Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Какво ще ползвате през зимата, за да е по-чист въздуха в София?
  • Собствения си автомобил (32%, 26 Гласове)
  • Отполение на дърва и въглища (10%, 8 Гласове)
  • Градския транспорт (57%, 47 Гласове)
  • Не ме интересува (1%, 1 Гласове)
Общо гласували: 82 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 940
Детска градина

Утвърдиха летния график на детските градини в „Надежда“

Утвърден бе летния график на работа на детските градина в район „Надежда“ за периода 1 юни - 31 август. В периода 1.06.2019 г. – 30.06.2019 г. (вкл) – работят всички детски градини в район „Надежда“. В периода 1.07.2019 г.- 31.07.2019 г. (вкл.) – дежурни работещи градини: 6 ДГ, 24 ДГ, 83 ДГ, 90 ДГ основна сграда и филиал „Бял люляк“, 137 ДГ, 171 ДГ, 172 ДГ В периода 1.08.2019 г.-31.08.2019 г. (вкл.) – 15 ДГ, 27 ДГ, 38 ДГ, 90 ДГ основна сграда и филиал „Бял люляк, 115 ДГ и 170 ДГ. Ще бъде създадена специална организация и условия за приемането на децата в работещите градини за всеки месец. Графикът е съставен на основание чл. 46 от ЗМСМА и във връзка с извършването на ремонтни в сградите.

comment 0
visibility 3630
Актрисата Мария Сотирова на гости в столичното 101 СОУ Бачо Киро

Известни актьори гостуват в 101 училище "Бачо Киро" (СНИМКИ)

Актрисата Мария Сотирова от Драматичен театър Пловдив бе поредният гост на учениците в столичното 101 СОУ Бачо Киро в кв. Надежда. Само за три месеца срещите с творци и представители на културата като "вирус" заразили всички класове. За желаещите да станат актьори Сотирова обяснила, че основата е много важна, тъй като върху нея се надгражда и затова първо е театърът, а след това киното и телевизионните продукции. Първият гост бе актрисата Снежина Петрова през февруари 2019 г. Заслугата за реализирането на инициативата "Приятели на театъра" е на единадесетокласничката Ванеса Гуджова. Тя се занимава с актьорско майсторство в Училище за таланти на Стефан Къшев, който играе в Народния театър. Целта на талантливото момиче е да направи съпричастни своите съученици от 101 училище "Бачо Киро" към духовното израстване и културата. За срещите с актьорите тя получава и подкрепата на учителката по български език и култура Йоланта Бурева и директорката Весела Иванова. В края на март т. г. на гости при учениците беше и Лили Гелева, известна като д-р Мишева от хитовия български сериал "Откраднат живот". Пред тийнейджърите тя разказала как се снима лекарската сага и детайли около технологията на правене на филма. Учениците пък споделили с нея кой, какъв иска да стане."Важното е да сте личности, без значение каква професия сте избрали", посъветвала децата д-р Мишева.  При първото посещение на актьор в училището присъствали едва 10 деца от XI клас. Интересът бързо се разпространил и на вчерашната среща учениците били около 70, споделя организаторът Ванеса Гуджова. "Сега и осмите класове проявяват голям интерес към срещите. Първоначално се срамуваха да задават въпроси, а сега вече всички спокойно разговаряме с актьорите", сподели тя пред Столица.bg. До момента на среща в 101 СОУ Бачо Киро са били Стефан Вълдобрев, Снежина Петрова, Лили Гелева, Василена Винченцо, Весела Бабинова. "Образованието и културата си подават ръка и това е нашият успех, свързан с изграждането на морално, духовно поколение", категорична е Ванеса Гуджова. 

