Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Одобрявате ли предложения от Трифонов кабинет?
  • Да, Слави ще направи правителство. (27%, 190 Гласове)
  • Не, нямат достатъчно депутати. (36%, 253 Гласове)
  • Не се интересувам от политика. (2%, 14 Гласове)
  • Нови избори. (27%, 190 Гласове)
  • Незнам, време е за плаж. (7%, 49 Гласове)
Общо гласували: 696 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 1394
Подменят водопровод в кв. Манастирски ливади – Запад от 15 юли 2021 г.

Подменят водопровод в кв. Манастирски ливади – Запад от 15 юли 2021 г.

Реконструкция и подмяна на водопровода започва от 15 юли 2021 г., четвъртък, в столичния квартал Манастирски ливади – Запад по улиците Цветан Ангелов и Пирин, между ул. Ралевица и ул.Родопски извор, предупредиха от район Витоша-Столична община в социалната мрежа. Няма да се спира водата. Ремонтът ще се извърши в пет етапа, като продължителността на всеки ще трае от 5 до7 дни. За да бъде избегнато затварянето на ул. Пирин в периода на ремонта паркирането в участъците на различните етапи ще бъде временно ограничавано, за да бъде осигурено безпроблемното преминаване през участъците. Етап 1: Подмяна на водопровод по ул.Цветан Ангелов между улиците Мур и Пирин. Етап 2: Подмяна на водопровод по ул.Пирин от ул.Цветан Ангелов до ул.Синанишко езеро. Етап 3: Подмяна на водопровод по ул.Пирин от ул.Цветан Ангелов до ул.Лъвски рид. Етап 4: Подмяна на водопровод по ул.Пирин от ул.Лъвски рид до ул.Ралевица. Етап 5: Подмяна на водопровод по ул.Пирин от ул.Синанишко езро до ул.Родопски извор.

comment 0
visibility 1752
Тридневна „Алея на книгата в Банкя” по време на празника "Горешляци" 2021

Тридневна „Алея на книгата в Банкя” по време на празника "Горешляци" 2021

Акцент в тазгодишните празнични дни "Горешляци" 2021 ще бъде тридневната „Алея на книгата в Банкя”. С това празникът ще носи една по-голяма одухотвореност и възможност за среща по-отблизо с добрата литература.  В Банкя – градът на водите, предстоят няколко изключително атрактивни дни на празниците на града Горешляци. 15, 16 и 17 юли са най-топлите дни в годината, в които се счита, че минералната вода е най-лековита. Храмовият празник на църквата „Свети Кирик и Юлита” е на 15 юли и тогава ще бъде отслужена Архиерейска Божествена Света Литургия в храма. С музикален привкус, ще бъде представянето на книга на Данчо Стълбицата и DJ ARGO MC, а по-късно в парк „Ротонда” те ще са основен фактор на Ретро парти под звездите на Банкя. Преди него ще се изяви с песенно-артистичното си присъствие Ралица Бежан с проекта „Незабравимите”, а на следващия ден 16 юли местни фолклорни състави ще разиграят сърцата на гостите и жителите на Банкя. Ако сте ценители на красивото, можете да се включите в арт работилница по икебана в клуб „Дълголетие”, където ще има изложба на произведения на това японско изкуство. На 17 юли можете да видите Ретро свят на колела в парк „Кестените” – 12 авто ретро парад. Незабравими ще са Горешляците същата вечер с изпълненията на джаз формация „София” и квартет „Емоция”. Ще очарова публиката талантливата Валериа Войкова, а Еделина Кънева и дует „Ритон” – жители на град Банкя, ще украсят с присъствието си вечерта, която ще завърши с огнено шоу на ТС „Смехурко” от Банкя. И понеже след трите дни на Горешляци идва неделята, организаторите район „Банкя” приобщават и този ден към дните с празнична програма. Тогава ще се състои 12-ият пленер на художниците, организиран съвместно с галерия „Тандра”. Който желае, може да рисува и с маестро Иван Яхнаджиев в парк „Кестените”. Традиционната вече Алея на занаятите ще радва на пешеходната зона всички хора, жадни за красотата на народните занаяти. Неделната вечер в парк „Ротонда” ще е посветена на най-малките, които могат да се забавляват с „Весели небивалици” на театър „Пан”, да гледат премиерата на детския мюзикъл„Смелите патенца” и накрая да се насладят на детската шоу програма с участието на Деница-Ивана Камбурова, Център за изкуство „Зорница” и Школа за изкуства „Есенс”. Събитието е част от Календара с културните събития на Столична община за 2021 г. Румяна Николова

