Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
  • На разстояние (37%, 82 Гласове)
  • На време (17%, 37 Гласове)
  • И двете (разстояние и време) (19%, 42 Гласове)
  • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (25%, 57 Гласове)
  • Не мога да преценя (3%, 6 Гласове)
Общо гласували: 224 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 1677
След бурята над София: В "Манастирски ливади" стояли над 12 часа без ток, м

След бурята: В "Манастирски ливади" били над 12 часа без ток, мазета и гаражи под водата

Бурята, която вилня из София, остави своя фатален отпечатък и в "Манастирски ливади". Хората там са били повече от 12 часа без ток, повече от сериозни са щетите по блоковете, разказват от Bulgaria ON AIR.   Според гражданите една от причините за бедствието е и преливането на река Бара Изливо. При по-силни валежи първите кооперации в близост до моста редовно имат наводнени мазета.   "От вчера от 9 ч сме започнали да отводняваме със собствени средства, след това се включи и пожарната. Благодарение на реакцията на хората от общината и кмета, до 2:30 през нощта сме изпомпвали водата от мазетата и гаражите. В момента продължаваме с наши помпи. От пожарната си тръгнаха, понеже казаха, че нивото е паднало ниско за техните помпи. Мазетата и гаражите са 2 метра под вода", разказа пред камерите  Любомир Първанов. Той допълни, че жертва на потопа са и коли, и мотори.   Кметът на район "Триадица" Димитър Божилов обясни, че е изработен подробен устройствен план за парк, който да бъде по поречието на две реки, едната от които Бара Изливо.    "Парцелът е общински, но при нас не са налице документи, които да са изискуемите съгласно закона книжа. Става дума за мостово съоръжение и преход на река, където има ангажирани доста институции - със сигурност "Басейнова дирекция", която стопанисва всички подобни обекти. Проверката продължава. Засега не съм се убедил, че всичко е законно", обясни пред камерите Божилов.    

comment 0
visibility 2534
Безплатен общински паркинг ще има в столичния кв. Стрелбище

Безплатен общински паркинг ще има в столичния кв. Стрелбище

Безплатен обществен паркинг ще има в столичния квартал Стрелбище. От район Триадица на Столична община и тази седмица продължават работата по разчистването на голям общински терен, на който ще осигурят място за безплатно паркиране. Това съобщи в социалната мрежа кметът на района Димитър Божилов в отчета за свършените дейности през изминалата седмица. Мястото за автомобили е на ул. Дедеагач срещу бл. 11. ОТ години в тази част на Триадица има сериозен проблем с паркираните автомобили. Бяха положени неимоверни усилия от кметството както и от Сдружение безопасни детски площадки за свалянето на колите от тротоарите. Оказва се, че теренът, на който ще има паркинг, е бил ползван неправомерно и там са изсипвани строителни отпадъци от съседни строежи. Това безуие е продължавало с години. Камарата с отпадъци е достигнала височина от 9 м, съобщи кметът Димитър Божилов. Разчистването вече е към края, а днес от 8.30 ч. се извозват боклуците. От район Триадица предупредиха около терена да не се паркират автомобили, за да не пречат на работата по разчистването.  През изминалата седмица, по настояване на район Триадица, са монтирани антипаркинг колчета по "Три уши" в централната градска част. Улицата е силно занемарена. Тя е една от много натоварените централни улици и по нея и в съседство се намират доста административни и частни офис-сгради.

comment 0
visibility 1595
Ремонтира се тавана на пешеходния подлез на "България" и "Гоце Делчев"

Ремонтира се тавана на пешеходния подлез на "България" и "Гоце Делчев"

Ремонтира се тавана на пешеходния подлез на бул."България" и бул."Гоце Делчев", който пострада при пожар преди време. Това съобщиха от администрацията на "Триадица" в социалната мрежа.   От пожара бяха засегнати  вестникарска будка и магазин за дрехи. Екипи на районната администрация, заедно със служители от БКС тогава направиха оглед на мястото на инцидента и предприеха действия по обезопасяване. Мястото бе почистено, а ел.-инсталацията на съседния обект възстановена.  

