Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
  • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (14%, 194 Гласове)
  • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (84%, 1163 Гласове)
  • - Не мога да преценя (2%, 31 Гласове)
Общо гласували: 1388 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 879
Столичанин: Глобявате ли за паркиране на тротоара в Илинден?

Столичанин: Глобявате ли за паркиране на тротоара в Илинден? (СНИМКИ)

Жител на столичния район Илинден изпрати до Столица.bg снимка на автомобил, паркиран на тротоара. Очевидна нарушителят е утвърден, за да предизвика недоволството на съседите си. Мъжът пита дали по тези снимки на паркирания върху тротоара автомобил Хонда, собстевникът може да бъде санкциониран? "Здравейте! Обръщам се към вас, ако може да съдействате и в община Илинден да минават за проверка на  неправилно паркирани автомобили. На тротоари те е пълно с паркиран автомобили. След тези снимки възможно ли е да получи акт въпросното лице", пише Г. А. Със сигурност тротоарите в района са разбити и в лошо състояние, а паркираните коли пречат за преминаването на пешеходците. В Илинден все още не е зона за платено паркиране и всеки остява колата си където намери.    

comment 0
visibility 693
-

Пейки-книги се появиха до метростанция “Ф. Ж. Кюри”

Четири пейки-книги бяха поставени в близост до метростанция “Ф. Ж. Кюри” в столичният район Изгрев. Инициативата е на районната администрация и местната комисия за борба с противообществените прояви. Стихотворенията, изписани на пейките, са избрани от деца от училищата в “Изгрев”. Наред с това, след множество жалби и писма на граждани от района и след настояване от страна на районната администрация, пешеходните пътеки по ул.”Ф.Ж.Кюри” вече са обезопасени с антипаркинг колчета. По този начин се обезпечава добра видимост за пешеходците и шофьорите, към и от обособените места за пресичане.

comment 0
visibility 379
-

Изграждат нови тротоари на ул. "Велчо Атанасов" в Слатина

В столичният район "Слатина" се работи по изгражането на нов тротоар на ул. “Велчо Атанасов” между “Юндола” и “Блага Димитрова”. Кметът на района Георги Илиев сподели в социалните мрежи, че се радва за обновяването на един ключов участък, за който в районната администрация са постъвали множество сигнали. "Въпреки, че вече трета година (а всъщност дори осма, откакто първо е планиран) чакаме да почне цялостен ремонт на улицата, решихме че точно тази отсечка не може повече да чака", отбеляза той. Проектът предвижда и изграждаме и джобове за контейнерите за смет. Илиев със съжаление отбелязва, че работниците на обекта са се оплакали, че докато работят, коли и бусове вече се качват върху изградената част от още недовършения тротоар. От своя страна районният кмет е изпратил спешно писмо до ресорния зам.-кмет на София с настояване да се поставят антипаркинг колчета възможно най-скоро. "Моля ви, пазете това което правим с оскъдните средства, с които разполагаме!", призова кметът на "Слатина".  

Реклама
comment 0
visibility 244
-

Район „Сердика“ организира спортен празник „Лекоатлетически звезди“

Столичният район „Сердика“ организира спортен празник „Лекоатлетически звезди“ по проект „Турнири и спортни игри с приятели добри“ по програма за развитие на физическото възпитание и спорт за 2022 г. Това съобщават от районната администрация. Събитието ще се проведе на 23 септември, петък, от 10:00 часа в 48 ОУ „Йосиф Ковачев“. Спортната инициатива е насочена към учениците от I до VII клас и ще обхване следните дисциплини: - 50 метра гладко бягане;- скок от място;- кросово бягане. Участниците, заели призови места, ще бъдат наградени с медали, грамоти и тениски.

comment 0
visibility 287
-

Патронажната грижа в столичния "Изгрев" приключва

През месец септември приключва проектът “Патронажна грижа +”, който район “Изгрев” защити още през 2020 г. За това съобщи кметът на района д-р Делян Георгиев. "За близо трите години, в които тази програма действаше, стотици наши възрастни съкварталци бяха подпомагани в бита си от наети и обучени от общината служители", припомни той. По думите му резонно е държавата и Столична община да направят всичко необходимо, тази социална услуга да продължи да съществува, защото практиката показа ползата от нея, а грижата за самотните възрастни наши съкварталци, която общината полагаше, беше оценявана от тях. "Тежките неравенства в нашето общество ни задължават да бъдем човечни и по-ангажирани с проблемите и тревогите на онези от нас, които са в нужда", отбелязва районният кмет, като добави, че е редно общината да отговаря адекватно на изискванията на хората, да бъде равна на останалите европейски столици, където грижата за човека е на първо място, защото това е неразделна част от цялостната социална политика на всеки град и държава.    