comment 0
visibility 487
54 СУ

Стартира кампанията „АгреСИВно повеДЕНие“ в „Надежда“

През този месец стартира кампания „АгреСИВно повеДЕНие“ на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви в район „Надежда“. Инициативата има за цел да акцентира върху превенция на насилието във всички форми и да намали проявите на насилие в училище. „Основният ни приоритет е да провокираме всички младежите да предложат собствени решения и стратегии за справяне с проблема. Конфликтните ситуации се решават с диалог и експертна помощ, не с прояви на насилие между връстници. Осъзнаването на даден проблем е първата крачка към решаването му“, каза кметът на район „Надежда“ инж. Димитър Димов. Училищните педагози, психолозите и педагозите ще работят с фокус групи от ученици от четири училища в района - 15 СУ „Адам Мицкевич“, 54 СУ „Св. Иван Рилски“, 101 СУ „Бачо Киро“ и 153 Спортно училище „Неофит Рилски“. Кампанията предвижда различни дейности като: - Посещение на Музея на МВР – 13.05. от 15:00 часа - Конкурс за есе на тема „Агресията – силата на слабите“ – срок за предаване на есетата – 15.05.2019г. -  награждаване на отличените автори на есета - 22.05.2019 г. от 13:30 ч. в Актовата зала на 101 СОУ „Бачо Киро“ - Беседа/Дискусия по темата – 22.05.2019г. от 14:00 часа - Проучване и анализ на нивото на агресивност на учениците, – 31.05.2019 от 14:00 часа Инциативата „АгреСИВно повеДЕНие“ е част от програма за превенция на насилието и агресията на общината.  

Реклама
comment 0
visibility 440
среща за града

Жители от "Надежда" дискутират с архитекти подобряването на средата (СНИМКИ)

Граждани от столичните квартали "Толстой", "Свобода", "Триъгълника", "Надежда 2", "Надежда 4" участваха в среща с екипи на европейския проект "URBiNAT"- Столична община и на Университета по архитектура, строителство и геодезия. Заедно с тях в срещата се включи и главният архитект на София Здравко Здравков. Проектът е финансиран от Програма "Хоризонт 2020" на Европейския съюз. Идеята му е обновяването на кварталите чрез активното участие на местните общности. Според архитект Здравков "URBiNAT" е поредната стъпка в програмата на Общината за превръщане на София в "град за хората". Проектът е обвързан с подобряване на достъпността в северната част на града и на връзките с крайградските райони. Всички участници в своеобразната "работилница за идеи" се обединиха около едно: положителна оценка за транспортната свързаност на квартала с града, многото зеленина между блоковете и в Северния парк и за направеното за най-малките жителите на района-училища, детски градини, детски площадки и спортни игрища.

comment 0
visibility 968
15 СОУ "Адам Мицкевич"

15 СУ представи "Дигитален поглед към качествено образование" (СНИМКИ)

15 СУ "Адам Мицкевич" представи в открити уроци "Дигитален поглед към качествено образование", а също и нова STEM лаборатория и 13 интерактивни дъски. Всички те са финансирани от Министерство на образованието и науката. Образователният софтуер за виртуална реалност включва различни теми от дисциплините по природни науки,Земята и космоса. Гостите имаха възможност да разгледат големият брой интерактивни инструменти за анализ и експерименти. ''Иновациите в образованието за нас са ключов фактор с който да гарантираме качествено образование на децата'', сподели директорът Ваня Минева. На уроците бе и Ваня Кастрева,директор на Регионален инспекторат по образование- София град.

comment 0
visibility 424
Празник с деца

Дечица от детски градини в Надежда честваха настъпването на пролетта (СНИМКИ)

Дечицата от 15 ДГ „Чучулига“, 170 ДГ „Пчелица“ и 171 ДГ „Свобода“ честваха настъпването на пролетта с тържествен концерт в Общински културен институт-Надежда. Те имаха възможност да се потопят в националната култура и фолклорно наследство. Кметът на район „Надежда“ инж. Димитър Димов поздрави участниците за техните умения и представяне. На сцената оживя пролетна феерия от усмихнати лица. Децата от подготвителната IV група „Смехорани“ в 171 ДГ „Свобода“ пресъздадоха лазарски наричания и песни. Малчуганите от III група „Камбанка на 170 ДГ ни убедиха, че зимата ще бъде победена от пролетта с песен за „Цветница“. Голям ентусиазъм грееше и в очите на децата от III група “Тигър“ на 15 ДГ „Чучулига“, които изпълниха песен за най-големия християнски празник Великден. Децата и техните ръководители бяха поздравени за истинското вдъхновение, с което озариха публиката.

comment 0
visibility 425
6 ДГ Домакин на четене

6 ДГ посрещна кампанията „Посланик на детската книга в район „Надежда“ (СНИМКА)

