Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
  • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (14%, 193 Гласове)
  • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (84%, 1154 Гласове)
  • - Не мога да преценя (2%, 31 Гласове)
Общо гласували: 1378 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 386
-

Мобилният пункт за опасни отпадъци от домакинствата ще бъде в "Лозенец" и "Триадица"

Мобилният пункт за опасни отпадъци ще бъде в районите „Лозенец" и „Триадица" за втори път тази година. Това съобщават от Столичен инспекторат. Пунктът ще бъде разположен на 16 септември (петък) от 8.30 до 14.30 часа на бул. „Арсеналски" № 97, на паркинга до светофара на кръстовището с ул. „Богатица". Гражданите ще имат още една възможност безвъзмездно да предадат следните опасни битови отпадъци: Живак и уреди, съдържащи живак (живачни термометри, прекъсвачи и други подобни)Лакове и бояджийски материалиДомакински препарати и химикалиМастила и замърсени опаковкиФармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност) Системата за събиране на опасни отпадъци от домакинствата, плод на съвместните усилия на Столична община и БалБок Инженеринг АД, се прилага успешно на територията на Общината от началото на 2012 г..

comment 0
visibility 366
Стартира кампания за набиране на 6250 лв. за  образование на деца в социалн

Стартира кампания за набиране на 6250 лв. за образование на деца в социални домове

Фондация стартира кампания "Помогнете на деца в риск да учат и развиват талантите си" за набиране на средства за образователна програма за 155 деца в социални центрове. Целта на дарителската кампания е да набере 6250 лв., които са необходими за едномесечна подкрепа на децата и младежите, за да не отпаднат от образователната система. Целта на кампанията е да осигурят децата да ходят редовно на училище и да развиват талантите си. Кампанията започна на 1 септември т. г. и ще приключи в края на ноември 2022 г. Образователната програма ще окаже солидна подкрепа на деца и младежи, които живеят извън семействата си и без биологичните си родители. С набраните средства от кампанията ще се окаже помощ на деца, пострадали от насилие в резидентните ни центрове Детска къща, Подслон и „Светлина“.Също така и малчугани, които живеят в крайна бедност или имат болни в семейството и посещават дневния центрове „Посока“ и Център за деца и семейства „Захарна фабрика“.

comment 0
visibility 613
Тервел Пулев откри учебната година в спортното училище в Надежда

Тервел Пулев откри учебната година в спортното училище в Надежда (СНИМКИ)

Бронзовият олимипйски медалист в бокса от Лондон 2012 Тервел Пулев откри учебната година на 1 септември в спортното 153-то училище "Неофит Рилски" в столичния "Надежда". Традиционно на тържествената церемония присъстваха известни журналисти, спортисти и артисти, с което дадоха старт и на седмото издание на "Успели българи дават личен пример". Галя Щърбева, Елена Атанасова,Тихомир Митов и Диана Миланова откриха учебната година. Училището е е сред любимите и на олимпийската шампионка от Токио Стойка Кръстева, но в момента тя гледа първородната си рожба Цветелина. "Успели българи дават личен пример" откриха учебната година в спортното училище в Надежда (СНИМКИ) Церемонията започна с издигането на знамето на България и химна на страната. Бе отслужен водосвет за здраве и благоденствие ученици, учители, треньори и родители. Тържественото откриване продължи с песни, танци и стихове. Директорът Мариана Цветкова поздрави учениците и им пожела успех през новата учебната година. Диана Миланова

Реклама
comment 0
visibility 16897
Важно! Вече закупените превозни документи за столичния градски транспорт НЕ

Важно! Вече закупените превозни документи за столичния градски транспорт НЕ изгарят

