Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Ще се сформира ли ново правителство?
  • Да, дясно-център (9%, 53 Гласове)
  • Да, голяма коалиция (17%, 98 Гласове)
  • Не, несъвместими са (16%, 90 Гласове)
  • Не, ще има нови избори (50%, 286 Гласове)
  • Не мога да преценя (8%, 48 Гласове)
Общо гласували: 575 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 1657
Български пощи откриха първия от общо 14 офиса в софийското метро

Български пощи откриха първия от общо 14 офиса в софийското метро

Български пощи официялно  откриха първия си офис в софийското метро. Преди 2 месеца от столичния "Мтрополитен" взеха решение да отдадат под наем на държавното дружеството 14 обекта, които ще са разположени и по трите линии на подземната железница. Първият офис бе открит на мeтpocтaнция „Πaтpиapx Eвтимий“. В него и останали ще се предлагат всички услуги на Български пощи като вътpeшни и мeждyнapoдни пapични пpeвoди, ĸypиepcĸи ycлyги и инĸacиpaнe нa битoви cмeтĸи. Ще се продават билети и превозни документи, както и вестници, списания, винетки, както и други търговски стоки. През следващите месеци се очаква и отварянето и на другите 13 офиса. По третата линия ще има 6 офиса на мeтpocтaнции „Xaджи Димитъp“, „Teaтpaлнa“, „Opлoв мocт“, „Meдицинcĸи yнивepcитeт“, „Бyл. Бългapия“ и „Kpacнo ceлo“. Три ще бъдат по втората линия на метростанциите на „Bитoшa“, „Oбeля“ и „Xaн Kyбpaт“. А на „CУ Cв. Kлимeнт Oxpидcĸи“, „Aлeĸcaндъp Maлинoв“, „Aĸaд. Aлeĸcaндъp Teoдopoв - Бaлaн“ и „Mлaдocт 3“ oт Линия 1 са останалите 4. Голяма част от обектите на Lafka в столичното метро останаха пусти. От Български пощи участваха в конкурс за наемането на обекти в метрото, а подписването на договора бе разрешен от Столичен общински съвет и бяха одобрени и цените за наем. В решението на СОС е посочено, че за oфиcа от 24 ĸв. м нa „Πaтpиapx Eвтимий“ наемът е пoд 500 лв.. Най-висок е наемът  нa мeтpocтaнция „Meдицинcĸи yнивepcитeт“ – oĸoлo 580 лв. Най-нисък е този на Софийски университет 180 лв. за малко над 5 кв. м.

comment 0
visibility 1897
Почина писателят Димитър Бежански

Почина писателят Димитър Бежански

На 68 години почина писателят хуморист Димитър Бежански, съобщи БНР.  Заедно с Доньо Донев, Виктор Самуилов и Манол Манов, Бежански издава култовия вестник „Тримата глупаци”. Един от основните автори на клуб „НЛО” по БНТ.  Писателят-хуморист дълги години работи в Българското национално радио, програма „Христо Ботев”, редакция „Хумор и сатира” и води предаването „И рибар съм, и ловец съм”. Един от авторите на „Дядовата ръкавичка” и кабаре „Фата Моргана” един от водещите на „Заедно след полунощ”.

comment 0
visibility 2395
В София и страната: Тестват сирените на 1 април от 11 часа

В София и страната: Тестват сирените на 1 април от 11 часа

На 1 април от 11 часа ще бъдат тествани сирените, съобщават от МВР. Мероприятието ще бъде за жителите и пребиваващите на територията на София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Враца и населените места в 30-километровата зона около АЕЦ „Козлодуй“, Стара Загора, Гълъбово, Царево, Ахтопол, с. Лозенец и Шабла. Сигналите ще бъдат съпътствани от гласова информация. Целта на тренировката е проверка на техническото състояние на националната система и обучение на населението за разпознаване на сигналите.  

