Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Ще се сформира ли ново правителство?
  • Да, дясно-център (11%, 67 Гласове)
  • Да, голяма коалиция (17%, 103 Гласове)
  • Не, несъвместими са (15%, 93 Гласове)
  • Не, ще има нови избори (49%, 308 Гласове)
  • Не мога да преценя (8%, 53 Гласове)
Общо гласували: 624 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 5649
До началото на март мостът, който свърза "Дианабад" и "Изгрев" ще бъде гото

До началото на март мостът, който свърза "Дианабад" и "Изгрев", ще бъде готов

Хората, които живеят в столичния квартал "Дианабад", се оплакаха пред БНТ, че единственият мост, който свързва "Дианабад" и "Изгрев", вече няколко месеца се прави наново. Заради ремонта те трябва да заобикалят по обходни маршрути.  Жена от квартал "Изгрев" разказа, че е споделила снимка от строителния обект, който не е обезопасен и изкопът би могъл да бъде опасен за живеещите наблизо деца. Гражданката попита пред камерите защо се бави строежът и кога ще е готово съоръжението.   Жител на "Дианабад" каза, че миналата седмица дете е било в близост до изкопа и е било уплашено. Той заяви, че разбира административните трудности, но беше категоричен, че по отношение на сигурността не бива да се правят компромиси.     Багер изкопа основите за новия мост до ул. "Русаля"    Кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев обясни пред медията, че строителните дейности вървят в срок чисто документално. Пандемичната обстановка беше основната причина, поради която проектът не беше завършен. "Строителните работи съвпаднаха с втората карантина в държавата. От бригадите, които работеха, само двама души не се разболяха от COVID-19".   Той изтъкна, че днес ще бъде изградена основната греда на моста. Новият мост ще бъде циментов, масивен, с рампа за инвалиди, с осветление, достъпен по всички стандарти за достъпна среда. Д-р Георгиев посочи, че има уверението на строителите, че съоръжението ще бъде готово до началото на март.   Кметът на "Изгрев" обясни още, че мостът е модулен и ще бъде сглобен бързо, когато "узрее" бетонът, който ще бъде излят днес.        

comment 0
visibility 1810
Зам. кметът на Изгрев почете Апостола на кубинската свобода (СНИМКИ)

Зам. кметът на Изгрев почете Апостола на кубинската свобода (СНИМКИ)

Заместник-кметът на столичния район „Изгрев“ Камелия Кюркчиева взе участие в традиционното тържествено отбелязване на годишнината от рождението на Апостола на кубинската свобода Хосе Марти. Кюркчиева уважи поканата на кубинската посланичка Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милан. Зам.-кметът поднесе цветя пред паметника на кубинския национален герой и предаде приветствено послание от кмета на района д-р Делян Георгиев.  Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милан обърна специално внимание на доброто сътрудничество с районната администрация и благодари на заместник-кмета.

comment 0
visibility 2286
Улиците "Св. Пимен Зографски" и "Васил Калчев" стават еднопосочни

Улиците "Св. Пимен Зографски" и "Васил Калчев" стават еднопосочни

Две улици в квартал "Дианабад" стават еднопосочни. Това са "Св. Пимен Зографски" и ул. "Васил Калчев". Промяната ще стане до дни.  Първата улица ще запази двупосочността си в участъка ул. "Русаля" - бул. "Никола Габровски", а еднопосочността ѝ ще е в посока ул. "Николай Хайтов" - бул. "Никола Габровски". Ул. "Васил Калчев" ще е в посока бул. "Никола Габровски" - ул. "Николай Хайтов". Информацията публикува в социалната мрежа кметът на "Изгрев" д-р Делян Георгиев.  Той допълни, че вандали са изкъртили част от стълбовете, на които трябва да бъдат поставени съответните знаци, определящи посоката на движение.    

