Времето в София

Въздухът в София

Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София на балотажа в неделя?
  • Васил Терзиев (43%, 187 Гласове)
  • Ваня Григорова (36%, 160 Гласове)
  • Не подкрепям никого (13%, 55 Гласове)
  • Ще отида за гъби (9%, 38 Гласове)
Общо гласували: 440 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 2942
До месец възстановяват и отварят пропадналия участък по столичния бул. "Вл.

До месец възстановяват и отварят пропадналия участък по столичния бул. "Вл. Вазов"

Движението по столичния булевард "Владимир Вазов" ще бъде възстановено до месец. Такъв е срокът за ремонт на пропадналия участък на пътното платно в участъка от ул. „Тодорини Кукли" и ул. „Левски Вековен", район Подуяне, научи Столица.bg. Пътят пропадна защото отдолу се копае подължението на третата линия на метрото от "Хаджи Димитър" към "Левски Г". На 22 август т. г. беше затворен за движение от Столична община. Столична община: Пропадна пътното платно, временно се затваря за движение участък от бул. „Вл. Вазов" Предприеха се спешни мерки и действия. Строителните дейности по възстановяването на участъка се извършват от строителя на метрото. До месец отсечката по бул. "Владимир Вазов" ще бъде отворена за движение. По информация на Столица.bg там се извършва укрепване.

comment 0
visibility 911
Търсят строителен надзор за ремонтите на пътя София - Ботевград и София - П

Търсят строителен надзор за ремонтите на пътя София - Ботевград и София - Пловдив

Агенция „Пътна инфраструктура" обяви обществена поръчка за изпълнител на строителния надзор при основния ремонт на близо 23 км от път I-1 София – Ботевград и на 58,58 км от път I-8 София – Пловдив. Обществената поръчка е в две обособени позиции, а общата й прогнозна стойност е 4 276 125 лв. без ДДС. Срокът за подаване на офертите е до 26 септември т. г. В първата обособена позиция е извършването на строителен надзор при основния ремонт на участък от път I-1 София – Ботевград от 214-ти км, в района на с. Чурек, до пътен възел „Яна", при 237-ми км. Първокласният път е важна заместваща инфраструктура на АМ „Хемус" в участъка София - Ботевград и единствена пътна връзка за малките населени места със столицата и Ботевград. Индикативната стойност на поръчката за надзор е 1 200 675 лв. без ДДС и не е пределна. Във втората обособена позиция е извършването на строителен надзор при основния ремонт на 58 км от път I-8 София – Пловдив, в отсечката от Нови Хан до Костенец /от 89-ти до 147-ми км/. Пътят е заместваща пътна инфраструктура на АМ „Тракия" от изключително значение за пътните комуникации между София, Пазарджик и Пловдив. Трасето преминава през населените места гр. Нови Хан, с. Вакарел, гр. Ихтиман, с. Мирово и гр. Костенец. Прогнозната стойност на поръчката е 3 075 450 лв. без ДДС и не е пределна. В момента АПИ провежда и обществена поръчка за избор на изпълнители за актуализация на техническите проекти за основни ремонти и строителство на двата участъка.

comment 0
visibility 861
Ремонти спират водата в част от кв. „Карпузица“ и с. Локорско

Ремонти спират водата в част от кв. „Карпузица“ и с. Локорско

Заради извършване на строително-ремонтни дейности на ул. „Планинец“, кв. „Карпузица“ се налага спиране на водоподаването, съобщават от Софийска вода. Утре – 31 август, от 9:30 до 20:30 часа няма да има вода на бул. „Цар Борис III“ (четни номера) – от бул. „Никола Петков“ до ул. „Планинец“, ул. „Планинец“ – от бул. „Цар Борис III“ до ул. „Войводина могила“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на следния адрес: бул. „Цар Борис III“ на кръстовището с ул. „Планинец“. На 31 август (четвъртък) 2023 г. във връзка с диагностика на уличен водопровод на ул. „Черковна“, с. Локорско се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 17:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района между: ул. „Тодор Гаджов“, ул. „Тодор Величков“ и ул. „Поп Стоил Петков“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на следния адрес: ул. „Тодор Величков“ на кръстовището с ул. „Поп Стоил Петков“.