Реклама
comment 0
visibility 1761
Срещу нарушители: Опасаха с 34 антипаркинг колчета ул. "Три уши"

Срещу нарушители: Опасаха с 34 антипаркинг колчета ул. "Три уши"

За да се спре неправилното паркиране, на улица "Три уши" от № 1-7  в "Триадица" днес бяха сложени 34 антипаркинг колчета. Идеята за поставянето е на Столичен инспекторат, а изпълнението е на ЦГМ.   За колчетата заслуга имат и  много сигнали от граждани, в които се казва, че се затруднява свободното преминаване на пешеходците от неправилно паркирали коли.

comment 0
visibility 2065
Затварят за движение 3 дни кръстовището на "Хенрих Ибсен" и "Чолака"

Затварят за движение 3 дни кръстовището на "Хенрих Ибсен" и "Чолака"

Три дни ще бъде затворено за движение кръстовището на "Хенрих Ибсен" с ул."Никола Крушкин-Чолака", съобщиха от кметството на район Триадица. Трасето е важно за жителите на кварталите "Манастирски ливади-изток", "Кръстова вада", "Стрелбище" и "Гоце Делчев". Причината за затварянето е финалният етап от ремонтните дейности по изграждането на главен канализационен колектор. Съоръжението е изключително важно за "Триадица", тъй като ще поема канализационните води на жителите на квартал "Кръстова вада". През кръстовището няма да преминават автомобили на 4,5 и 6 юли 2020 г. Забранено е и влизането на МПС-та от кръстовището на ул."Емилиян Станев" и "Хенрих Ибсен"до ул."Луи Айер" и по "Хенрих Ибсен". В затворения участък ще има сигнализация и ще се поставят необходимите  пътни знаци, предупреждават от район Триадица. Изграждането на главен канализационен колектор е изключително важен проект за район „Триадица“, който ще бъде основен приемник за канализационните води на жителите на “Кръстова вада“.

comment 0
visibility 1398
Подрязаха храстите и почистиха растителност в столичния "Гоце Делчев"

Подрязаха храстите и почистиха растителност в столичния "Гоце Делчев" (СНИМКИ)

Храсти и зеленина бяха подрязани и почистени в столичния район Триадица. От местното кметство веднага са предприели действия на сигнали от гражданите и са организирали почистването. Резитба на храстова растителност е направено край бл.260 А в жк "Гоце Делчев, където е разположена плочата на българския педагог и общественик от швейцарски произход Луи Айер. Той е един от основателите на спортното движение в България и загива като българсски офицер на фронта при Дойран през Първата световна война. След приключилото кастрене вече се вижда паметната плоча на Луи Айер. "Връзката на живеещите в "Триадица" и районната администрация е приоритет за кмета Димитър Божилов и неговия екип и помага да направим нашия район по-красив, чист и зелен, коментираха от районното кметство.

comment 0
visibility 2014
Важно за жителите на "Триадица": Ето какви ремонти започват от "Софийска во

Важно за жителите на "Триадица": Ето какви ремонти започват от "Софийска вода"

На територията на район "Триадица" "Софийска вода" АД започва изпълнение на определени строителни и ремонтни дейности. От администрацията на района публикуваха в социалната мрежа къде и кога, и за колко време, ще се копае из района.   Ето и точният график:     От 25.06. подмяна на уличен водопровод по ул.“Кестенова гора“ в участъка от бул.“Гоце Делчев“ до ул.“Хайдушка гора“ – продължителност 15 работни дни От 20.07. подмяна на уличен водопровод по ул.“Костина“ в участъка от ул.“Бадемова гора“ до ул.“Костенски водопад“-продължителност 10 работни дни От 03.08. подмяна на уличен водопровод по ул.“Майор Първан Тошев“ в участъка от ул.“Мила родина“ до бул.“България“ – продължителност 15 работни дни От 24.08. подмяна на уличен водопровод по ул.“Златишки проход“ в участъка от ул.“Траянови врата“ до ул.“Нишава“ – продължителност 15 работни дни.   Докато вървят ремонтите ще бъдат затваряни за движение на коли отделни участъци от уличното платно, съобразено със съгласуван график за работа с Дирекция „Транспортна инфраструктура“, отдел „Поддръжка на улична мрежа и съоръжения“. Ще се наложи и краткотрайно прекъсване на водата, като за точните дати и очакваната продължителност всички домакинства ще бъдат уведомени своевременно с конкретни съобщения.  

