Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
  • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (12%, 113 Гласове)
  • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (86%, 819 Гласове)
  • - Не мога да преценя (2%, 15 Гласове)
Общо гласували: 947 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 1751
Спират водата в софийското с. Яна и местност Гърдова глава

Спират водата в софийското с. Яна и местност Гърдова глава

Заради извършване на строително-ремонтни дейности утре в някои части на столицата ще бъде спряно водоподаването, съобщават от „Софийска вода“ Екип на дружеството ще работи по ул. „Хубава Яна“, с. Яна, район „Кремиковци“. Водата ще бъде спряна за времето от 9:00 до 21:00 часа. Ако строително-ремонтните дейности продължат над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на площада. Във връзка с монтаж на пожарен хидрант на ул. „Морени“, местност Гърдова глава се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 18:00 часа на живеещи на ул. „Панорамен път“, ул. „Петко войвода“, ул. „Райска градина“, ул. „Копрен“ и ул. „Меча поляна“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес ул. „Райска градина“ – на кръстовището с ул. „Петко войвода“.

comment 0
visibility 28917
Заради ремонти спират водата в различни части на столицата

Заради ремонти спират водата в различни части на столицата

Заради предстоящи ремонтни дейности „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването утре в някои части на столицата. Във връзка с пресвързване на уличен водопровод по ул. „Хайдушка гора“, ж.к. „Белите брези“ се налага от 9:30 ч. до 21:30 ч. да бъде спряно водоподаването на живеещи в района: ул. „Хайдушка гора“ от ул. „Дойран“ до ул. „Кюстендил“ и ул. „Царево село“ от ул. „Хайдушка гора“ до ул. „Кюстендил“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Царево село“ на кръстовището с ул. „Лерин“. Заради подмяна на хидрофорна уредба на бл. 132, ж.к. „Хиподрума“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 19:00 часа на живеещите в бл. 132, вх. А и вх. Б -висока зона. Ако строително-ремонтните дейности продължат над 12 часа, „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: пред бл. 132. Отново утре във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности на ул. „Христо Фотев“, ж.к. „Люлин-център“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 17:00 часа на живеещите в района на ул. „Христо Фотев“, бл. 769 и бл. 769А При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Христо Фотев“ на кръстовището с ул. „Добри Немиров“. Строително-ремонтни дейности на бул. „Проф. Цветан Лазаров“, ж.к. „Дружба 1“ ще бъдат причина за спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на живеещи в района на:- бул. „Проф. Цветан Лазаров“ от бул. „Асен Йорданов“ до бул. „Христофор Колумб“- бул. „Асен Йорданов“ № 5 и бул. „Асен Йорданов“ № 2 – „Национална гвардейска част“. Ако строително-ремонтните дейности продължат над 12 часа, „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: бул. „Проф. Цветан Лазаров“ пред № 29.

comment 0
visibility 2998
Разширението на метрото променя движението по бул. Владимир Вазов