Реклама
comment 0
visibility 1624
Бус с монтанска регистрация изхвърля отпадъци в столичния Горубляне

Бус с монтанска регистрация изхвърля отпадъци в столичния Горубляне (СНИМКИ)

Син бус с монтанска регистрация и езхвърлял чували със строителни отпадъци до контейнер за битови отпадъци в Горубляне, район Младост-Столична община. Граждани, възмутени от нарушението, веднага са сигнализирали Столичен инспекторат, съобщиха на сайта си от контролиращото звено. Въпреки почивния ден, веднага са предприети действия за съставяне на акт на нарушителите. Гражданите са снимали буса нарушител. Собственикът на автомобила,  от който са изсипани отпадъците ще бъде установен по административен път чрез регистрационния номер и ще се състави акт за допуснатото административно нарушение. От Столичен инспекторат припомнят, че всеки, който след ремонтни дейности генерира строителни отпадъци и други е длъжен да организира за собствена сметка събирането и извозването им от лицензирани фирми. Нарушителите подлежат на санкция. Акт за нарушение и глоба е наложена на друг гражданин в София, след като той без разрешение е рязал дървета и храсти. Неправомерното изсичане на дървесни видове е установено в имот на на ул. "Цар Симеон" до бл. 317 А, район Илинден-Столична община. Сигналът пък е подаден от граждани до Оперативния център на Столичен инспекторат. Веднага на мястото са изпратени инспектори от район Илинден и при направената проверка е установено лице, което извършва сеч на дървета и храсти без да има разрешителни документи от районната администрация, соъбщиха от Столичен инспекторат. Отсичане или изкореняване на дълготрайни дървета и храсти е забранено, независимо от собствеността на имота. В случаите, когато това се извършва, трябва да има разрешение от съответната районна администрация въз основа на експертно становище, припомнят от Столичен инспекторат.

comment 0
visibility 1771
Тази нощ местим стрелките на часовника с един час напред

Тази нощ местим стрелките на часовника с един час напред

В неделя, 28 март, в 3 часа сутринта преминаваме към лятното часово време. Тогава стрелките на часовника се преместват с час напред, напомнят от Българския институт по метрология. Припомняме, че през март 2019 година Европейският парламент гласува за отпадането на сезонната смяна на часа. Държавите членки на ЕС сами решават дали да преминат към изцяло лятно, или зимно часово време. Тази смяна оказва влияние върху някои групи хора, които трудно успяват да пренастроят биологичния си часовник. Мъчително е особено за тези, които страдат от безсъние.

comment 0
visibility 1695
Сбогуваме се с Татяна Лолова в „Сатиричния театър”

Сбогуваме се с Татяна Лолова в „Сатиричния театър”

Столичани и гости на София си казват последно сбогом с голямата българска актриса Татяна Лолова. Поклонението ще е в „Сатиричния театър”. Всеки, който желае може да занесе цвете в 11 часа във фоайето на театъра и да напише няколко реда в книга с послания към актрисата. Припомняме, че една от легендите на българската сцена си отиде на 87 години след тежко боледуване. Лолова ще бъде запомнена с култовите роли от филмите „Топло”, „Опасен чар”, „Бон шанс, инспекторе”, „13-тата годеница на принца”.

comment 0
visibility 14482
3,9 по Рихтер на 300 километра от София

3,9 по Рихтер на 300 километра от София

Земетресение с магнитуд от 3,9 по Рихтер е станало в 8,05 часа наше време. Трусът е на дълбочина 9,5 километра, съобщават от Националния институт по геофизика, геодезия и география /НИГГГ/ на БАН. Данните са от Националния сеизмологичен център.    Eпицентърът на земното вълнение е в гръцката акватория на Егейско море, на около 67.5 километра западно от остров Лимнос, Гърция. Но и на 313 километра от София, допълват сеизмолозите от БАН.  

comment 0
visibility 1534
Почитат Татяна Лолова с "Цвете за Таня" в сатиричния театър