6-та ДГ „Вълшебен свят“ посрещна кампанията „Посланик на детската книга в район „Надежда“. Гост на децата бе писателят Борислав Мирчев, който представи части от свои произведения. Той представи и новата си книга „Тръгва детския влак“ по много атрактивен и забавен начин. Децата пък го поздравиха с любимите си детски песни и стихчета. Малчуганите получиха като подарък образователни книжи от издателство „Анубис Клет Булвест“ . Четенето в ранна детска възраст предопределя нагласите и желанията за учене на детето – знак за развитието на функционална грамотност. Тя пък е в основата на уменията ни да извличаме информация от различни източници, да я анализираме и да правим обоснована преценка.  

comment 0
visibility 440
посланик на книгите

Деца от 90 ДГ поздравиха с танци новият посланик на книгите в "Надежда"(СНИМКИ)

Дечицата от 90 ДГ "Веса Паспалеева" поздравиха с патриотични изпълнения, песни за буквите и танци на пролетни цветя председателят на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта в Столичния общински съвет Татяна Георгиева. Тя е новото лице на инициативата "Посланик на детската книга в район "Надежда". Георгиева почете на малчуганите откъси от любимите си приказки.Най-голям интерес дечицата проявиха към творбата "Най-хубавите деца", и накрая сами определиха поуката от приказката. Малките обобщиха,че за всяка майка нейните деца са най-прекрасните, съобщиха от администрацията на района.   

comment 0
visibility 456
градска среда

В "Надежда" тръгва обсъждане за по-красива градска среда

Живеещите в район "Надежда" в столицата могат да предложат своите варианти как градската среда около домовете им да стане по-красива и полезна. Стига да отидат на встъпителното събитие по проекта URBiNAT.Той е насочен към обновяване на градски райони, използвайки природосъобразни решения в четири области: енергия, вода, зеленина/природа и храна/природа. Това съобщиха от администрацията на района. Стартът на събитието е на 20 април 2019 г, (събота) в Общински културен институт -Надежда (бул. Ломско шосе 2), от 10.30 до 13.00 ч.!

comment 0
visibility 756
Владо Карамазов и деца

Владимир Карамазов се срещна с деца от район "Надежда"(ВИДЕО)

Децата от район "Надежда" засипаха с куп въпроси актьора Владимир Карамазов за сериала "Дяволското гърло". Той гостува на учениците в горен курс в 54 СУ "Иван Рилски". Визитата бе по покана на кмета на района инж. Димитър Димов.Карамазов разказа на децата за красотите на местата, където са били снимките и за работата с прекрасния екип. Той обаче не каза на младежите кой ще се окаже страховитият убиец, преследван от героя му - комисар Филип Чанов. Карамазов посъветва учениците да следват сърцето си и да избират за професия това, което искат, а не това, което настояват родителите им. Неговата майка искала той да стане икономист. Той се явил на изпитите по математика след 7 и 8 клас, но изкарал кръгли двойки. Актьорът разказа на момчетата и момичетата и за постановките, в които играе в момента, както и за спектаклите, които помни с най-топли чувства.

comment 0
visibility 499
викторина за София

Деца от "Надежда" показаха какво знаят за миналото на София(СНИМКИ)

Деца от 101 СУ "Бачо Киро" в район "Надежда" участваха във викторина, посветена на миналото и бъдещето на София. Проявата бе озаглавена "София- едновременно древна и млада" и бе организирана от настоящия директор на училището Весела Иванова. Да проверят какво знаят малките за столицата на събитието дойдоха кметът на район "Надежда" инж.Димитър Димов, кметът на район "Нови Искър" Даниела Райчева, кметът на район "Красна поляна" Иван Чакъров, много представители на Столична община, Регионалното управление на образованието- София.  

comment 0
visibility 511
Виктория Раловска чете книжки

Виктория Раловска отново стана посланик на детската книга в район "Надежда" (СНИМКИ)

За трета поредна година Виктория Раловска началник отдел „ПНО“ стана посланик на детската книга в район "Надежда". Тя чете книжки на децата от 24 ДГ "Надежда", водени от своя прекрасен директор Емилия Петрова. Сред произведенията, които тя прочете на малчуганите е и "Копче за сън" на Валери Петров. Събитието премина с много усмивки, завидни познания и много импровизирани игри. Ранното чете на деца е доказан социален метод, който спомага за емоционалното и познавателното развитие. В инициативата се включиха и издателствата ФЮТ", "Просвета" и "Булвест". Всяка година ярки лица от обществения живот гостуват на бъдещите първокласници от "Надежда". Децата от детската градина, поискаха да видят Вики и на 1 юни, за да се забавляват с четене на любими книги отново.

