район „Кремиковци“, СО

Последни Най-четени Най-коментирани

Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Трябва ли да има Книжен пазар на Славейков?
  • Да, ембламатично е (14%, 699 Гласове)
  • Да, празно изглежда без книжен пазар (3%, 144 Гласове)
  • Не, има толкова книжарници наоколо (32%, 1644 Гласове)
  • Не, така ми харесва повече (51%, 2563 Гласове)
  • Не мога да преценя (0%, 15 Гласове)
Общо гласували: 5065 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 524
Читалище Светлина в Район Кремиковци

Район Кремиковци кани гражданите на Великденски базар

Районната администрация на Кремиковци заедно с 156. Обединено училище „Васил Левски“ и читалище Светлина канят всички граждани на Великденски базар и среща дискусия „Нека ви разкажем''. Събитието е посветено на каузата „Обичам моето училище“. Целта на проекта е да подкрепи образованието, да подобри и осигури комфортна и релаксираща учебна среда в училищата, да повиши реализацията на креативния потенциал и осъзнатост на децата до 18-годишна възраст чрез декорация. Базара ще състои на 24 април от 16:30 часа във фоайето и от 18 часа в залата на читалище „Светлина“ в Кремиковци.

comment 0
visibility 523
Откриване на резервирана здравна служба

Откриха изцяло реновираната сграда на Здравната служба в кв. Кремиковци (СНИМКИ)

Отрита бе изцяло реновираната на сграда на Здравната служба в кв. Кремиковци. На събитието присъстваха кметът на район „Кремиковци" и хората от администрацията. Сградата е със сменен покрив, излята е нова плоча, сменени са всички керемиди, извършено и санирани. Общата площ на постройката е 160 кв.м2, направен е и цялостен ремонт на помещенията вътре, като е поставено и ново оборудване, съобщи Ивайло Панев кмет на район „Кремиковци" пред Столица.bg. Цялостният ремонт на сградата на Здравната служба в кв. Кремиковци е на стойност малко над 200 хил.лв. С този ремонт пожелаваме на жителите да бъдат здрави и щастливи, допълни още Панев.

comment 0
visibility 569
усмивки за смет

Деца от "Кремиковци" превърнаха отпадъци в костюми

Децата от район "Кремиковци" раздаваха на възрастните "Усмивки за смет". С колоритната инициатива малките се включиха активно в кампанията за пролетно почистване на столицата. Пред сградата на читалище "Св.св.Кирил и Методий-1926" в квартал Враждебна децата дефилираха с костюми, направени от отпадъци. След това бяха представени и различни творби, създадени също от изхвърлени неща. Имаше много песнички и стихотворения, представени великолепно от малките. Те не забравиха да представят и част от приказката "Сливи за смет", също посветена на пролетното почистване. От администрацията на района призовават възрастните да последват примера на малчуганите и да се включат активно в пролетното почистване.

Реклама
comment 0
visibility 817
Нова детска градина в район Кремиковци

В Челопечене се радват на нова детска градина за 4 групи

На нова детска градина се радват в кв. Челопечене, район Кремиковци. Обединено детско заведение № 58 се разшири с нова пристройка, похвалиха се от кметството в района. Сградата отговаря на всички съвременни изисквания. В новата сграда ще бъдат настанени 4 групи. това означава, че в детското заведение ще има места за още около 100 деца. Жителите отдавна очакваха разшиернието, което решава част от проблема с недостиг на места в градините в Столична община. Пристройката е по инициатива на кмета на район Кремиковци Ивайло Панев, а строежът е финансиран от Столична община.  

comment 0
visibility 1103
Ремонт по Ботевградско шосе

Поставят светофар на Ботевградско и Челопешко шосе (СНИМКИ)

Още един, нов светофар ще гарантира безопасността на движението по Ботевградско шосе. Днес започна монтажът на нова светлинна уредба на кръстовището със Челопечешко шосе, съобщиха от район Кремиковци. Сигнализацията беше необходима и отдавна се чакаше да бъде поставен светофар за по добро регулиране на трафика. Новата придобивка е резултат от съвместните усилия на гражданите, администрацията на район "Кремиковци" и Столична община. Целта е да се облекчи трафика и автомобилите да не се движат с висока скорост. При зелена вълна ще се предотврати задръстването и колоните от коли спокойно ще се изтеглят в двете посоки.

comment 0
visibility 725
наводнение

Спукан водопровод наводни домове в Долни Богоров

Спукал се е водопровод в с. Долни Богоров и е наводнил къщите в района, предава Нова тв. Освен домовете на хората, улицата също е останала под вода, тъй като няма улична канализация. Няколко от домовете са пострадали по-сериозно. Хората се възмущават, че от Софийска вода не реагирали адекватно на сигнала. Екипите на дружеството пристигнали дълго след аварията. Въпреки закъснялата реакция, те отводнили къщите бързо. Жителите на селото се оплакват, че наводненията са чести поради същата причина. Те настояват за подмяна на водопровода, както и за изграждане на отводнителна канализация на улицата. Днес ще сигнализират всички компетентни институции.