Жители на София са притеснени дали след въвеждането от днес на новите превозни документи за градския транспорт ще изгорят закупените до този момент карти. В редакцията на Столица.bg Катя Илчева изпрати следния въпрос вчера: „Закупените билети и карти за метрото ще важат ли още, или изгарят от утре?“ Потърсихме отговора от Центъра за градска мобилност. От там уточниха: „Нищо не изгаря. Всички закупени документи са валидни в техния срок и могат да се зареждат до 31 декември“. От днес – 1 септември, градският транспорт в София предлага нови възможности за по-изгодно пътуване с карта. Младежите до 26 години, независимо дали учат или работят, могат да се възползват от годишната младежка карта на цена от 250 лева за цялата мрежа, включително и метрото. С нея пътуването излиза по 0,68 лв. на ден. Годишната абонаментна карта вече ще може да се плаща на 3 вноски, а не както до момента само на две. Първата вноска е първоначална с валидност до три месеца  и е на стойност 150 лева; втората вноска е за три месеца и е на цена от 120 лева, а третата е до 6 месеца и е 100 лева. За първи път се въвежда и годишна карта за ученици и студенти. Тя е с цена от 200 лева и важи за целия обществен транспорт. С нея дневното неограничено придвижване излиза 0.54 лв. Специална подкрепа има и за младите родители на деца до 2 години. Родителят, който е в отпуск за отглеждане на дете, вече ще може да ползва месечна карта на стойност 10 лева за цялата мрежа на градския транспорт.

comment 0
visibility 1032
-

Късо кино ще постави началото на фестивала "Реките на София"

Началото на фестивала "Реките на София" ще постави прожекцията "По течението" - селекция на световно документално кино с фокус към опазването на водите. Събитието ще се състои на 3-ти септември 2022 г., от 21 часа, на открито, в коритото на Владайска река до Лъвов мост. Ето и късите ленти, които зрителите ще могат да видят: 1. На дълбоко - истинската цена на дълбоководното извличане на природни ресурси - 19мин., Холандия, режисьор - Маартен вон Роуверой (документален)2. HAULOUT - 25мин., Великобритания, режисьор - Евгения Арбугаева (документален)3. История за риба треска - 17мин., Канада, режисьор - Ноа Роджински (документален)4. Шаба - 11мин., САЩ, режисьор - Ейми Витае (документален)5. Безсмъртният - 25мин., България, режисьор - Николай Урумов (игрален) "Провеждаме един фестивал с разнообразна културна програма, като цялото събитие е насочено върху това да задвижим едни процеси на пречистване на софийските реки, защото всички софиянци знаят, че състоянието на водата в столичните реки не е идеално и че в тях се изливат мръсни канализационни води при по-силни дъждове", каза пред БНР Мартин Янков, част от организаторите. По думите му, сред приоритетите на Столична община е превръщането на Перловска и Владайска река да се превърнат в линейни паркове, но това е дългосрочна задача, която изисква нелеки инженерни решения. Според него част проблемите на тези пространства е това, че отговорността за тях е разделена между няколко институции - Столична община, Басейнова дирекция към Министерство на околната среда и водите и Министерство на регионалното развитие и благоустройството. В петък, 4 септември 2022 г. предстои работна среща с представители на СО и експерти от "Софийска вода", на която ще се търсят решения как тези пространства да бъдат поддържани чисти, съобщи Янков, като добави, че нищо не може да се случи до момента, в който ние не се погрижим за качеството, чистотата и безопасността на водата.  

comment 0
visibility 988
-

НАГ въвежда електронно подаване на заявления за съгласуване

Направление "Архитектура и градоустройство" на Столична община въвежда нов начин за подаване на заявления за съгласуване на схеми за провеждане на кампанийни и акционни събития на територията на столицата. Целта е облекчаване на административните процедури и подобряване на обслужването за гражданите и представителите на бизнеса. Считано от 01.09.2022 г. можете да подадете заявлението си електронно и да получите съгласуваната схема по имейл, а от НАГ ще я изпратят служебно на Дирекция „Сигурност“. За тази цел е необходимо да изпратите имейл на адрес: delovodstvo@sofia-agk.com Към имейла трябва да прикачите заявлението, проекта за схема и други, относими към събитието документи– описание на събитието, писма за подкрепа, визуализации и др. във формат .pdf. Препоръчително е всеки документ да бъде сканиран на отделен файл, като големината му не надвишава 2 МB. Вашето заявление ще бъде заведено в деловодната система на НАГ, за което ще получите повърждение и входящ номер. След одобряване на схемата ще получите имейл с придружително писмо, в което е интегрирана и одобрената схема с КЕП. Писмото и схемата ще бъдат изпратени по служебен ред в Дирекция „Сигурност“, за да може да продължите процедурата си по разрешаване на провеждането на събитието, съобщават от НАГ.

