Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Какво мислите за Covid-19?
  • Притеснявам се и стоя вкъщи (36%, 212 Гласове)
  • Мисля, че се преувеличава (20%, 117 Гласове)
  • Мерките трябва да са още по-строги (33%, 190 Гласове)
  • Трябва да се изгради обществен имунитет след преболедуване (10%, 58 Гласове)
  • Нас не ни лови, ракия да има (1%, 7 Гласове)
Общо гласували: 584 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 601
Пирогов

Дарителска кампания за „Пирогов“ и от прокурорите

Кампания за дарения за „Пирогов“ организират прокурори, следователи и съдебни служители, съобщава Нова ТВ. На сайта на държавното обвинение е публикувано съобщение, с което се призовава за солидарност в кризата. Подчертава се ключовата роля на „Пирогов“ в грижата за най-тежките случаи и нуждата от помощ за болничното заведение. Всички прокурори, следователи и съдебни служители, които желаят да подкрепят усилията на медиците, нека се включат с лично дарение.

comment 0
visibility 1133
type-photo.svg type-photo.svg
Младен Маринов във "Факултета"

Младен Маринов: Има опити за продажба на фалшиви дезинфектанти (СНИМКИ/ВИДЕО)

  Имаме засечени опити да се продават фалшиви стоки и по-конкретно дезинфектанти. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти след проверка в кв.„Факултета“ в София. С него на инспекцията бяха шефът на СДВР- старши комисар Георги Хаджиев и Красимир Димитров- директор на дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столична община   "От вчера в Столичната дирекция и областните дирекции вървят досъдебни производства на такива, които в тази критична ситуация на населението се опитват да черпят дивиденти. Даже сутринта ми докладва главният секретар за опит за контрабанда на 30 тона спирт. Знаете, че това също е забранено със заповед. Спряна е тази контрабанда",допълни още той.   Над столичния квартал „Факултета“ от днес дрон ще отправя предупреждения за спазване на мерките срещу разпространението на коронавируса и ще следи за струпване на групи хора. Това важи и за другите ромски квартали в столицата.    "На този етап сами разбирате, че мерките, приложени в цялата страна срещу възрастни хора не предполагат полицията да действа като срещу престъпници. Затова апелирам, че това се прави за тях и те се излагат на риск. В интерес на истината обиколих и парковете в централната част на столицата, празни са. Но пък наблюдаваме друга тенденция да излизат извън София и да се събират по околностите", обясни Маринов.   "Към момента не ми е докладвано да има случай на арестант да има симптоматика за коронавирус", каза още министърът. На въпрос дали има полицаи под карантина, той каза, че има. "На този етап не са много и надявам се да не стават много, защото всички колеги са на първа линия, всички почивки са спрени и ние правим всичко възможно да намалим щетите", допълни Маринов.        

comment 0
visibility 3076
Парковете и градинките в София- пусти, забраната се спазва

Парковете и градинките в София- пусти, забраната се спазва

Паркове и градинки в София са пусти. В парка в квартал „Младост“ е поставена табела за преустановяването на посещенията в него, разказват от bTV.   Въпреки хубавото време, на площадката за игра няма деца, а паркът е празен. Спазването на правилата на откритите пространства се следи от полицаи.От Оперативния щаб уточниха пред медията, че ограниченията са за организирани посещения на парковете и детските площадки, както и за престояването в тях.   Междувременно опашки от чакащи пенсионери се извиха пред магазините в центъра рано сутринта.   Не липсваха обаче и хора под 60 годишна възраст, които искаха да пазаруват, въпреки забраната. Появи се и противоречие - имат ли право служителите да изискват лични карти на клиентите.   „На този етап нямаме информация да имаме правомощието да изискваме лични карти и не го правим“, каза Диана Димова, мениджър „Връзки с обществеността“ на хранителна верига.   Асистенти пък помагаха на възрастните с покупките.  

