район „Овча купел“, СО

Последни Най-четени Най-коментирани

Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Ще се сформира ли ново правителство?
  • Да, дясно-център (9%, 53 Гласове)
  • Да, голяма коалиция (17%, 98 Гласове)
  • Не, несъвместими са (16%, 90 Гласове)
  • Не, ще има нови избори (50%, 286 Гласове)
  • Не мога да преценя (8%, 48 Гласове)
Общо гласували: 575 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 1812
Йорданка Фандъкова

Йорданка Фандъкова провери новия участък на ул. Николай Хрелков в Горна баня

От днес е възстановено движението по новия участък от ул. “Николай Хрелков“ в кв. “Горна баня“, сподели столичния кмет Йорданка Фандъкова в профила си социалната мрежа. Заедно с кмета на "Овча купел" Ангел Стефанов и зам.-кмета по строителство на Столична община инж. Цветан Божинов г-жа Фандъкова провери на място работата по участъка. Готова е новата улица с асфалтова настилка и две платна за движение. Изпълнени са канализация, отводняване и едностранно тротоар. Монтират се и необходимите пътни знаци за движение. Новото трасе на ул. “Николай Хрелков“ е с 600 м дължина. Финансирането е направено със средства от бюджета на Столична община в размер на 1 685 лева. Възложител на обекта е район „Овча купел“. Кметът Фандъкова пише, че ще се финансира осигуряването на идеен проект за изграждане на трасето на улицата и в останалия, неремонтиран участък, който е с паважна настилка. След изготвяне и съгласуване на идейния проект ще започне избор на изпълнител. Ще се направят повдигнати пешеходни пътеки по искане на жителите. Готов е и проектът за нова детска градина в „Горна баня“, който ще се финансира от държавния бюджет. Очаква се започване на  процедурата за избор на изпълнител.

comment 0
visibility 2515
type-photo.svg
Строители от "Овча купел" глобени за разпилени материали и земя

Строители от "Овча купел" глобени за разпилени материали и земя (СНИМКИ)

Техническият ръководител на фирма "Марибор Строй" ЕООД, която работи в момента на нов обект близо до бул. "Президент Линкълн", бе глобен от Столичен инспекторат. Актът за установяване на административни нарушения е направен при текущ контрол в район "Овча купел".   Установени са груби нарушения като натрупване и разпиляване на земни маси, строителни материали и отпадъци, разположени извън границите на строителната площадка. Имало е и извозване на земни маси без необходимо издадено направление с определен маршрут за това.    Контрол по замърсяване от строителство тече и в останалите райони на територията на столицата.  

comment 0
visibility 7696
27 случая на карантина заради коронавируса в "Овча купел"

27 случая на карантина заради коронавируса в "Овча купел"

"Овча купел" не е сред най-силно засегнатите части на столицата, но и не е изолиран от епидемията с коронавируса. По последни данни в района има доказани 2 случая на COVID-19. Единият пациент е приет в болница, а на другия е назначено домашно лечение. Установени са и 27 случая на наложена карантина. Данните оповести в социалната мрежа кметът на района Ангел Стефанов. "Имаме уверението на службите на МВР, че на лицата под карантина се извършват редовни проверки за спазването ѝ. На всички, които спазват препоръките на Националния Оперативен Щаб и останаха в домовете си - благодаря! На тези, чиито професиите не позволяват „работа от вкъщи“ – моля използвайте лични предпазни средства и спазвайте висока хигиена!Пазете се! Пазете собственото си здраве и това на близките си! Бъдете здрави!", апелира кметът във Фейсбук.

Реклама
comment 0
visibility 2990
Кръстовище в Овча купел

Кръстовище в Овча купел без светофар е ад за `шофьорите (СНИМКИ)

