Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Какво мислите за Covid-19?
  • Притеснявам се и стоя вкъщи (36%, 213 Гласове)
  • Мисля, че се преувеличава (20%, 120 Гласове)
  • Мерките трябва да са още по-строги (32%, 190 Гласове)
  • Трябва да се изгради обществен имунитет след преболедуване (10%, 58 Гласове)
  • Нас не ни лови, ракия да има (1%, 7 Гласове)
Общо гласували: 588 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 31219
Частна лаборатория в столицата прави бързи тестове за коронавирус

Частна лаборатория в столицата прави бързи тестове за коронавирус

Частна лаборатория  в София се е снабдила с бързи тестове за коронавирус. Днес граждани са си правили изследване и 7 души са с положителен резултат за COVID-19, съобщи bTV. Пациентите са плащали по 120 лв. за тест, научи Столица.bg. "Тестовете са от проверени и лицензирани доставцичи", коментираха пред bTV от частната лаборатория. Очаква се до края на седмицата да бъдат пуснати бързи тестове за коронавирус. Очакваната им цена е от 7 до 15 лв. и за 10 - 15 минути излиза резултата от изследването. С бързи тестове ще се снабдят първо болнични заведения и лаборатории и едва след месец, най-рано, може да ги има и по аптеките, обясниха пред Столица.bg от аптека в столицата.  Гражданите, които съмнения за завишение на цени и медицински материали в аптеките могат да ги проверят за пределна цена. Проверката се прави в реално време в уебпортала или мобилното приложение на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти. Има разработено мобилното приложение за достъп до цените на лекарствените продукти за Android. До няколко дни ще бъде пуснато и за операционна система iOS. На двуседмична карантира ще бъдат подложени всички, които се звърщат от Италия, Южна Корея, Китай. Списъкът на рисковите държави се допълни, по-рано днес, със заповед на здравия министър. Рискови са и всичко идващи от Франция, Германия, Великобритания, Швейцария и Нидерландия.

comment 0
visibility 1278
нови случаи на заразени с коронавирус

От Националния щаб: Има 10 нови случая на COVID-19

Има нови 10 случая на заразени с коронавирус у нас. Така общият брой на заболелите става 62-ма. Във ВМА от 95 направени проби четири са положителни. Хората се намират на домашно лечение. 145 проби са направени в Националната референтна лаборатория. Шест са положителните.   Това съобщи на редовния брифинг председателят на Националния оперативен щаб за борба с разпространението на COVID-19 ген. майор проф. Венцислав Мутафчийски.   Във ВМА има настанени 10 души, в „Пирогов“ - двама, в Александровска болница - двама, в Габрово - двама и в Плевен четирима души.   Премиерът Бойко Борисов и ген. майор проф. Венцислав Мутафчийски са изследвани във ВМА за коронавирус. Резултатите от всичките изследвания са отрицателни. Изследвани са и всички членове на Националния оперативен щаб. Техните резултати също са отрицателни. „В момента се изкупуват безумни количества лекарства, които не са необходими. След това те дори не могат да се изхвърлят кофата, това е безотговорно. А те ще стигнат до боклука. Някои от лекарствата не могат да свършат никаква работа. От този момент тръгват инспекторите и ще се отнемат лицензите на всички аптеки, които продават без рецепта антибиотици и какви ли не други неща. Това е безумие, което трябва да се прекрати, дори и със силови мерки. Тонове антибиотици се изкупуват, след като вирусите не се лекуват с тях“, заяви Венцислав Мутафчийски. „Днес беше допуснато едно грубо нарушение на правилата и вероятно прокуратурата ще се самосезира за това. Човек с положителна проба за коронавирус от Лом е изпратен в Александровска болница. Това е грубо нарушение на правилата за лечение на инфекциозни болести“, каза още той. Добавят в списъка още страни, от които при пристигането у нас всички ще подлежат на задължителна карантина. Това са Франция, Германия, Швейцария, Великобритания и Нидерландия.  

