Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Трябва ли да има Книжен пазар на Славейков?
  • Да, ембламатично е (14%, 700 Гласове)
  • Да, празно изглежда без книжен пазар (3%, 144 Гласове)
  • Не, има толкова книжарници наоколо (32%, 1644 Гласове)
  • Не, така ми харесва повече (51%, 2569 Гласове)
  • Не мога да преценя (0%, 15 Гласове)
Общо гласували: 5072 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 1234
туризъм

Откриха невредима изчезналата край Драгоман

Екип на Планинската спасителна служба откри днес около 11.45 часа жената, която бе изчезнала край Драгоман. Тя е в добро състояние. Намерена е около село Връбница. 50-годишната жена се е изгубила в понеделник. Сигналът е подаден към 21 часа. Казано е,че в търсенето има нужда да се включат и екип от Планинската служба, съобщава Нова телевизия. В търсенето на изгубилата се участваха служители на Главна дирекция „Пожарната безопасност и защита на населението” заедно със спасители от ПСС с две кучета.

comment 0
visibility 619
търсене на жена

Спасители и две кучета търсят жена, изгубила се до Драгоман

50-годишна жена се е изгубила в гориста местност до град Драгоман. Това е станало в понеделник. В 21 часа снощи е изпратена молба към Планинската спасителна служба на БЧК да се включи в търсенето, съобщи "Фокус". В операцията участват екипи на Главна дирекция „Пожарната безопасност и защита на населението” и спасители от Планинската спасителна служба с две кучета.

comment 0
visibility 543
Витоша

Умерен вятър за туристите на Витоша

Умерен до силен вятър има днес на Витоша. Времето е много подходящо за преходи, съобщават от Планинската спасителна служба към БЧК. Температурите са в интервала от 5 до 18-20 градуса. От лифтовете работят кабинковите на Боровец и Витоша, Ситняковският на Боровец и седалковият на Витоша. Спасителите припомнят в планината да се тръгва със зареден мобилен телефон. И да не се предприемат рискови преходи, особено от хората, които нямат опит.  

Реклама
comment 0
visibility 726
Парк Витоша

Влошаване на времето на Витоша

В следобедните часове се очаква да има влошаване на времето на Витоша. До обяд обаче условията са подходящи за преходи, съобщават от Планинската спасителна служба към БЧК. Температурите са в интервала 8-15 градуса. Лифтовете работят в летен режим. Спасителите за пореден път припомнят, че в планина се тръгва със зареден мобилен телефон и подходящи дрехи. И се ползват само официалните маршрути за преходи.    

comment 0
visibility 783
Парк Витоша

Слънце и слаб вятър на Витоша

Ясно и слънчево време среща туристите, които днес отидат на Витоша. Вятърът е слаб, а температурите са между 11 и 20 градуса, съобщават от Планинската спасителна служба към БЧК. Лифтовете работят на летен режим. Спасителите отново напомнят, че в планината се тръгва с подходящи дрехи и зареден мобилен телефон. И ако нямате опит в преходите, ползвайте официалните трасета.    

comment 0
visibility 621
Витоша

Отлични са условията за туризъм на Витоша

Днес времето е много подходящо за туризъм. Температурите са от 15 до 20 градуса, съобщиха от Планинската спасителна служба пред Столица.bg. Слаб вятър ще има на отделни места, не се очакват валежи. Лифтовите съоръжения работят. Въпреки хубавото време е добре туристите да не забравят, че в планината се ходи с подходящи дрехи и зареден мобилен телефон, припомнят спасителите. Който няма достатъчно планинарски опит, да ползва официалните маршрути за преход, а да не започва рискови самоволни акции.

comment 0
visibility 2751
Автобус 63

Пускат повече автобуси по линия 63 до Витоша

Всички столичани и гости на града, които искат да посетят Витоша в летни дни вече ще може да го направят по лесно. От 1 юли до 31 август в делничните дни ще бъдат пуснати по два автобуса по линия 63 до до местността “Златните мостове”. Те ще тръгват в 08:52 и 17:14 часа от спирка “Бул. Цар Борис III” и в 09:50 и 18:25 часа от спирка “Златните мостове”, съобщават от ЦГМ.

comment 0
visibility 875
Планината Витоша

Разходките на Витоша - до обяд

Ако искате да се разходите из планината Витоша това да стане до обяд. Защото след това се очаква разваляне на времето, съобщават от Планинската спасителна служба към БЧК. Облачността е разкъсана, температурите са между 9 и 18 градуса. От лифтовете работят тези на Студенец и на Боровец. Спасителите за пореден път припомнят, че на планински преходи се тръгва с подходящи дрехи. Другото важно условие- ползване на официалните маршрути за хората без опит и зареден мобилен телефон.