Реклама
comment 0
visibility 1793
type-photo.svg
В "Изгрев" приключи чистенето на отводнителните шахти

В "Изгрев" приключи поредното чистене на отводнителните шахти (СНИМКИ)

В "Изгрев" вече приключи поредното почистване на отводнителните шахти. Столичен инспекторат и служители на районната община контролираха процеса. За това информира в социалната мрежа кметът на района.    "Изключително важен фактор за спокойствието и сигурността на хората е превантивната работа. Видяхме какво се случи в някои софийски райони след дъждовете. Именно заради това в нашия район, на няколко пъти обработихме отводнителната система. Навреме бяха почистени всички хоризонтални и вертикални отводнителни съоръжения. Това ни предпазва от инциденти. Идентифицирахме няколко рискови локации, които ще коригираме още тази година. Нивото на водите на реките на наша територия се следи постоянно от отговорните дежурни на администрацията. Към момента всички потенциално опасни точки са под контрол и риск за гражданите няма", написа д-р Делян Георгиев във Фейсбук.     

comment 0
visibility 3067
Кметът на  "Изгрев" възрази срещу махането на спирката до басейн "Диана"

Кметът на "Изгрев" възрази срещу махането на спирката до басейн "Диана"

Кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев, възрази срещу махането на емблематичната автобусна спирка до басейн "Диана", проектирана от арх. Любомир Шинков. Ето как кметът обясни несъгласието си в социалната мрежа:  "Считам тези действия на Центъра за градска мобилност за неправилни. Наясно съм, че поддържането на спирките е тяхна компетенция, но е редно районните кметове да бъдат информирани, да се потърси и тяхното мнение и позиция. В случая става дума за по-особена спирка, за по-особена конструкция, която има и историческо значение. Запазването на автентичния облик на района ни и града, трябва да е приоритет. Унищожаването на архитектурни, културни и исторически ценности, е проява на недалновидност и некомпетентност. В цял свят подобни специфични места, сгради и др. биват пазени, реставрирани, а понякога и модернизирани. Нищо не пречеше и тук да стане така".  

comment 0
visibility 1560
type-photo.svg
Започна цялостния ремонт на футболното игрище до бл. 56 в "Изток"

Започна цялостният ремонт на футболното игрище до бл. 56 в "Изток" (СНИМКИ)

В ход е вече цялостният ремонт на футболното игрище до бл.56 в ж.к."Изток". Оградната клетка вече е нова, сменени са и баскетболните кошове. Предстои подмяна на изкуствената трева и вратите. Ще бъдат монтирани нови пейки, скамейка и кошчета за отпадъци. Ремонтните дейности се изпълняват от Столична община, по предложение на кмета на района д-р Делян Георгиев.    Ето какво обясни за спортните игрища в района кметът на "Изгрев" в социалната мрежа:    "Имам амбицията да възстановим всички спортни игрища и съоръжения в нашия район. Миналата година реновирахме футболното игрище пред бл.30 в ж.к.”Дианабад”, тази година ще оправим две в ж.к."Изток" - първото е до бл.56, а второто пред бл.48. Като кмет, заварих всички спортни площадки в “Изгрев” в окаяно състояние, пълна разруха. Това ще се промени. Спортът е здраве, култура, емоции."   

comment 0
visibility 1461
Отпушиха дъждоприемни шахти в Изгрев (СНИМКИ)

Отпушиха дъждоприемни шахти в Изгрев (СНИМКИ)

В столичния район "Изгрев" почистиха механизирано дъждоприемни шахти. От Столичен инспекторат обясниха, че днес се работи по ул. "Стоян Михайловски", бул. "П. Яворов", гара Пионер. Инспекторите следят ежедневно за експлоатационното състояние на дъждоприемните шахти. Запушването им е в пряка зависимост от променливите метеорологични условия. Също така е важен видът на пътните настилки и състоянието на приемащия канализационен клон. Понякога има проблеми с начина на заустване (връзката на дъждоприемната шахта с канализационната мрежа) в съответните главни или второстепенни клонове от канализационната система на София, обясниха от инспектората.

comment 0
visibility 1475
В "Изгрев" на 4 април: Хем парламентарни избори, хем и референдум

В "Изгрев" на 4 април: Хем парламентарни избори, хем и референдум

Столичани от район "Изгрев" на 4 април ще имат избори 2 в 1. Веднъж парламентарен вот, втори път местен референдум.    Кметът на района д-р Делян Георгиев внесе доклад до Столичния общински съвет и кмета на София с искане за иницииране на местен референдум за жителите на “Изток”, “Изгрев” и “Дианабад” . В референдума ще има два въпроса. На тях ще се отговаря отделно, съобщават от администрацията на района в социалната мрежа. А въпросите са:  1. Да се спре ли застрояването на зелените площи - паркове, градини, улично озеленяване и зелени площи за ограничено обществено ползване (по чл.61, ал.2 и ал.3 от ЗУТ) и на площите между сградите при комплексно застрояване - паркове и градини, места за паркиране или подземни паркинги и площадки за игра на територията на Столична община, район “Изгрев” (по чл.22, ал.2 от ЗУТ), за срок от 10 години? 2. Да се въведе ли зона за платено паркиране на територията на  район “Изгрев”?    