comment 0
visibility 5823
Столична община е сезирала прокуратурата за опасния 30-метров изкоп в Студе

Столична община е сезирала прокуратурата за опасния 30-метров изкоп в Студентски град в Со...

Прокуратурата е сезирана и се очакват резултати от проверката за огромния изкоп в Студентски град в София, който застраши пропадането на пътя на бул. "8 декември", научи Столица.bg. Строежът е в долната част на булеварда към Дървеница и е точно между пътя и зала "Бонсист".   Почти година булевардът покрай от УНСС в посока Дървеница, който е входно изходна артерия за Студентски град, е затворен, тъй като може да пропадне и да се случи голяма трагедия. За опасността сигнализира публично инфлуенсърът Любомир Жечев, като потърси нестандартен начин да реши проблема с ремонта.   Кметът на Студентска издаде заповед за премахването на грозните павилиони пред УНСС (СНИМКИ)   Той иска изкопните дейности да приключат, защото смята, че на пътя му няма нищо. А оградите са заради строежа до платното, разказа той пред bTV. В изборния 11 юли Жечев застана с плакат зад гърба на някои от политическите лидери в страната, докато те даваха изявления. А надеждата му бе да намери разрешение на казуса и получи отговор от институциите.   Най-напред Жечев потърси помощ от Корнелия Нинова, а след това се нареди и зад Христо Иванов. Те му обещаха да се запознаят с проблема. Жечев постави въпроса си и лично пред премиера Стефан Янев, който го посъветва да се обърне към Столична Община.   Според Жечев ДНСК е затворила пътя, защото имало 30-метров изкоп и опасност да пропадне трасето в посока "Студентски град"- "Дървеница" след УНСС.   По споменатия участък всичко е започнало с обяснението, че се прави  изкоп за подмяна на кабели. Но заради дълбочината е имало опасност да пропадне пътя. Обектът е под контрола на ДНСК, но пътят е общински и от "Московска 33" са сигнализирали в ДНСК и в прокуратурата, научи Столица.bg.   Според неофициална информация разрешителните за строеж на инвеститора не са изрядни и за там имат намерение да строят жилищна кооперация.   Студентски град: Грозно, строително, хаотичен автомобилен трафик (СНИМКИ)   Столична община е изпълнила задълженията си и е уведомила контролните институции за опасността. В момента вариантът е да се зарови изкопа, за да се гарантира сигурността на бул. "8-ми декември" и на преминаващите автомобили.   През есента на 2020, когато затвориха пътя и отбиха движението - двупосочно, в едната лента, пред изкопа имаше тежка механизация. Само месец след това техниката изчезна, а 7 месеца по-късно стои временната маркировка, а в пиковите часове са безкрайни колони от излизащи и пътуващи към Студентски град автомобили. Засега официално не е съобщено кой  е собственик и инвеститор.   Изкопът с пропадналата кола е до бл. 412 в "Овча купел"Столица.bg припомня, че през септември 2018 г. в "Овча купел" се срути дълбок и необезапасен изкоп за жилищна кооперация и погълна паркиран наблизо автомобил.      