Реклама
comment 0
visibility 612
Психолози и социални работници с безплатна помощ срещу коронавируса

Психолози и социални работници с безплатна помощ срещу коронавируса

Коронавирусът породи безкрайно много страхове в хората не само в София, но и в цялата страна. Изникнаха много въпроси, на които всеки от нас би искал да намери отговор. За симптомите, за защитните средства. И най-вече за психологическата страна на заразата. Дали ще можем да се справим с напрежението.     Отчитайки разпространението на коронавируса, една социална организация- "Соник Старт", предоставя безплатно услугите на своите екипи не само в София, но и в цялата страна. В столицата специалистите могат да бъдат намерени на улица"Позитано" 9. Организацията има готовност да прави   консултации по телефон и мейл с всеки, който има затруднения – физически, психосоциални, емоционални. Или пък просто иска да сподели страховете си, свързани със своето здраве и безопасност в контекста на глобалната зараза.   

comment 0
visibility 386
Веолия

Екипи на Веолия ще поддържат важните си услуги , за да се справят с кризата

Компаниите от Групата Веолия в България от началото на м. март са в готовност да прилагат мерки за разрешаването на проблемите, предизвикани от разрастването на заразата с COVID-19. Има създаден кризисен екип, който координира действията на  дружествата, за максимално бърза комуникация на нужна информация и осигуряване на  адекватна реакция за бързо променящата се ситуация.   Предприетите мерки са съгласно препоръките на държавните органи и съответстват на насоките от Групата Веолия.    Приоритетите на дейността на групата са запазване здравето и безопасността на служителите и клиентите и да осигуряване непрекъснатост на услугите. Центровете за услуги в София и Варна са затворени и задачите от непървостепенна важност са отменени. Въведено е редуване на на работа в офис за служителите, където е възможно, както и работа от вкъщи на ротационен принцип. Създаден е кризисен екип, който се грижи да гарантира непрекъснатостта на услугите с възможно най-добро качество при специфичните обстоятелства.   В „Софийска вода“ са въведени мерки, чрез които водоснабдителните и канализационни услуги  в София ще бъдат гарантирани дори и при появата на случаи на заразени служителите. Качеството на водата не е изложено на риск и отговаря на всички нормативни изисквания за качество.   По същия начин „Веолия Енерджи Варна“ поддържа предоставянето на услугите за отопление и битово-гореща вода на гражданите и промишлеността, а „Веолия Енерджи Сълюшънс“ адаптира организацията на работата си, за да осигури непрекъснатост на свързаните с водата и енергийни услуги в страната  на летища, търговски и офис сгради и индустриални клиенти.     

comment 0
visibility 41730
Затварят паркове, градини и детски площадки тази нощ, от 21 март

Затварят паркове, градини, детски площадки и пътуване между градове от тази нощ

Затварят се за посещения паркове, градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени пространства. Забраната влиза в сила от 00.00 часа тази вечер, 21 март. Заповедта е на здравния министър Кирил Ананиев във връзка с усложняващата се ситуация и епидемиологична обстановска с разпространранението на коронавирус. "От 21 март т. г. с моя заповед въвеждаме следните противоепидемични мерки на територията на България се спира посещението на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжение на открити и закрити обществени места. МВР ще организират КПП-та на пътищата между областите и ще извършват проверка на целта на пътуване на гражданите. Пускат се само лица с неотложно пътуване от доказана потребност като работа, здраве, завръщане в собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Удостоверяването става със служебна бележка от работодателите, медицински документ или за самоличност. Забранява се на лицата до 60 г. да пазаруват в хранителни магазини и аптеки от 8.30 до 10.30", каза Ананиев на брифинга в 16 ч. За пазаруването е направено проучване на Националния оперативен щаб заедно с големите хранителни вериги и се оказва, че сутрешните два часа от 8.30 до 10.30 ч. са най безопасни за хората над 60 години, които са рискови за заразата от COVID-19.  Ананиев уточни, че собствениците на домашни любимци могат да излизат да ги разхождат на определените места за кратко време и без да се струпват на групи. При пътуване, всички които напускат домовете си трябва да декларират целта на пътуването си и когато ги проверяват полицаи или РЗИ и поискат декларацията да се показва, уточни Кирил Ананиев.

comment 0
visibility 1545
Военни тренираха за отваряне на полева болница край Арена Армеец

Военни тренираха за отваряне на полева болница край Арена Армеец

Тренировка за военно-полева болница бе направена днес в София. Тази сутрин военни са се упражнявали около най-голямата спортна зала "Арена Армеец" в район Слатина, съобщи news.bg. Учението се е водило от Националния оперативен щаб и се координира с МВР, Здравното министерство, държавния резерв и Министерство на отбраната. Както стана ясно премиерът Бойко Борисов препоръча възрастните хора да излизат сутрин да пазаруват и да няма струпване. Той вече е разпоредил полицаи да обикалят по паркове  иградини, да предупреждават и да прибират хората. Предложението му е магазините са работят от 5 до 8 сутрин само за възрастни хора. Премиерът поиска от вицепремиера по сигурността, на областно ниво да се проверяват автомобилите и да се знае, кой отива на работа, до аптека, до магазин.