comment 0
visibility 259
В седмицата на мобилността: Малчугани в "Сердика" участваха в "Децата се дв

В Седмицата на мобилността: Малчугани в "Сердика" участваха в "Децата се движат безопасно"...

С много забавни игри, музикална програма и демонстрационно състезание по приложно колоездене и придвижване с тротинетки на специално изградената от Автоклуб „Север“ площадка премина днешния празник за най-малките софиянци в столичния район Сердика. Празникът за безопасността на движението по пътищата бе в Европейската седмица на мобилността, който днес бе в столичния район Сердика. И всички - гости, общински служители и учители се обединиха за спазване на правилата и безопасното движение на пътя, за да се запази живот и най-вече да се опазят децата на улицата. Събитието премина под мотото  "Седмица на мобилността – Децата се движат безопасно" и демонстрациите и обучението на децата е по Програма за дейността на Съвета по безопасност на движението на децата в София. Градинка „Майчин дом“ бе огласена от много детски смях и щастливи лица на малчуганите от III и IV подготвителни групи на детските градини в район „Сердика“. Кметът на район Сердика инж. Тодор Кръстев призова най-малките участници в движението по пътищата да бъдат внимателни и да познават пътните знаци. На праззника бе и зам.-кметът по транспорт на Столична община Кристиан Кръстев, Екатерина Йорданова – общински съветник, Румяна Милова от ЦГМ и представители на дирекция „Спорт и младежки дейности“ към Столична община и други. Общинари и гости получиха от децата Декларация с апел към всички шофьори, да бъдат внимателни и да пазят тях - най-малките участници в пътното движение. А децата получиха специални светлоотразителни гривни, с които да бъдат по-видими на улицата, тематични образователни книжки, игри за безопасност на движението по пътищата и лакомства. С много забавни игри, музикална програма и демонстрационно състезание по приложно колоездене и придвижване с тротинетки на специално изградената от Автоклуб „Север“ площадка, всички се обединиха в темата за спазване на правилата и безопасното движение на пътя.

comment 0
visibility 253
И в столичния район Триадица репетират за 2 октомври

И в столичния район Триадица репетират за 2 октомври

Репетиции за парламентарните избори на 2 октомври т. г. ще има и в столибния район Триадица. Пробно гласуване с машини ще бъде днес и на 23 септември, петък, от 14:00 до 17:00 ч., съобщиха от районната администрация. Район „Триадица“ организира пробно гласуване с машини за всички, които желаят. Те ще могат да се запознаят с работата на устройствата могат да го направят като посетят сградата на районната администрация на ул.“Алабин“ №54, ет.1

comment 0
visibility 389
-

Район "Средец" празнува в Градската градина

В Градската градина до Софийска градска художествена галерия на 20-ти септември, вторник, ще се състои традиционният празник на столичния район "Средец", съобщават от районната администрация. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 година. Празничната програма ще започне в 18.00ч. с изпълненията на фолклорните певици Ива и Велислава Костадинова, както и с участия от:✔️Академичен хор "Чемерика" с главен диригент София Янева към ОНЧ "Антон Страшимиров-1926"✔️Танцов състав "КАМБУЛКИ" с ръководител Елица Костадинова✔️Спортен клуб "Космос"Танцова формация "Блясък" с художествен ръководител Милена Панова - НЧ "Света София - 1997" -✔️Вокална група "Усмивки" към Национално читалище на слепите "Луи Брайл -1928" с ръководител Стела Манова.✔️Младежка театрална формация " Студията" с ръководители Александър Беровски и Диана Досева към НЧ "Славянска беседа - 1880" -  Празничната програма ще продължи със специалното участие на рок групата INNERGLOW. Водещ на събитието ще е Гергана Стоянова. От района канят всички столичани и жители на района на празника.  