Реклама
comment 0
visibility 1367
За втора година: Безплатен театър в детските градини в "Изгрев"

За втора година: Безплатен театър в детските градини в "Изгрев"

За втора поредна година в детските градини на "Изгрев" ще има безплатен театър. Инициативата "Детско театрално лято в Изгрев" ще обхване всички детски градини. На малчуганите ще бъдат представени редица български и чужди куклени пиеси.  “Културата е цвета на всяка нация, от най-ранна детска възраст човек трябва да изгради усет за нея, да я обича и развива в себе си. С тази прекрасна инициатива, нашата община открехва една врата към тайните и магията на театъра за най-малките ни съкварталци, с надеждата те да култивират у себе си доброто, красивото, значимото за душата, за човечността”, коментира в социалната мрежа кметът на "Изгрев" д-р Делян Георгиев.    

comment 0
visibility 1624
type-photo.svg
От "Средец" набелязаха мерки за чистота на площад "Португалия" и за ремонта

От "Средец" с мерки за чистотата на градинката при площад "Португалия" (СНИМКИ)

  За администрацията на район "Средец" две от най-важните неща са поддържането на подлезите като нормално и безопасно за гражданите място и чистота на градинката на площад "Португалия".  Районът разполага с ограничени средства за поддържане на междублокови пространства, с които обаче е осигурено ежедневно почистване на градинката на пл. Португалия. Въпреки това тя се замърсява много бързо след почистването, отбелязва в социалната мрежа кметът на района Трайчо Трайков.  Според него причините за бързо замърсяване са, че наоколо има няколко заведения, които продават храна за консумация извън обекта - много често на пейките в градината; на площада има голям банков клон, служителите, на който също ползват градинката с тази цел; поставените кошчета, макар и многобройни, са малки и без капаци, препълват се, а вятърът и птиците разнасят остатъците от храна и опаковките.  За да се променят нещата, от "Средец" ще направят следните неща: Наличните десетина бетонни и метални кошчета ще бъдат премахнати и заменени с три или четири по-големи контейнера с капак; ще се поднови комуникацията с ръководството на банковия клон ; ще се разговаря със собствениците на сладкарницата, баничарницата, пицарията и дюнерите да предупреждават по подходящ начин клиентите си да пазят чистота; ще обсъдим форми за граждански патронаж на това, а и на други пространства.   Район Средец стопанисва общо десет подлеза, шест от които са по границите на квартала. Най-тежко е положението с този на Румънското посолство - за него адмиистрацията е спечелила финансиране от специализирания общински фонд, проектът е готов и ремонтът ще бъде извършен в течение на годината. От останалите най-проблемни са трите подлеза под Цариградско шосе при ул. Загоре, при ул. Светослав Тертер и при БТА/ Полиграфията - по отношение на настилки, облицовки, тавани, ел. инсталации, осветителни тела и обитаването им от хора, които се настаняват в тях, което, заедно с други фактори води до сериозни проблеми с хигиената. В този при БТА, в допълнение има и обособени търговски площи, от които се използват по-малко от половината, а останалите са разбити и мръсни. Заедно с новата фирма, която поема поддръжката, от администрацията на района са набелязали основните мерки и начин на работа, за да бъдат подлезите на първо място чисти, а освен това приветливи и безопасни във всяко отношение.     

comment 0
visibility 1719
Изчистен е дворът на 30 СУ "Братя Миладинови" след ремонтните работи

Изчистиха двора на 30 СУ "Братя Миладинови" след ремонтните работи

Събрани са отпадъците след ремонтните работи в двора на столичното 30 СУ "Братя Миладинови". Това става след като от Столичен инспекторат създадоха организация със съдействието на почистващата фирма за район „Възраждане“. Осигурена бе техника, с която се подпомогна работата по почистването, за да може в утрешния ден гласоподавателите да имат безпрепятствен и приятен достъп до секциите за гласуване. Тези действия бяха предприети незабавно след контрол на територията в района. Приоритетно в днешния, както и в деня на парламентарните избори, инспекторите ще контролират обстановката за нередности в пространствата около изборните секции и училищни дворове.          

