проекта са набрани от феновете на червено-черните. Инициативата е по повод 49-годишнината от трагичната гибел на Никола Котков и Георги Аспарухов -Гунди, които завинаги ще останат в народната памет. След официалното откриване на мемориала, ще се проведе шествие и полагане на венци пред паметника на Никола Котков на ул. "Калотина".  

comment 0
visibility 1252
Подрязаха храстите и почистиха растителност в столичния "Гоце Делчев"

Подрязаха храстите и почистиха растителност в столичния "Гоце Делчев" (СНИМКИ)

Храсти и зеленина бяха подрязани и почистени в столичния район Триадица. От местното кметство веднага са предприели действия на сигнали от гражданите и са организирали почистването. Резитба на храстова растителност е направено край бл.260 А в жк "Гоце Делчев, където е разположена плочата на българския педагог и общественик от швейцарски произход Луи Айер. Той е един от основателите на спортното движение в България и загива като българсски офицер на фронта при Дойран през Първата световна война. След приключилото кастрене вече се вижда паметната плоча на Луи Айер. "Връзката на живеещите в "Триадица" и районната администрация е приоритет за кмета Димитър Божилов и неговия екип и помага да направим нашия район по-красив, чист и зелен, коментираха от районното кметство.

comment 0
visibility 1183
Светнаха лампите между бл. 41 и 42 в "Дианабад"

Светнаха лампите между бл. 41 и 42 в "Дианабад"

Ново осветление е монтирано между блокове 41 и 42 в столичния квартал "Дианабад". Пътеката към Т-маркета и паркинга пред бл. 42 е осветена също, съобщават от администрацията на района във Фейсбук.   Плановете на кмета на "Изгрев" д-р Делян Георгиев са изграждането на ново осветление да продължи.

comment 0
visibility 1917
Обир посред бял ден в "Изток": Упоили домашните любимци и взели 4 хил. лв.,

Обир през деня в "Изток": Упоили домашните любимци и взели 4 хил. лв., бижута и монети

Обир и то посред бял ден е станал в столичния квартал "Изток", буквално на метри от хотел "Плиска". Апашите са си действали без проблем, след като упоили домашните любимци. Те са задигнали 4000 лв., бижута и старинни монети, разказват от Нова телевизия.    „Обирът се е случил между 09.00 и 11.00 ч. Апартаментът беше обърнат, разхвърлян, а патронът счупен с течен азот. Животните спяха непробудно”, разказа потърпевшата Милена Стоянова пред камерите.   По думите на жената в дома им е имало толкова пари, тъй като майка ѝ е касиерка на входа. „Повече от половината сума беше събрана от съседи за ремонт. Подозирам, че някой е знаел, че майка ми е касиер и в дома ни има повече пари в момента”, каза още жената.    

comment 0
visibility 907
С 3 групи в нова пристройка разширяват 119 ДГ във Възраждане

С 3 групи в нова пристройка разширяват 119 ДГ във Възраждане

С още 3 групи в нова сграда - пристройка ще се разшири 119 детска градина "Детска планета" в район Възраждане,  научи Столица.bg. От Столична община е пусната обществена поръчка за разширението и ремонта на съществуващата сграда. Пристрfйката ще е на три етажа със скатен покрив и ще има топла връзка към старата сграда. Цялото разширение с изграждането на нова сграда и ремонт на старата е за 2,26 млн. лв, а срокът е година и половина. Офертите на кандидатите са строителството на детската градина могат да подават документи за учасите в конкурса до 2 юли т. г. Детската градина ще има още 3 групи - яслена и две градински. Проектът отдавна бе изготвен, но претъпря корекции. За да се освободи теренът в двора на градината трябваше да се премести трафопост. Изграждане на нов корпус и обновяване на съществуващата сграда в УПИ VI на ул. „Брегалница“ 26-30 в район „Възраждане“ е част от Програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова за строителство на нови училищни сгради и детски градини, съобщиха от кметството на район Възраждане. Проектът предвижда изграждане на пристройка, северно от съществуващата сграда на ДГ 119, с нов физкултурен и музикален салон. На 3-тия етаж на новия корпус ще се премести административния блок, като така ще се освободят помещения за децата, в съществуващата сграда. Предвижда се и създаване на 2 топли връзки към съществуващата сграда. В съществуващата сграда ще се направи пълна подмяна на инсталацията – електро, ВиК и ТОВК, като и подобряване на експлоатационните условия във всички помещения. Предвижда се цялостна реконструкция на кухнята по съвременни стандарти. Реализацията на проекта е в изключително сложен контекст, предвид разположението в градския център, устройствена зона Ц1. "За да се стигне до реализацията на проекта бяха премахнати двуетажна сграда, а живеещите в нея общински наематели, бяха пренастанени и сградата на съществуващ трафопост, а неговите съоръжения за преместени, съгласно указанията и проект на ЧЕЗ", казаха от район Възраждане. Финансирането е от 15-те милиона, отпуснати от правителството на Столична община за строежа на детски градин иучилища. Срокът за изпълнение на проекта е между 15 и 18 месеца, след подписване на договора.