Столично кръстовище е ад за шофьори и пешеходци. На пресичащите се улици няма светофар и пешеходна пътека. Такава е картинката на "Монтевидео" и ул. "Маестро Кънев" в Овча купел. За ежедневните екшъни, агресия, катастрофи и пътния ад алармират граждани в платформата за сигнали helpbook.info. "Хората от квартала всеки ден ставаме свидетели на опасни ситуации поради липсата на знак, забраняващ престоя и паркирането на ъгъла на ул. "Маестро Кънев" откъм бул. Монтевидео", сигнализира гражданин в платформата и прилага снимки на безумното движение. На "Маестро Кънев" редовно има най-малко по три паркирали коли, които пречат на видимостта. Така от две ленти за движение само една може да се ползва, а улицата е двупосочна. "Постоянно се случва, завиващи по "Монтевидео" и "Маестро Кънев" автомобили  да се сблъскват челно, тъй като няма място за разминаване, няма и добра видимост заради спрелите бусове и леки коли. Инцидентите не са рядкост, а невъзможното разминаване води агресия между шофьорите.", коментират живеещи в Овча купел. Хората от квартала искат да се постави знак, с който да се забрани спирането на и около кръстовището. Затруднени са и пешеходците, тъй като няма откъде да преминат поради липса на светофар и пешеходна пътека.

comment 0
visibility 2741
type-photo.svg
трафопост

Възстановиха трафопоста с ликовете на великите българи в "Овча купел" (СНИМКИ)

В "Овча купел" освен честване на 3 март имат и още един прекрасен повод за празнуване. Възстановен е трафопостът с ликовете на велики българи зад бл. 26. Новината съобщи в социалната мрежа кметът на района. Миналата година социалните мрежи прегряха, след като рисунките с ликовете на велики българи изчезнаха от стената на трафопоста. Тогава от ЧЕЗ обясниха,че се прави цялостен ремонт на съоръжението.    Е, днес задружните усилия на хора и институции дадоха прекрасен резултат. И едно изпълнено обещание вече е факт. ЧЕЗ след ремонта финансира възстановяването на изображенията, художникът Иван Величков – Сайбър, майсторски пресъздаде образите на именитите българи. Районната администрация на СО Овча купел съдействаха за почистването, поставянето на кашпи и осветлението наоколо. И не на последно място – учениците от ПГСС „Бузема“ се погрижиха за аранжировката на зелените площи около трафопоста.   Кметът Ангел Стефанов се надява творбата да се съхрани дълго време и да бъде символ на района.     

comment 0
visibility 2401
Район Овча купел купува имот в Горна баня

Кметът на Овча купел пресича порочна практика (СНИМКИ)

Порочна практика е амбициран да пресече кметът на район Овча купел Ангел Стефанов. Вместо да се откаже от закупуването на атрактивен имот върху общински терен и на данъчна оценка в кв. Горна баня, Стефанов е заявил желание общината да придобие имота. За намеренията си той съобщи в социалната мрежа. В кв. Горна баня се продава триетажна къща с двор, която е построена върху общински терен. Според закона имотът трябва да бъде предложен за купуване първо на общината. Така ще се пресече порочната местната власт да отказва и така собствениците да продават имота на друг на пазарна цена, а сделката да се изповяда на данъчна оценка. Къщата се продава за 121 500 лв. и РЗП 302.4 кв. м. и застроена площ 101.6 кв. м. Предложението на собствениците е изпратено до район Овча купел още през август 2019 г. при управлението на Христина Семерджиева. Стефанов е заявил категорично желанието да се закупи имота, в който общината е съсобственик. Вече е разговорял с Московска 33 и е получил зелена светлина за задвижване на процедура и уточняване на подробностите. "Ако общината се откаже и продадат имота ще загубим около 10 000 лв. данъци. Добре е да се придобие този имот, защото това е една готова сграда върху общински терен", коментира намеренията си кметът на Овча купел пред Столица.bg. Той е изискал и документи от собствениците, като съответно е уведомил и Столична община. "Време е общината да действа като всеки добър стопанин и да започне да защитава интересите и собствеността си, така както го прави и частния собственик. Време е да се разделим с клишето, че публичните институции купуват скъпо и продават евтино!", написа Ангел Стефанов. За да се осъществи сделката трябва да се внесе доклад в СОС и местният парламент да даде съгласието си.

comment 0
visibility 5888
Трамвай 11 излезе от релсите в Овча купел

Трамвай 11 излезе от релсите в Овча купел

Трамвай по линия 11 излезе от релсите в Овча купел, научи Столица.bg. Инцидентът е станал преди час. Причината е неправилно превключена стрелка, казаха от Столичен електротранспорт. Няма пострадали пътници. За кратко движението по линията е било спряно. Извикана е техника на мястото и дерайлиралият трамвай е поставен в релсите. В момента движението е възстановено и няма нарушение на графика на движение.