comment 0
visibility 655
НАП затвори осем търговски обекта в Студентски град

НАП затвори осем търговски обекта в Студентски град

Националната агенция за приходите е затворила 8 заведения и магазини в столичния „Студентски град“ само в рамките на два дни, съобщава DarikNews. В началото на миналата седмица, фискалните инспектори са установили 16 нарушения, като при 8 от заведенията и магазините е имало основание за прилагане на административна мярка „Запечатване на обект“ за срок от 1 месец. Най-честите нарушения, които са констатирали проверяващите, са неиздаване на касови бележки и разминаване между маркираните на касовия апарат суми и наличностите в касата. В рамките на проверките данъчните инспектори са направили контролни покупки, приложили са т.нар. способ "таен клиент", вследствие на което са установени нарушенията. От НАП напомнят, че право на всеки клиент е да поиска своята касова бележка при всяка покупка като гаранция за стоките и услугите, които получава. Целта на проверките е да се проследи отчитането на приходите и издаването на касови бележки при заплащането на стоки или услуги.

comment 0
visibility 3498
Обжалват отпадането на карти за една линия в градския транспорт на София

Обжалват отпадането на карти за една линия в градския транспорт на София

Гражданската инициатива за обществен и релсов транспорт ще обжалва решението на Столичния общински съвет от 21 юли, с което картите за една линия в градския транспорт отпадат, съобщава БНР. Промените на Наредбата за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт предвиждат отпадане на картите за 1 линия и за метрото и въвеждане на почасови билети, с които можем да сменяме превозното средство. Над 70% от билетите в столичния градски транспорт са дигитални Ще останат единствено картите за цялата градска мрежа на обществения транспорт. Според специалисти обаче жалбата на сдружението няма да спре влизането в сила на промените в нормативния документ. Отпадат месечните карти за една линия на градския транспорт в София Граждани искат едномесечна карта за една линия в градския транспорт на София  

comment 0
visibility 978
-

Кметът на София: Отоплението на софиянци е гарантирано, въпросът е какви ще са цените

"Тази зима ще бъде особено трудна заради високия ръст на цените на всички енергоизточници", заяви пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя подчерта, че отоплението на софиянци е гарантирано, количества газ ще има, въпросът е какви ще са цените. По думите ѝ "Топлофикация София" е обречена да трупа нови задължения в тази ситуация заради огромната разлика на цените, определени от КЕВР, на които "Топлофикация" купува газ. "Близо 300 лева на мегаватчас е цената, на която "Топлофикация" купува, а КЕВР е определил цената на която продава топлинната енергия и е заложил вътре цена на газа от 114 лева, това е огромна разлика. Ако се запази цената, която е в момента, до края на годината "Топлофикация" ще натрупа нови над 500 милиона задължения", обясни Йорданка Фандъкова, като категорично заяви, че цената на парното не може да се вдига повече. "Категорично не може да бъдат товарени повече гражданите и да бъдат увеличавани цените, както някои експерти говорят от 1 януари да бъдат отново увеличени цените. За мен това е неприемливо, защото и без това цените, които бяха определени от 1 юли, са вече доста високи за гражданите, те вече го усещат в сметките си за топлата вода", добави тя. Според столичният кмет, дългосрочното решение е модернизация на Топлофикация, за което е създадена работна група. Разработен е план и е постигната договореност за съвместна работа с държавата. Работната група обсъжда всички варианти, каза Фандъкова. Планът за оздравяването на дружеството предвижда намирането на външен, авторитетен инвеститор, който да управлява дружеството под някаква форма под формата на външен мениджмънт. В момента се разработва процедура, по която това да се случи. В разговорите категорично не се допуска смяна на собствеността от публична в частна, заяви кметът на София. Дали ще бъде общинска или държавна, тя трябва да остане публична, защото дружеството е от стратегическо значение за столицата. В случай, че се реши собствеността да премине към държавата, Столичен общински съвет ще поиска гаранции за това, че разработения план ще продължи да се изпълнява, за да се гарантира оздравяването на дружеството, каза още кметът на София. "Топлофикация" е в регулаторен капан, защото цените се определят от регулаторен орган, каза още Йорданка Фандъкова. Предимството на това, държавата да е собственик на дружеството е, че държавата ще може да помогне под някаква форма да се изчистят задълженията към БЕХ, които са натрупани с годините.  

comment 0
visibility 1101
-

Задържаха мъж, нападнал с прът деца в "Младост"