comment 0
visibility 406
Четена на детски книжки в детска градина

Братята Дарин и Деян Ангелови четоха книги на децата от 172 ДГ "София" (СНИМКИ)

Дарин и Деян Ангелови се включиха в кампанията „Посланик на детската книга в район „Надежда“. Те прочетоха любими моменти от детски произведения на дечицата от 172 ДГ "София". Събитието протече с много настроение и усмивки. Кампанията в район „Надежда“ стартира на 2 април - Международния ден на детската книга и ще продължи до 23 април Световен ден на книгата. В нея участват ярки лица от района, които споделят с децата на 6-7 годишна възраст от детските градини в района магията на книгите.

comment 0
visibility 555
Кметът на "Надежда" чете приказки

Кметът на "Надежда" чете приказки в детска градина

Кметът на "Надежда" инж. Димитър Димов чете приказки в 170 детска градина "Пчелица". Така той даде старта на кампанията "Посланик на детската книга в район "Надежда". Проявата се прави за трета година и основно сред малчугани от 5 до 7 години. Целта е да се обясни на децата, че четенето е хем важно, хем и интересно, съобщиха от администрацията на района. Началото на кампанията с книгите бе вчера, а краят ще е на 23 април- Световния ден на книгата. Ярки личности от живота на района също ще се включат в четенето сред децата от детските градини.

comment 0
visibility 3912
Кметът на район Надежда инж. Димитър Димов

Кметът на Надежда пред Столица.bg: Искам да се реши проблемът с 800 незаконни гаражни клет...