Разширението на метрото променя движението по бул. Владимир Вазов

Дейностите по разширението на третия лъч на метрото в район „Подуяне“, които започват днес, ще наложат временна организация на движението по столичния бул. „Владимир Вазов“. До 19 септември 2022 г. /включително/ се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на булеварда в участъка между ул. „Васил Кънчев“ и ул. 549. Движението там ще се извършва двупосочно в северното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ в посочения участък. За същото време се забранява влизането на пътни превозни средства по северното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ между ул. „Поп Груйо“ и ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“, като движението се извършва двупосочно в южното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ в посочения участък. За този период автобусите по линии № 78 и 100 и тролейбусите № 1 и 3 ще се движат в северното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ в участъка от ул. „Левски Вековен“ до ул. 549 в посока ж.к. „Левски Г“. Спирка с код 1863 „Ул. Васил Кънчев“ - за автобусни линии № 78 и 100 и за тролейбусни линии №№ 1 и 3 - ще се измести успоредно на съществуващото си местоположение в обособено уширение в северното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ в посока ул. „Витиня“. Автобусите от линии 12, 14, 78, 119 и 120 ще се движат в южното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ в участъка от ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“ до ул. „Станислав Доспевски“ в посока ул. „Летоструй“. Автобусите от линии 78 и 120 ще се движат (в посока съответно кв. Враждебна/Зоопарка): по маршрутите до кръстовище ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“ - ул. „Станислав Доспевски“, направо по ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“, по бул. „Владимир Вазов“, наляво по ул. „Станислав Доспевски“ и по маршрутите, двупосочно. За автобусни линии 78 и 120 се разкриват временни спирки, както следва: - с код 6599 „Бл. 28 ж.к. Левски-Г“ на ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“ преди кръстовището с ул. „Станислав Доспевски“ в посока бул. „Владимир Вазов“; - с код 6600 „Ж.к. Левски-Г“ на ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“, на 60.0 метра преди ул. „Генерал Климент Бояджиев“ в посока бул. „Владимир Вазов“. Автобусите от линии 78 и 120 ще спират на всички съществуващи спирки в променения участък на маршрутите, включително на временните спирки с код 6599 „Бл. 28 ж.к. Левски-Г“ и с код 6600 „Ж.к. Левски-Г“. За маршрутите на автобусни линии 78 и 120 се закриват спирки с кодове 0179 и 0181 „Бл. 28 ж.к. Левски Г“. Разширението на третата линия на метрото ще е с 3 метростанции от кв. „Хаджи Димитър“ до кв. „Левски Г“. Трасето ще бъде изцяло подземно.

Реклама
comment 0
visibility 3396
Започва разширението на метрото в Подуяне

Започва разширението на метрото в Подуяне

Започват дейностите по разширението на третата линия на софийското метро под бул.„Владимир Вазов” в район „Подуяне“. Първата копка ще бъде направена утре в 10:30 ч. на строителната площадка, която е между улиците „Станислав Доспевски” и „Поручик Георги Кюмюрджиев” в близост до храм „Св. Ап. Йоан Богослов”. Изпълнението на този етап - Лот 1 на Етап 3 от третия метродиаметър включва трасето ж.к. „Хаджи Димитър” – жк. „Левски“ и е с дължина 3 км и 3 метростанции. Строителството на метрото ще наложи промени в движението по бул. "Владимир Вазов" за няколко месеца. До 19 септември се забранява влизането на превозни средства по южното пътно платно на булеварда между ул. "Васил Кънчев" и ул. 549. Движението ще се извършва двупосочно в северното платно.  За същия период се забранява влизането на автомобили по северното платно между ул. "Поп Груйо" и ул. "Поручик Георги Кюмюрджиев". Там движението ще се извършва двупосочно в южното платно на булеварда. 

comment 0
visibility 2176
Няма да затварят подлеза на Румънското по време на ремонта

Няма да затварят подлеза на Румънското по време на ремонта

Започва ремонтът на подлеза на Румънското посолство в понеделник и няма да се затваря за гражданите. Подземното съоръжение ще бъде проходимо през цялото време на строителните дейности. Това съобщи кметът на район Средец Трайчо Трайков. Изграждат асансьори и ремонтират подлеза при Румънското посолство Съоръжението свързва два столични района - Средец и СЛатина, както и бул. Шипченски проход, бул. "еминеску" и ул. Цар Иван Асен II. Той  ето най-натоварените заради двете училища в съседство - Бастилията и 12 училище "Цар Иван Асен II". От районната администрация са направили и първа оперативка на място. Така сме организирали работата, че ще бъде проходим през цялото време. В понеделник, 21 март т. г., се открива строителната площадка.

comment 0
visibility 2327
-

Временно няма да има вода в с. Казичене, в.з. Приплат и ж.к. „Хиподрума“

На 17 март 2022 г. (четвъртък) във връзка с монтаж на спирателен кран на ул. „Траянов път“, с. Казичене се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в с. Казичене. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: ул. „Цар Борис ⅠⅠⅠ“ и ул. „Никола Петков“ - площада. Също на 17 март 2022 г. (четвъртък) във връзка с монтаж на пожарен хидрант на ул. „Чехълче“, в. з. Приплат се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Калдъръмче“, ул. „Перуника“, ул. „Божур“ ,ул. „Чехълче“ и ул. „Кърпи -кожух“ При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Калдъръмче“ на кръстовището с ул. „Чехълче“. На 17 март 2022 г. (четвъртък) във връзка с подмяна на хидрофорна уредба в ж.к. „Хиподрума“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в бл. 133 - висока зона на вх. А и вх. Б. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: пред бл. 133. Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.      

comment 0
visibility 5273
-

Временно няма да има вода в кварталите Драгалевци, Дианабад, Кремиковци, Гърдова глава и ...