comment 0
visibility 265
-

В "Надежда" отбелязаха Международния ден за опазване на озоновия слой

Започна проект "Пътешественици във времето", изпълняван от 115 ДГ "Осми март" в столичният район "Надежда". Това съобщиха от районната администрация. Стартът на проекта, който се финансира от програма "Опазване на околната среда и климатични промени", беше даден в Международния ден за опазване на озоновия слой. На празника в детската градина присъстваха екипът на „Сдружение Азбукари“, Цветелина Стефанова, началник отдел „ Комуникация,дигитализация, програми и проекти“ - район Надежда, Столична община, педагози и Десислава Бонева, детски психолог. Сравнително непознатата за малките тема за опазването на озоновия слой беше интерпретирана много атрактивно и достъпно с открито занятие, проведено от Вася Василева, главен учител на 115-та детска градина. Децата направиха опит с чаша вода, в която вкараха мехурчета със сламка и научиха, че въздухът няма цвят и мирис. А после затиснаха нослета с ръце и установиха колко е важен въздухът за тях. Провериха и дали въздухът е толкова важен за растенията. Децата обсъждаха замърсения въздух на булеварда от пушеците на автомобилите, праха по улиците от строежите и мръсния въздух около боклукчийските кофи; комините, бълващи дим, пясъка върху колите след буря, праха по строежите. Говориха и за дезинфектантите, лепилата, пушенето на възрастните в стаите, непочистените подове и обувки, парфюмите, дезодорантите и всичко, което замърсява въздуха в домовете им. Празникът продължи с концерт на импровизираната сцена в двора на детската градина, където децата пяха песнички за красивата природа и танцуваха. „Темата за здравословния начин на живот не е нова за нашата детска градина. Първото и най-важно условие е децата да са здрави. Във връзка с това ги мотивирахме да започнат да мислят, как бихме опазвали околната среда. Често сме си задавали въпроса, с какво можем да допринесем ние като педагози да обогатим тяхната екологична култура. Благодарение на съдействието на района Надежда в лицето на инж. Димитър Димов, кмет, успешно стартирахме изпълнението на проекта и дейностите и инициативите, които имат за цел да повишат познанията на децата по темите за опазване на околната среда“, каза директорът Велизара Стоименова. “Целта на “Пътешественици във времето” беше да се създаде уникална и иновативна образователна програма и кампания - каза Цвета Кирилова, председател на “Сдружение Азбукари” - основен партньор на проекта. - Този път насочихме вниманието си към най-малките - децата от детските градини от 2-ра до 4-та група.” От ДГ 115 „Осми март“ и НПО “Сдружение Азбукари” са привлекли експертен екип, който да проучи, анализира и създаде иновативно и уникално съдържание, илюстровано под формата на комикс. Разработили са различни образователно-занимателни мисии и занятия, които да са част от съдържанието на комиксите за работа с децата. Осигурени са допълнителни образователми материали и пособия за децата. Предстои организирането и провеждането на образователни кампании по проекта “Пътешественици във времето” в 6 различни детски градини.

comment 0
visibility 566
-

Район „Слатина“ стартира кампания срещу словесното насилие сред подрастващите (ВИДЕО)

Столичният район "Слатина" започна кампания срещу словесното насилие сред подрастващите. Официалният старт на кампанията беше даден вчера, 19 септември, с представянето на първия клип от нея: “Помисли, преди да натиснеш Send”. Клипът е фокусиран върху словесната агресия, он- и офлайн, разказа във фейсбук кметът на "Слатина" Георги Илиев. "Има много начини да пронижеш сърцето на някого с думи, но когато видиш как обидата преминава през челото му, това може би ще те жегне, и макар и след години може да те накара да намериш сили в себе си да поискаш прошка. А изпратените „на тъмно“ думи летят безмилостно към целта си по всяко време на денонощието – когато сме най-уязвими, „в гръб“, когато сме свалили бронята си. Тук агресорът се чувства по-малко лош и може и никога да не разбере за болката, която е причинил. Никой няма право да ограбва друг от капацитета му за радост!", пише още Илиев. Кампанията е инициатива на район „Слатина“ – Столична община и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Първият клип от кампанията е с режисьор Виктор Чучков, оператор - Борис Славков. Автор на текстовете е Елица Виденова. Участват Филип Буков, Краси Георгиев – Красе, Светлин Александров, Елина Пашаланова, Леа Атанасова, Виктор Николов, Александър Буков, Георги Илиев.