comment 0
visibility 1461
104 ОУ в Триадица с нова пристройка за кухня и столова

104 ОУ в Триадица с нова пристройка за кухня и столова

Нова кухня  и столова ще има 104 училище "Захари Стоянов" в район Триадица. Днес на проверка там бяха кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов и екип от експерти. Новите придобивки са в пристройка към сградата на училището. Те провериха приключването на първия етап на изграждането. Сега предстои приемането на основното помещение от Държавна приемателна комисия. След това продължава строителството на втория етап – оборудване на кухненски блок, обзавеждане на основната зала. Новата постройка ще се използва като многофункционална зала, в която ще се провеждат различни събития – спектакли, концерти, тържества и др. инициативи за личностни и творчески изяви на децата.  

comment 0
visibility 1537
Какво да правят през ваканцията децата- ето заниманията в "Триадица"

Какво да правят през ваканцията децата- ето заниманията в "Триадица"

  За повечето ученици в столицата ваканцията е вече факт. От "Триадица" дават информация на родителите за полезни и приятни занимания за децата им през лятото. Районът участва в програмата на Дирекция „Спорт и младежки дейности“ на Столичната община – „Ваканция-лято 2020“. Инициативата има за цел организирането на занимания по спорт и интереси със свободен достъп на деца и младежи.   Ето и предложенията по програма "Ваканция" в района:   Народно читалище „Иван Н. Денкоглу“ организира полудневна занималня с английски език за деца от 4 до 8 години. За контакт: Ани Георгиева, 0887 40 92 41 балетно лято на школа „Колумбина“ - Албена Арнаудова, 0877 22 91 26 китара и пиано - Албена Димитрова, 0885 53 47 68 таекуондо на клуб „Феникс“- Мирослав Трифонов, 0888 55 72 36 Народно читалище „Светлина 1940“ организира музикална школа по пиано и китара, музикална група „Светулковци“, танцов ансамбъл „Светлина“, школа за изобразително изкуство, група за народни хора. За контакт: М. Панкова – секретар 0888728181 104 ОУ „Захари Стоянов“ организира „Природата и ние“ – занималня за 5 и 6 клас. Телефон за контакти: 02 8595192 Спорните дейности в зала „Триадица“ – баскетбол и волейбол започват от 22 юни.   Всички дейности ще бъдат съобразени с препоръките за спазване на министъра на здравеопазването за спазване на противоепидемични мерки  

comment 0
visibility 1908
Отварят 2 яслени групи в столичния квартал "Гоце Делчев"

Отварят 2 яслени групи в столичния квартал "Гоце Делчев"

Две яслени групи ще заработят до края на годината в столичния квартал "Гоце Делчев", район Триадица. В момента в сградата на бивш спортен клуб кипи усилено строителство и се преустройват помещенията, така че да са подходящи и безопасни за най-малките столичани, научи Столица.bg. Инвестицията на Столична община е 247 300 лв., а ремонтът е под контрола на районния кмет Димитър Божилов. Проектът е готов и има избран изпълнител. Само преди седмица в квартал "Манастирски ливади" - Изток, Триадица бе направена първа копка на първата и единствена засега детска градина на общински терен. Започна изграждането на детска градина с 8 групи и басейн в Манастирски ливади-Изток (СНИМКИ/ВИДЕО)До края на 2021 г. трябва да е завършен строежът. Градината е за 8 групи с 2 яслени, басейн и физкултурен салон. Стойността е 5,4 млн. лв.  

comment 0
visibility 2515
Ударно вдигат стари коли в Триадица, подготвени са 42 заповеди

Ударно вдигат стари коли в Триадица, подготвени са 42 заповеди

Ударно започва премахването и стикирането на стари автомобили в район Триадица на Столична община. За акцията по разчистването на трошляци от зелени площи и общински терени предупреждават от кметството. От 23 юни ще се премахват автомобили, излезли от употреба в кварталите "Иван Вазов", "Гоце Делчев" и "Стрелбище". Първи ще бъдат вдигнати 20 коли, които са без регистрационни номера и изоставени. Други 22-ма собственици на такива МПС-та, но с регистрационни табели са предупредени. Те трябва доброволно да ги премахнат или общината ще направи това принудително. Още 42 заповеди за премахване на стари коли са подготвени в район "Триадица". Целта на кмета на район Димитър Божилов е максимално да се разчистят общинските терени от купчините ламарини. Закотвените коли заемат паркоместа и загрозяват кварталите, пречат на придвижването на гражданите и създават неудобство, коментират от "Триадица".