Инж. Димитър Димов е кмет на район "Надежда" от 2007 г. По време на управлението му районът бе включен в един от най-големите европейски проекти УРБАН като представител на Столична община. През есента приключи етап от реконструкцията на Северен парк, а тези дни ще се възобновят дейностите. Обновяването на кварталите в "Надежда" продължава, както и подобряване на инфраструктурата. Инж. Димов е от хората, които трудно се спират на едно място. Наясно е с проблемите на гражданите в района, решава ги, доколкото е във възможностите му и ежедневно обикаля, за да инспектира действащите ремонти. Той е на 52 години и е завършил Техническия университет със специалност "Механично уредостроене". През есента води преговори със собственици на терени, които се съгласиха земята да остане като част от Северния парк. За проблемите в район "Надежда", проектите и ремонтите инж. Димов разказва пред Столица.bg. - Инж. Димов, каква е Вашата оценка за включването на район „Надежда“ като представител на Столична община в проект URBiNAT? - Проект URBiNAT е една изключителна възможност за район „Надежда“- да бъде свързан с темите здравословен и активен начин на живот. Екипът вече започна работа по приоритетните теми: намиране на природосъобразни решения в четири области: енергия, вода, зеленина /природа и храна/ природа. В края на януари 2019 г., София беше домакин на международна работна среща с участието на над 80 експерти от градовете-партньори в проекта. Обсъдихме възможностите за реализация на идейните предложения на столицата, а нашите партньори споделиха добри практики от своята дейност. Използвам възможността заявя, че разчитам на активното участие на жителите на район „Надежда“, представителите на детски градини, училища и културни институции, с чието съдействие можем да реализираме иновативни и полезни локални проекти. - Реализирането на проекта с какво ще промени кварталите в Надежда? - С бюджет от 1.2 млн. евро в рамките на проекта, Столична община се насочва към част от район „Надежда“ в непосредствена близост до „Зеления здравословен коридор“ - от транспортен възел „Надежда“, през Надежда 2 и Толстой, до Свобода. С проект URBiNAT ще надградим пълната промяна в облика на 5 училища и 5 градини в район „Надежад“, част от проект „Изграждане, основен ремонт, реконструкция на 26 училища и детски градини на територията на Столична община“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ . - Преминаха публични обсъждания на ПУП и ПУР , от какво най-често са недоволни гражданите? - През 2015 г. , Столична община започна изработване на ПУП и идеен работен проект за бул. „Рожен“, в частност ул.“Далия“. На този етап, ПУП на ул.“Далия“ влезе в сила, приключихме с изкупуването на имоти. Всеки момент очакваме да излезе оценка за отчуждаване на останалите терени, които са в обхвата на булеварда. Вече преминаха обсъжданията на задание за изработване на проект на изменение на ПУП – план за улична регулация (ПУР) за бул. „Рожен от м. „ПЗ Илиянци запад“ до р. Блато и ПУП-парцеларен план на бул. Рожен в участъка от р. Блато до „Софийски околовръстен път“. Те се проведоха при конструктивен диалог с гражданите, като се надявам това да продължи и да се включат още по-активно в следващите етапи. Проектът ще е голям плюс за района, тъй като в момента улиците, по които се движат транспортните средства, не могат да поемат целия трафик. За съжаление, процесът по отчуждаване на имоти е бавен, но със задължителен характер. - Коя е проблемната зона в район "Надежда" и какво трябва да се промени там? - Като наш работен приоритет бих посочил темата с недостатъчните паркоместа в район „Надежда“ – имаме готов проект за паркинг за 240 автомобила в жк "Надежда" 3. Ще настоявам за намиране на решение на незаконните постройки-гаражни клетки, които са около 800 на брой на територията на района. Все още актуален ПУП нямат Северен парк, който е с действащ план от 1963 г и НПЗ „Военна рампа“ – запад, с план от 1959 г. Необходимо е да отговорим на нуждите на съвременното общество, затова стартирахме процедури и за тях. - Във вашия район се ремонтират 11 от общо 26 детски градини и училища в гр. София, финансирани по ОП „Региони в растеж“. Има ли други градини и училища, които трябва да се обновят? - С реализирането на проект „Изграждане, основен ремонт/реконструкция на 26 училища и детски градини на територията на Столична община”, финансиран от ОП „Региони в растеж“ обновяваме по-голямата част от училищата и градините в район „Надежда“ . На финален етап сме от строително-ремонтните дейности в петте сгради на детски градини – в периода април-май обектите ще бъдат въведени в експлоатация. Според работния график училищата трябва да са готови октомври 2019 г. По същия проект имаме и две сгради, в които през 2019 г, ще стартират строително-ремонтните дейности. Това са втората сграда на 90 ДГ „Веса Паспалеева“ и 102 ОУ „Панайот Волов“. - Предвижда ли се изграждането на Детски и спортни площадки и къде в район „Надежда“? - Разширяваме възможностите за масов спорт с предстоящо откриване на модерен микрокомплекс с 3 терена за микрофутбол в жк „Свобода“, до бл. 30. Комплексът, изграден по програма FIFA Forward, ще бъде експлоатиран от Българския футболен съюз. Приходите ще бъдат използвани за поддръжка и евентуални бъдещи реновации на игрищата. Площадките ще бъдат произведени според всички международни изисквания за професионален терен (с изключение на размерите). Вярвам, че наша отговорност е да създадем условия на децата и младежите да спортуват. Заедно с екипа ми ще организираме различни спортни прояви и турнири на открития комплекс. През 2019 г. реализираме изграждане и възстановяване на 6 детски площадки на територията на район „Надежда“. Те са в ж.