Почитат Татяна Лолова с "Цвете за Таня" в сатиричния театър

Директорът на сатиричния театър „Алеко Константинов” Калин Сърменов покани всички, които обичат Татяна Лолова, да присъстват в петък на събитието „Цвете за Таня“ в памет на великата актриса. "Даже да се опитаме да опишем загубата на Татяна Лолова, в собствените си очи ще звучим несъстоятелно. Доста взривяващо е, че няма да може да я видим пак. Не съм я чул да иска нещо, винаги е раздавала, вдъхвала е вяра и надежда. Тя създаваше усещане за сигурност повече от гладиатор ", обясни Сърменов в "Социална мрежа" на Нова телевизия.

comment 0
visibility 1476
Противоконституционно е КАТ да отнемат шофьорска книжка за неплатени глоби

Противоконституционно е КАТ да отнемат шофьорска книжка за неплатени глоби

Противоконституционно е КАТ да отнемат шофьорска книжка и да спират автомобила от движение за неплатени глоби. Тази практика е противоконституционна и не допринася за безопасността по пътищата. Това е единодушното решение на Конституционния съд, съобщи правният портал lex.bg. Делото е образувано през 2020 г. по искане на националния омбудсман Диана Ковачева. Тя атакува пред конституционния съд текстове от Закона за движението по пътищата. Според обществения защитник с разпоредбите се ограничава упражняването на основни права на гражданите като правото на свободно придвижване в страната и на напускане на нейните предели, както и правото на личен живот. Също така отнемането на шофьорска книжка заради неплатени глоби нарушава конституционни принципи – принципа на правовата държава и принципа на неотменимост на основните права. Получени са и становища на Върховния административен съд и на председателя на Върховния касационен съд, които подкрепят доводите на омбудсмана. В същото време, според Министерския съвет „наложените ограничения са допустими и конституционосъобразни, защото тяхното предназначение е да осигурят безопасността на движението по пътищата и да опазят живота и здравето на хората“. Според вътрешния министър „се цели превъзпитаване на нарушителите и възпитателно и предупредително въздействие върху останалите граждани“. Конституционните съдии посочват, че наказанията всъщност не са принудителни административни мерки по смисъла на закона и в ЗДвП не е посочена истинската им цел – не безопасно движение, а по-лесно събиране на глоби. "С предвидените в оспорените разпоредби мерки законодателят заобикаля закона и предвидения в него ред за принудително изпълнение на публичните вземания за глоби, като предвижда санкция за неизпълнение на едно парично задължение, чрез която на практика ограничава упражняването на правото на гражданите да се придвижват свободно по територията на страната и сериозно засяга упражняването на правото на собственост", отбелязват от КС.

comment 0
visibility 1557
АЗ помагам, а ТИ?

АЗ помагам, а ТИ?

Скъпи приятели, 2 Април е Световният ден за информираност за аутизма!Сдружение "Аутизъм Днес" и BNI Diamond започнаха кампанията “Аз Помагам”, целта на която е да се съберат средства за продължаването на строежите на три нови центъра за деца с аутизъм в България. Тези центрове са за висококвалифицирана терапевтична помощ - в Бургас, Враца и втори център в София. Много извести български личности подкрепят каузите на “Аутизъм Днес”, като Елена Петрова, Ники Кънчев, Део, Силвия Лулчева, Йоана Драгнева, Калин Терзийски, Любо Ковачев, Стефан Щерев, включете се и вие! Може да помогнете на каузата закупувайки тениска “Аз Помагам” от сайта на www.autismtoday-bg.eu До момента центровете "Аутизъм Днес" са в София и Плевен и родители от цялата страна се местят с децата си или пътуват почти ежедневно, а развитието и подобряването при децата е от добро - до пълно възстановяване! Помогнете ни, да улесним живота на децатас аутизъм и на техните родители. Единични бройки тениски може да закупите през сайта: https://autismtoday-bg.eu/produkt/тениска-аз-помагам/ За фирми желаещи да закупят по-голямо количество тениски, моля свържете се с нас на имейл: autismtodayaba@gmail.com или телефон: +359896699274 На 2 Април ще бъде организирано раздаване на тениски на ключови места в София. Ако желаете да закупите повече тениски, но няма на кой да ги дадете, то може да ги оставите при нас и доброволци ще ги раздадат на гражданите. Благодарим Ви за подкрепата!Сдружение "Аутизъм днес" и BNI DiamondПоследвайте ни ?  https://www.instagram.com/autismtodaybulgaria/ #азпомагам #аутизъмднес #autismtoday #bulgaria #autismtodaybulgaria #autismtodayautizm #autism