comment 0
visibility 2081
глоба за кални гуми

Строители от бул. "Монтевидео" с глоба заради кални гуми на камиони

  Строители, които изпълняват обект в "Овча купел", получиха глоба от Столичния инспекторат за замърсяване на участъци от бул. "Монтевидео". Причината е излизане на камиони с кални гуми от строяща се в момента сграда на булеварда  и пресечната ул."Маестро Кънев".    Инспекторите са съставили акт за установяване на административно нарушение на техническия ръководител на обекта и са дали предписание за почистване на изцапаното платно.   

comment 0
visibility 3087
три пъти

Три пъти глобяват строители за кал по пътното платно

Голяма строителна фирма от "Овча купел" на бул. "Президент Линкълн" за трети път е глобена за разлив на мръсна вода и кал на пътното платно.Това се случва след измиване на ходовата част на камионите, които излизат от обекта, съобщават от Столичен инспекторат.    Инспекторите са направили поредната проверка вчера и  са съставили акт за установяване на административно нарушение на техническия ръководител на обекта. Те са дали и предписание за почистване и измиване на замърсения път.      

comment 0
visibility 6453
Овча купел инвестиционни намерения

Кметът на Овча купел защити интересите на гражданите, не иска високо строителство в Овча к...

Новоизбраният кмет на Овча купел Ангел Стефанов се зае и усилено работи срещу презастрояването на района, за да осигури необходимите за живеещите обществени пространства и адекватна инфраструктура. Стефанов даде своето становище като районен кмет за инвестиционни намерения в Овча купел 2. В него категорично е против желаните промени за високо строителство в зона, в която трябва да има обществени пространства. Съвсем открито и прозрачно кметът на Овча купел публикува своето становище в социалната мрежа и с него се запознаха жителите на района. Очаквано или не при главният архитект на София е постъпило искане за промяна на предназначението на терени или по точно искане за Изменения на Плана за застрояване (ИПЗ). Според заявените инвестиционни намерения промяна на предназначението трябва да има по новата улица "Централна" в Овча купел 2 около метрото. Зоната е зад болница "Доверие". А това означава промяна на предназначението на имотите и увеличаване на етажността на строителството. "Съгласно действащ ПУП описаните имоти са предназначени за обществено обслужващи и търговски дейности. Предложението предвижда да се направи промяна на предназначението им и застрояване на високоетажни жилищни сгради. Смятам за неуместно насърчаването на мащабното строителство, което не удовлетворява потребностите на гражданите и не допринася за подобряване на качеството на живот в района", категорично е мнението на кмета Ангел Стефанов. Той е получил от арх. Здравков искането, за което трябвало да даде становище от районния кмет. "Съгласно действащ ПУП, описаните имоти са предназначени за обществено обслужващи и търговски дейности, кореспондиращ с цялостната разработка на кв. 12, предвиждащ реализацията на обществен театър с пешеходни пространства, административни и културни институции и търговско обслужване.  Устойчивото развитие на града и района изисква да се удовлетворят потребностите от обществени услуги и добро качество на живот на вече населяващите дадената територия, преди сляпо да се насърчава мащабно строителство, което да води до повишаване на гъстотата на населението. В тази връзка считаме, че за реализацията на инвестиционно намерение, подобно на заявеното, следва да се направят подробни и задълбочени изследвания за комплекса. Новите многофамилни, високоетажни сгради ще доведат до натоварване на транспортната и социалната инфраструктура на територията, което също е необходимо да се изследва и вземе под внимания при евентуално разрешаване на предложеното изменение", пише в становището на кмета относно инвестиционните намерения. Ще настоявам преди одобряването на всяко Искане за ИПЗ да се правят задълбочени и подробни изследвания на района като се отчитат множество фактори, включително транспортната и социална инфраструктура в района, категоричен е кметът на район Овча купел Ангел Стефанов.

comment 0
visibility 7609
Нова кооперация в Овча купел - озеленяване

Новият кмет на Овча купел оправя стари грешки в застрояването (СНИМКИ)