Реклама
comment 0
visibility 809
Спират водата в с. Герман

Спират водата в с. Герман

Заради подмяна на водомерен възел на ул. „Незабравка“ в с. Герман се налага спиране на водоподаването, съобщават от „Софийска вода“. Утре – 30 август, от 09:00 до 18:00 часа вода няма да има на ул. „Незабравка“ и ул. „Дружба“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на следния адрес: ул. „Незабравка“ на кръстовището с ул. „Дружба“.

comment 0
visibility 1066
Спират временно, за 8 часа, водата в част от столичния „Младост“ 1

Спират временно, за 8 часа, водата в част от столичния „Младост“ 1

Софийска вода спира водата в част о столичния жк Младост 1. На 29 август (вторник) 2023 г. заради подмяна на хидрофорна уредба на бл. 64, ж.к. „Младост“ 1 се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на живеещите в бл. 64. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа водоноска ще има между бл. 64 и бл. 66. Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800 121 21.

comment 0
visibility 3325
Какво остават Софийска вода и Топлофикация в Младост 1

Какво остават Софийска вода и Топлофикация в Младост 1 (СНИМКИ)

Кой контролира какво оставят след себи се експлоатационните дружества в София след ремонт или отстраняване на авария? Всички знаят, че трябва да възстановя инфраструктурата, но въпросът е кой контролира и проверява? Обикновено след отстраняване на авария е погром. За това сигнализираха пред Столица.bg, живеещи в софийския Младост 1. След ремонт от Софийска вода оставиха камари с кал, наранени дървета и грозна гледка, казват гражданите. Аварията е била в Младост 1 в градинката зад бл. 59. Авария няма, вода има, а мръсотията наоколо? И това стои с месеци. Другото общинско дружество - Топлофикация София, отстранили авария до читалището в Младост 1, до пазара в Младост, пред пролетта, а след тях остават разместени каменни блокове от настилка, хвърлени насред тротоара. Кой контролира и проверява, възстановена ли е инфраструктурата след ремонт от експлоатационните дружества?  

comment 0
visibility 1356
АПИ: Ограничава се движението от пътя за Суходол заради подмяна на водопров

АПИ: Ограничава се движението от пътя за Суходол заради подмяна на водопровод в Перник

Ограничава се движението по участък от пътя за Суходол, от 24 август до 14 септември, зороди подмяна на водопровод в град Перник, предупредиха от АПИ.  От 8 ч. на 24 август до 18 ч. на 14 септември т. г. ще бъде ограничено движението в град Перник по участък от път III-1801 кв. Суходол - Мало Бучино - Големо Бучино - кв. Мошино – Перник. За реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа на града се затварят улиците, които съвпадат с трасето на третокласния път. Ще бъде ограничено движението в отсечката от кръстовището на ул. „Младен Стоянов" и ул. „Хавана" до кръстовището на ул. „Олег Кошевой" и отклонението за Гробищен парк „Мошино". Трафикът ще се пренасочва по обходни маршрути: - Перник - Дивотино - Люлин - Големо Бучино;- Перник - АМ „Струма". Агенция „Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент. Шофирането под въздействието на емоции не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

comment 0
visibility 1100
Софийска вода временно спира водата в част от кв. Витоша, Панчарево и Герма

Софийска вода временно спира водата в част от кв. Витоша, Панчарево и Герман

Софийска вода временно ще рлекъсне водоснабдяването в част от столичните кв. Витоша, Панчарево и Герман на 23 август (сряда) 2023 г. Реконструкция на уличен водопровод по ул. „Самоковско шосе“, с. Панчарево налага спиране на водата 9:00 до 21:00 часа на живеещите в района на: - ул. „Гауди“, кв. Мечта, в.з. Лозето, в.з. Смреката- с. Герман - ул. „Минзухар“, ул. „3-ти март“- ул. „Боне Христов“ между ул. „Старата чешма“ и ул. „Хан Аспарух“ и ул. „Хан Аспарух“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа водоноска ще има на ул. „Хан Аспарух“ кръстовището с ул. „Боне Хаджибонев“. Подмяна на сградно водопроводно отклонение по ул. „Христо Ботев“, с. Герман се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 19:30 часа на живеещите в района на: - „Дружба“, ул. „Шипка“, ул. „Цар Симеон Велики“, ул. „Хан Аспарух“, ул. „Божур“, ул. „Шипка“, ул. „Хан Крум“, ул. „Христо Ботев“ ул. „Вела Пеева“ и ул. „Патриарх Герман“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа водоноска ще има на ул. „Шипка“ на кръстовището с ул. „Христо Ботев“. Заради строително-ремонтни дейности по ул. „Филип Кутев“, кв. „Витоша“ се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 21:30 часа на живеещите в района на: - бул. „Симеоновско шосе“ № 9 и бензиностанция Лукойл. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа водоноска ще има на бул. „Симеоновско шосе“ на кръстовището с бул. „Д-р Г. М. Димитров“. Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800 121 21 .