comment 0
visibility 1545
На 12 юли в "Надежда" почва пръскането срещу кърлежи

На 12 юли в "Надежда" почва пръскането срещу кърлежи

  На 12.07.2021 г. (понеделник) започват обработки срещу кърлежи в тревните площи на междублоковите пространства на територията на „Надежда“ . Пръскането ще се прави по предварително изготвен график, както и при подходящи метеорологични условия (ако не вали). На обработваните места ще бъдат поставени указателни табели, съдържащи информация за часа на обработката, използвания препарат и телефон за връзка с изпълнителя. Контролът за правилното прилагане и използване на препаратите периодично се извършва от Столичната регионална здравна инспекция, като се използват препарати, одобрени от Министерство на здравеопазването.  

comment 0
visibility 1435
type-photo.svg
На финалната права са укрепителните ремонти на подлезите в "Изгрев"

На финалната права са укрепителните ремонти на подлезите в "Изгрев" (СНИМКИ)

Укрепителните ремонти на подлезите в район "Изгрев" са на финалната права. Ремонтирани са линейните отводнители, които бяха опасни за здравето на гражданите, възстановено е осветлението, отстранени са всички опасни ламарини и други конструктивни елементи. На места се наложи частично изграждане на стълби и парапети. За това разказа в социалната мрежа кметът на района д-р Делян Георгиев.  "Надявам се в обозримо бъдеще да получим и целево финансиране за основни ремонти на управляваните от нашата администрация подлези. Моментът за това отдавна е настъпил. Към днешна дата съоръженията вече са безопасни за пешеходците, но трябва да бъдем максималисти, всички искаме да живеем в един по-уреден и красив град", коментира кметът във Фейсбук.  

comment 0
visibility 2090
type-photo.svg
Фандъкова провери ремонтирането на пътя за Дивотинския манастир

Фандъкова провери ремонтирането на пътя за Дивотинския манастир (СНИМКИ)

Проверка как вървят ремонтните работи на пътя за Дивотинския манастир направи днес кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Заедно с нея на инспекцията присъстваха още заместник- кметът по строителството инж. Ангел Джоргов, зам.-кметът по екология Десислава Билева, кметът на "Банкя" Рангел Марков, общински съветник. До момента ремонтът върви по график. Направена е циментовата стабилизация, нужно е да се изчака още няколко дни и от вторник започва асфалтирането на пътя.  Гостите получиха гостоприемството и благословението на отец Доситей и отец Йоаким от монашеското братство. Предстои и към другата духовна перла на Банкя – Клисурския манастир „Света Петка” да се ремонтира пътят с отпуснати от предишното правителство общо 2,4 млн. лв. за двата пътя. Това съобщават от администрацията на "Банкя" в социалната мрежа.     

comment 0
visibility 1925
type-photo.svg
Три нови паркинга са готови и се ползват от хората в „Люлин“

Три нови паркинга са готови и се ползват от хората в „Люлин“ (СНИМКИ)

Три нови паркинга при бл. 113, бл. 140 и бл. 602 са направени от администрацията на район "Люлин". Цялостно е реновиран и разширен съществуващият паркинг при блок 705. Първите три паркинга вече се използват от живущите, а до броени дни ще приключат и ремонтните дейности на паркинга в „Люлин“ 7. За информацията съобщи в социалната мрежа кметът на района инж. Милко Младенов. Положена е асфалтова настилка (на паркингите при бл. 602 и бл. 705) и настилка от унипаваж (на паркингите при бл.113 и бл. 140). "През последните години изградихме или реновирахме повече от 10 паркинга, обещавани с десетилетия на хората и неизпълнени. По този начин бяха подсигурени близо 420 паркоместа за люлинчани",  допълни кметът във Фейсбук.        

comment 0
visibility 1493
Над 400 кг. опасни отпадъци бяха събрани в мобилния пункт в „Искър“ (СНИМКИ

Над 400 кг. опасни отпадъци са събрани в мобилния пункт в „Искър“ (СНИМКИ)