comment 0
visibility 1113
Триадица с електронни услуги за граждани и бизнес

Триадица с електронни услуги за граждани и бизнес

Предоставяне на електронни услуги за граждани и бизне започва и общинската администрация на район Триадица. Това ще стане през единен електронен портал на Столична община e-gov.bg/wps/portal/. Всички райони на Столична община ще се присъединят поетапното към Единен модел за заявяване, заплащане и предоставяне на електронни административни услуги на Държавната агенция за електронно управление ДАЕУ. Кметсството на Триадица е един от четирите пилотни районни администрации и затова е сред първите, които ще улеснят граждани  ибизнес с предоставените електронни услуги. Районът е избран на база активност най-висока активност гражданите в заявяването на услуги по електронен път в съществуващата към момента система на СО. По време на изпитателния срок от 3 до 6 месеца Столична община и районните администрации ще могат да предоставят над 70 услуги по електронен път. Електронните услуги за физическите и юридическите лица трябва да имат регистрация в ССЕВ. Достъпът става с Класифициран Електронен Подпис (КЕП) или с Персонален Идентификационен Код на НОИ за гражданите. Фирмите пък трябва при подаване на заявление за присъдеиняване към системата трябва да е с електронен подпис. Заявяването става през профил на физическо лице, обясняват от район Триадица. Системата предоставя на гражданите достъп до личните получени и изпратени съобщения, както и възможност да управляват профила си. Профилът на юридическото лице пък  може да се достъпва от едно или повече физически лица, на които е даден достъпът.

comment 0
visibility 1270
Ето къде в "Триадица" ще е без коли заради миенето на улици

Ето къде в "Триадица" ще е забранено за коли заради миенето на улици

Въвежда се временна забрана за ползване на улици и площади или части от тях от коли, за дните, в които трасетата ще се мият. Това гласи заповед на Столична община. За времето на миенето се закриват временно/частично или цялостно/ участъци от „Синя зона“/“Зелена зона/ и или „служебен абонамент/. Ето кои са улиците без коли и платени зони за район „Триадица“:   На 15.06.2020 г. ще бъдат мити бул.“Христо Ботев“, бул.“П.Евтимий“, ул.“Парчевич“ На 16.06.2020 г.бул.“Витоша“, ул.“Солунска“, ул.“Алабин“, ул.“Позитано“ На 08.08.2020 г.бул.“Патриарх Евтимий“, бул.“Ген.Михаил Д.Скобелев“, бул.“Витоша“, ул.“Гургулят“, ул.“Верила“, ул.“Княз Борис I“, ул.“Цар Асен“ На 09.08.2020 г.бул.“Ген.Михаил Д.Скобелев“, ул.“Княз Борис I“, бул.“Пенчо Славейков“, бул.“Прага“,ул.“Разслатица“, ул.Христо Станчев“, ул.“Княз Борис I“, ул.“Тунджа“, ул.“Патлейна“ На 10.08.2020 г.бул.“Ген.Михаил Д.Скобелев“, ул.“Княз Борис I“, бул.“Пенчо Славейков“, ул.“Свиленица“, ул.“Цар Асен“, ул.Удово“, ул.Н.Славков“, ул.“Бузлуджа“, ул.Шандор Петьофи“ На 11.08.2020 г.бул.“Пенчо Славейков“, бул.“Витоша“, бул.“България“, бул.“Акад.Иван Евстатиев Гешов“, ул.“Св.Георги Софийски“, ул.“Хан Пресиян“, ул.“Здраве“, ул.“Н.Славков“, ул.“Адриана Будевска“, ул.“Милосърдие“, ул.“Родосто“, ул.Порто Лагод“ и ул.“Орфано“.        

comment 0
visibility 1560
"Триадица" пита хората за въвеждане на еднопосочно движение по ул. "Енос"

"Триадица" пита хората за въвеждане на еднопосочно движение по ул. "Енос"