comment 0
visibility 732

Променят движението заради дъждовна канализация в с. Желява

Заради изграждането на дъждовна канализация в с. Желява, се налага промяна в организацията на движението, съобщават от Столична община.  От 24.11.2018 г. до 14.01.2019 г.  се забранява влизането на автомобили по ул. „Васил Левски" между ул. „Герена" и ул. „Стоян Мечката" в с. Желява. За времето от 04.30 часа на 24.11.2018 г. до 24.00 часа на 14.01.2019 г. ще бъдат въведени следните промени в организацията на движение: - скъсява се автобусна линия № 118 в с. Желява до кръстовище ул. Васил Левски/ул. Герена/ул. Александър Стамболийски, като: - настоящата спирка с код 2771 „УЛ. ГЕРЕНА" става крайна спирка за маршрута; - настоящата спирка с код 2772 „УЛ. ГЕРЕНА" става начална спирка за маршрута. Закрива се спирка с код 2773 „СЕЛО ЖЕЛЯВА".

comment 0
visibility 957

Започва изграждането на 4 детски площадки в район "Кремиковци"

Нови четири детски площадки ще има в крайния район "Кремиковци", съобщиха от кметството. Тяхното строителство започва до дни. На нови, модерни и цветни детски кътове за забавление ще се радват в кв. Враждебна, кв. Кремиковци, кв. Сеславци и Ботунец. Четирите площадки са част от голям проект, в който са проектирани общо 9 за целия район "Кремиковци". Не се уточнява кога ще са готови, тъй като строителството ще се съобрази с времето през сезона. Строителството на другите пет, чиито проекти също са готови ще бъде през 2019 г., уточняват от районната администрация.    

comment 0
visibility 950

От екоинспекцията нямат обяснение за облака от пепел над Горни Богров

Хвостохранилището в Кремиковци е наред, оросителната инсталация работи и черният облак с прах не е от него. Това обясниха от РИОСВ на жителите в Горни Богров, които алармираха за силно запрашаване над района.  Няма проблем, нямаме сигнал нито на "зеления телефон, нито на пощата, констатира представител на екоинспекцията пред Нова телевизия. "Очакваме становището на РИОСВ и компетентните институции. Какъв е съставът на запрашаването, да кажат те", заяви пред Столица.bg кметът на Горни Богров Емилия Стоянчова. Преди дни жителите на район Кремиковци са подали сигнал на тел. 112 за силно запрашаване и огромен черен облак. Прахолякът минал над Горни Богров, а хората обясняват, че трудно се е дишало, толкова концентриран е бил прахолякът. Според местните хора това е от хвостохранилището в Челопечене и при силни, ураганни ветрове стига до район Кремиковци. Проблемът със силното запрашаване е бил на 24 септември. Хората се оплакаха, че прането им е станало червено. Само силният вятър ги е спасил от напастта. След проверка се оказва, че седмица по-късно не е ясно откъде се е вдигнал този облак. Безсилен е и кметът на Горни Богров Росица Стоянчова. Тя веднага е била информирана от местните хора, след като са подали сигнал на тел. 112. От РИОСВ се опитаха да обяснят, че прахолякът е от обработката на нивите в района, но местните хора не им повярваха.          

comment 0
visibility 1061

Огромен шаран бе хванат в езеро край София

Владимир Веселеинов, от с. Реброво край София, сбъднал риболовната си мечта – хванал най-голямата риба в живота си. Веселинов успял да извади 32-килограмов шаран на баластриерата край Враждебна, информира Днес. Използвал е дънна въдица и подходяща стръв, като предварително захранвал мястото. Тъй като рибата била прекалено тежка, друг рибар му помогнал да я извадя от водата. Тъй като Владимир практикува риболова за удоволствие, след като се похвалил с рекорда, пуснал шарана обратно.

comment 0
visibility 1198

Стефан Марков с наболели въпроси към кмета на район „Кремиковци“

След среща с граждани в столичния квартал „Кремиковци“, общинският съветник Стефан Марков се обърна с официално запитване към кмета на района Ивайло Панев. Припомняме, че Марков организира ежемесечно срещи с граждани в различни райони на града под мотото „София може повече“. От питането става ясно, че жителите на кв. „Кремиковци“ изразяват недоволство от лошото транспортно обслужване и липсата на навеси по спирките. Марков се интересува, водил ли е районния кмет кореспонденция с „Център за градска мобилност“ за намаляване на интервалите на движение по автобусна линия №117. Общинският съветник засяга въпроса за недоброто състояние на Автостанция „Изток“, от която тръгват повечето автобуси обслужващи район „Кремиковци“. „Спирковият навес е малък и недостатъчен за големия брой пътници, има само една пейка, липсва тоалетна за пътниците.“, се посочва в питането. На провелата се среща граждани от кв. „Враждебна“ са изказали своето недоволство от некачествените ремонти на пътната инфраструктура в населеното място. Марков пита кмета на района, налагани ли са глоби на некоректните изпълнители и в какъв размер са наложените санкции. Стефан Марков търси отговор на въпроса предстои ли изграждане на канализация в населените места от района. В много от тях такава липсва, а където съществува е стара и амортизирана и неотговаряща на съвременните изисквания. Общинският съветник посочва, че сериозен проблем за кв. „Враждебна“ представлява недоброто състояние на улица „61-ва“ и се интересува предвижда ли се да бъде извършен текущ ремонт на тази пътна отсечка. „В момента пътната настилка е компрометирана, което създава предпоставка за инциденти. Необходимо е в спешен порядък да бъде извършен ремонт на тази улица, по която се движи масов градски транспорт и е една от входно-изходните артерии на квартала“, коментира Марков.