comment 0
visibility 849
спецакция в ромските квартали

Спецакция в "Христо Ботев" и "Факултета" срещу струпването на хора

Прокуратура и полиция с извънредни мерки, за да се спре събирането на повече от двама души на открито. Най-много сигнали за нарушения на тази заповед идват от ромските квартали. Затова вчера късно започна и специализирана акция в махалите на кварталите "Факултета" и "Христо Ботев", съобщават от Нова телевизия.   В столичния квартал „Факултета” почти през целия ден се провеждаше акция на СДВР, чиято цел е да осведомят живеещите там, че не трябва да се събират на групи от повече от двама човека. Това е заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. През цялата вечер обикаляха и патрули, които информираха  хората.„Не се събирайте на групи и стойте на разстояние 2 метра един друг! Не застрашавайте живота на вас и вашите близки!”, призоваваха полицаите.   Екипите на медиите не бяха допуснати вътре сами, а само с полицейски бусове. По същия начин, предупреждения през деня имаше в още няколко квартала в София. Целта е хората да разберат, че събирането им на едно място може да доведе до разпространението на коронавируса.   На много места в страната вече се използват медиатори, които да разговарят с ромската общност. На място във „Факултета” останаха дежурни екипи. Ще има и  контролно-пропускателни пунктове, които да следят да няма придошли хора в квартала.  

comment 0
visibility 1114
Слави Трифонов дарява 100 000 лв., призова и министри, депутати и президент

Слави Трифонов дарява 100 000 лв., призова и министри, депутати и президент

Слави Трифонов дарява 100 000 лв. за медиците в Александровска болница. Парите са за допълнителни възнаграждения на медиците , които се борят денонощно с коронавируса. Шоуменът уточнява, че парите са за 35 души – медицински сестри и санитари, които са в пряк досег с болните от коронавирус. "Затова аз реших, лично, да даря 100 000 лева за допълнителни възнаграждения за медицинските сестри и санитарите от Александровска болница, които се грижат за болните от коронавирус. Ще го кажа още веднъж. Лично аз дарявам 100 000 лева за допълнителни възнаграждения на медицинските сестри и санитарите от Александровска болница, които директно, ежедневно се грижат за болните от коронавирус", се казва в официалното съобщение на Трифонов в сайта sedemosmi.tv. Слави Трифонов призова българските депутати, министри и президентът на Република България да дарят заплатите си за борбата с COVID-19. Същото да сторят и Българските партии в парламента, които държат парите си на влог. "Ето сега е време да ги използват на "ползу роду". Ето, аз правя каквото мога, вие правите каквото можете, айде сега да видим какво могат българските политици", призова Слави Трифонов.

comment 0
visibility 7875
Българи свалиха англичани от полет София - Лондон

Българи свалиха англичани от полет София - Лондон

Англичани са били свалени от самолета за полет София - Лондон снощи, съобщи bgonair.bg. Нашенците изразили недоволство и поискали шестимата поданици на Елизабет II да напуснат самолета заради страх от заразяване с коронавирус. След заформения голям скандал капитанът на екипажа е трябвало да вземе решение. Така самолетът е отлетял за Лондон без англичаните. Не е станало ясно дали чужденците са сред туристите в Банско, но възможността те да са контактни с COVID-19 е обезпокоила българите. Самолетът е бил полупразен и чужденците са предложили те седнат отпред, а нашенците отзад, като между тях е имало 8 свободни реда със седалки. Българите не са се съгласили и машината е излетяла от София към Лондон без англичаните.

comment 0
visibility 425
отменят петъчните молитви в джамиите

Отменят петъчните молитви в джамиите заради извънредното положение

Отслужването на петъчната молитва в джамиите се преустановява до отмяната на въведеното извънредно положение в България. Това съобщиха от Районното мюфтийство в София с писмо до Столична община и СДВР. Новината съобщи в социалната мрежа заместник- кметът на столицата Дончо Барбалов.   Решението на Комисията по правно-религиозни въпроси към Висшия мюсюлмански съвет е във връзка с увеличаването на регистрираните случаи на COVID-19.   Забранява се струпването на хора в молитвените домове, а в джамиите се провежда постоянно дезинфектиране, дори дезинфектантът да съдържа алкохол.   От Районното мюфтийство призовават към стриктно спазване на въведеното извънредно положение и произтичащите от него изисквания, без паника, но и без подценяване на ситуацията.    