comment 0
visibility 1664
Глобиха търговци в "Изток" за стелажи  пред обекта без разрешение

Глобиха търговци в "Изток" за стелажи пред обекта без разрешение

Търговски обект на улица "Атанас Далчев" в квартал "Изток" получи глоба от Столичен инспекторат. Причината- от магазина са допуснали заемане на  общинска площ с разполагане на стелажи пред обекта без да имат разрешение за това. Това е нарушение на Наредбата за реда и условията за извършване на търговска дейност на територията на Столична община. На обекта са направени предписания от проверяващите. Ще бъде проследено дали те се спазват. 

comment 0
visibility 3394
Отказаха виза за проектиране на наследниците на Константин Щъркелов

Отказаха виза за проектиране на наследниците на Константин Щъркелов

Кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев е отказал да издаде виза за проектиране на наследниците на художника Константин Щъркелов. Роднините на Царя на акварела са поискали къщата му в квартал "Изток"", зад посолството на Куба, да бъде разрушена, а на нейно място да се направи пететажен блок. Кметът е обосновал отказа си, стъпвайки върху закона за културно-историческото наследство.   Ето и какво поясни по случая в социалната мрежа кметът на "Изгрев": "Сградата е със статут на паметник с историческо значение от началото на 70-те години на миналия век. Искането е абсурдно. Историческата памет е важна за всеки народ, за бъдещите поколения. Няма как да допуснем подобно нещо. За тази “идея” на роднините на майстора сме информирали главния архитект на София Здравко Здравков и зам.-кметът на Столична община доц.д-р Тодор Чобанов. Имаме тяхната подкрепа и единомислие по темата, както и санкцията на закона. Историческите паметници, паметниците на културата и архитектурата трябва да бъдат защитени, оценявани."   

comment 0
visibility 1862
За 2020 г. спрямо 2019 г. в "Изгрев": 85 % спад на издадените разрешителни

За 2020 г. спрямо 2019 г. в "Изгрев": 85% спад на издадените разрешителни за строеж

  Издадените строителни разрешения за 2020г. в район "Изгрев" са с 85% по-малко в сравнение с 2019г. Това е по данни от статистиката на НАГ. Общото намаление на индекса е четири пъти. За София процентите са 30%. Информацията съобщи в социалната мрежа кметът на района д-р Делян Георгиев.    Ето и как коментира той спада в издаването на разрешителни за строеж:    "Винаги съм се отнасял с уважение към правата на гражданите, към частната собственост, но и съм подхождал изключително внимателно към издаването на разрешения за строеж. Това намаление на строежите четири пъти ме радва, защото районът ни е тежко презастроен, но считам, че можем да постигнем още по-добри резултати. През 2020г. нашата администрация постигна много, тези 85% спад говорят сами за себе си. Смея да твърдя, че с действията си не сме ощетили никого, защитавайки обществения интерес.  Всяка стъпка на администрацията е била базирана на законите и правомощията на районния кмет.”  

comment 0
visibility 2138
https://stolica.bg/raion-izgrev

Репатрират стари автомобили в Изгрев

Продължава разчистването на улици, зелени площи и междублокови пространства от стари автомобили, излезли от движение в столичния район „Изгрев“. Всички собственици на такива коли са били предупредени, че трябва доброволно да преместят колите си. Принудително се вдигат излезли от употреба автомобили след изтичане на предупредителния срок за доброволно преместване от общински терени. Таралясниците са заемали места на улиците "Елемаг", "Тинтява", "К. Чилов", "В. Калчев", "Чарлз Дарвин" и в столичния квартал „Дианабад“, бл.42. Вчера започна репатрирането, което продължава и в днешния ден, уточниха от Столичен инспекторат.

comment 0
visibility 2380
Граждани възстановиха паметник в Изгрев, вандали пак го разбиха