Възрастен мъж нападнал с метален прът група 10-годишни деца в столичния квартал "Младост". За случая разказаха родителите на пострадалите деца пред Нова телевизия. Предполага се, че причината за агресията е бил шумът, който вдигали 10-годишните. Според съседи, мъжът не за първи път влизал в конфликт с околните. Някои от очевидците на случката дори се отказали да свидетелстват, вероятно от страх. Две от децата са пострадали леко, а останалите са успели да избягат. „Децата са си играели в групичка - между 10 и 15. Въпросният господин е излязъл и с метален прът - дръжка от моп, и е тръгнал да ги бие. Моят син е бил с електрическа тротинетка, първият удар е бил в нея, следващият - в ръката му. Детето ми е физически и психически пострадало”, разказа майката на едно от децата. „Детето ми се обади, плачейки, че някакъв господин ги е нападнал. Дойдох на място и се обадихме на 112. Синът ми е получил удар в бъбреците. Има синина 10 см”, каза родител на другото пострадало момче. Родителите подчертаха, че ще заведат дело, защото такава агресия към деца е недопустима.

comment 0
visibility 1782
-

От "Топлофикация-София" ще преизчислят сметките на столичани

"Без никакво съмнение ще бъдат коригирани фактурите, ако се окаже, че са нарушени правилата при формирането на сметките", заяви пред btv изпълнителният директор на столичната топлофикация Александър Александров. Той обяви още, че от дружеството ще подготвят нови изравнителни сметки за консумираната през изминалия отоплителен сезон топлоенергия, като ще коригират начисления ДДС от 20 на 9% ДДС. По думите му, при изработването на изравнителните фактури са поискали становището на МФ и тогава то е било, че ДДС върху разликата между прогнозно платените месечни сметки и окончателните суми трябва да бъде 20%. В петък обаче, след като темата беше подета от омбудсмана Дияна Ковачева, министърът на финансите Росица Велкова разпространи други указания, според които всички фактури, издадени след 9 юли, трябва да бъдат с ДДС от 9%. Александров предупреди, че предстоят нови разговори с МФ, защото оставали неясни доста неща и можело да възникнат нови проблеми. Нови 500 милиона лева задължения ще бъдат натрупани до края на годината заради разликата в цената, по която дружеството купува газ и цената - около 300 лв. за мегаватчас, и цената, по която продава топлинната енергия - 120 лв. на мегаватчас, посочи кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНР. Кметът настоява държавата да помогне за оздравяването на столичното топлинно дружество. По думите ѝ въпросът не може да се разглежда чисто експертно, защото за гражданите той има и социално измерение.  

comment 0
visibility 2373
Внезапно почина бившия депутат от ДПС Камен Костадинов

Внезапно почина бившият депутат от ДПС Камен Костадинов

Внезапно е починал политикът от ДПС Камен Костадинов, съобщи bTV. Той бе дългогодишен член на Централното оперативно бюро на партията и дългогодишент член на Изпълкома на Българския футболен съюз. Костадинов бе депутат от ДПС последователно в 40-ото, 41-ото, 42-ото, 43-ото и 44-ото Народно събрание. Роден е през 1970 година в Шумен.  

comment 0
visibility 3255
Почина политологът Атанас Стефанов

Почина политологът Анастас Стефанов

Само на 35 години от този свят си отиде политологът и съосновател на социологическа агенция "Тренд" Анастас Стефанов. Тъжната вест съобщиха неговите колеги. Той е издъхнал на 25 август след двумесечно боледуване от рядка болест. Анастас Стефанов има солиден опит в анализа на политическите процеси в страната. Той е специалист по консултирането в предизборни кампании. Участвал в различни политологични изследователски проекти, свързани с българския преход. Екипът на Столица.bg изказва искрени съболезнования на близките.  

comment 0
visibility 1586
Откриха тяло на жена в софийското село Войнеговци

В София задържаха нелегални бежанци, провежда се акция

Полицията в столицата провежда акция във връзка с присъствието на нелегални бежанци в града, съобщава БНР. Вследствие действията на униформените, нелегални мигранти са заловени на различни адреси в София през последното денонощие. Част от нелегалните мигранти са били открити в село Бистрица в столичният район Панчарево. Проверяват се места, за които има данни, че е възможно да пребивават нелегални мигранти. Хора, засичани по линия на трафика, пък са привикани на разпит в различни полицейски управления в София. Заловените нелегални бежанци са на малки групи по двама или трима човека в различни столични квартали. Основно са от Сирия и Афганистан, съобщават още от БНР. Известно е, че практика на трафикантите е най-често да изоставят нелегалните мигранти на автомагистрала "Тракия" близо до столицата. При операциите на МВР са засичани и чужди граждани, които имат уреден мигрантски статут у нас, но се опитват да напуснат страната в посока Западна Европа.  