На 16 март 2022 г. (сряда) във връзка с ремонт на уличен водопровод на ул. „Лешникова гора“, в.з. Габаро Азмата се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: кв. „Драгалевци“, в.з. Киноцентъра и в.з. Габаро Азмата При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: в.з. Киноцентъра на ул. „Нарцис“ кръстовището с ул. „Мащерка“кв. „Драгалевци“ на площад „Цар Иван Александър“кв. „Драгалевци“ на ул. „Захари Зограф“ кръстовището с ул. „Панайот Пипков“. На 16 март 2022 г. (сряда) във връзка с монтаж на водомерен възел на ул. „Никола Габровски“, ж.к. „Дианабад“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района между: бул. „Д-р Г. М. Димитров“, ул. „Никола Габровски“, ул. „Буенос Айрес“, ул. „Апостол Карамитев“бул. „Д-р Г. М. Димитров“, ул. „Никола Габровски“, ул. „Кирил Цонев“ и ул. „Владимир Трендафилов“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Марко Темнялов“ на кръстовището с ул. „Никола Габровски“. На 16 март 2022 г. (сряда) във връзка с монтаж на водомерен възел в ж.к. „Кремиковци“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района между: ул. „Св. Георги Победоносец“, ул. „Панайот Волов“, ул. „Белите брези“, ул. „Ален мак“, ул. „Изгрев“ и ул. „Стара планина“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Алея Снежанка“ на кръстовището с ул. „Белите брези“. На 16 март 2022 г. (сряда) във връзка с монтаж на пожарен хидрант на ул. „Клек“, м. Гърдова глава се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Клек“, ул. „Сребриста липа“ от № 26 до ул. „Бял равнец“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Студен кладенец“ на кръстовището с ул. „Клек“. На 16 март 2022 г. (сряда) във връзка с изключване на уличен водопраовод по ул. „Суходолска“, кв. „Факултета“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на кв. „Факултета“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: бул. „Възкресение“ на кръстовището с ул. „Кубан“. „Софийска вода“ АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!  

comment 0
visibility 2098
-

Временно няма да има вода в част от кв. „Овча купел“

На 15 март 2022 г. (вторник) във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности по ул. „Букет“, кв. „Овча купел“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода” в района на: ул. „Букет“ от ул. „Народен герой“ до ул. „Любляна“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Букет“ на кръстовището с ул. „Любляна“. Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването, съобщават от "Софийска вода".      

comment 0
visibility 1814
Без вода временно остава част от бул. „Илиянци“

Без вода временно остава част от бул. „Илиянци“

Във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности по бул. „Илиянци“, НПЗ „Военна рампа“ се налага спиране на водата утре – 10 март, съобщават от „Софийска вода”. Водоподаването ще бъде преустановено от 9:00 до 17:00 часа в района на бул. „Илиянци“ – от ул. „Проф. „Иван Георгов“ до бул. „Илиянци“ № 98. Ако ремонтите продължат повече от 12 часа, дружеството ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: бул. „Илиянци“ пред № 72.

comment 0
visibility 2552
Без вода остават „Младост“ 2, 3 и 4, Подуяне и Световрачене