comment 0
visibility 1684
Важно за жителите на "Триадица": Ето какви ремонти започват от "Софийска во

Важно за жителите на "Триадица": Ето какви ремонти започват от "Софийска вода"

На територията на район "Триадица" "Софийска вода" АД започва изпълнение на определени строителни и ремонтни дейности. От администрацията на района публикуваха в социалната мрежа къде и кога, и за колко време, ще се копае из района.   Ето и точният график:     От 25.06. подмяна на уличен водопровод по ул.“Кестенова гора“ в участъка от бул.“Гоце Делчев“ до ул.“Хайдушка гора“ – продължителност 15 работни дни От 20.07. подмяна на уличен водопровод по ул.“Костина“ в участъка от ул.“Бадемова гора“ до ул.“Костенски водопад“-продължителност 10 работни дни От 03.08. подмяна на уличен водопровод по ул.“Майор Първан Тошев“ в участъка от ул.“Мила родина“ до бул.“България“ – продължителност 15 работни дни От 24.08. подмяна на уличен водопровод по ул.“Златишки проход“ в участъка от ул.“Траянови врата“ до ул.“Нишава“ – продължителност 15 работни дни.   Докато вървят ремонтите ще бъдат затваряни за движение на коли отделни участъци от уличното платно, съобразено със съгласуван график за работа с Дирекция „Транспортна инфраструктура“, отдел „Поддръжка на улична мрежа и съоръжения“. Ще се наложи и краткотрайно прекъсване на водата, като за точните дати и очакваната продължителност всички домакинства ще бъдат уведомени своевременно с конкретни съобщения.  

comment 0
visibility 1294
Сложиха две пейки на спирката на 413 на бул. "Драган Цанков"

Сложиха две пейки на спирката на 413 на бул. "Драган Цанков"

Хората, които чакат рейс 413 на бул. "Драган Цанков", вече  ще имат две пейки за сядане, докато дойде автобусът. Макар и да съществува отдавна стоянката, на нея нямаше къде да се седне, докато се чака транспорта, допълват от администрацията на район "Изгрев" във Фейсбук.   Кметът на района коментира,че "Малките решения, дребните, но дразнещи проблеми и тяхното разрешаване, това е изключително важно за хората. Не бива да подценяваме един проблем, само защото е “малък”.  

comment 0
visibility 870
Търсят озеленители и хора по поддръжката за Нови Искър

Търсят озеленители и хора по поддръжката за Нови Искър

Набират се  кандидати за работа като озеленители и служители по поддръжката, съобщават във Фейсбук от администрацията на район "Нови Искър".    Основните задължения на двете позиции включват дейности по почистване и поддръжка на публични пространства, озеленяване и поддръжка на зелените площи на територията на град Нови Искър.Работното време е от понеделник до петък от 8.30 ч. – 17.00 ч.   Който иска да си опита късмета, може да позвъни на телефон: 02/991 73 36

comment 0
visibility 1242
104 ОУ в Триадица с нова пристройка за кухня и столова

104 ОУ в Триадица с нова пристройка за кухня и столова

Нова кухня  и столова ще има 104 училище "Захари Стоянов" в район Триадица. Днес на проверка там бяха кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов и екип от експерти. Новите придобивки са в пристройка към сградата на училището. Те провериха приключването на първия етап на изграждането. Сега предстои приемането на основното помещение от Държавна приемателна комисия. След това продължава строителството на втория етап – оборудване на кухненски блок, обзавеждане на основната зала. Новата постройка ще се използва като многофункционална зала, в която ще се провеждат различни събития – спектакли, концерти, тържества и др. инициативи за личностни и творчески изяви на децата.  