comment 0
visibility 2444
-

Окончателно: Децата в 5, 6 и 7 клас в София и в страната с повече часове по български

Промените в наредбата за учебните планове, които предвиждат увеличаване на часовете в прогимназиалните класове, са публикувани в Държавен вестник, показва справка на Столица.bg. Училищните учебни планове, утвърдени въз основа на рамковите учебни планове по тази наредба, за прогимназиалния етап започват да се прилагат от учебната 2022 – 2023 г. за учениците, които постъпват в V, в VI и в VII клас. Поправките предвиждат увеличаване на часовете по български и литература в 5 и 6 клас с половин час седмично. Също с половин час се увеличават часовете по математика в 5, 6, и 7 клас, както и тези по география в 5 клас. Петокласниците ще имат 51 часа повече годишно, шестокласниците - 36 часа повече за година, а натоварването на седмокласниците ще се увеличи с 18 часа на година. За сметка на това, продължителността на часовете за всички се намалява от 45 на 40 минути. В София и в страната: Часовете в прогимназията стават 40 минути Директорите на училищата имат 20 дни, за да приложат новите правила за учебните планове. Ще трябва спешно да се назначат и още 300-400 учители по математика и български език. От гилдията на директорите неколкократно заявиха своята позиция против промените. Диян Стаматов, общински съветник и директор на столичното 119 училище, посочи три основни причини за това: ще се удължи престоя на децата в училище и децата ще трябва да се прибират в тъмната част на денонощието; в системата има сериозен дефицит на учители по български език и математика и фактът, че все още не са направени редакции на учебното съдържание, което прави промяната непълна и поставя под въпрос нейните цели.

Още

Винаги може и още, казват хората. Това е и наше мнение, затова имаме и такъв раздел. В категорията „Още“ в сайта на медията могат да се намерят новини с разнообразна тематика. Всичко, което не е намерило място в останалите категории е намерило мястото си в „Още“.

Новини за БДЖ

Още Новини за БДЖ.

БДЖ обслужва пътниците от цялата страна и не е логично да има цяла своя категория. Затова всичко, което се оказва пресечна точка межди дейността на компанията и столицата, намира място в категорията „Още“. Въпреки, че почти всяко семейство си има автомобил, все още много хора предпочитат да се доверяват на БДЖ и използват железопътния транспорт. Компанията се стреми да достигне до още клиенти и организира редица /интересно инициативи, една от които бе да транспортира до столицата напълно безплатно членове на стартъп клубове. Има още инициативи на БДК, които намират място в новините на медията и определено се радват на голям интерес. Друга тема, свързана с БДЖ, това е състоянието на локомотивите и още спазването на разписанието.

Още сигнали за столичани, които са в неизвестност

Още сигнали за столичани, които са в неизвестност

В категорията „Още“ често намират място сигнали за изчезнали столичани, подадени от техни роднини и познати. Тъй като това не е инцидент или криминално престъпление, сигналите не се публикуват в тези категории, а в „Още“. Много от изчезналите столичани са били в неизвестност повече от няколко часа, а полицията може да започне издирване след като не са намерени повече от 24 часа, роднините търсят помощ на още места. Медията ни се стреми да даде гласност на тези съобщение, за да има още едно място, от което да се прочете и да се помогне. За съжаление има и случаи с трагичен резултат, но повечето успяват да бъдат намерени. Често се получават съобщения за изгубени възрастни хора, които страдат от проблеми с паметта и не могат да се ориентират още в началото на излизане от дома. Има още и сигнали за изчезнали тийнейджъри, които под въздействие на бушуващите хормони, са решили да стреснат родителите и приятелите си. В повечето случаи, до часове те се прибират живи и здрави в къщи.