comment 0
visibility 435
Павел Митков

Творецът Павел Митков с кампания: „Рисувай против вируса“

Творецът Павел Митков инициира кампания „Рисувай против вируса“. Той излъчва на живо във фейсбук страницата си безплатни онлайн уроци всеки ден от 20.30 ч. Художникът иска да направи изолацията на сънародниците си по ползотворна и забавна. След като се върнал от Чехия преди дни, той е в карантина. Решението му да разнообрази карантината си е похвално. Творецът смята, че  ще е забавно за мнозина за се потопят в света на изкуството, седейки удобно пред компютъра. Митков споделя в уроците свои техники и начини за рисуване с маслени бои. Тъй като тази принудителна изолация се отразява не особено добре на повечето хора, изкуството може да помогне за преосмисляне на това време. На 17 март беше първият урок. Кампанията ще е до 29 март.

comment 0
visibility 1456
"Пирогов" и ВМА с благодарност към доброволците

"Пирогов" и ВМА с благодарност към доброволците (СНИМКИ)

Военно медицинска академия и "Пирогов" изказаха своите благодарности към доброволците, които се вляха в редиците на двете лечебни заведения в борбата с коварния COVID-19.  На помощ в двете болници влязоха специализанти и студенти по медицина, както и хора далеч от системата на здравеопазване. "Искаме да БЛАГОДАРИМ на десетките доброволци, които ни потърсиха с желание да се включат активно и да подкрепят екипите на ВМА, изправили се лице в лице с COVID-19. Палитрата на нашите нови приятели и съмишленици е много пъстра - студенти, медици и граждани, но всички те са водени от гражданската си съвет и големите си сърца. Нашите доброволци са знаещи и можещи, будни хора с организационни идеи. БЛАГОДАРИМ ВИ!", написаха в социалната мрежа от ВМА. За желаещите да станат доброволци има формуляри в официалния сайт на Военна болница. В "Пирогов" само за два дни, след като бе обявено, че се търсят доброволци, се явиха десетки желаещи за дезифекция без да имат контакт с изолираните зони. Утре в болницата ще има още една група от желаещи да подкрепят лечебното заведение в борбата с коронавируса.  

comment 0
visibility 338
дистанционно гледане на мерки

В Апелативен съд – София: Мерките за неотклонение ще бъдат гледани дистанционно

Предвид епидемичната обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание извънредно положение, председателят на Апелативен съд – София съдия Даниела Дончева с писмо от 17.03.2020 г. е препоръчала на административните ръководители на съдилищата в апелативния район при техническа възможност първоинстанционните производства по чл. 64 и 65 НПК (касаещи взимане и изменение на мярка за неотклонение „Задържане под стража“) да бъдат осъществявани дистанционно – чрез видеоконферентна връзка, скайп-връзка или по друг начин с местата, където се намират задържаните. Това съобщиха от съда.    Препоръчано е и да се разяснява на обвиняемите лица процесуалната възможност да не се явяват в производствата по въззивна проверка на първоинстанционните определения. Препоръките се основават на това, че по този начин значително ще се намали рискът от разпространение на COVID-19.    Заради епидемичната обстановка и с цел превенция, в Софийски градски съд и Софийски районен съд е създадена необходимата организация и е осигурена техническата възможност за дистанционно разглеждане на производствата по мерки за неотклонение, както и по делата по Закона за здравето, чрез скайп-връзка, като за целта е осъществена необходимата координация с ГД „ИН“, ЦПЗ „Проф. Н. Шипковенски“, ЦПЗ-София и ДПБ „Св. Иван Рилски“. Целта на предприетите мерки е осигуряване в максимална степен защитата на здравето и живота на всички участващи в съдебните производства лица – включително съдии, съдебни служители, граждани и адвокати.    Наред с това дежурните деловодители на Софийски градски съд предоставят на отворените входове на сградата документи по спешните дела, определени от ВСС, каквито например са обезпечителните заповеди. В същото време регистратурата на СГС не е спирала и продължава да приема писма и пратки от всички куриерски фирми в страната, както и да обработва постъпилите чрез електронна поща и факс книжа.  

comment 0
visibility 336
Проф. Диян Енчев: Професията лекар налага морални и етични норми

Проф. Диян Енчев: Професията лекар налага морални и етични норми, който не иска да си хвър...