comment 0
visibility 500
обработка на полети

Всеки пристигнал на летище "София" полет се обработва индивидуално

По решение на Оперативния щаб, в който влизат представители на Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ), ГД „Гранична полиция“ и „Летище София“ ЕАД всеки пристигнал полет на летище "София" се обработва индивидуално. Това се казва в официално съобщение до медиите.   За улеснение на пътниците, и за да няма струпване на хора, формулярът за събиране на данни, задължителен за всички пристигащи, е предоставен на авиокомпаниите, за да може да бъде раздаван и попълван още на борда.   Пристигащите подлежат на задължителен термокамерен контрол и измерване на телесната температура с дистанционни термометри. На всички заминаващи пътници температурата се измерва при влизане на летищна територия.   Във връзка с намаления брой полети, отменени от авиокомпаниите, разписанието на междутерминалния транспорт на летище "София" се променя. Курсовете между двата терминала ще се осъществяват на всеки 30 минути, а не както до момента – през 15 минути. Повече информация може да получите на сайта на летището.  

Реклама
comment 0
visibility 2949
коронавирус

Още 4 нови случая на заразени

Потвърдени са още 4 нови случая на заразени с коронавирус. Общият брой на болните вече е 41. Само от днес потвърдените случаи са 10. Очкавайте подробности!

comment 0
visibility 12243
Военномедицинска академия

Към 17:00 още 6 нови случая с Covid-19

Изследвани са общо 157 в София, както и във Варна и Стара Загора. Във ВМА са потвърдени 5 положителни и 1 проба в Националната лаборатория, като там се очакват потвърждение на още 9 проби. Има хора, които са пътували до Дания, както и на ски в Европа. Към 17:00 потвърдените са 6 нови случая от различни възрастови групи, с което заразените с Коронавирус стават 37. Починалите остават двама. При част от новите положителни проби има роднинска връзка с част от вече заразените, като има и други. Очаквайте подробности!

comment 0
visibility 1851
коронавирус

7 потвърдени случая на коронавирус от днес

7 потвърдени случая на заразени с корона вирус има днес. Това каза премиерът на страната Бойко Борисов по време на извънредно заседание на Министерски съвет. Проф. Мутафчийски потвърди информацията. С новите случаи заразените в страната стават 30. Очаквайте подробности.

comment 0
visibility 1485
затворени ясли и градини

Здравният министър затвори детски градини и ясли в цялата страна

Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев се затварят всичк публични обекти, включително детски градини, ясли и млечни кухни. Ще работят само хранителни магазини и аптеки. Пред големите търговски вериги ще има полиция. Главният ескретар на МВР Ивайло Йорданов е разпоредил на директорите на ОД на МВР да осигурят ред и да няма напрежение. Със заповедта на Кирил Ананиев се въвеждат следните противоепидемични мерки на територията на цяла България до 29 март: - Преустановяват се посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, търговски обекти и центрове, заведения за обществено хранене, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките и дрогериите; - Преустановяват се учебните занятия и всички извънкласни мероприятия (занимални, клубове, зелени училища, екскурзии и други) в училищата, университетите и в другите обучителни институции и организации. При възможност се въвежда дистанционна форма на обучение; - Преустановяват се посещенията на децата в детските ясли и детските градини; - Преустановяват се всички групови форми на дейност и работа с деца и ученици извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма; - Преустановява се провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни (кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА-центрове, фитнес зали и други); - Всички работодатели, в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност, да въведат дистанционна форма на работа на служителите си. Когато това е невъзможно, работодателите организират провеждането на засилени противоепидемични мерки в работните помещения, в това число: филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала и не допускат служители или външни лица с прояви на остри заразни заболявания; - Преустановяват се детските и женски консултации, профилактичните прегледи и имунизации, приемът и провеждането на планови операции, включително присаждането на органи от живи и трупни донори, както и свижданията във всички лечебни заведения. Отменят се т. I, т. от 5 до 11 и т. II от Заповед № РД-01-122/11.03.2020 г. на министъра на здравеопазването. Заповедта е съобщена на всички регионални здравни инспекции и на министрите, имащи отношение към изпълнение на съответните мерки, съобщават от Министерството на здравеопазването.      