Новият кмет на столичния район Овча купел Ангел Стефанов бързо влезе в ритъм и вече открива грешки и несъответствия в застрояването на района, допуснати от екипа на предшественика му Христина Семерджиева. Той е открил пропуски при нова жилищна сграда и установява, че е не изпълнен проектът. Част от предизвикателствата на новата ми длъжност са свързани с поправяне на стари грешки, допуснати от бившето ръководство на общината, написа в социалната мрежа като отговор на запитвания на граждани. Стефанов публикува снимки на нова жилищна сграда, която според проекта и изискванията е трябвало да има солидно озеленяване. Това обаче не е направено, а разбира се не е и контролирано от старото ръководство на район Овча купел. Впечатление прави, че на обект, за който е издадено становище и в което пише „изпълнено е процентното озеленяване по виза със средноразмерна дървесна растителност съгласно зоната, в която попада имота, реално няма озеленяване. Виждат се рахитични зелени храстчета. Според официалното становище, с което се е съгласил предшественикът на Стефанов, са спазени отстоянията на засадените дървета от регулациата на имота. В документа е посочено, че "заложената по проект растителност е изпълнена, както по вид, така и по размер...". Очевидно не е така, сигурен е новият кмет на район Овча купел. Той благодари на главният архитект на София арх. Здравко Здравков, който също е обърнал внимание на това несъответствие и заяви, че ще изиска ново становище. "Ще вложа много сили и енергия контролът по изпълнението в район Овча купел от сега нататък да бъде строг", обещава новоизбраният Ангел Стефанов.        

comment 0
visibility 2787
Трафопост в "Овча купел"

Ремонтират трафопоста с ликовете на велики българи в „Овча купел“

След като потребителите на социалните мрежи се възмутиха от изчезването на рисунките с ликове на велики българи от стената на трафопост в столичния квартал „Овча купел“, от ЧЕЗ обясниха, че се прави цялостен ремонт на съоръжението, съобщава БТВ. Мнозина жители на квартала сигнализираха в социалната мрежа, че липсват рисунките, изобразяващи велики личности, върху трафопост в „Овча купел“. Те бяха направени преди 10 години от графити художника Иван – Cyborg. Оказва се, че ЧЕЗ извършва ремонт на целия трафопост, за да не се стига до прекъсвания на тока през зимата. Те могат да бъдат причинени от лошите метеорологични условия, които се очакват през студения сезон. От дружеството са се договорили с художника да направи рисунките отново като на стената са нанесли специална основа. Художникът потвърждава уговорката и уверява, че ще запази автентичността на рисунката.

comment 0
visibility 3712
ПУП и ПРЗ в Овча купел

ПУП на Овча купел ограничава височината на застрояване

Готови са Подробен устройствен план (ПУП) и План за регулация и застрояване (ПРЗ) на  кв. 19 в жк "Овча купел 2", съобщават от Направление "архитектура и градоустройство" на Столична община. Изработването е на базата на издадена от главния архитект на София през 2010 г. заповед за изработването на планове за регулация . С плановете, възстановените бивши земеделски имоти в обхвата на плана, трябва да се урегулират с необходимия коефициент на редукция (до 25%) за изграждане на публична инфраструктура - улична и алейна мрежа, озеленяване, нова детска градина, спортен комплекс и парк. Изработването е съобразено с процедираните последващите години изменения на ПУП за обезпечаване трасето на III-ти Метродиаметър, както с процедурите по изработване и влизане в сила на кадастрална карта за района. Съобщението е в отговоро на запитване на живеещи в Овча купел. През 2019 г. в Направление "Архитектура и градоустройство" е предаден ПУП-ПРЗ и план схеми на инженерната инфраструктура за горепосочения обект от проектантския колектив "Ситиарх" ЕООД. От НАГ са категорични, че разпространената в социалните мрежи информация относно предвидените градоустройствени параметри на квартала е спекулативна и подвеждаща. С предложения план се ограничава височината на застрояване, от нормативно допустимите 26 м, на максимална допустима кота корниз от 15 м. (до пет етажа). Терените, отредени за озеленяване и социална инфраструктура, значително надвишават нормативните изисквания за устройствената зона. Предвид спецификата на плана, необходимостта от преценка целесъобразността на проектното решение и обвързването с ОУП на Столична Община, представените материали са все още в процедура на разглеждане от отделите на Направление "Архитектура и градоустройство". След изясняване на цялата собственост в обхвата на разработените планове и отстраняване на констатираните забележки, ще бъде внесен за разглеждане от Общинския експертен съвет по устройство на територията (ОЕСУТ). При постъпване на служебни предложения от ОЕСУТ, включително и от кмета на район "Овча купел", проектът ще бъде върнат на проектантския колектив за преработване и допълване. След изпълнение на всички препоръки и корекции, преработеният проект ще бъде изпратен в район "Овча купел" за провеждане на обществено обсъждане.