к. „Надежда“ 4 ч., пред бл.459, кв. „Лев Толстой“, между бл.54 и бл.55, кв.“Требич“, между ул.“Филип Миланов“ и ул.“Спортист“, ж.к.“Лев Толстой“, между бл.3 и бл.5, кв. „Свобода“, между бл.14 и бл.15, ж.к. „Надежда“- 1ч., до бл.160. Използвам възможността да призова гражданите да опазват обществените места за отдих и игра на децата. - Достатъчни ли са местата в детските градини и яслите в района? - С изменението в Наредбата за прием в детските градини и яслите в Столична община от 2019 г., оптимизирахме процеса на кандидатстване. Правилата са ясни и детайлно описани в Информационната система за обслужване на детските заведения в Столична община. През тази година ще се класират около 13 800 деца в системата на детските градини в Столична община, което е с около 3000 повече от миналата година. В район „Надежда“ изпитваме недостиг на места само в яслени групи за деца от 1 до 3 години. През последните години изградихме 1 нова детска градина в Надежда 1 – 172 ДГ „София“ и две допълнителни сгради към 171 ДГ „Свобода“, с което открихме приблизително 500 нови места в детските ни градини - Намаляването на броя на децата създаде финансов проблем за издръжката на градините, как според вас ще се справят районните кметове? - Районните кметове имат контролни функции в процеса на разходването на средствата в детските градини. Ние не сме страна по договаряне на формулата за разпределение бюджета в местни дейности. За дванадесетте детски градини от район "Надежда", в сравнение с миналата учебна година, разликата в броя на децата е 126, при общ брой 3013 деца за тази учебна година. Тази разлика ще намали общата сума на издръжката със 180 000 лв. Това включва храна, материали, услуги, текущи ремонти, застраховки на сградите. В момента се реализират мащабни ремонти от проект "Интегриран план за градско възстановяване и развитие (ИПГВР) на София и в 7 сгради на детски градини ще се намалят разходите за електрическа енергия, вода, отопление. През изминалите години санирахме други 5 сгради на детските градини, които не са включени в този проект. Там е подменена дограма и са извършени ремонтни дейности, подобряващи състоянието им. В допълнение, за всички сгради на детските градини в района провеждаме енергиен мениджмънт от 2015/16 г. - Колко общински жилища има в район Надежда и колко са чакащите? - На територията на район „Надежда“ има 604 общински жилища, а картотекираните граждани през 2018 г. са 116, през 2019 г. са 121. Стремим се да отговорим на нуждите на картотекираните, при спазване на общинските наредби. - С кой проект се гордеете най-много? - През изминалите 11 години имах възможността да реализирам десетки проекти, ключови за развитието на район „Надежда“. Имаме пилотни инициативи в различни приоритетни сектори на Столична община като екология, образование, инфраструктура. Бих отличил Проекта за обновяване на Северен парк – през 2015 г. ремонтирахме частта от бул. „Никола Жеков“. В момента се работи в частта откъм жк „Свобода“. Северен парк е зеленото сърце на квартала и се радвам, че допринасяме за по-приятни мигове на гражданите в него. В чисто човешки и емоционален план, се радвам, че реализирахме благотворителната кампания „Обединена Надежда за Вяра и Виви“. УСпяхме да подкрепим и две деца от „Надежда“, които се борят с тежки диагнози. - Какво искате още да промените в района? - Искам да променим отношението и грижата на хората към изградените обекти, към новите съоръжения в града ни. Ако не проявим гражданска съвест и активна позиция по обществени въпроси, инвестициите практически се обезценяват. Ние, като общинска администрация, градим за хората, стремим се да подобрим качеството на техния живот, не инвестираме самоцелно. - Колко минерални извора има в район Надежда, къде и за какво се използват? - Има краткосрочната програма на Столична община, предложена от Направление „Архитектура и градоустройство“. Според нея до 2020 г. термалната зона Надежда-Свобода трябва да се проучи и да се идентифицират възможностите за експлоатация. След балнеологичната оценка за качеството на водата, ще се направят предпроектни и проектни изследвания за изграждане на геотермална инсталалация за отопление на общинските сгради, училища и детски градини. - Достатъчен ли е басейнът в 153 училище за деца и младежи в района? - В сградата на 153 Спортно училище „Неофит Рилски“ има закрит басейн, стопанисван от Ученическа спортна школа „София“. Размерът и капацитетът му не отговарят на нуждите на децата и младежите от район „Надежда“, затова търсим алтернативни възможности за изграждане на подходящо съоръжение. В тази връзка, ни предстои проучване на минералния извор до 15 СУ „Адам Мицкевич“ и привличане на целеви инвестиции за реализиране на подобен мащабен, но важен за нас проект. - Кога ще приключи реконструкцията на Северен парк? - Очаквам, през пролетта на 2020 г., реновацията на Северен парк от страната на кв. „Свобода“ да е готова. В началото на април, подновяваме строително-ремонтните дейности и ще положим максимални усилия да финализираме този значим за район „Надежда“ проект. - Ще се кандидатирате отново за кмет на район Надежда и защо? - В момента работим в посока успешна кампания за Евроизбори 2019 , предстоят номинациите на ПП ГЕРБ за кметове и общински съветници за Местни избори 2019. След провеждане на консултации с местните структури и анализ на предложенията от страна на политическото ръководство, ще имаме номинирани кандидати. Имам доверието на гражданите на район „Надежда“ вече 11 години и за мен това е най-голямата победа.