Без вода остават „Младост“ 2, 3 и 4, Подуяне и Световрачене

Заради предвидени строително-ремонтни дейности „Софийска вода“ временно ще прекъсне утре – 9 март, водоснабдяването в някои части на столицата. Във връзка с изключване на уличен водопровод на ул. „Околовръстен път“, (старата отбивка за ж.к. „Младост“) от 09:00 до 23:00 часа се налага спиране на водоподаването в: - ж.к. „Младост 2“ - ж.к. „Младост 3“ -  ж.к. „Младост 4“ - ул. „Околовръстен път“ от кръговото за ж.к. „Младост 4“ до шоурум "Хюндай" - м. Детски град - района между ул. „Самоковско шосе“, ул. „Синя светлина“, ул. „Проф. Асен Киселинчев“, ул. „Синаница“, ул. „Хитър Петър“Ю - ж.к. „София Вилидж“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адреси: -ж.к. „Младост 2“ – пред РУМ -ж.к. „Младост 3“ – пред общината -ж.к. „Младост 4“ – ул. „Самара“ ъгъла с ул. „Филип Аврамов“ -м. Детски град – ул. „Сияние“ ъгъла с ул. „Проф. Асен Киселинчев“ Освен това заради изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод над с. Световрачене се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на живеещи в района на ул. „Синчец“ – от ул. „Околовръстен път“ до ул. „Железопътна“ и ул. „Пунга“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Синчец“ на кръстовището с ул. „Пунга“. Третият ремонт, който утре ще спре водоснабдяването на част от столицата, е във връзка с монтаж на пожарен хидрант на ул. „Драговица“, кв. „Подуяне“. Вода няма да има в интервала от 09:30 до 19:30 часа за живеещи в района между ул. „Драговица“, ул. „Гълъбец“ ,бул. „Ситняково“ и бул. „Мадрид“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. Драговица“ кръстовището с ул. „Козница“. Целта на ремонтните дейности е да осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

comment 0
visibility 2170
-

Временно няма да има вода в част от "Овча купел"

На 4 март 2022 г. (петък) във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности на бул. „Монтевидео“, кв. „Овча купел“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района между: ул. „Бойчо Бойчев“, ул. „Маестро Кънев“, ул. „Иван Радоев“, ул. „Народен герой“, ул. „Букет, бул. „Никола Петков“ бул. „Монтевидео“ от бул. „Никола Петков“ до ул. „Братя Бартел“ ул. „761“, ул. „Акад. Константин Пашев“Нов български университетПрофесионална гимназия по селско стопанство „Бузема“ 21 Диагностично-консултативен център. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: ул. „Иван Радоев“ на кръстовището с ул. „Драгоман“ бул. „Монтевидео“ на кръстовището с ул. „Маестро Кънев“. „Софийска вода“ АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

comment 0
visibility 1957
-

Временно няма да има вода в части от „Горубляне“ и кв. „Витоша“

На 2 март 2022 г. (сряда) във връзка с монтаж на пожарен хидрант на ул. „Шиндра“, кв. „Горубляне“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Павел Красов“, ул. „Шиндра“, ул. „Камчия“ и бул. „Цариградско шосе“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Павел Красов“ на кръстовището с ул. „Шиндра“. Също на 2 март 2022 г. (сряда) във връзка с реконструкция уличен водопровод на ул. „21-ви век“, кв. „Витоша“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в: бл. 1, бл. 7, бл. 8, бл. 9, бл. 10 и ул. „21-ви век“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: до бл. 1. Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800 121 21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството. „Софийска вода“ АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

comment 0
visibility 2340
-

Няма да има вода в части от центъра, кв. "Симеоново" и "Овча купел"

На 1 март 2022 г. (вторник) във връзка с монтаж на спирателен кран на ул. „Цар Самуил“, кв. „Център“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района между: бул. „Александър Стамболийски“, ул. „Княз Борис Ⅰ“, ул. „Позитано“ и бул. „Христо Ботев“бул. „Христо Ботев“ от площад „Македония“ до ул. „Позитано“ и площад „Македония“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Цар Самуил“ кръстовището с бул. „Александър Стамболийски“. Също на 1 март 2022 г. (вторник) във връзка с монтаж на пожарен хидрант на ул. „Йоасаф Бдински“, кв. „Симеоново“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Тодор Пеев“ и ул. „Митрополит Партений Зографски“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Тодор Пеев“ на кръстовището с ул. „Митрополит Партений Зографски“. Във връзка с пресвързване на сградно водопроводно отклонение по ул. „Д-р Васил Караконовски“ в кв. „Овча купел“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 на 1 март 2022 г. (вторник) часа за клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Д-р Васил Караконовски“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: кръстовището на ул. „Д-р Васил Караконовски“ и ул. „Акад. Константин Пашев“.„Софийска вода“ АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

comment 0
visibility 1957
-

Временно няма да има вода в част от с. Подгумер

На 25 февруари 2022 г. (петък) във връзка с монтаж на пожарен хидрант на ул. „Къси дол“, с. Подгумер се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Къси дол“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: кръстовището на ул. „Къси дол“ и ул. „Св. Димитър“.  