comment 0
visibility 5198
С мюзикъла "Мама Миа!" стартира "Музи на водата" на Панчаревското езеро

С мюзикъла "Мама Миа!" стартира "Музи на водата" на Панчаревското езеро (СНИМКИ)

Цялата администрация на район “Панчарево” работи усилено за организацията на първата по рода си лятна сцена на изкуствата на Панчаревското езеро. “Музи на водата” е поетичното название на изнесената лятна сцена на Софийската опера и балет. Стартът на фиестата ще бъде даден с мюзикъла “Мама Миа!” на 26 юни. Преди това, обаче предстои още много работа, за да бъдат събитията край езерото истински празник за столичани и гостите на София. За удобство на феновете на Мелпомена от районната администрация са организирали транспорт. Бусове ще тръгват от Метростанция „Интер Експо Център” и от общинския паркинг в с. Панчарево. Представленията в рамките на “Музи на водата” започват от 26 юни и ще се състоят във уикендите до 2 август. Програмата предвижда произведения, в който действието се развива “на вода”: мюзикъла “Мамма Миа!”, балета “Лебедово езеро”, операта “Рейнско злато”. Освен това тук ще се играят и хитовите постановки на Софийската опера и балет “Зорба Гъркът” и “Кармина Бурана”. Проектът “Музи на водата” се реализира под патронажа на кмета на СО Йорданска Фандъкова в рамките на програмата „Опера в парка“ като част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г. “Каним почитателите на сценичните изкуства да се потопят в ественокрасивия декор на Панчаревското езеро и да изпитат истинска наслада от срещата с високото изкуство”, обяви кметът на район “Панчарево” Николай Гюров. “Това е голямо предизвикателство и огромна отговорност. Заехме се с това, тъй като съм убеден, че зоната около Панчаревското езеро предоставя невероятни условия за организиране на фестивали, музикални вечери и всякакви културни прояви. И този потенциал е извън естествените дадености на езерото на канал за провеждане на състезания по водни спортове”, разказва кметът на район “Панчарево” Николай Гюров. Той допълни, че съвместният проект със Софийската опера и балет е само първата стъпка от реализацията на амбицията на районната администрация езерото в Панчарево да се превърне във фестивална зона, която да придобие международна известност. “Това е възможност за привличане на гости за културен туризъм, за увеличаване на културния обмен със съседните страни и за популяризиране на богатите фолклорни традиции на района”, допълва зам.-кметът по култура и образование д-р инж. Даниела Христова. Фактът, че “Музи на водата” ще се състои в постепидемична обстановка, усложнява задачата. Цяла седмица се изгражда сцена и трибуни за публиката, котио обаче ще могат да се ползват само в 50% от капацитета си. Вместо възможните 900 души на тях за всяко представление ще бъдат приемани около 400 зрители. Всички изисквания за дезинфекция и хигиена се следват стриктно. Предстои да се извърши пръскане срещу инсекти. Поканването на толкова много гости около езерото създава и допълнителни грижи на администрацията. Неслучайно целият екип на кмета Гюров е на терен и в почивния уикенд. “Направихме всичко възможно да осигурим допълнителни паркоместа за гостите. Общественият паркинг бе почистен, насипан и валиран. Пътят до сцената също бе саниран. Поставена е временна ограда тип “параван”, която ще изолира визуално пространството, където ще се случват събитията, от Самоковско шосе”, съобщи зам.-кметът по строителството инж. Ирина Войнова. Инж. Виктор Симов от отдел ИИБЕ извършва постоянен контрол на ремонтните дейности по улицита в района. Сцената е изградена върху понтон във водата, който бе допълнително укрепен, за да издържи тежкия декор и артистите. Маестро Пламен Карталов обещава моторни яхти да следят за сигурността по време на представленията. Анелия Бъклова