comment 0
visibility 1312
Ремонти спират водата на няколко места в София

Ремонти спират водата на няколко места в София

Заради дейности по реконструкция на уличен водопровод по ул. „Равнец“, кв. „Славовци“ се налага спиране на водоподаването, съобщават от „Софийска вода“. Утре – 22 август, от 09:00 до 21:00 часа вода няма да има в района на ул. „Искърско дефиле" – от ул. „Околовръстен път" до ул. „Победа", и на ул. „Равнец" – от ул. „Искърско дефиле" до ул. „Черковна". При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на следния адрес: ул. „Искърско дефиле“ пред № 15. Отново утре във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по ул. „Крушова градина“, кв. „Драгалевци“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода” в района на: - ул. „Иван Милев“, ул. „Деян Горинов“, ул. „Атанас Яранов“, ул. „Темелко Нешков“, ул. „Ненко Балкански“, ул. „Гергьовче“, ул. „Еловица“, ул. „Хаджи Станьо Върбевски“ - ул. „Крушова градина“ от ул. „Захари Зограф“ до ул. „Свети Горазд“ - ул. „Захари Зограф“ от ул. „Крушова градина“ до ул. „Свети Горазд“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на следния адрес: ул. „Захари Зограф“ на кръстовището с ул. „Герена“. Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение по ул. „Пролетна“, с. Лозен утре – 22 август, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода” на ул. „Пролетна“ и ул. „Альовица“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на следния адрес: ул. „Пролетна“ на кръстовището с ул. „ул. „Альовица“. На 22 август (вторник) 2023 г. във връзка с изпълнение на строително-ремонтни работи по бул. „Ломско шосе“, ж.к. „Връбница“ 2 се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода” на ул. „Гайдарче“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на следния адрес: бул. „Ломско шосе“ на кръстовището с ул. „ул. „Гайдарче“.

comment 0
visibility 4090
Ремонт на бул. Ломско шосе спира водата в части от столицата

Ремонт на бул. Ломско шосе спира водата в части от столицата

Заради изпълнение на инвестиционен проект по бул. „Ломско шосе“ в столичния ж.к. „Обеля“ 2 се налага спиране на водоподаването, съобщават от Софийска вода. Утре – 21 август, от 9:00 до 21:00 часа вода няма да има в района на: с. Мрамор, с. Волуяк, с. Житен, с. Доброславци, с. Балша, ул. „Васил Левски“ – от бул. „Ломско шосе“ до с. Мрамор, бул. „Ломско шосе“ – от ул. „Васил Левски“ до ул. „Околовръстен път“, както и в Складова зона на ул. „Академична“ № 14. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на следните адреси: с. Волуяк – в центъра с. Мрамор – в центъра с. Житен – в центъра с. Доброславци - в центъра с. Балша- в центъра.

comment 0
visibility 964
Спират водата в част от кв. „Малинова долина“ и с. Плана

Спират водата в част от кв. „Малинова долина“ и с. Плана

Заради строително-ремонтни дейности по ул. „Георги Кьосеиванов“, кв. „Малинова долина“ се налага спиране на водоподаването, съобщават от Софийска вода. Утре – 17 август, от 09:00 до 21:00 часа няма да има вода в района на ул. „Георги Кьосеиванов“ и ул. „Евгений Силянов“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. „Георги Кьосеиванов“, на кръстовището с ул. „Евгений Силянов“. Отново утре във връзка с монтаж на спирателен кран в с. Плана се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 17:30 часа на клиентите на „Софийска вода” в района на: Календерова махала, Попова махала, Масова махала и Долна Календерова махала. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. „Календеров път“ до малкия параклис.

comment 0
visibility 2135
Временно спират водата в част от софийските „Белите брези“ и „Красно село“