comment 0
visibility 2357
-

В част от центъра на София няма да има вода

На 24 февруари 2022 г. (четвъртък) във връзка с монтаж на спирателен кран на ул. „20-ти април“, кв. „Център“ се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 19:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Люлин планина“ от бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“ до ул. „20-ти април“ул. „20-ти април“ от бул. „Христо Ботев“ до ул. „Лайош Кошут“ул. „Лайош Кошут“ от ул. „20-ти април“ до бул. „Христо Ботев“бул. „Христо Ботев“ от ул. „Лайош Кошут“ до ул. „20-ти април“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: кръстовището на ул. „20-ти април“ и бул. „Христо Ботев“.    

Ремонти

Ремонтите са ежедневие не само във всеки един дом, но и във всяко населено място. Това е валидно и за столицата. В милионния град всеки ден се извършват десетки ремонти. Това включва аварийни ремонти, планови ремонти  и всякакви други ремонтни дейности. Разбира се, тези ремонти създават неудобство на гражданите и често стават причина за тяхното недоволство. Факт е обаче, че няма как да се развива и модернизира града без необходимите преустройства.

Ремонти на улици и булеварди

Ремонти на улици и булеварди

В последните години в София се прави масова модернизация на инфраструктурата, за да бъде наистина града съвременен и европейски. Разбираемо е гражданите да са изключително критични към ремонти, които не отговарят на техническите изисквания или са направени проформа. Общината прави необходимите проверки и налага предвидените санкции на ремонти, които не са спазили правилата или са явно некачествени.

Съвсем пресни са примерите с ремонтите на ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Иван Вазов“. „Граф Игнатиев“ беше затворен дълго време. Ремонтите там бяха доста сериозни. Разбира се, недоволството на гражданите огромно. Започвайки от некачествено изпълнение на настилката, вибрациите, появяващи се при преминаване на трамвай и достигайки до перките, около улицата кипяха огромни скандали. За момента всичко вече е утихнало.

Ремонтите, които бяха предприети за обновяване на Централната градска част, също се оказаха ‚препъни камък‘.

Като цяло, заради строежа на метрото, всеки движещ се из София има впечатлението, че ремонти има на всяка улица и булевард.

Ремонти на „Софийска вода“

Ремонти на „Софийска вода“

„Софийска вода“ провежда планови ремонти ежедневно. Постепенно се сменят остарелите части от водопроводната мрежа, за да се гарантира на столичани качествена услуга. За да няма неприятни изненади, от дружеството пускат ежедневна информация кои райони ще бъдат засегнати от спиране на водата заради ремонти и след колко време могат да разчитат да се възстанови услугата. Разбира се, не са рядкост и аварийните ремонти. Мрежата е много стара и авариите стават бързо. Аварийните екипи се стремят да отстраняват проблемите бързо и често ремонтите приключват за часове. За предстоящи ремонти столичани могат да научат и от сайта на дружеството, както и да използват услугата за SMS известяване.

Ремонти на „Топлофикация София“

Ремонти на „Топлофикация София“

„Топлофикация София“ ежегодно прави профилактични ремонти, предимно през летните месеци. Така се предотвратяват до голяма степен аварийните ремонти в разгара на отоплителния сезон. Гражданите често недоволстват от сметките, които получават  за отоплението и топлата вода, но няма спор, че това е най-практичния начин за отопление на дома. Най-неприятно е, когато навън температурите са минусови, а парното не работи заради авария. Аварийните екипи се стремят да отстранят проблема възможно най-бързо и ремонтите започват веднага, но всичко зависи от вида на аварията.