comment 0
visibility 828
Данъчната служба в район Оборищеостава без без ток

Данъчната служба в район Оборище остава без без ток

Без ток ще бъде Данъчната служба в район Оборище във вторник, 23 юни т. г., съобщиха от Столична община. Затова отдел "Общински приходи" в столичния район Оборище няма да обработва документи и да приема плащания от граждани от 9,00 до 13,00 ч. Във вторник електрозахранването в сградата ще бъде прекъснато за ремонт на електро-енергийните съоръжения, предупредиха от ЧЕЗ Електро България. Гражданите, които искат за платят своите данъци и такси могат да го направят онлайн или на каса във всяка друга данъчна служба на територията на София. На 30 юни изтича удълженият краен срок за първите вноски на такса смет, данък недвижими имоти и данък МПС, припомнят от Столична община.

Райони на София

24 са районите на София според административното деление на общината. Всеки от които има свое административно управление и особености.

Райони на София - район Средец

Райони на София - район Средец

Това е един от всичките райони на София, около който са разположени Триадица, Лозенец, Слатина, Изгрев, Възраждане и Оборище. Реално в него се намират голяма част от забележителностите на столицата. На негова територия се е развивала антична Сердика и всички доказателства за това са видни и днес.

Райони на София - район Триадица

Райони на София – район Триадица

Триадица, като един от 24-те райони на София, събира в пределите си част от центъра на столицата, както и жилищните квартали „Стрелбище“, „Гоце Делчев“ и „Иван Вазов“. Обслужва се от различни видове градски транспорт – трамваен, автобусен и тролейбусен. В Триадица се намира НДК, музея „Земята и хората“, Медицинска академия и Военномедицинска академия, правителствена болница.

Райони на София - район Лозенец

Райони на София – район Лозенец

Поредният от районите на София е район Лозенец. В него се намира част от Борисовата градина, както и част от Зоологическата градина. Тук са квартал „Лозенец“ и „Хладилника“.  В Лозенец са разположени болница Токуда, Мол „Paradise Center“, Софийска духовна семинария и др.

Райони на София - район Слатина

Райони на София – район Слатина

Следващият от административните райони на София е район Слатина. Квартал „Редута“, който е в пределите на район Слатина, е най-издадената точка в София. Тук са още кварталите „Христо Ботев“, „Яворов“, „Гео Милев“. В пределите на района е разположено и Летище София.

Райони на София - район Изгрев

Райони на София – район Изгрев

Изгрев е един от районите на София, в който е съсредоточена голяма част от дипломатическите посолства в столицата – цели 17. Кварталите, които са разположени в района са „Изток“, „Изгрев“ и „Дианабад“.

Райони на София - район Възраждане

Райони на София – район Възраждане

Това е един от малкото  райони на София, които обхваща почти целия център на столицата. Тук са разположени кварталите, наричани „Зоните“. Това са Зона Б-2“, „Зона Б-3“, „Зона Б-4“, „Зона Б-5“, „Зона Б-18“, „Зона Б-19“. Всъщност това е стария 3-ти район на столицата. През 1987 се обособява като нов район „Възраждане“.

Райони на София - район Оборище

Райони на София – район Оборище

Следващ от районите на София е район Оборище. В територията му влиза част от централната част на столицата. Тук се намира голяма част от културните обекти на София. Много театри и кина са разположени в района. Паметникът на Васил Левски и Докторският паметник, както и Храм-паметникът „Александър Невски“ са също тук.

Райони на София - район Банкя

Райони на София – район Банкя

Поредният от районите на София е район Банкя. Района включва освен гр. Банкя, още и две села – Клисура и Иваняне. Банкя е обявена за район през 1979 г. В района може да се види предпочитаното от великия Иван Вазов място за почивка – „Вазовия дъб“.

Райони на София - район Красно село

Райони на София – район Красно село

Като един от 24-те райони на София, Красно село приютява три от парковете в столицата – Славия, Хиподрума и Лагера. Стадион Славия също е в пределите на района. Тук са едни от най-добрите болнични заведения не само в София, но и в страната, а именно „Пирогов“, Болница на МВР, Център по репродуктивна медицина.