comment 0
visibility 395
-

Детска градина в район „Искър“ се разрасна с нови 4 групи

"Построяването на новия корпус на детската градина и обновяването на стария е резултат от съвместна успешна дейност между Столична община, район „Искър“ и екипа на детското заведение. Продължава работата по изпълнение на Програмата за строителство на детски градини и ясли в София, по която в момента се изпълняват 30 сгради." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на празник в детската градина по повод нейното откриване. "Предвижда се до края на годината да бъдат завършени 11 от детските градини, които се изпълняват" – посочи също кметът Фандъкова. Йорданка Фандъкова подари детски книги на възпитаниците на „Детски рай“ и им пожела да са здрави, да играят и да са любознателни. Строителните дейности в детската градина „Детски рай“ в ж.к. “Дружба 2“ започнаха през март 2021 г. Изградена е нова двуетажна сграда, която разширява детската градина с четири нови групи. Направена е и топла връзка към съществуващата сграда. Цялостно е санирана старата сграда. Изградени са четири нови детски площадки, а всички съществуващи са обновени. Извършена е подмяна на настилките в целия двор, като е осигурена и достъпна среда. След разширението детската градина е с 14 групи. На събитието присъстваха общинските съветници Лорита Радева, Малина Едрева, кметът на района Ивайло Цеков и зам.-кметът по строителство Ангел Джоргов.

comment 0
visibility 519
-

Започна ремонт на градинката пред КАТ в София (СНИМКИ)

Очакваният ремонт на градинката пред КАТ - парк "Тинтява" започна. Това съобщи кметът на район Изгрев д-р Делян Георгиев. Районната администрация предвижда мащабни ремонтни дейности в най-посещавания вътрешноквартален парк, отбелязва той. Предстои реновиране на всички алеи, изграждане на чисто ново парково осветление, подмяна на пейките и поставяне на маси за настолни игри и тенис. "В момента разработваме проект за парково озеленяване, който ще бъде изпълнен непосредствено след приключване на грубите строителни дейности", съобщава още районният кмет. Това е първата реконструкция на парка от неговото създаване, отбелязва д-р Георгиев. Идеята на обновяването е теренът да се превърне в своеобразен център за трите квартала на район "Изгрев", който да бъде средище за култура, вяра и социални контакти. "Строителството на първата ни църква, което напредва много добре, ще допълни общата композиция и крайният резултат от работата на общината ще бъде забележителен", отбелязва районният кмет.

comment 0
visibility 345
Празник на мобилността събира децата в район Сердика

Празник, посветен на мобилността, събира децата в район Сердика

Столичният район "Сердика" организира празник по БДП на тема: "Седмица на мобилността – Децата се движат безопасно". Събитието ще се проведе на 20 септември от 10:30 часа в градинка „Майчин дом“ на бул. „Христо Ботев“, съобщават от районната администрация. Инициативата е по Програма за дейността на Съвета по безопасност на движението на децата в София. Празникът е по повод Европейската седмица на мобилността /16 – 22 септември/, в която ще се включи Столична община. Участници в тържеството ще бъдат децата от подготвителните групи на общинските детски градини и училища. Събитието включва: - Демонстрация на площадка по пътна безопасност и приложно колоездене; - Представяне на забавна книжка за деца „Софѝя и нейният приятел АУТО“, свързана с пътното движение и поведението на малки и големи на пътя; - Детско творчество - Рисуване на асфалт; - Тематична музикална програма; - Викторина Целта е най-малките жители на района да се запознаят с правилата за безопасното движение по пътищата.

comment 0
visibility 525
Столична фирма получи акт заради отпадъци в месността Камбаните

Столична фирма получи акт заради отпадъци в местността Камбаните

Инспектори от район "Панчарево" съставиха акт на озеленителна фирма за това, че нейни служители са изхвърлили трева, клони и други биоразградими отпадъци на обществено място, съобщават от Столичния инспекторат. Нарушението е констатирано в местността Кабаните. От Инспектората припомнят, че такъв вид отпадъци трябва да се транспортират до Инсталацията за биологично третиране в м. Хан Богров. От тях чрез преработка се получава компост, който се използва за наторяване на паркове, междублокови пространства и градини. Освен това в с. Бистрица при текущ контрол на улица "Никола Крушкин - Чолака" е установена нерагламентирана търговска дейност. Спрял на пътното платно бус с ремарке е продавал цветя в саксии. Извършителят е получил акт за неправомерно заемане на площ и възпрепятстване на свободното движение на пътя.