comment 0
visibility 1487
Пролетна подготовка за духа

Важна пролетна подготовка, без която духът и тялото ви не могат

Нека се приготвим за сезона, който събужда сетивата, дава нов жизнено тласък и регенерира тялото и ума Този сезон приветства редица симптоми, често свързани с алергии и телесни събуждания от различни видове. Истински преход, на слънце се чувствате добре и на сянка рискувате да оставите потта да изсъхне по контрапродуктивен начин. Умът се отваря към нови перспективи и тялото започва да се открива. Миризмата на лятото пристига и тази фаза осигурява отлични моменти, разходки и цветове. Това пробуждане е придружено от повишено производство на кортизол; дните са по-дълги и може да се почувствате по-уморени. Нервността може да наруши храносмилането и съня, но това са всички аспекти на голямото събуждане, което засяга цялото тяло. Грижа за косата, кожата, наблюдение и наблюдение на всички промени, които се случват в тялото, промяна на нещо в естетически аспект, създаване на нови навици. Когато се събудите, понякога сте придружени от умора и алергии, но често чрез въвеждане на нови храни и интегриране на витамини, както и като се посветите на спорта, всичко се подобрява. Нека да видим заедно 5 полезни съвета за подготовка за пролетта по най-добрия начин:   Танцувайте и обичайте тялото си Пролетта означава прераждане, измиване на объркването и болката, или по-скоро навлизането в нея напълно, за да излезе укрепен. Чудесен начин да освободите напрежението: танцувайте. Дори и без техника, просто следвайки ритъма, дори без да следвате точен стил. Погледнете се в огледалото, погалете се, потърсете чувствени и меки движения. Понякога дори танците без музика водят до великолепни резултати. Отдайте се на специализирана грижа за кожата Кожата, е показател за благосъстояние. Опитайте се да се грижите за кожата, например чрез масажи на лицето, бавни техники, които омекотяват и хидратират цялото тяло. Не забравяйте да пиете и хидратирате правилно и зелена светлина към пречистващи билкови чайове. Отпуснете се и се поглезете с малко масаж. Внимание също така към мисли и емоции: кожата ви разказва за връзките, които искате да поддържате активни с другите и за тези, които трябва да бъдат "подрязани". Мигове за сърцето  Започвате да чувствате, че вашата сила се крие и в тишината, в разходките, в лежането на поляна и почивката. Отдайте се на четенето, започнете наистина да четете вътре в себе си. Серена Уилямс  споделя пред извествен лондонски сайт, че времето за себе си е много важно за нея. Тя добавя още, че психическото й здраве е пряко свързано с начина и на игра. Не е изненада, че в годишните тенис залагания Серена е с реален шанс да спечели Франция Опън с коефициент 15.00 за краен победител. Тя съветва още да слушаме себе си. Не забравяйте, че сърцето отваря онова, което е светло в нашата същност, въпреки че е в тъмното под гърдите. Опитайте се да бъдете в контакт с вашата безусловна любовна енергия. Говорете си на глас и може би дори в огледалото, потърсете дълбоката връзка с това, което живее в сърцето ви. Алтриузъм Вярвате или не, помагането на хората около нас ни дава по-голямо самочувствие и ни помага да пуснем ценна енергия в обращение. Огледайте се около себе си, търсете отговори дори по стечение на обстоятелствата и ако чувствате, че можете да помогнете на някого, излезте напред. Можете също така да направите изненада. Дайте път на творческия си дух, за да задействате другите. Това генерира важно и стабилно прераждане. Ако, напротив, чувствате, че наистина сте дали много на другите, направете анализ и се опитайте да започнете да си давате или поне да създадете балансирана промяна.