Временно спират водата в част от софийските „Белите брези“ и „Красно село“

Софийска вода временно ще прекъсне водоснабдяването в столичните квартали „Белите брези“ и „Красно село“ на 14 август (понеделник) 2023 г., предупредиха от дружеството концесионер. Седмицата ще започне на сухо заради реконструкция на уличен водопровод в „Белите брези“ и „Красно село“. Без вода ще са :30 до 21:30 часа живеещите на: - ж.к. „Белите брези“ района между бул. „Гоце Делчев“, ул. „Кюстендил“ и бул. „България“- ж.к. „Красно село“ района между бул. „Гоце Делчев“, ул. „Солун“, ул. „Пирински проход“ и ул. „Разград“. Концесионертъ на водата в Столична община обещава, че след реализацията на този инвестиционен проект, живеещите в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа водоноска ще има ул. „Дойран“ на кръстовището с ул. „Нишава“. Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800 121 21.

comment 0
visibility 7141
Смяна на релси на петицата, разкрива нова автобусна спирка на столичния "Ца

Смяна на релси на петицата, разкрива нова автобусна спирка на столичния "Цар Борис III"

Продължаващият ремонт на булевард "Цар Борис III" налага промени на градския трнанспорт. Разкрива се временна автобусна линия № 59А във връзка с подмяна на релсовия път в участък по бул."Цар Борис III", съобщиха от Столична община. От понеделник, 14.08.2023г. във връзка с подмяна на релсовия път в участъка по бул. „Цар Борис III" между ул. „Княжевска" и ул. „Звездица" се въвежда временна организация на движението. Отваря се за движение участъка между ул. „Райска градина" и ул. „Княжевска" като движението се извършва двупосочно върху крайна дясна лента (посока Център) на пътното платно и релсовия път. Разкрива се нова временна пешеходна пътека през бул. „Цар Борис III" при ул. „Звездица". Въвеждат се промени в маршрута на временната автобусна линия №5ТМ в посока ж.к. „Бъкстон". Автобусите от линията ще се движат по бул. „Цар Борис III". Закриват се временните спирки на ул.„Дамяница" и ул.„Планинец" в посока ж.к. „Бъкстон". Маршрутът на автобусна линия №59 се променя както следва (в посока метростанция „Мизия"): от с. Мърчаево по маршрута до кръстовище бул. "Цар Борис III"/ул. "Княжевска", направо по бул. "Цар Борис III", наляво по бул. "Никола Петков" и от спирка с код 0347 "Бул. Никола Петков" по маршрута до метростанция "Мизия" двупосочно. Автобусите ще спират на съществуващите временни и постоянни автобусни спирки по маршрута. Разкрива се временна автобусна линия № 59А с маршрут от метростанция „Мизия" до площад „Сред село" в кв. „Карпузица", която ще се движи както следва: от метростанция „Мизия" по нормалния маршрут на автобусна линия № 59 до спирка с код 1310 „Площад Сред село" – крайна, с обратен завой на площад „Сред село" и от спирка с код 1309 „Площад Сред село" – начална, по маршрута до метростанция „Мизия". Автобусите ще спират на съществуващите автобусни спирки по маршрута с изключение на:- спирка с код 0361 „Метростанция Мизия" – крайна за автобусна линия №59;- спирка с код 0813 „Метростанция Мизия" на ул. „Монтевидео" в посока ж.к. Овча купел 2 за електробусни линии №60 и 73.Временна спирка с код 6129 ул. „Райска градина" се измества напред на перона на трамвайната спирка.

comment 0
visibility 1231
Ускоряват ремонта на пътя София – Самоков – Боровец – Костенец

Ускоряват подготовката за ремонта на пътя София – Самоков – Боровец – Костенец

Ускорява се процесът по подготовката на проекта за основен ремонт на 86 км от второкласния път II-82 София – Самоков – Боровец – Костенец, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Ясен Йорданов обсъди предвидените ремонтни дейности с народните представители от управляващата коалиция. Поет е ангажимент в кратък срок – до края на септември, да бъде обявена обществената поръчка за актуализиране на изработения през 2015 г. технически проект и изпълнението на необходимите строително-монтажни работи. По този начин през есенно-зимния сезон ще може да се проведат законовите процедури за избор на изпълнители на строително-монтажните работи и на строителния надзор, да се сключат договорите с избраните изпълнители и през 2024 г. при актуализиран технически проект и издадено разрешение за строеж ще може да започне основният ремонт на трасето. Предвижда се в края на следващата седмица да се проведе среща в Панчарево, за да може гражданите да са запознати с предвижданите от агенцията обезопасителни дейности в отсечката до стартирането на ремонта на пътя София – Самоков – Боровец – Костенец.

comment 0
visibility 2355
-

Изненада: Кметът Фандъкова провери пренареждането на жълтите павета, вместо 2-ро училище