comment 0
visibility 838
Хотел Балкан

Нощувките в столичните хотели по-скъпи с над 20 процента

Цените на хотелите в София са се увеличили драстично през миналата година. За първите шест месеца на 2018 нощувките в един 4 и 5 звезден хотел в столицата са поскъпнали с над 21 процента. Това се вижда от проучване на Сuѕhmаn & Wаkеfіеld Fоrtоn, цитирано от money.bg. Експерти от бранша намират и обяснение за скока на цените. А той е засилената бизнес и конферентна активност по време на европейското председателство. Така или иначе хотелският пазар в столицата има възходящо развитие. То е подпомогнато от икономическия растеж и привличането на повече туристи. Добрите резултати в бранша през миналата година доведоха до възстановяване нивата на заетост и цените след доста години на сериозна криза, твърди пapтньopът и мeниджъp "Koнcyлтиpaнe и oцeнĸи" в Сuѕhmаn & Wаkеfіеld Fоrtоn Πлaмeн Бaчeв.    

comment 0
visibility 620
парк Витоша

Ясно време и слаб вятър на Витоша

Ясно време среща хората, решили днес да отидат на Витоша. Вятърът е слаб до умерен, съобщиха от Планинската спасителна служба към БЧК. Измерените температури тази сутрин бяха между 8 и 12 градуса. Има висока разкъсана облачност. От лифтовете на Пампорово работят 1,2 и 4 линии, а на Боровец - кабинковия лифт. Спасителите отново припомнят да не се доверяваме на слънчевите лъчи, а да тръгваме на планински преходи с подходящи дрехи. Другото важно условие- ползване на официалните маршрути за хората без опит и зареден мобилен телефон.    

comment 0
visibility 630
парк витоша

Влажно и променливо време на Витоша

Влажно и променливо е времето на Витоша днес. Не е препоръчително хората да предприемат преходи, съобщават от Планинската спасителна служба към БЧК. Температурите са между 7 и 18 градуса.От лифтовете работят на Пампорово – линии 1,2 и 4, и Ситняковския лифт на Боровец.Спасителите отново напомнят,че в планина се тръгва с подходящи дрехи и зареден мобилен телефон.      

comment 0
visibility 795
Витоша

Добри са условията за туризъм на Витоша

Добри са условията за туризъм днес на Витоша. Това съобщиха за Столица.bg от Планинска спасителна служба (ПСС). В момента температурите се движат от 10 до 17 градуса. Днес обаче се очаква динамично време, на места следобед са възможни гръмотевични бури и превалявания. Спасителите препоръчват на туристите да бъдат много добре подготвени за тези условия в планините и да бъдат добре екипирани. В момента съоръженията работят само на Боровец, Добринище и на Пампорово. През изминалото денонощия няма инциденти. При необходимост туристе могат да звънят на телефон 02/ 9632000 и 088 1470.

comment 0
visibility 268
витоша

Променливо време на Витоша

Туристите, които днес изберат разходките на Витоша, да очакват много динамично и бързо променящо се време. Температурите са между 8 и 16 градуса, съобщават от Планинската спасителна служба при БЧК. Лифтовете на Пампорово работят, а на Боровец се движи Ситняковският лифт. Спасителите припомнят, че в планината се тръгва с подходящи дрехи и зареден мобилен телефон. А който няма достатъчно опит в преходите да ползва официалните маршрути. Да не тръгва на самостоятелни рискови акции.  

comment 0
visibility 751
лифтове работят

Заработиха лифтовете на Витоша

Феновете на планинските преходи на Витоша вече с лифт могат да стигнат почти до най-високата точка в планината- Черни връх. От 15 юни насам работят  и линиите "Витошко лале" 1 и "Витошко лале"2, съобщиха от "Витоша ски".    С кабинковия лифт "Симеоново- Алеко" любителите на планината могат да се качат и до "Алеко". Линията работи също от 15 юни.    Еднократният билет е  12 лева, а отиване и връщане - 17 лева. Комбинирани билети- за кабинков и седалков лифт, в един и същи ден, струват 25 лева.  Само седалков лифт в едната посока излиза 7 лева, а за двата лифта - "Витошко лале 1" и "Витошко лале 2" - 12 лева. В двете посоки цената е 17 лева. Има и карта за седалковите лифтове за колоездачи. Тя струва 30 лева.      

comment 0
visibility 1757
Витоша

Два инцидента с туристи на Витоша

Два инцидента с туристи е имало на Витоша през вчерашния ден. Най-напред мъж е получил травма на глезена около Боянския водопад. Вторият инцидент е с паднало от морена момиче в района на Златните мостове, съобщиха от Планинската спасителна служба към БЧК, цитирани от "Фокус". Момичето е получило травма на гърба. Спасителите напомнят, че Боянският водопад е любима дестинация за туристите. Но пътеката там е стръмна и на места има доста коренища. Заради това често има сигнали за хора с различни травми на краката.