comment 0
visibility 1487
МВнР обяви двама руски дипломати за персона нон грата, даде им 72 часа да н

МВнР обяви двама руски дипломати за персона нон грата

Министерството на външните работи обяви двама руски дипломати, акредитирани у нас, за персона нон грата и им даде 72 часа да напуснат страната. Днес нота с това съдържание бе връчена на заместник-ръководителя на руското посолство, съобщиха от МВнР. Иван Гешев към МВнР: Двама руски дипломати са шпионирали у нас Припомняме, че днес МВнР получи писмо от Прокуратурата на Република България, в което се съобщава, че двамата дипломати са осъществявали на територията на страната дейност, несъвместима с Виенската конвенция за дипломатическите отношения. Според последвалото официално изявление от страна на руското посолство изгонването е безпочвено и страната си запазва правото да отговори.

comment 0
visibility 1946
БДЖ: Най-много нападения с камъни по влаковете има в столичните "Захарна фа

БДЖ: Най-много нападения с камъни по влаковете има в столичните "Захарна фабрика" и Горна ...

Пореден вандалски акт с хвърляне на камъни по движещ се влак в София, застраши живота на пътниците. За инцидента съобщи bTV.  Най-често атаките са между гарите в столичните квартали "Захарна фабрика" и Горна баня, коментира инж. Стефан Бунарджиев от  "Експлоатацията на пътническите вагони" в БДЖ. От началото на 2021 г. от БДЖ са регистрирани 14 случая на хвърляне на камъни по движещи се влакове и има трима пострадали, както и доста материални щети по вагоните. Последният варварски акт е без ранени пътници, но със големи щети по мотрисите. Хвърлени камъни раниха машиниста на бързия влак София- Стара Загора Нападенията се случвали заради ниска култура на пътниците, които не осъзнавали какъв риск може да предизвикат за пътниците и служителите, всяко хвърляне на камък. "За подобни ситуации БДЖ има разработена система и превозните бригади веднага подават информация на тел. 112.  За 3 часа са ударили три влака. В случая няма пострадали, но е стресиращо за пътниците и служителите. Като се знае в кои райони се случват тези инциденти, превозните бригади са под напрежение и не се чувстват комфортно", обяснява инж. Бунарджиев пред bTV. За 2020 г. има 79 нападения на влакове с камъни и трима пострадали. За 2019 г. вандалските актове са 65.