Вместо планираната проверка на ремонта на Второ СУ „Акад. Емилиян Станев” в Бъкстон, столичният кмет Йорданка Фандъкова реши днес да провери пренареждането на жълтите павета в центъра на София, съобщи БТА. На проверката присъстваха представители на надзора и зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов. "Контролът съм поискала да бъде постоянен, което означава непрекъснато в рамките на работния ден тук да има представител на надзора", посочи градоначалникът. Фандъкова настоя надзорът да контролира и целия обект, който е само една малка част от цялата зона 4, включваща района между бул. "Васил Левски", ул. "Георги С. Раковски", бул. "Цар Освободител" и ул. "Московска". Зам.-кметът Джоргов също да минава по няколко пъти на ден да проверява дейностите, разпореди тя. По думите на Тодор Тодоров, ръководител на строителния надзор, пренареждането върви нормално и засега няма проблеми откъм качество. Около 90 % от дейностите в карето между бул. "Васил Левски", ул. "Георги С. Раковски", бул. "Цар Освободител" и ул. Московска са изпълнени, каза Джоргов. Дейностите на жълтите павета са по-малко от 1 % от целия обем на ремонта, припомни той и допълни, остава да се направят още няколко тротоара по ул. "Раковски" и бул. "Цар Освободител", както и да се монтират стълбовете на уличното осветление. Предвидени са санкции за забавяне, които възлизат на 30 % от стойността на договора, каза още зам.-кметът. До 15 септември движението в участъка на пренареждане трябва да бъде пуснато. "По-важното обаче е паветата да бъдат пренаредени качествено, за мен качеството е по-важно от срока", отбеляза Йорданка Фандъкова.    

Ремонти

Ремонтите са ежедневие не само във всеки един дом, но и във всяко населено място. Това е валидно и за столицата. В милионния град всеки ден се извършват десетки ремонти. Това включва аварийни ремонти, планови ремонти  и всякакви други ремонтни дейности. Разбира се, тези ремонти създават неудобство на гражданите и често стават причина за тяхното недоволство. Факт е обаче, че няма как да се развива и модернизира града без необходимите преустройства.

Ремонти на улици и булеварди

Ремонти на улици и булеварди

В последните години в София се прави масова модернизация на инфраструктурата, за да бъде наистина града съвременен и европейски. Разбираемо е гражданите да са изключително критични към ремонти, които не отговарят на техническите изисквания или са направени проформа. Общината прави необходимите проверки и налага предвидените санкции на ремонти, които не са спазили правилата или са явно некачествени.

Съвсем пресни са примерите с ремонтите на ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Иван Вазов“. „Граф Игнатиев“ беше затворен дълго време. Ремонтите там бяха доста сериозни. Разбира се, недоволството на гражданите огромно. Започвайки от некачествено изпълнение на настилката, вибрациите, появяващи се при преминаване на трамвай и достигайки до перките, около улицата кипяха огромни скандали. За момента всичко вече е утихнало.

Ремонтите, които бяха предприети за обновяване на Централната градска част, също се оказаха ‚препъни камък‘.

Като цяло, заради строежа на метрото, всеки движещ се из София има впечатлението, че ремонти има на всяка улица и булевард.

Ремонти на „Софийска вода“

Ремонти на „Софийска вода“

„Софийска вода“ провежда планови ремонти ежедневно. Постепенно се сменят остарелите части от водопроводната мрежа, за да се гарантира на столичани качествена услуга. За да няма неприятни изненади, от дружеството пускат ежедневна информация кои райони ще бъдат засегнати от спиране на водата заради ремонти и след колко време могат да разчитат да се възстанови услугата. Разбира се, не са рядкост и аварийните ремонти. Мрежата е много стара и авариите стават бързо. Аварийните екипи се стремят да отстраняват проблемите бързо и често ремонтите приключват за часове. За предстоящи ремонти столичани могат да научат и от сайта на дружеството, както и да използват услугата за SMS известяване.

Ремонти на „Топлофикация София“

Ремонти на „Топлофикация София“

„Топлофикация София“ ежегодно прави профилактични ремонти, предимно през летните месеци. Така се предотвратяват до голяма степен аварийните ремонти в разгара на отоплителния сезон. Гражданите често недоволстват от сметките, които получават  за отоплението и топлата вода, но няма спор, че това е най-практичния начин за отопление на дома. Най-неприятно е, когато навън температурите са минусови, а парното не работи заради авария. Аварийните екипи се стремят да отстранят проблема възможно най-бързо и ремонтите започват веднага, но всичко зависи от вида на аварията.