comment 0
visibility 2041
Столичани спазват дистанция на опашка в аптеката

Столичани спазват дистанция на опашка в аптеката

Гражданите вече се осъзнаха и започнаха да спазват всички препоръки и наложени мерки в борбата с епидемията от коронавирус. Само часове, след като Народно събрания прие да се обяви извънредно положение по столичните аптеки се извиха дълги, дълги опашки, които стигаха навън. Хората чакат за маскиу дезинфектанти, витамини и противогрипни лекарства, видя Столица.bg. Гражданите не се блъскаха един в друг, а всеки бе на отстояние на повече от метър и половина от другия. Всички спокойно чакаха и спазваха препоръчаната дистанция от метър и половина, видя Столица.bg в аптеки в Дружба 1. В аптеката влизаха по един, а вътре имаше по двама души. Другите си чакаха реда навън.

comment 0
visibility 1818
набиране на доброволци

"Александровска" болница набира доброволци в борбата с COVID-19

„Александровска“ болница набира доброволци - студенти и специализанти по медицина, които искат да подкрепят екипа на лечебното заведение в усилията за ограничаване на заразата от новия коронавирус COVID-19. А също и в грижите за пациентите. Това съобщават от здравната институция.    Всеки, който има желание да се включи доброволно в здравните грижи и в превантивните дейности, следва да съобщи имената си, телефон, e-mail и курса на обучение, в който е към момента, на телефони: 02/9230310, 02/9230327, е-mail: volunteersalexandrovska@gmail.com  

comment 0
visibility 9450
сигнали към Спешна помощ

Само за една нощ: Повече от 300 сигнала към Спешна помощ в София

  Тежка нощ за екипите на Спешна помощ в София. Получени са повече от 300 сигнала. "От 8 до 12 март температурните състояние са 312, съмненията за коронавирус – 56. Съветите по телефона са 328, а обслужените деца са 242", обясни Катя Сунгарска, говорител на Спешна помощ,цитирана от bTV.   Именно екипите на Спешна помощ са тези, които трябва да превозят пациентите със съмнения за коронавирус до болниците.   „На този етап няма специални автомобили, които да извозват случаите с коронавирус. Извършва се дезинфекция на всяка кола, която е имала съприкосновение с болен или със съмнение за болен. Автомобилът се измива прецизно отвън и отвътре. Линейката се затваря за 20 минути, проветрява се. След това колата отново тръгва по адресите“, поясни Катя Сунгарска.   По думите ѝ продължава да съществува проблемът с наличния персонал и това, че той е дефицитен. Към момента няма допълнителни спешни екипи, но всички работят в пълна мобилизация.Катя Сунгарска призова към „желязна дисциплина“ и повече отговорност не само към себе си, но и към останалите.   „Надявам се дисциплината на българина в някакъв момента да се събуди и да бъдем отговорно и сплотено общество, което да вземе всички мерки, за да можем да спрем максимално разпространението на този вирус“, каза говорителят на Спешна помощ.