Граждани възстановиха паметник в Изгрев, вандали пак го разбиха

В политически скандал е на път да се превърне повторното разбиване на паметника на Петимата от РМС в столичния квартал Изгрев-Столична община. Категоричната вандалска проява може да взриви политическия  Столичния общински съвет и Столична община. В началото на седмицата е разкъртен и поруган паметникът на Петимата от РМС -  Адалберт Антонов - Малчика, Александър Димитров - Сашо, Лиляна Димитрова, Йорданка Николова и Свилен Русев, който е на при читалище "Добри Чинтулов 1938". Той беше възстановен в края на 2020 г. от граждани, след като повече от 25 години беше руина. Преди три дни през нощта вандали са разкъртили обновения паметник. Около читалището има камери от видеонаблюдението и вероятно ще бъдат открити извършителите. Заради възстановяването на паметника на Петимата от РМС бе обвинен районният кмет на "Изгрев" д-р Делян Георгиев, че е нарушил наредба на Столична община. Оказа се обаче, че не е пренебрегнат нормативен документ, а е удовлетворено искането и желанието на граждани, живеещи в района. "Няма решение на СОС за премахване на паметника. С наредбата се уточняват процесите за: първо - поставяне на нов паметник, второ - премахване и трето - преместване. При съществуващата ситуация - възстановяване, наредбата не казва нищо. Паметникът е възстановен от граждани, живеещи в "Изток" и "Дианабад", разказа пред Столица.bg кметът на Изгрев д-р Делян Георгиев. Те изпратили писмо до него през март 2020 г. с искането пъметникът да се възстанови с техни средства и личен труд и да поставят плоча и на ул. "Русаля". "Отговорих им, че могат да го възстановят за тяхна сметка, като задължително използват съществуващия фундамент. Паметна плоча на могат да  поставят, защото това трябва да се реши от СОС", каза д-р Георгиев. Паметникът е от времето на соца и след 1989 година е демонтиран. Сега живеещи са пожелали да го възстановят за собствена и сметка и след като е обновен паметникът отново е счупен. От БСП-София изпратиха имейл до медиите с  твърда политическа позиция и обвинения и обвинения към СДС. Сините пък веднага отговориха: "Не всеки антикомунист е фашист. Както и не всеки комунист е палач от лагерите на смъртта и Народния съд. За СДС комунизмът и фашизмът са еднакво зло. Ние всяка година почитаме Деня на жертвите на тоталитарните режими на ХХ век – 23 август. Но не видяхме нито един социалист там."        

comment 0
visibility 3465
type-photo.svg
Мюсюлмани от Рибново строят църквата "Св. Пимен Зографски" в столичния Изгр

Мюсюлмани от Рибново строят църквата "Св. Пимен Зографски" в столичния Изгрев (СНИМКИ)

Строителните работници, които градят единствения в столичния район Изгрев православен храм "Свети Пимен Зографски" са мюсюлмани от село Рибново, научи Столица.bg. Вдигането на църквата обеди християни, мюсюлмани и хора от цяла България, за да помагат за строежа на православния храм. "Често си мисля за уроците, които ни дават срещите с други хора, случките и онова, което се оформя като извод и поука. Коледните празници, може би, съвсем предразполага към такива размисли", коментира пред Столица.bg строителният надзор и член на Църковното настоятелство инж. Борислав Пелов. След създаването на настоятелството по-голямата част от средствата са събрани от доброволни дарения на гражданите. Дарение е и проектът на църквата от бургазлията арх. Станимир Димитров, а инженерната част пък е от "Стивън Джордж" на арх. Тихомир Казаков. Теренът пък е безвъзмездно дарен от Столична община. Напредва градежът на единствената в "Изгрев" църква "Св. Пимен Зографски" (СНИМКИ) Строителните дейности са дело на "Респект Билд". Независимо от плащането на етапи работниците усърдно продължават да работят, защото амбицията е около Великден градежът на единствената в столицата църква на името на софийския светец - "Св. Пимен Зографски", трява да е готов. "Член съм на Църковното настоятелство и активно участвам при изготвяне на документацията, проектирането и строежа на храма. При създаване на проекта се обърнахме към архитект от Бургас. Инженерите са от София. Всички те дариха своя труд и знания, и създадохме добър проект за красива сграда. В дарителската кампания се включиха фирми и граждани от цялата страна. С получените парични средства успяваме да разплатим извършеното строителство, до момента.Бригадата при фирмата- изпълнител на строително-монтажни работи е от село Рибново. Те са българи – мюсюлмани и споделят, че за тях е много висока чест и отговорност да участват в строежа на православен храм. Качеството на извършената от тях работа е доказателство за това.  Урокът, който ни дава Нашия Господ е, че само заедно можем да създадем нещо добро, красиво и в прослава на Неговото Име. Без да се делим по верски критерии, образование, пол или политическа принадлежност. Всички сме чеда Божии", разказа инж. Пелов. Строежът вече е стигнал до първа площа  ипредстои плащане. Затова от настоятелството отново призовават за дарения. Дарителска сметка: Общинска банка Църква "Св. Пимен Зографски" IBAN - BG80SOMB91301064474201 BIC - SOMBBGSF  