Райони на София - район Витоша

Райони на София – район Витоша

Следващият от районите на София е Витоша. Той носи името на планината, чиито поли е разположен. Районът се гордее с изключителните си забележителности, които са от списъка на 100-те национални туристически обекта – Националния исторически музей, Боянската църква, Боянския водопад, Драгалевския манастир, Княжевския минерален извор.

Райони на София - район Връбница

Райони на София – район Връбница

Връбница влиза в групата на районите на София през 1987 г, като 26 години преди това е включена в пределите на столицата. В неговите граници влизат кварталите Обеля, Модерно предградие, Република, Връбница.

Райони на София - район Илинден

Райони на София – район Илинден

Поредният от районите на София е район Илинден. В неговите предели се намира парк „Света Троица“, който е любим за отмора и разходки, за спорт и развлечение. Тук е известната от миналото „Захарна фабрика“. Името на района е в чест на героите в Илинденско-Преображенското въстание.

Райони на София - район Искър

Райони на София – район Искър

Този от всички райони на София, е кръстен на реката, която минава през източната му част. През 1947 г. за работниците от предприятията около гарата започват да строят жилища. Така се слага началото на жилищния комплекс „Дружба“. Красивият парк „Врана“ е в пределите на район Искър.

Райони на София - район Красна поляна

Райони на София – район Красна поляна

Красна поляна е един от най-близко разположените до центъра райони на София.В неговите предели се намират кварталите „Илинден“, „Западен парк“, „Разсадника“ и „Красна поляна“, който в миналото е бил село край София.

Райони на София - район Кремиковци

Райони на София – район Кремиковци

Кремиковци е един от най-големите райони на София. В района се намират редица паметници на културата с национално и регионално значение.

Райони на София - район Люлин

Райони на София – район Люлин

Люлин е един от районите на София, в пределите на който се намира най-големия жилищен комплекс в страната. Той носи името на близката до него планина. Строителството му започва през 1973 г. Районът се обслужва от всички видове градски транспорт в София.

Райони на София - район Младост

Райони на София – район Младост

Ж.к „Младост“, кварталите Горубляне и Полигона са разположение на територията на един от районите на София – район Младост. Жилищните сгради в Младост са проектирани през 60-те години на миналия век.

Райони на София - район Надежда

Райони на София – район Надежда

Един от всичките 24 райони на София е Надежда. В неговите предели се намират кварталите Илиянци, Триъгълника, Надежда и Требич.

Райони на София - район Нови Искър

Райони на София – район Нови Искър

Вторият по големина  сред всичките 24 райони на София е район Нови Искър. Гр. Нови Искър е неговия административен център. На територията на района има свидетелства за живот от дълбока древност. Намерени са тракийски могили, римски път. Районът е подчинен на кмета на Столична община и на районния кмет.

Райони на София - район Овча купел

Райони на София – район Овча купел

Овча купел е един от всичките 24 райони на София, който е разположен на територията на най-старите части на столицата. В района е позициониран Нов Български Университет. Тук са кварталите Горна баня и Суходол, както комплексите „Овча купел“ 1 и 2.

Райони на София - район Панчарево

Райони на София – район Панчарево

Панчарево е най-големият сред районите на София. Той се отличава с уникална природа. Районът може да се похвали с редица забележителности, които заедно с красивата природа са привлекателен център за туристи от цялата страна и чужбина. Панчаревското езеро е любимо на спортисти, риболовци и на всички, обичащи природата. Крепостта Урвич, която в района, е паметник на културата.

Райони на София - район Средец

Райони на София - район Триадица

Райони на София - район Лозенец

Райони на София - район Слатина

Райони на София - район Изгрев

Райони на София - район Възраждане

Райони на София - район Оборище

Райони на София - район Банкя

Райони на София - район Красно село

Райони на София - район Витоша

Райони на София - район Връбница

Райони на София - район Илинден

Райони на София - район Искър

Райони на София - район Красна поляна

Райони на София - район Кремиковци

Райони на София - район Люлин

Райони на София - район Младост

Райони на София - район Надежда

Райони на София - район Нови Искър

Райони на София - район Овча купел

Райони на София - район Панчарево

Прочетете още