Още информации за тъжни и радостни събития

Още информации за тъжни и радостни събития

Съобщенията за щастливи събития в семействата на известни столичани намират място в категорията „Още“. Това са приятни новини, които са още едно нещо, което може да направи деня на читателите по-светъл и добър. Разбира се, както всичко в живота, така и в медиите, освен добри, има още и тъжни съобщения. За съжаление, в края на миналата година се натрупа броя на тъжните съобщения за кончината на обичани от целия народ столичани. Тези и още събития помрачиха началото на новогодишните празници. Любопитно е, че въпреки тъжния си характер, тези новини се четат особено усилено. Сякаш хората ги четат още и още, за да осъзнаят, че казаното е истина.

Честването на годишнини от различни събития, касаещи столицата и столичани също намират място в категорията „Още“. Логично е тези новини да се радват на голям интерес.

Още прояви на известни личности от столицата

Още прояви на известни личности от столицата

Голям интерес предизвикват инициативи и прояви на известни столичани. Те са включени в категорията „Още“, тъй като в повечето случая касаят благотворителност и положителен обществен отзвук. Факт е, че благотворителните инициативи не се организират единствено по празниците. Още много случаи са отразени в медията ни на проява на благотворителност и доброта към хора в нужда. Впечатление правят още новините за благотворителни базари. Тези новини успяват да популяризират събитието и да накарат още хора да се присъединят. Любопитно е, че и много обикновени граждани се решават да правят благотворителност. Това е още един добър сигнал за зрялост на обществото.

Още информация за времето и състоянието на пътищата

Още информация за времето и състоянието на пътищата

Столичани се интересуват живо от прогнозата за времето, особено на Витоша, за да могат да планират свободното си време. Те още търсят и какво ще е състоянието на пътищата от и към София, за да знаят какво ги очаква, когато поемат на път. Разбира се, прогнозата и още важни новини за транспортната обстановка в сайта винаги е най-актуалната. Така се избягват редица неприятни моменти, а и столичани се стремят да избягват неприятностите като се подготвят за пътните условия. Когато става дума за туризъм на Витоша, столичани са особено внимателни за климатичните условия и още за работещите хижи.

Още граждански сигнали за нередности в районите на столицата

Още граждански сигнали за нередности в районите на столицата

Медията ни вече се радва на достатъчно доверие от страна на столичани и все често на редакционната поща се изпращат сигнали за нередности в районите. Освен сигналите на редакционната поща, още и в социалната мрежа хората се свързват с нас. Те разчитат на нашето съдействие определения проблем да достигне до отговорната институция и да бъде решен. Медията ни се стреми да оправдае това доверие. Разбира се, може да се желае още много, но няма лесни неща, когато зависят от волята на много хора и институции.

Още събития на университетите

Още събития на университетите

Тъй като не разполагаме с отделна категория, която да обединява учебните заведения, новините за тях се публикуват в категорията „Още“. Освен за събитията, които се провеждат в университетите, място тук намират още новините за училищата. В София са съсредоточени голям брой университети и училища. Това е логично, тъй като София е милионен град, а още няколко учебни заведения повече винаги са нужни.

Още информация от кризисния център за настаняване на хората без дом

Още информация от кризисния център за настаняване на хората без дом

В студените месеци в София функционира Кризисен център, който приютява хората, живеещи на улицата. Освен топъл подслон, Центърът дава още топла храна и възможност за топла баня във времето на престой в него. Кризисният център дори има свои екипи, които обикалят столицата в студените нощи и прибират нуждаещите се, за да останат на топло и още да се нахранят. Това е инициатива на Столична община и вече за поредна година работи успешно.

Освен Кризисния център, грижа за бездомните проявяват още и различни организации и обикновени хора. В центъра на столицата ресторант готви за бездомните хора още от по-миналата година. Хранителните продукти се доставят от фирми и частни лица, а в кухнята готвят доброволци. Това се случва за втора година и вече става традиция през зимата нуждаещите се да получават топъл обяд в ресторанта. Там се подготвя и празнична вечеря за Коледа, за да могат и хората в нужда да усетят още топлина и доброта.

Новини за БДЖ

Още сигнали за столичани, които са в неизвестност

Още информации за тъжни и радостни събития

Още прояви на известни личности от столицата

Още информация за времето и състоянието на пътищата

Още граждански сигнали за нередности в районите на столицата

Още събития на университетите

Още информация от кризисния център за настаняване на хората без дом

Прочетете още