 Над 400 кг. опасни отпадъци бяха събрани в мобилния пункт само за няколко часа пред сградата на районната администрация „Искър“. Микробусът беше разположен на бул. „Кръстю Пастухов“ от 08.30 часа до 11.30 часа, съобщиха от районната администрация. Столичани се възползваха от възможността и оставиха на място събраните стари лекарства, бои, лакове, както и различни видове живачни уреди, фотографски материали и други. „Правим го с мисъл за запазване на по-чиста външна среда", сподели майка, която идва от Центъра, за да се разходи в парка и да остави старите лекарства. Включването на отпадъци с опасни свойства в общия поток битови отпадъци влияе отрицателно върху здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата, напомнят от район „Искър“.

comment 0
visibility 1325
Започна трето косене на тревата в „Младост“ (СНИМКИ)

Започна трето косене на тревата в „Младост“ (СНИМКИ)

Трето косене бе извършено в кв. Полигона, кв. Горубляне и в Сухото дере, съобщиха в социалната мрежа от столичния район „Младост“. Заради валежите преди седмица тревата отново е пораснала повече и създава проблеми на гражданите. Екипите работят основно на терени, които са общинска собственост, обясниха от районната администрация.

comment 0
visibility 2003
Глоба за мъж от "Слатина" за рязане на дърво без разрешение

Глоба за мъж от "Слатина" за рязане на дърво без разрешение

Мъж от "Слатина" е глобен през вчерашния ден от Столичен инспекторат, защото по своя преценка изрязал дърво на ул. "Лидице" и "Хемус". При съставянето на акта е потърсено съдействието на служители на 1 РУ - СДВР.    Столичен инспекторат глоби мъж за рязане на растителност без разрешение По-рано вчера за подобно действие бе санкциониран и друг гражданин на район "Триадица", който без разрешение е изрязал трайна дървесна растителност.   От Инспектората обръщат внимание за пореден път, че съгласно наредбата за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на Столична община, рязането, кастрене и изкореняване на растителност, независимо от собствеността на терена, е забранено без разрешение от съответната районна администрация. 

comment 0
visibility 4620
type-photo.svg
Започва направата на пешеходен мост в линейния парк в "Люлин"

Започва направата на пешеходен мост в линейния парк в "Люлин" (СНИМКИ)

Линеен парк в „Люлин“,  който ще свързва жилищните квартали със "Западния парк", се прави в момента. Да провери как върви градежа дойде кметът на София Йорданка Фандъкова, заедно с нея присъстваха  кметът на район „Люлин“ инж. Милко Младенов и  общински съветници от района.   „Западна порта към Западен парк“ обхваща 10 дка общински терени и ще бъде разположен по протежението на бул. „Петър Дертлиев“, срещу „Люлин“ 10. Предвижда се да бъдат изградени пешеходна алея, осветление, видеонаблюдение, велотрасе, детски площадки, стрийт фитнес и кучешка площадка, както и зони за почивка. Дървета от вида ливански кедър, сребриста ела, бяла бреза, каталина, липа, явор, чинар и над 100 вида храсти ще бъдат засадени в зоната. Връзката между линейния парк и Западния парк ще  бъде направена чрез пешеходен мост, информират от Столична община.   "Към момента са изградени тротоари, алеи, основите за различните видове площадки, направена е тръбната мрежа за площадково и алейно осветление, както и са монтирани фундаменти за електрическите стълбове" – каза кметът на "Люлин" инж.  Милко Младенов.    С днешна дата има издадено и разрешение за строеж за пешеходния мост.До няколко дни се предвижда да започне и изграждането му.   Реализирането на проекта стана възможно след като  бе разработен и защитен подробен устройствен план на зоната.              

comment 0
visibility 1637
type-photo.svg
Нова шведска стена е монтирана в 4 ОУ „Джон Атанасов“

Нова шведска стена е монтирана в 4 ОУ „Джон Атанасов“ (СНИМКИ)

В район "Искър" от администрацията продължават да купуват нови спортни уреди за активна физическа дейност на децата  и учениците. Нова шведска стена вече е монтирана в 4 ОУ „Джон Атанасов“, а забавни образователни игри ще радват децата в дворовете на 13 ДГ „Калинка“ и 108 ДГ „Детско царство“. За това съобщават от администрацията на района в социалната мрежа. Инициативата на Местната комисия с председател кмета на район „Искър“ Ивайло Цеков има за цел да подкрепи физическата активност и спорта като превенция на децата от района.