comment 0
visibility 1444
Нострабет

"Улица", "Ъгъл" и "Сплит" - Как се играе рулетка

Ако потърсите информация коя е най-добрата игра, с която да започнете да се забавлявате, един от най-честите съвети ще бъде именно рулетката. Започнала своя живот някъде в началото на XVI век, но все още се спори дали китайците са започнали да я играят първи или не. Оригиналният създател е Блез Паскал, който представя своята версия през 1657 г. Малко след това Европа се запалва по тази игра, а благодарение на шанса и добавянето на някои правила и условия, всеки един играч се доверява на нея като основен източник на забавление. По правила ще открием, че на масата има около 37 позиции, като броим нулата. Останалите числа се делят на равен брой черни и червени. Идеята е, че всеки играч прави своя залог, крупието завърта рулетката и след това я пуска в движение, като на случаен принцип се определя победителя. Не е трудно да преценим, че ако се възползваме от тази опция, най-вероятно ще е трудно да открием някаква особена победа, все пак с една позиция шансовете ни са 1:36, тогава защо рулетката е смятана за една от най-добрите възможности на играчите. Има опция, която ни предоставя да направим залог за много повече от едно число. Можем да избираме дали то ще бъде черно или червено, да избираме няколко интервала от числа от 1 до 18 и от 19 до 36, дали числото ще бъде четно или нечетно, дали ще бъде една цяла линия от 12 числа или ще бъде колона. Това обаче далеч не е всичко и дори някои математици и почитатели на играта са изградили стратегия, с която да уловят максимален брой числа с минимален брой чипове. Самата рулетка разполага и с някои тънкости, позволявайки ни да маркираме с един чип няколко стойности, като самият ни залог ще се смята за легитимен и ще ни го позволи. С други думи, макар и да имаме широк спектър от възможности, трябва да запомним и нещо много важно, тази игра ни предоставя шанс не само да се забавляваме, но и да инкасираме печалби, което е повече от прекрасно. В платформата на Nostrabet можем да играем он лайн рулетка и да видим, че посочените възможности за залог не само се изпълняват, но и дават добри предимства. Играта протича с помощта на виртуална  валута, следователно няма да изгубим нищо, но пък можем да спечелим добро настроение и забавление. Нека обърнем малко внимание на някои от по-интересните специфики. Ако поставим чипа си върху числото, ние автоматично обявяваме, че искаме да изберем конкретно това число. Следващият вариант е да направим сплит залог, като поставим числото на линията с граничещо друго, така маркираме и двете. Въпросна улица имаме, когато поставим чипа си в върху линията на едно число, като по този начин показваме, че маркираме 3-те последователни. Ако искаме да маркираме четири числа, тогава поставя чипа си в граничещия център на изброените четири числа. Така наречената кошница включва възможността да поставим чипа си в ъгъла обхващайки 0-та и числата 1,2 и 3. Можем да маркираме цели 6 числа, позиционирайки ги отново между двете гранични линии на две колонки с числа, последователни такива. Практически рулетката не е особено сложна, а ако повярваме на експертното мнение, тогава трябва да се насочим към европейската рулетка, която има своите предимства спрямо американската.

comment 0
visibility 1496
Ефирбет

Трудно ли се следят актуалните мачове през телефон

Светът на спорта е известен със сериозно разнообразие и възможност да го следим от много близо. Не трябва да се изненадваме от този факт, днес мобилните устройства са навсякъде с нас и ни доставят огромно разнообразие и достъп до света. Една интересна тенденция ни показва, че все повече почитатели на този вид техника вече знаят какви са способностите и как за няколко секунди могат да направят плащания, да публикуват социално съдържание, да наглеждат дома си и още много други. С появата на мобилните телефони ще забележим, че една индустрия инвестира сериозен капитал, за да даде възможност на повече почитатели да пренесат предлаганите възможности на мобилния си телефон. Говорим за света на спортните прогнози и разнообразието, което се предлага от различните букмейкъри. След като стана ясно, че около 3.6 милиарда души разполагат с мобилен телефон – най-вероятно вече са се увеличили – букмейкърите започнаха да преориентират политиката си и да позволят на всеки един запалянко да не се разделя никога с любимия спорт. Нещо още по-приятно е, че след като потребителските методи се промениха, всеки реномиран бранд започна да работи върху мобилно приложение, но нека не забравяме, че тази платформа се превърна в много важна мисия. Но нека не забравяме, че покрай създаването на нещо подобно има твърде много изисквания, както под формата на сигурност, то трябва да отговаря и на всички условия на предпочитаната мобилна платформа, които също не са малко. Едва след като се отговори на всички условия, клиентите получават възможност да го свалят напълно безплатно от платформите на Google и Apple. Въпросът обаче е: трудно ли се следят актуалните мачове през телефон? Ако някога сте изпитвали затруднения да се ориентирате в дадена букмейкърска платформа, то на телефона ще откриете, че всичко става с абсолютната лекота. Всеки спорт разполага със своя собствена икона, която лесно подсказва кой точно е и е достатъчно само да изберете дадената дисциплина, за да видите предстоящите дербита, техните коефициенти, да разгледате статистиката и още много други. На същото мнение са анализаторите от Efirbet за Palms Bet Mobile и не трябва да забравяме, че брандът се постара да инвестира много внимание в детайлите, преди да достави тази технология на своите клиенти. Най-важното е, че този оператор е успял да постави всички необходими опции, които се предлагат и в основната платформа. Ще открием любимите спортни залози, виртуалните спортове и още много други. Що се отнася до лекотата, самите приложения често се персонализират и могат дори да се превърнат в спортна социална мрежа, която дава ясно и точно резултати, актуална информация по време на срещата и още много други. С други думи, следенето на мачове през мобилния телефон е не само лесно, но и доста по-приятно, особено ако сте в движение и не можете да следите по-подробно всички събития. Нека не забравяме, че след като имаме възможност да следим резултатите, поставянето на спортна прогноза е също точно толкова лесно и приятно, а имайки предвид, че някога мнозина трябваше да бъдат пред компютъра, то днес мобилното устройство ни предоставя тази свобода и достъп до всички опции, които са налични, запазвайки удоволствието и адреналина, както и някои от най-важните функции, от които най-често имаме нужда. По всичко личи, че точно тази опция ще се радва и на нови функции във времето, особено след като предстои да видим и присъствието на други интересни опции, особено с навлизането на новите мобилни скорости в лицето на 5G.