Администрацията на "Триадица" иска да разбере какво мислят хората от района за въвеждане на еднопосочно движение по ул."Енос", в посока от ул."Мила родина" към бул."България", с включване в ул."Майор Първан Тошев", в посока към ул."Мила родина". За целта се организира обществено обсъждане чрез допитване.   Всички мнения, становища и аргументи може да бъдат пращани на електронната поща на районната администрация: triaditza@triaditza.org   Всеки може да каже мнението си по поставения въпрос и чрез анонимни анкетни карти, раздадени на домоуправителите на жилищни сгради в обхвата на визирания участък. Ще има сложени и кутии за гласуване на публично-достъпно място в сградата на Районната здравноосигурителна каса-София-град, на адрес :ул.“Енос“№10.   Срокът за събиране на мненията и становищата е до 08.06.2020 г.   Комисия, назначена със заповед на кмета на район „Триадица“ Димитър Божилов ще изготви обобщен доклад за постъпилите писмени становища до 15.06.2020 г.    

comment 0
visibility 1406
"Триадица" получи финансиране и ще ремонтира опожарения подлез на "Гоце Дел

"Триадица" получи финансиране и ще ремонтира опожарения подлез на "Гоце Делчев"

Много скоро ще започне ремонт на опожарения подлез на бул. България и ул. Гоце Делчев, съобщиха пред Столица.bg от район Триадица, на чиято територия е съоръжението. Преди повече от два месеца имаше пожар в подлеза и бе засегнат ел. инсталацията, тавана и една будка. Досега ремонтът не е направен защото в арйонното кметство не са имали средства. От Столична община са осигурили финансиране за аврийни ремонти и от район Триадица обещават скоро да започне ремонта в подлеза. Опожареният таван на подлеза на "България" и "Гоце Делчев" е опасен (СНИМКИ)"Стърчащите кабели не са опасни, защото ел. захранването е спряно. Изгорялата будка за вестници не е премахната, защото тавана се крепи на нея", обясниха пред Столица.bg от "Триадица". Преди два дни Столица.bg писа, че след огъня състоянието на тавана е аварийно и може да паднат пана и да наранят преминаващи граждани.

Район Триадица

Територия и население на район Триадица

Столичният район Триадица заема площ от 9,8 кв. км. в пределите на район Триадица влизат жк. ”Гоце Делчев“, жк. ”Стрелбище“, жк. ”Иван Вазов“ и централна градска част, кв. ”Манастирски ливади“ I и II, жк. ”Южен парк“, западната част на кв. ”Кръстова вада“. Преди години район Триадица се е наричал Благоевски районен народен съвет. Населението на район Триадица надхвърля 65 000 души.

Транспорт в район Триадица

Транспорт в район Триадица

 Градският транспорт, който обслужва жителите на район Триадица е разнообразен. В район Триадица се движат трамваи № 1, 7, тролеи № 1, 3, 5, 6, 9, 10, 12, 19 и автобуси № 64, 72, 73, 74, 76, 83, 102, 202, 204, 604.

Здравеопазване в район Триадица

Здравеопазване в район Триадица

За здравето на живеещите на територията на район Триадица грижа имат елитни болнични заведения. В район Триадица се намира Военномедицинска академия. Когато става дума за Военномедицинска академия, всеки си мисли за невероятен професионализъм, перфекционизъм, огромен опит, модерно оборудване и отговорност. Създадена през 1891 г. като гарнизонна болница, ВМА непрекъснато се развива. Това се случва благодарение на всеотдайността и огромния професионализъм на лекарите, които работят в болничното заведение.

Неусетно ВМА в район Триадицастава високотехнологична болница, оборудвана с най-модерната медицинска техника. Там работят най-добрите лекари в страната.

На територията на район Триадица е разположена и Медицинска академия, позната и като Александровска болница. Тя е не само университетски, но и лечебен център. Тук се провежда 24-часов диагностично-лечебен процес. Болницата е база на Медицински университет София. Тук висшите медицински кадри провеждат своята специализация и следдипломна квалификация. Александровска болница започва да работи през 1879 г. Тогава  е била Софийска първостепенна болница.

В район Триадица се намира Многопрофилна болница за активно лечение по белодробни болести „Света София“ ЕАД. Тя е единствена по рода си в страната. В нея се предоставя качествена и изключително достъпна болнична помощ за лечение на белодробни заболявания.

В пределите на район Триадица е и  Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом”. Заслуга за нейното съществуване е на Княгиня Мария-Луиза Открита е през 1903 г. Днес това е една от най-модерните и добри акушеро-гинекологични болници в страната.

В район Триадицафункционира още една известна и добра болница -  болница Лозенец. МБАЛ „Свети Иван Рилски“ също се намира в район Триадица. В болницата се намира най-голямата клиника по неврохирургия в страната, както и най-голямата клиника по ревматология.Клиниката по хематология и онкология и отделението по лъчелечение с център по радиохирургия са с най-съвременно оборудване. В тях се лекуват хора от цялата страна.