comment 0
visibility 346
И лошото време не спря строежът на първият храм в „Изгрев“

И лошото време не спря строежа на първият храм в „Изгрев“

Въпреки дъжда и лошото време през последните дни, работата по изграждане на скатния покрив на първата църква в столичния район „Изгрев“ продължава. „Във вчерашния празничен ден, когато почитаме Св. мъченици Вяра, Надежда и Любов и тяхната майка София, майсторите поставиха улуците на храма и продължиха с дърводелски дейности. Предстои реденето на керемидите.“, съобщава кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев. Ако желаете да помогнете за изграждането, може да направите дарение на сметката на Църковно настоятелство към новостроящ се православен храм “Св. Пимен Зографски”, район “Изгрев”, гр. София. Дарителска сметка Общинска банка IBAN- BG80SOMB91301064474201 BIC – SOMBBGSF снимки: Църковно настоятелство

Райони на София

24 са районите на София според административното деление на общината. Всеки от които има свое административно управление и особености.

Райони на София - район Средец

Райони на София - район Средец

Това е един от всичките райони на София, около който са разположени Триадица, Лозенец, Слатина, Изгрев, Възраждане и Оборище. Реално в него се намират голяма част от забележителностите на столицата. На негова територия се е развивала антична Сердика и всички доказателства за това са видни и днес.

Райони на София - район Триадица

Райони на София – район Триадица

Триадица, като един от 24-те райони на София, събира в пределите си част от центъра на столицата, както и жилищните квартали „Стрелбище“, „Гоце Делчев“ и „Иван Вазов“. Обслужва се от различни видове градски транспорт – трамваен, автобусен и тролейбусен. В Триадица се намира НДК, музея „Земята и хората“, Медицинска академия и Военномедицинска академия, правителствена болница.

Райони на София - район Лозенец

Райони на София – район Лозенец

Поредният от районите на София е район Лозенец. В него се намира част от Борисовата градина, както и част от Зоологическата градина. Тук са квартал „Лозенец“ и „Хладилника“.  В Лозенец са разположени болница Токуда, Мол „Paradise Center“, Софийска духовна семинария и др.

Райони на София - район Слатина

Райони на София – район Слатина

Следващият от административните райони на София е район Слатина. Квартал „Редута“, който е в пределите на район Слатина, е най-издадената точка в София. Тук са още кварталите „Христо Ботев“, „Яворов“, „Гео Милев“. В пределите на района е разположено и Летище София.

Райони на София - район Изгрев

Райони на София – район Изгрев

Изгрев е един от районите на София, в който е съсредоточена голяма част от дипломатическите посолства в столицата – цели 17. Кварталите, които са разположени в района са „Изток“, „Изгрев“ и „Дианабад“.

Райони на София - район Възраждане

Райони на София – район Възраждане

Това е един от малкото  райони на София, които обхваща почти целия център на столицата. Тук са разположени кварталите, наричани „Зоните“. Това са Зона Б-2“, „Зона Б-3“, „Зона Б-4“, „Зона Б-5“, „Зона Б-18“, „Зона Б-19“. Всъщност това е стария 3-ти район на столицата. През 1987 се обособява като нов район „Възраждане“.

Райони на София - район Оборище

Райони на София – район Оборище

Следващ от районите на София е район Оборище. В територията му влиза част от централната част на столицата. Тук се намира голяма част от културните обекти на София. Много театри и кина са разположени в района. Паметникът на Васил Левски и Докторският паметник, както и Храм-паметникът „Александър Невски“ са също тук.

Райони на София - район Банкя

Райони на София – район Банкя

Поредният от районите на София е район Банкя. Района включва освен гр. Банкя, още и две села – Клисура и Иваняне. Банкя е обявена за район през 1979 г. В района може да се види предпочитаното от великия Иван Вазов място за почивка – „Вазовия дъб“.

Райони на София - район Красно село

Райони на София – район Красно село

Като един от 24-те райони на София, Красно село приютява три от парковете в столицата – Славия, Хиподрума и Лагера. Стадион Славия също е в пределите на района. Тук са едни от най-добрите болнични заведения не само в София, но и в страната, а именно „Пирогов“, Болница на МВР, Център по репродуктивна медицина.