Още

Винаги може и още, казват хората. Това е и наше мнение, затова имаме и такъв раздел. В категорията „Още“ в сайта на медията могат да се намерят новини с разнообразна тематика. Всичко, което не е намерило място в останалите категории е намерило мястото си в „Още“.

Новини за БДЖ

Още Новини за БДЖ.

БДЖ обслужва пътниците от цялата страна и не е логично да има цяла своя категория. Затова всичко, което се оказва пресечна точка межди дейността на компанията и столицата, намира място в категорията „Още“. Въпреки, че почти всяко семейство си има автомобил, все още много хора предпочитат да се доверяват на БДЖ и използват железопътния транспорт. Компанията се стреми да достигне до още клиенти и организира редица /интересно инициативи, една от които бе да транспортира до столицата напълно безплатно членове на стартъп клубове. Има още инициативи на БДК, които намират място в новините на медията и определено се радват на голям интерес. Друга тема, свързана с БДЖ, това е състоянието на локомотивите и още спазването на разписанието.

Още сигнали за столичани, които са в неизвестност

Още сигнали за столичани, които са в неизвестност

В категорията „Още“ често намират място сигнали за изчезнали столичани, подадени от техни роднини и познати. Тъй като това не е инцидент или криминално престъпление, сигналите не се публикуват в тези категории, а в „Още“. Много от изчезналите столичани са били в неизвестност повече от няколко часа, а полицията може да започне издирване след като не са намерени повече от 24 часа, роднините търсят помощ на още места. Медията ни се стреми да даде гласност на тези съобщение, за да има още едно място, от което да се прочете и да се помогне. За съжаление има и случаи с трагичен резултат, но повечето успяват да бъдат намерени. Често се получават съобщения за изгубени възрастни хора, които страдат от проблеми с паметта и не могат да се ориентират още в началото на излизане от дома. Има още и сигнали за изчезнали тийнейджъри, които под въздействие на бушуващите хормони, са решили да стреснат родителите и приятелите си. В повечето случаи, до часове те се прибират живи и здрави в къщи.

Още информации за тъжни и радостни събития

Още информации за тъжни и радостни събития

Съобщенията за щастливи събития в семействата на известни столичани намират място в категорията „Още“. Това са приятни новини, които са още едно нещо, което може да направи деня на читателите по-светъл и добър. Разбира се, както всичко в живота, така и в медиите, освен добри, има още и тъжни съобщения. За съжаление, в края на миналата година се натрупа броя на тъжните съобщения за кончината на обичани от целия народ столичани. Тези и още събития помрачиха началото на новогодишните празници. Любопитно е, че въпреки тъжния си характер, тези новини се четат особено усилено. Сякаш хората ги четат още и още, за да осъзнаят, че казаното е истина.