Образование в район Триадица

Образование в район Триадица

В район Триадица работят 8 детски градини и 12 училища.

20 ОУ “Тодор Минков” в район Триадица е открито през 1906 г. То е специализирано в изучаването на немски и френски език.

104 ОУ “Захари Стоянов“ в район Триадица е основано през 1925 г. и е специализирано в задълбоченото изучаване на информатика и математика, както и чужди езици в начален етап от обучението в училище.

22 СОУ “Георги С. Раковски” в район Триадица е основано през 1903 г като II Софийска мъжка гимназия. В него се набляга на чуждите езици и по конкретно английски и испански език.

В район Триадица се намира и 2 АЕГ „Томас Джеферсън“. Основният език, който се изучава тук, е английски език. Допълнително учениците могат да избират немски, испански и руски.

 На територията на район Триадица е позиционирана Национална гимназия по полиграфия и фотография. Тя единствена в страната обучава кадри за полиграфията и фотографията.

Професионална гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“ също се намира в район Триадица. На територията на район Триадица е разположена и елитната Национална търговско- банкова гимназия. Тук се изучават търговият, банково дело, електронна търговия, митническа и данъчна администрация и др.

В район Триадица се намира и Медицински университет София. Това е най-старото медицинско учебно заведения. За своя база МУ използва 13 елитни столични болници.

Читалища в район Триадица

Читалища в район Триадица

Читалищата в район Триадица са същите средища на култура и просвета, както навсякъде в страната. Четирите читалища в район Триадица са наистина средища на културата.

В читалище „Д-р Петър Берон“ в район Триадица функционират следните школи и групи Хорово общество „Христина Морфова – Български славей”, Младежки танцов състав „ЖАР” и Балетно студио „Красимира Колдамова”. Към читалището музикална школа, школа за спортни танци, школа за изобразително изкуство, професионален камерен оркестър Колегиум Музикум „Банкя”.

Читалище “Иван Денкоглу” в район Триадицае най-старото в София.

Опера и театър в район Триадица

Опера и театър в район Триадица

Тъй като район Триадица се намира в централните части на столицата, тук се намират редица театри и концертни зали.

На територията на район Триадица е разположен Националния дворец на културата. НДК приютява Нов театър, театър „Азарян“ и пространство ДНК.

В район Триадица е намерил място и Кукления театър на столицата.

Музеи и галерии в район Триадица

Музеи и галерии в район Триадица

В границите на район Триадица е разположен забележителният национален музей „Земята и хората“. Той се конкурира с много от големите музеи в световен мащаб за минералното богатство на Земята.

Национален музей за история на МВР също се намира в район Триадица. Той е създаден през 1907 г.

В район Триадица е настанен и Музей за съвременно изкуство, както и Мемориал „Гарнизонно стрелбище“. В единия от тунелите на стрелбището е разстрелян Никола Вапцаров. Днес в него се намира музей на политическото и националното помирение.

Музикален център „Борис Христов“ е разположен в район Триадица. В къщата е живял световно известния оперен певец Борис Христов. Днес, по волята на дарителя, в нея се намират арт-галерия, музейна експозиция и помещения за различни културни събития.

На територията на район Триадица се намира Артгалерия НДК. Тя е разположена на ниво -1. Галерия Париж, която се намира също в район Триадица, излага фигуративни и наивистичнипроизведения на съвременни художници.

Спортни съоръжения в район Триадица

В район Триадица има разнообразни спортни съоръжения, които са на разположение както на професионалистите, така и на гражданите.

На територията на район Триадица е  разположена Универсална спортна зала “Триадица”. В район Триадица е и Стадион „Раковски“. Той предлага 5000 седящи места. Открит е през 1955 г.

Плувен комплекс „Спартак“ също се намира в район Триадица. Комплексът има закрити и открит басейн, както и зали за фитнес, аеробика, йога, карате. На разположение на спортуващите е модерен СПА център.

Територия и население на район Триадица

Транспорт в район Триадица

Здравеопазване в район Триадица

Образование в район Триадица

Читалища в район Триадица

Опера и театър в район Триадица

Музеи и галерии в район Триадица

Спортни съоръжения в район Триадица

Прочетете още