Райони на София

24 са районите на София според административното деление на общината. Всеки от които има свое административно управление и особености.

Райони на София - район Средец

Райони на София - район Средец

Това е един от всичките райони на София, около който са разположени Триадица, Лозенец, Слатина, Изгрев, Възраждане и Оборище. Реално в него се намират голяма част от забележителностите на столицата. На негова територия се е развивала антична Сердика и всички доказателства за това са видни и днес.

Райони на София - район Триадица

Райони на София – район Триадица

Триадица, като един от 24-те райони на София, събира в пределите си част от центъра на столицата, както и жилищните квартали „Стрелбище“, „Гоце Делчев“ и „Иван Вазов“. Обслужва се от различни видове градски транспорт – трамваен, автобусен и тролейбусен. В Триадица се намира НДК, музея „Земята и хората“, Медицинска академия и Военномедицинска академия, правителствена болница.

Райони на София - район Лозенец

Райони на София – район Лозенец

Поредният от районите на София е район Лозенец. В него се намира част от Борисовата градина, както и част от Зоологическата градина. Тук са квартал „Лозенец“ и „Хладилника“.  В Лозенец са разположени болница Токуда, Мол „Paradise Center“, Софийска духовна семинария и др.

Райони на София - район Слатина

Райони на София – район Слатина

Следващият от административните райони на София е район Слатина. Квартал „Редута“, който е в пределите на район Слатина, е най-издадената точка в София. Тук са още кварталите „Христо Ботев“, „Яворов“, „Гео Милев“. В пределите на района е разположено и Летище София.

Райони на София - район Изгрев

Райони на София – район Изгрев

Изгрев е един от районите на София, в който е съсредоточена голяма част от дипломатическите посолства в столицата – цели 17. Кварталите, които са разположени в района са „Изток“, „Изгрев“ и „Дианабад“.

Райони на София - район Възраждане

Райони на София – район Възраждане

Това е един от малкото  райони на София, които обхваща почти целия център на столицата. Тук са разположени кварталите, наричани „Зоните“. Това са Зона Б-2“, „Зона Б-3“, „Зона Б-4“, „Зона Б-5“, „Зона Б-18“, „Зона Б-19“. Всъщност това е стария 3-ти район на столицата. През 1987 се обособява като нов район „Възраждане“.

Райони на София - район Оборище

Райони на София – район Оборище

Следващ от районите на София е район Оборище. В територията му влиза част от централната част на столицата. Тук се намира голяма част от културните обекти на София. Много театри и кина са разположени в района. Паметникът на Васил Левски и Докторският паметник, както и Храм-паметникът „Александър Невски“ са също тук.

Райони на София - район Банкя

Райони на София – район Банкя

Поредният от районите на София е район Банкя. Района включва освен гр. Банкя, още и две села – Клисура и Иваняне. Банкя е обявена за район през 1979 г. В района може да се види предпочитаното от великия Иван Вазов място за почивка – „Вазовия дъб“.

Райони на София - район Красно село

Райони на София – район Красно село

Като един от 24-те райони на София, Красно село приютява три от парковете в столицата – Славия, Хиподрума и Лагера. Стадион Славия също е в пределите на района. Тук са едни от най-добрите болнични заведения не само в София, но и в страната, а именно „Пирогов“, Болница на МВР, Център по репродуктивна медицина.

Райони на София - район Витоша

Райони на София – район Витоша

Следващият от районите на София е Витоша. Той носи името на планината, чиито поли е разположен. Районът се гордее с изключителните си забележителности, които са от списъка на 100-те национални туристически обекта – Националния исторически музей, Боянската църква, Боянския водопад, Драгалевския манастир, Княжевския минерален извор.