comment 0
visibility 2026
В Дианабад глобиха търговец за неправомерно разполагане на стоки

В Дианабад глобиха търговец за неправомерно разполагане на стоки

Инспектори от столичния район "Изгрев" съставиха акт на управителя на търговски обект. Нарушителят е допуснал разполагане на стоки на терен общинска собственост без да има право за това. Обектът се намира в столичния квартал „Дианабад“. След наложената глоба, заетите площи са освободени, съобщиха от Столичен инспекторат.

Район Изгрев

Територия и население на район Изгрев

Територия и население на район Изгрев

Район Изгрев е един от столичните райони. Заема 3% от територията на столицата. Той обхваща кварталите Изток, Изгрев и Дианабад. На територията на район Изгрев са разположени 14 чуждестранни дипломатически посолства. Населението е над 33 000 души.

Транспорт в район Изгрев

Транспорт в район Изгрев

На разположение на жителите на район Изгрев са автобусите от градския транспорт с номера 67, 69, 70, 88, 94, 102, 123, 280, 413. Линия М1 на метрото минава през район Изгрев. Тук функционират две метростанции - "Жолио Кюри" и "Г. М. Димитров". Движението на трамваите през район Изгрев е било спряно с началото на строежа на метрото.

История на район Искър

История на район Искър

В периода до 1987 г. настоящият район Изгрев е бил в пределите на Ленински Районен Народен Съвет. През 1988 г. става ОбНС “Червена звезда, а през 1995 г. район Изгрев вече е факт.

Здравеопазване в район Изгрев

На територията на район Изгрев се намират няколко здравни заведения. Там е разположен 15 ДКЦ. В район Изгрев се намира и Многопрофилна болница за активно лечение по неврология и психиатрия "Св. Наум". Това е една от първите болници, обслужващи неврологията и психиатрията. Днес здравното заведение се е превърнало в съвременен медицински център, в който се извършва профилактика, лечение и рехабилитация на редица неврологични и психиатрични заболявания. Центърът предлага извършването на: електромиографии, електроенцефалографии, треморография, доплерова сонография, компютърна томография и рентгенография, електрокардиография, абдоминална ехография. Медицинският център работи с пациенти с направление от НЗОК, както и с платени пациенти.

В район Изгрев е разположен и Националния аптечен център.

Учебни заведения в район Изгрев

Учебни заведения в район Изгрев

В район Изгрев се намират две от държавните училища на столицата. Това са Софийската професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“ и Професионалната гимназия по фризьорство и козметика „Княгиня Евдокия“.

Децата от район Изгрев могат да избират къде да учат и сред три общински училища.

Детските градини в район Изгрев са седем. В район Изгрев функционира една ясла и една детска кухня, която е огромно леснения за младите майки.

Спорт в район Изгрев

Спорт в район Изгрев

Жителите на район Изгрев могат да разчитат на достатъчно съоръжения за спортуване както любителски, така и професионално.

На територията на район Изгрев функциоанират 6 спортни площадки като една от тях е пригодена за деца с увреждания.

В район Изгрев се намира Национален спортен комплекс „Диана“. В комплекса могат да се тренират различни видове спорт. Често се използва за лагер-сборове на клубни и национални отбори. Комплекс „Диана“ в район Изгрев разполага с най-много зали, открити плувни басейни и площадки, фитнес центрове, игрища за плажен волейбол, бейзбол в страната. Заради многообразието на спортове, които могат да се практикуват тук, хората го наричат „Малкия олимпиец“.