Райони на София - район Витоша

Райони на София – район Витоша

Следващият от районите на София е Витоша. Той носи името на планината, чиито поли е разположен. Районът се гордее с изключителните си забележителности, които са от списъка на 100-те национални туристически обекта – Националния исторически музей, Боянската църква, Боянския водопад, Драгалевския манастир, Княжевския минерален извор.

Райони на София - район Връбница

Райони на София – район Връбница

Връбница влиза в групата на районите на София през 1987 г, като 26 години преди това е включена в пределите на столицата. В неговите граници влизат кварталите Обеля, Модерно предградие, Република, Връбница.

Райони на София - район Илинден

Райони на София – район Илинден

Поредният от районите на София е район Илинден. В неговите предели се намира парк „Света Троица“, който е любим за отмора и разходки, за спорт и развлечение. Тук е известната от миналото „Захарна фабрика“. Името на района е в чест на героите в Илинденско-Преображенското въстание.

Райони на София - район Искър

Райони на София – район Искър

Този от всички райони на София, е кръстен на реката, която минава през източната му част. През 1947 г. за работниците от предприятията около гарата започват да строят жилища. Така се слага началото на жилищния комплекс „Дружба“. Красивият парк „Врана“ е в пределите на район Искър.

Райони на София - район Красна поляна

Райони на София – район Красна поляна

Красна поляна е един от най-близко разположените до центъра райони на София.В неговите предели се намират кварталите „Илинден“, „Западен парк“, „Разсадника“ и „Красна поляна“, който в миналото е бил село край София.

Райони на София - район Кремиковци

Райони на София – район Кремиковци

Кремиковци е един от най-големите райони на София. В района се намират редица паметници на културата с национално и регионално значение.

Райони на София - район Люлин

Райони на София – район Люлин

Люлин е един от районите на София, в пределите на който се намира най-големия жилищен комплекс в страната. Той носи името на близката до него планина. Строителството му започва през 1973 г. Районът се обслужва от всички видове градски транспорт в София.

Райони на София - район Младост

Райони на София – район Младост

Ж.к „Младост“, кварталите Горубляне и Полигона са разположение на територията на един от районите на София – район Младост. Жилищните сгради в Младост са проектирани през 60-те години на миналия век.

Райони на София - район Надежда

Райони на София – район Надежда

Един от всичките 24 райони на София е Надежда. В неговите предели се намират кварталите Илиянци, Триъгълника, Надежда и Требич.

Райони на София - район Нови Искър

Райони на София – район Нови Искър

Вторият по големина  сред всичките 24 райони на София е район Нови Искър. Гр. Нови Искър е неговия административен център. На територията на района има свидетелства за живот от дълбока древност. Намерени са тракийски могили, римски път. Районът е подчинен на кмета на Столична община и на районния кмет.

Райони на София - район Овча купел

Райони на София – район Овча купел

Овча купел е един от всичките 24 райони на София, който е разположен на територията на най-старите части на столицата. В района е позициониран Нов Български Университет. Тук са кварталите Горна баня и Суходол, както комплексите „Овча купел“ 1 и 2.

Райони на София - район Панчарево

Райони на София – район Панчарево

Панчарево е най-големият сред районите на София. Той се отличава с уникална природа. Районът може да се похвали с редица забележителности, които заедно с красивата природа са привлекателен център за туристи от цялата страна и чужбина. Панчаревското езеро е любимо на спортисти, риболовци и на всички, обичащи природата. Крепостта Урвич, която в района, е паметник на културата.

Райони на София - район Средец

Райони на София - район Триадица

Райони на София - район Лозенец

Райони на София - район Слатина

Райони на София - район Изгрев

Райони на София - район Възраждане

Райони на София - район Оборище

Райони на София - район Банкя

Райони на София - район Красно село

Райони на София - район Витоша

Райони на София - район Връбница

Райони на София - район Илинден

Райони на София - район Искър

Райони на София - район Красна поляна

Райони на София - район Кремиковци

Райони на София - район Люлин

Райони на София - район Младост

Райони на София - район Надежда

Райони на София - район Нови Искър

Райони на София - район Овча купел

Райони на София - район Панчарево

Прочетете още