Честването на годишнини от различни събития, касаещи столицата и столичани също намират място в категорията „Още“. Логично е тези новини да се радват на голям интерес.

Още прояви на известни личности от столицата

Още прояви на известни личности от столицата

Голям интерес предизвикват инициативи и прояви на известни столичани. Те са включени в категорията „Още“, тъй като в повечето случая касаят благотворителност и положителен обществен отзвук. Факт е, че благотворителните инициативи не се организират единствено по празниците. Още много случаи са отразени в медията ни на проява на благотворителност и доброта към хора в нужда. Впечатление правят още новините за благотворителни базари. Тези новини успяват да популяризират събитието и да накарат още хора да се присъединят. Любопитно е, че и много обикновени граждани се решават да правят благотворителност. Това е още един добър сигнал за зрялост на обществото.

Още информация за времето и състоянието на пътищата

Още информация за времето и състоянието на пътищата

Столичани се интересуват живо от прогнозата за времето, особено на Витоша, за да могат да планират свободното си време. Те още търсят и какво ще е състоянието на пътищата от и към София, за да знаят какво ги очаква, когато поемат на път. Разбира се, прогнозата и още важни новини за транспортната обстановка в сайта винаги е най-актуалната. Така се избягват редица неприятни моменти, а и столичани се стремят да избягват неприятностите като се подготвят за пътните условия. Когато става дума за туризъм на Витоша, столичани са особено внимателни за климатичните условия и още за работещите хижи.

Още граждански сигнали за нередности в районите на столицата

Още граждански сигнали за нередности в районите на столицата

Медията ни вече се радва на достатъчно доверие от страна на столичани и все често на редакционната поща се изпращат сигнали за нередности в районите. Освен сигналите на редакционната поща, още и в социалната мрежа хората се свързват с нас. Те разчитат на нашето съдействие определения проблем да достигне до отговорната институция и да бъде решен. Медията ни се стреми да оправдае това доверие. Разбира се, може да се желае още много, но няма лесни неща, когато зависят от волята на много хора и институции.

Още събития на университетите

Още събития на университетите

Тъй като не разполагаме с отделна категория, която да обединява учебните заведения, новините за тях се публикуват в категорията „Още“. Освен за събитията, които се провеждат в университетите, място тук намират още новините за училищата. В София са съсредоточени голям брой университети и училища. Това е логично, тъй като София е милионен град, а още няколко учебни заведения повече винаги са нужни.

Още информация от кризисния център за настаняване на хората без дом

Още информация от кризисния център за настаняване на хората без дом

В студените месеци в София функционира Кризисен център, който приютява хората, живеещи на улицата. Освен топъл подслон, Центърът дава още топла храна и възможност за топла баня във времето на престой в него. Кризисният център дори има свои екипи, които обикалят столицата в студените нощи и прибират нуждаещите се, за да останат на топло и още да се нахранят. Това е инициатива на Столична община и вече за поредна година работи успешно.

Освен Кризисния център, грижа за бездомните проявяват още и различни организации и обикновени хора. В центъра на столицата ресторант готви за бездомните хора още от по-миналата година. Хранителните продукти се доставят от фирми и частни лица, а в кухнята готвят доброволци. Това се случва за втора година и вече става традиция през зимата нуждаещите се да получават топъл обяд в ресторанта. Там се подготвя и празнична вечеря за Коледа, за да могат и хората в нужда да усетят още топлина и доброта.

Новини за БДЖ

Още сигнали за столичани, които са в неизвестност

Още информации за тъжни и радостни събития

Още прояви на известни личности от столицата

Още информация за времето и състоянието на пътищата

Още граждански сигнали за нередности в районите на столицата

Още събития на университетите

Още информация от кризисния център за настаняване на хората без дом

Прочетете още