Ремонти на столични площади

Ремонти на столични площади

Както вече беше споменато по-горе, в София текат ремонти след ремонти. Напълно обновен наскоро беше емблематичния столичен площад „Славейков“.  Много въпроси си задаваха столичани докато вървяха ремонтите по настилката, перголите и др. Всичко си дойде на мястото, когато отново бе монтирана пейката заедно със статуите на Славейкови на площада. Разбира се, и с ремонтите на други площади имаше недоразумения. Площад „Гарибалди“ направо взриви обществеността с гранитния водопад, който беше монтиран и демонтиран в рамките само на 24 часа. Площадът пред църквата „Св. Седмочисленици“ също не беше одобрен от обществеността.

Ремонти на столични паркове

Ремонти на столични паркове

Сред ремонтите на парковете в столицата най-грандиозният е този на парк Възраждане. Медията не веднъж е писала за това как се движат ремонтните дейности по аквапарка във Възраждане. Факт е, че в последно време се предприеха редицаремонти в парковете с цел те да станат по-приветливи и привлекателни за хората. Да бъдат кътчета за отдих и глътка свеж въздух в градската среда.

Ремонти бяха извършени и в столичния Южен парк, Западен парк, парк Дружба.

Ремонти на детски площадки

Ремонти на детски площадки

Ремонтите на столичните паркове логично вървят паралелно с ремонтите на детски площадки в различни квартали в столицата. Много от тези площадки не бяха обновявани от години, а това е опасно за здравето на децата. Наред с ремонтите на съществуващите  вече детски площадки, се изграждат и редица нови в междублоковите пространства и в градските паркове. Парковете се сдобиват с фитнес уреди на открито. Ремонтите продължават и сега, а контролът върху тях е много по-строг от преди.

Ремонти на ЧЕЗ

Ремонти на ЧЕЗ

Дружеството предприема планови ремонти по електропроводната си мрежа на територията на София, за да оптимизира съоръженията си и да предлага по-качествена услуга. За съжаление, все по-често се налага да се правят и аварийни ремонти.Строителните фирми понякога не се съобразяват с това да се свържат с дружеството преди да започнат изкопни дейности. Достатъчно е да бъде прекъснат един кабел, за да останат без ток хиляди домакинства. Ремонтите стартират веднага и проблемът се отстранява възможно най-бързо.

Преди да се предприемат планови ремонти, ЧЕЗ предупреждава предварително своите абонати, за да не създава допълнително напрежение.

Ремонти на училищни сгради, детски градини и ясли

Ремонти на училищни сгради, детски градини и ясли

Столична община направи и продължава да прави ремонти на голяма част от училищата на нейна територия. Целта е децата да учат в отлични условия, да не се налага да са на две смени и да имат подходящо място за физическа активност и спортни дейности.

Стороежи и ремонти се извършват и в детските градини и ясли. Строят се нови детски градини и се разширяват и модернизират старите. Така ще се преодолее недостига на места за деца в забавачките. Осигуряват се и необходимите помещения за активна спортна дейност на децата.

Ремонти на сгради в столицата

Множество сгради в София се налага периодично да бъдат ремонтирани, тъй като са остарели и фасадите им често става прекалено опасни за минавашите граждани покрай тях.  

Ремонти на подлези в София

Повечето от подлезите в столицата не са в особено добро състояние и ремонтите в тях са наложителни, тъй като се използват активно от гражданите. Те трябва да гарантират сигурността на гражданите и не е редно състоянието им да бъде запуснато в продължение на години. Спомняме си инциденти, при които граждани пострадаха, пропадайки в през решетка на подлез. Ремотите не трябва да са в следствие инциденти, а планирани действия на общната. Всеки район трябва да поддържа съоръженията на териотрията си, за да гарантира безопасното придвижване на гражданите.

Ремонтите в столицата вероятно вече идват в повече на столичани, но това е необхдимо за модернизиране на града и превръщането му в европейска столица.

Ремонти на улици и булеварди

Ремонти на „Софийска вода“

Ремонти на „Топлофикация София“

Ремонти на столични площади

Ремонти на столични паркове

Ремонти на детски площадки

Ремонти на ЧЕЗ

Ремонти на училищни сгради, детски градини и ясли

Прочетете още