comment 0
visibility 3517
Барбалов, Овча купел, копка

В "Овча купел" ще имат нова детска градина

Нова детска градина ще бъде построена в "Овча купел". Първата копка по традиция бе полята с шампанско от зам. кмет „Финанси и стопанска дейност“ на Столична община Дончо Барбалов. Изпълнител на обекта е Цветан Цацев, управител на фирма "Градив" ООД. Водосвет за успех бе отслужен от отец Валери Василев, който пожела здраве на работещите в детското заведение и благослови всички деца, които ще го посещават. 

comment 0
visibility 3543
Паяк, наказание

Паяк вдига автомобил пред търговския в Овча купел

Паяк вдига автомобил на "Линкълн" пред търговския в Овча Купел, алармира бдителен гражданин на споделена група в социалната мрежа. Преобладаващото в коментарите под поста е, че служителите на Градска мобилност съвестно си вършат работата. Много от жителите на квартала протестират срещу паркираните автомобили, които заемат една от двете ленти на булеварда. В същото време мнозина заемат позицията на живеешите в блока, които няма къде да си оставят автомобилите. Според статистиката на ден паяците вдигат по 200 автомобили. По време на почивните дни и празниците те намаляват четворно. До средата на миналата година от изоствани коли на наказателните паркинги натрупаните задължения към ЦГМ са 6 963 038 лв.

Район Овча Купел

Територия на район Овча купел

Район Овча купел може спокойно да бъде признат за един от най-големите столични райони. В пределите на район Овча купел влизат кварталите „Суходол“ и „Горна баня“, комплексите „Овча купел“, „Овча купел-1“ и „Овча купел-2“, както и село Мало Бучино.

Територията на район Овча купел се пресича от три реки - Владайска река, Суходолска река и река Шеовица. Населението на район Овча купел наброява приблизително 55 000 души.

Район Овча Купел

Здравеопазване в район Овча купел

За здравето на жителите от район Овча купел се грижат няколко здравни заведения. Едно от тях е Специализираната болница по физикална терапия и рахабилитация в район Овча купел. Тя е наследник на стария Национален институт по курортология и физиотерапия, който е бил открит през 1946г. На практика, това е първото здравно заведение в столицата, в район Овча купел, изцяло ориентирано към рехабилитация, физикална медицина и курортология, не само в район Овча купел, но и в страната. Болницата се намира в средата на униклаен парк, в който се отглеждат редки и разнообразни растения. В парка има и минерален извор.

Район Овча Купел Многопрофилна болница за активно лечение Доверие

В район Овча купел се намира и Многопрофилна болница за активно лечение „Доверие”. На площ от 8 000 кв.м. се намират Медицински център – МЦ „Доверие” и Многопрофилна болница за активно лечение – МБАЛ „Доверие”. Така се оформя един модерен медицински център в район Овча купел. Предлага се комплексно лечние на всички пациенти. Модерна апаратура има в кабинетите на комплекса в район Овча купел.

В болницата има пет операционни и реанимационен сектор. 46-те луксозни стаи са с 1 до 3 легла. Повечето от тях са със собствен санитарен възел. Имат хладилник, телевизор, интернет и телефон. При нужда може да бъде настанен и придружител. Медицинският комплекс в район Овча купел разполага с най-новия модел Ядрено-магнитен резонанс, който има огромни диагностични възможности.

Район Овча Купел СБАЛ Ортопедея-Горна баня

Друго важно здравно заведение в район Овча купел е СБАЛ Ортопедея-Горна баня. Тя е специализирана в лечението на заболявания и посттравматични увреждания на опорно-двигателния апарат. Болничното заведение е наследник на Държавна институтска болница по ортопедия „Проф.Бойчо Бойчев” към МУ София. Ортопедията в район Овча купел е създадена през 1974 г. и е единствената по рода си в страната. В нея се обединяват  Катедрата по ортопедия и травматология към ИСУЛ – София, Катедрата по ортопедия и травматология към ВМИ – София и Републиканския институт по възстановителна хирургия и протезиране – София, Медицинска Академия. В болницата функционират 7 клиники, всяка със специфична лечебна и научна дейност.