Райони на София - район Връбница

Райони на София – район Връбница

Връбница влиза в групата на районите на София през 1987 г, като 26 години преди това е включена в пределите на столицата. В неговите граници влизат кварталите Обеля, Модерно предградие, Република, Връбница.

Райони на София - район Илинден

Райони на София – район Илинден

Поредният от районите на София е район Илинден. В неговите предели се намира парк „Света Троица“, който е любим за отмора и разходки, за спорт и развлечение. Тук е известната от миналото „Захарна фабрика“. Името на района е в чест на героите в Илинденско-Преображенското въстание.

Райони на София - район Искър

Райони на София – район Искър

Този от всички райони на София, е кръстен на реката, която минава през източната му част. През 1947 г. за работниците от предприятията около гарата започват да строят жилища. Така се слага началото на жилищния комплекс „Дружба“. Красивият парк „Врана“ е в пределите на район Искър.

Райони на София - район Красна поляна

Райони на София – район Красна поляна

Красна поляна е един от най-близко разположените до центъра райони на София.В неговите предели се намират кварталите „Илинден“, „Западен парк“, „Разсадника“ и „Красна поляна“, който в миналото е бил село край София.

Райони на София - район Кремиковци

Райони на София – район Кремиковци

Кремиковци е един от най-големите райони на София. В района се намират редица паметници на културата с национално и регионално значение.

Райони на София - район Люлин

Райони на София – район Люлин

Люлин е един от районите на София, в пределите на който се намира най-големия жилищен комплекс в страната. Той носи името на близката до него планина. Строителството му започва през 1973 г. Районът се обслужва от всички видове градски транспорт в София.

Райони на София - район Младост

Райони на София – район Младост

Ж.к „Младост“, кварталите Горубляне и Полигона са разположение на територията на един от районите на София – район Младост. Жилищните сгради в Младост са проектирани през 60-те години на миналия век.

Райони на София - район Надежда

Райони на София – район Надежда

Един от всичките 24 райони на София е Надежда. В неговите предели се намират кварталите Илиянци, Триъгълника, Надежда и Требич.

Райони на София - район Нови Искър

Райони на София – район Нови Искър

Вторият по големина  сред всичките 24 райони на София е район Нови Искър. Гр. Нови Искър е неговия административен център. На територията на района има свидетелства за живот от дълбока древност. Намерени са тракийски могили, римски път. Районът е подчинен на кмета на Столична община и на районния кмет.

Райони на София - район Овча купел

Райони на София – район Овча купел

Овча купел е един от всичките 24 райони на София, който е разположен на територията на най-старите части на столицата. В района е позициониран Нов Български Университет. Тук са кварталите Горна баня и Суходол, както комплексите „Овча купел“ 1 и 2.

Райони на София - район Панчарево

Райони на София – район Панчарево

Панчарево е най-големият сред районите на София. Той се отличава с уникална природа. Районът може да се похвали с редица забележителности, които заедно с красивата природа са привлекателен център за туристи от цялата страна и чужбина. Панчаревското езеро е любимо на спортисти, риболовци и на всички, обичащи природата. Крепостта Урвич, която в района, е паметник на културата.

Райони на София - район Средец

Райони на София - район Триадица

Райони на София - район Лозенец

Райони на София - район Слатина

Райони на София - район Изгрев

Райони на София - район Възраждане

Райони на София - район Оборище

Райони на София - район Банкя

Райони на София - район Красно село

Райони на София - район Витоша

Райони на София - район Връбница

Райони на София - район Илинден

Райони на София - район Искър

Райони на София - район Красна поляна

Райони на София - район Кремиковци

Райони на София - район Люлин

Райони на София - район Младост

Райони на София - район Надежда

Райони на София - район Нови Искър

Райони на София - район Овча купел

Райони на София - район Панчарево

Прочетете още