На територията на район Изгрев се намира и Спортна зала „София“. Тя се намира до зала Универсиада, парк-хотел Москва и Световния търговски център. Зала „София“ в район Изгрев може да поеме 520 зрители. Има кафе-бар, две съблекални, както и ресторант с паркинг. Съоръженията,с които разполага залата в район Изгрев, позволяват в нея да се порвеждат състезания от най-висок ранг. Освен състезания по художествена гимнастика, тенис на маса, аеробика, бадминтон, фехтовка, сумо, канадска борба, в залата се провеждат редица изложби, търговски изложения, шоу програми и концерти.

На триторията на район Изгрев се намира и Шахматен клуб ЦСКА. В сътрудничество с шахматните клубове „ИВИС” и „Славия” клубът ЦСКА организира Открития шампионат на София – мемориал „Никола Бахаров”.

Шахматният клуб в район Изгрев позволява на почитателите на шахмата да взимат участие втурнири и състезания, за да се насладят на магията на играта.

Паркове в район Изгрев

Паркове в район Изгрев

В пределите на район Изгрев влиза част от Борисовата градина. Това е най-големият парк на столицата. В моналото е била в покрайнините на София. В началото градината носи името Разсадник, после Пипиниер, до 1885 е Царска градина, а след раждането на Борис Търновски се именува Княз – Борисова градина. Днес Борисовата градина е любима дестинация на столични в свободното време. В рамките на район Изгрев се оказва Дендрариума на Борисовата градина. Там могат да се видят секвоите, доставени в миналото от разсадниците на Берлин и Саксония.

В район Изгрев влиза и друг забележителен столичен парк, а именно Ловния парк. Някои го бъркат с Борисовата градина, но това е отделен парк с уникална гора. През него минава Драгалевската река.

Културни институции в район Изгрев

В район Изгрев функционират две читалища. Народно читалище „Добри Чинтулов“ е основано през 1935 г. Преди се е намирало в квартал „Дан Колов“, днешният Дианабад, район Изгрев.

Народно читалище „Николай Хайтов“ започва съществуването си през 1936 г. През годините то става културен център на район Изгрев.

В район Изгрев е разположен и музеят – галерия „Дечко Узунов“. Той се намира в ателито на великия български художник. Може да бъде посетена напълно безплатно в интервала от 10 до 18 ч. без понеделник и вторник. Там се съхранява най-богатата колекция от произведения на Дечко Узунов – над 13 000 творби.

Забележителности в район Изгрев

На територията на район Изгрев е разположен един любопитен за съвременниците музей – Музеят на социалистическото изкуство. Музеят разполага с изложбена зала, видеозала и парк.

В парка са подредени 77 произведения – основно статуии бюстове на известни комунисти – бълагрски и съветски. ВИзложбената зала са експонирани 60 живоисни произведения и 25 творби на кавалетната пластика. Във видеозалата може да се гледат документални филми, които са рпавени по времето на социализма. Там могат да се купят и любопитни сувенири.

Интерес в район Изгрев представлява и гробът на Петър Дънов, разположен в цветна градинка. Интересен факт от живота на Петър Дънов е, че през 1927 г. създава селището Изгрева, днешен квартал Изгрев. Там събрал последователи, ученици и слушатели. Установява се там за постоянно и проповядва в специален салон. Дънов умира през 1944 г. Поребват го в квартал Изгрев.

В район Изгрев се намират и къщите на Никола Мирчев, живописец - илюстратор и карикатурист - и Александър Стаменов – художник живописец.

Район Изгрев не разполага с минерални извори. За сметка на това пък в пределите му се намират големите паркове Борисова градина и Ловен парк, които позволяват на жителите на район Изгрев да отмарят сред природата без да се налага да пътуват извън града, а излизайки само на няколко крачки от уютните си домове.

Територия и население на район Изгрев

Транспорт в район Изгрев

История на район Искър

Здравеопазване в район Изгрев

Учебни заведения в район Изгрев

Спорт в район Изгрев

Паркове в район Изгрев

Културни институции в район Изгрев

Забележителности в район Изгрев

Прочетете още