В район Овча купел функционира и IV МБАЛ. Болницата разполага с 5 орделения, а именно първо вътрешно отделение,второ вътрешно отделение,хирургично отделение,урологично отделение,ОАИЛ с общо 111 легла,образна диагностика и отделение по патологоанатомия, както и две лаборатории-Клинична и Микробиологична. Апаратурата в болницата в район Овча купеле модерна. Здравното заведение е напълно реконструирано. В него могат да се лекуват задравно осигурени пациенти от цялата страна.

Образование в район Овча купел

В пределите на район Овча купел се намира Нов Български Универистет. Това е частен университет, в който се обучават 12 000 студенти годишно. Основан е през 1991 г.

В район Овча купел се намира още едно висше учебно заведение - Висше училище по застраховане и финанси. Това е първото часно висше учебно заведение не само в район Овча купел, но и в страната. Започва да работи през 2002 г. Материалната база на учебнто заведение е на Европейско ниво. Учебната сграда в район Овча купеле модерна, на 6 етажа, в която има модерно оборудвани учебни зали, аула с 300 работни места, заседателни зали, библиотека, преподавателски кабинети, книжарница и кафе-сладкарница.

На територията на район Овча купел се намира и Висшето строително училище „Любен Каравелов” .  То е наследник на старото специализирано военно инженерно строително училище, което е било създадено през 1938 г. Във висшето училище в район Овча купел се подготвят висококвалифицирани кадри за строителството.

В район Овча купел функционират четири средни училища две професионални гимназии, Италиански лицей, частно езиково училище, три основни училища.

66 СОУ „Филип Станиславов” в район Овча купел е ранно изучаване на чужд език. След завършване на основното си образование, учениците могат да изберат профилирани паралалки по география и информатика.

88 СОУ „Димитър Попниколов” в район Овча купеле изключително популярно. Много от жителите на район Овча купел го предпочитат.

В район Овча купел се намират и 149 СОУ „Иван Хаджийски”, 151 СОУ „Александър Флеминг”, Професионална гимназия по електроника и автоматика, Професионална гимназия по селско стопанство „Бузема”,Национален учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език.

Район Овча Купел баня Овча Купел

Квартал Горна баня в район Овча купел

В пределите на район Овча купел се намира един забележителен квартал – Горна баня. Той е известен в цялата страна с минералната си вода, както и с чистия си въздух. Легенда разказва как кучето на софийския валия се изкъпало в минералния извор, докато били на лов, и оздравяло. Тогава средновековното селище било възстановено. През 1938 г. Горна баня влиза в пределите на столицата.

Минералната вода в Горна баня, район Овча купел, е слабо минерализирана, хомотермална. Към днешна дата минералната вода на Горна баня се бутилира.

Автобуси 206 и 103 свързват квартала с централните части на столицата. Работи се по третия диаметър на метрото в район Овча купел. Минералната баня в Горна баня, район Овча купел  в момента е доста запусната, но вече е взето репение за нейната реконструкция.

Днес ежедневно стотици хора от различни части на столицата и страната идва да си напълнят от течащия чучур на минералния извор вода в район Овча купел. В хотела в центъра на Горна баня, район Овча купел, отсядат туристи, които са дошли да се насладят на природата, водата и чистия въздух на квартала.

Квартал Суходол в район Овча купел

Друг квартал на район Овча купел, който е известен с минералните си извори, е Суходол. В Суходол, район Овча купел е разположен Суходолския манастир „Св. Троица”. Той е издигнат върху основите на малък параклис в редатат на 90-те години на миналия век. През 1957 г. до малкия параклис е намерен камък, принадлежал на средновековен храм. Предполага се, че в тази част на район Овча купел е имало старо селище, което е било сринато до основи при Турското нашествие. Манастирът е издигнат на мястото, където е имало предхристиянско светилище.

Район Овча строеж на третия диаметър на метрото

Жителите на район Овча купел с нетърпение очакват приключването на строежа на третия диаметър на метрото, за да могат да се придвижват още по-лесно и удобно до различните части на столицата.

Територия на район Овча купел

Здравеопазване в район Овча купел

Образование в район Овча купел

Квартал Горна баня в район Овча купел

Квартал Суходол в район Овча купел

Прочетете още