Професията лекар налага морални и етични норми и този, който не иска да ги спазва е най- добре да си хвърли дипломата. Лекарската професия е преди всичко призвание. Този, който не го разбира е по-добре да се дистанцира от нас. Това казва проф. Диян Енчев, ортопед травматолог в "Пирогов", в писмо до Столичната лекарска колегия. Столична Лекарска Колегия на БЛС благодари на всички колеги, които в този важен момент са на работните си места и оказват помощ на всички пациенти, дори на онези, които са със съмнение или заразени с COVID-19. Всеки от Вас, показва силата и възможностите на духа и професионализма на българския лекар!, е официалната позиция на СЛК. Професионалната организация призовава всички лекари да бъдат по местата си и да правят това, което Хипократовата клетва отрежда! Нека още веднъж да покажем силата на българския лекар - да е на първа линия и да помага безотказно. Ето и позицията ва проф. Диян Енчев от "Пирогов": Аз Диян Енчев отропед травматолог и лекар от УМБАЛСМ „ Н. И.Пирогов“,смятам че, в създадената ситуация каква е специалността на колегите няма никакво значение. Въпреки че, ми липсват познания в реанимационното лечение на болните съм убеден, че моите базови познания ще ми помогнат за кратко време да се включа в битката и да работя като реаниматор на нивотото, което е необходимо в момента.Професията лекар налага морални и етични норми и този, който не иска да ги спазва е най- добре да си хвърли дипломата. Лекарската професия е преди всичко призвание. Този, който не го разбира е по-добре да се дистанцира от нас. През целия си живот човек се сблъква с много проблеми и трудности претърпява много поражения и крахове. В крайна сметка животът е една безкрайна битка и единствено и само от нас зависи дали ще излезем от нея като победители или като загубили. Всеки от нас има възможността да напише своята съдба, зависи само от нас дали ще се носиме по течението или не. Ние, които сме повечето ще защитим името на професията „лекар“ и ще застанем зад България.

Още

Винаги може и още, казват хората. Това е и наше мнение, затова имаме и такъв раздел. В категорията „Още“ в сайта на медията могат да се намерят новини с разнообразна тематика. Всичко, което не е намерило място в останалите категории е намерило мястото си в „Още“.

Новини за БДЖ

Още Новини за БДЖ.

БДЖ обслужва пътниците от цялата страна и не е логично да има цяла своя категория. Затова всичко, което се оказва пресечна точка межди дейността на компанията и столицата, намира място в категорията „Още“. Въпреки, че почти всяко семейство си има автомобил, все още много хора предпочитат да се доверяват на БДЖ и използват железопътния транспорт. Компанията се стреми да достигне до още клиенти и организира редица /интересно инициативи, една от които бе да транспортира до столицата напълно безплатно членове на стартъп клубове. Има още инициативи на БДК, които намират място в новините на медията и определено се радват на голям интерес. Друга тема, свързана с БДЖ, това е състоянието на локомотивите и още спазването на разписанието.

Още сигнали за столичани, които са в неизвестност

Още сигнали за столичани, които са в неизвестност

В категорията „Още“ често намират място сигнали за изчезнали столичани, подадени от техни роднини и познати. Тъй като това не е инцидент или криминално престъпление, сигналите не се публикуват в тези категории, а в „Още“. Много от изчезналите столичани са били в неизвестност повече от няколко часа, а полицията може да започне издирване след като не са намерени повече от 24 часа, роднините търсят помощ на още места. Медията ни се стреми да даде гласност на тези съобщение, за да има още едно място, от което да се прочете и да се помогне. За съжаление има и случаи с трагичен резултат, но повечето успяват да бъдат намерени. Често се получават съобщения за изгубени възрастни хора, които страдат от проблеми с паметта и не могат да се ориентират още в началото на излизане от дома. Има още и сигнали за изчезнали тийнейджъри, които под въздействие на бушуващите хормони, са решили да стреснат родителите и приятелите си. В повечето случаи, до часове те се прибират живи и здрави в къщи.