Ремонти на столични площади

Ремонти на столични площади

Както вече беше споменато по-горе, в София текат ремонти след ремонти. Напълно обновен наскоро беше емблематичния столичен площад „Славейков“.  Много въпроси си задаваха столичани докато вървяха ремонтите по настилката, перголите и др. Всичко си дойде на мястото, когато отново бе монтирана пейката заедно със статуите на Славейкови на площада. Разбира се, и с ремонтите на други площади имаше недоразумения. Площад „Гарибалди“ направо взриви обществеността с гранитния водопад, който беше монтиран и демонтиран в рамките само на 24 часа. Площадът пред църквата „Св. Седмочисленици“ също не беше одобрен от обществеността.

Ремонти на столични паркове

Ремонти на столични паркове

Сред ремонтите на парковете в столицата най-грандиозният е този на парк Възраждане. Медията не веднъж е писала за това как се движат ремонтните дейности по аквапарка във Възраждане. Факт е, че в последно време се предприеха редицаремонти в парковете с цел те да станат по-приветливи и привлекателни за хората. Да бъдат кътчета за отдих и глътка свеж въздух в градската среда.

Ремонти бяха извършени и в столичния Южен парк, Западен парк, парк Дружба.

Ремонти на детски площадки

Ремонти на детски площадки

Ремонтите на столичните паркове логично вървят паралелно с ремонтите на детски площадки в различни квартали в столицата. Много от тези площадки не бяха обновявани от години, а това е опасно за здравето на децата. Наред с ремонтите на съществуващите  вече детски площадки, се изграждат и редица нови в междублоковите пространства и в градските паркове. Парковете се сдобиват с фитнес уреди на открито. Ремонтите продължават и сега, а контролът върху тях е много по-строг от преди.

Ремонти на ЧЕЗ

Ремонти на ЧЕЗ

Дружеството предприема планови ремонти по електропроводната си мрежа на територията на София, за да оптимизира съоръженията си и да предлага по-качествена услуга. За съжаление, все по-често се налага да се правят и аварийни ремонти.Строителните фирми понякога не се съобразяват с това да се свържат с дружеството преди да започнат изкопни дейности. Достатъчно е да бъде прекъснат един кабел, за да останат без ток хиляди домакинства. Ремонтите стартират веднага и проблемът се отстранява възможно най-бързо.

Преди да се предприемат планови ремонти, ЧЕЗ предупреждава предварително своите абонати, за да не създава допълнително напрежение.

Ремонти на училищни сгради, детски градини и ясли

Ремонти на училищни сгради, детски градини и ясли

Столична община направи и продължава да прави ремонти на голяма част от училищата на нейна територия. Целта е децата да учат в отлични условия, да не се налага да са на две смени и да имат подходящо място за физическа активност и спортни дейности.

Стороежи и ремонти се извършват и в детските градини и ясли. Строят се нови детски градини и се разширяват и модернизират старите. Така ще се преодолее недостига на места за деца в забавачките. Осигуряват се и необходимите помещения за активна спортна дейност на децата.

Ремонти на сгради в столицата

Множество сгради в София се налага периодично да бъдат ремонтирани, тъй като са остарели и фасадите им често става прекалено опасни за минавашите граждани покрай тях.  

Ремонти на подлези в София

Повечето от подлезите в столицата не са в особено добро състояние и ремонтите в тях са наложителни, тъй като се използват активно от гражданите. Те трябва да гарантират сигурността на гражданите и не е редно състоянието им да бъде запуснато в продължение на години. Спомняме си инциденти, при които граждани пострадаха, пропадайки в през решетка на подлез. Ремотите не трябва да са в следствие инциденти, а планирани действия на общната. Всеки район трябва да поддържа съоръженията на териотрията си, за да гарантира безопасното придвижване на гражданите.

Ремонтите в столицата вероятно вече идват в повече на столичани, но това е необхдимо за модернизиране на града и превръщането му в европейска столица.

Ремонти на улици и булеварди

Ремонти на „Софийска вода“

Ремонти на „Топлофикация София“

Ремонти на столични площади

Ремонти на столични паркове

Ремонти на детски площадки

Ремонти на ЧЕЗ

Ремонти на училищни сгради, детски градини и ясли

Прочетете още