Още информации за тъжни и радостни събития

Още информации за тъжни и радостни събития

Съобщенията за щастливи събития в семействата на известни столичани намират място в категорията „Още“. Това са приятни новини, които са още едно нещо, което може да направи деня на читателите по-светъл и добър. Разбира се, както всичко в живота, така и в медиите, освен добри, има още и тъжни съобщения. За съжаление, в края на миналата година се натрупа броя на тъжните съобщения за кончината на обичани от целия народ столичани. Тези и още събития помрачиха началото на новогодишните празници. Любопитно е, че въпреки тъжния си характер, тези новини се четат особено усилено. Сякаш хората ги четат още и още, за да осъзнаят, че казаното е истина.

Честването на годишнини от различни събития, касаещи столицата и столичани също намират място в категорията „Още“. Логично е тези новини да се радват на голям интерес.

Още прояви на известни личности от столицата

Още прояви на известни личности от столицата

Голям интерес предизвикват инициативи и прояви на известни столичани. Те са включени в категорията „Още“, тъй като в повечето случая касаят благотворителност и положителен обществен отзвук. Факт е, че благотворителните инициативи не се организират единствено по празниците. Още много случаи са отразени в медията ни на проява на благотворителност и доброта към хора в нужда. Впечатление правят още новините за благотворителни базари. Тези новини успяват да популяризират събитието и да накарат още хора да се присъединят. Любопитно е, че и много обикновени граждани се решават да правят благотворителност. Това е още един добър сигнал за зрялост на обществото.

Още информация за времето и състоянието на пътищата

Още информация за времето и състоянието на пътищата

Столичани се интересуват живо от прогнозата за времето, особено на Витоша, за да могат да планират свободното си време. Те още търсят и какво ще е състоянието на пътищата от и към София, за да знаят какво ги очаква, когато поемат на път. Разбира се, прогнозата и още важни новини за транспортната обстановка в сайта винаги е най-актуалната. Така се избягват редица неприятни моменти, а и столичани се стремят да избягват неприятностите като се подготвят за пътните условия. Когато става дума за туризъм на Витоша, столичани са особено внимателни за климатичните условия и още за работещите хижи.

Още граждански сигнали за нередности в районите на столицата

Още граждански сигнали за нередности в районите на столицата

Медията ни вече се радва на достатъчно доверие от страна на столичани и все често на редакционната поща се изпращат сигнали за нередности в районите. Освен сигналите на редакционната поща, още и в социалната мрежа хората се свързват с нас. Те разчитат на нашето съдействие определения проблем да достигне до отговорната институция и да бъде решен. Медията ни се стреми да оправдае това доверие. Разбира се, може да се желае още много, но няма лесни неща, когато зависят от волята на много хора и институции.

Още събития на университетите

Още събития на университетите

Тъй като не разполагаме с отделна категория, която да обединява учебните заведения, новините за тях се публикуват в категорията „Още“. Освен за събитията, които се провеждат в университетите, място тук намират още новините за училищата. В София са съсредоточени голям брой университети и училища. Това е логично, тъй като София е милионен град, а още няколко учебни заведения повече винаги са нужни.

Още информация от кризисния център за настаняване на хората без дом

Още информация от кризисния център за настаняване на хората без дом

В студените месеци в София функционира Кризисен център, който приютява хората, живеещи на улицата. Освен топъл подслон, Центърът дава още топла храна и възможност за топла баня във времето на престой в него. Кризисният център дори има свои екипи, които обикалят столицата в студените нощи и прибират нуждаещите се, за да останат на топло и още да се нахранят. Това е инициатива на Столична община и вече за поредна година работи успешно.

Освен Кризисния център, грижа за бездомните проявяват още и различни организации и обикновени хора. В центъра на столицата ресторант готви за бездомните хора още от по-миналата година. Хранителните продукти се доставят от фирми и частни лица, а в кухнята готвят доброволци. Това се случва за втора година и вече става традиция през зимата нуждаещите се да получават топъл обяд в ресторанта. Там се подготвя и празнична вечеря за Коледа, за да могат и хората в нужда да усетят още топлина и доброта.

Новини за БДЖ

Още сигнали за столичани, които са в неизвестност

Още информации за тъжни и радостни събития

Още прояви на известни личности от столицата

Още информация за времето и състоянието на пътищата

Още граждански сигнали за нередности в районите на столицата

Още събития на университетите

Още информация от кризисния център за настаняване на хората без дом

Прочетете още