comment 0
visibility 5116
нови случаи на коронавирус в София

Още 9 от София с коронавирус

Установени са нови 9 положителни проби за коронавируса от 99 изследвани лица, съобщи шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Всички те са от София, информира БНР.   Те са с най-различна история и различни възрастови групи, каза той. Сред тях са 4-има, които са карантирани в Белодробната клиника. Те са без клинични оплаквания.   Пробите са взети и от амбулаторни пациенти, които вече са извикани – двама за ВМА, едната е лежаща, болна. Тя е от компанията на предишната положителна проба, заедно са били на почивка, на тези конгреси.   Втората приета от групата, която е Лондон-Испания, е в по-тежко състояние - има двустранна бронхопневмония, докато колежката ѝ е в леко състояние. Състоянието на другите е задоволително.   Работи се по издирването на хората, които са били в контакт с 9-те лица, сигурно повече от 200 души, които не могат да се установят за един час, каза Мутафчийски. И добави, че са подадени на органите на столичната РЗИ, които заедно с Национална полиция ги издирват.   Няма влошаване в състоянието на пациента в "Пирогов", чието състояние е критично, но няма и подобряване.   За болните, които са в Габрово и в Плевен няма негативно развитие на симптоматиката.   Футболистът на Левски ще бъде изследван утре, каза Мутафчийски.    

comment 0
visibility 771
влошено състояние на заразен

Влошава се състоянието на мъжа с коронавирус, настанен в "Пирогов"

Сериозно се е влошило състоянието на мъжа с коронавирус, който е настанен в „Пирогов”. Това заяви тази сутрин на брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. „Тази нощ в 12 часа се е наложила интубация на мъжа. Състоянието му върви от тежко към критично. Той вече е на апаратна вентилация. Образните изследвания и лабораторните показатели показват, че има сериозно влошаване на състоянието му и то се определя като критично", каза още той, цитиран от Нова телевизия.    Категорично е потвърден и от двете лаборатории положителният резултат на 62-годишната жена, която е медицинско лице. Тя е седмият случай на заразен с коронавирус в България. Жената  работи в столична болница. Запоследно е имала контакт с пациенти на 22 февруари. След това е пътувала в чужбина. Присъствала е на два конгреса - в Англия и в Испания. Завърнала се е в родината преди няколко дни. Във ВМА е постъпила с грипоподобни симптоми. "Състоянието ѝ е добро", увери ген.-майор Мутафчийски.   Тази нощ приехме едно от контактните й лица. Това е жена, която е с грипоподобна симптоматика. Тя е в стабилно състояние. Днес пробите ѝ ще бъдат изпратени и в двете лаборатории”, каза още той.    

comment 0
visibility 1906
блокада на базар Илиянци

Блокираха базар "Илиянци" за дезинфекция заради заразата

Спешна дезинфекция и на столичния базар „Илиянци“ като превенция срещу коронавируса. Периметърът около обекта е отцепен, а на място има екипи на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“.  Те са оборудвани със защитно облекло, маски и ръкавици.В района има и засилено полицейско присъствие и жандармерия, съобщават от bTV.   По първоначална информация, синът на първата жертва на COVID-19 у нас е работил на „Илиянци“, след това стана ясно, че тези данни са неверни, а мъжът е работил на гара „Илиянци“. В базара не се допускат клиенти. Единствено работещите на територията на „Илиянци“ преминават, но след проверка на самоличност.  

comment 0
visibility 597
дезинфекция на пазарите

Започва дезинфекция на Женския пазар и пазар "Димитър Петков" заради коронавируса

  Спешни мерки се предприемат за недопускане на коронавируса на територията на столичните тържища. Това съобщиха от Общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД, което стопанисва Женски пазар, пазар „Димитър Петков“ и предгаров площад „Ротонда“.    Със заповед, изпълнителния директор на дружеството г-н Драгомир Димитров, разпореди да се извършва дезинфекция на откритите площи на пазарите всяка вечер след приключване на пазарния ден. На търговците, наематели на търговски площи на територията на пазарните пространства, са осигурени необходимите предпазни средства – защитни маски, ръкавици, дезинфекционни разтвори на алкохолна основа.    Мерките, които са предприети за превенция са съгласно препоръките на Министерството на здравеопазването и оперативния щаб на Столична община за превенция на разпространението на коронавирус.     „Вярвам, че ако всички ние спазваме добра лична хигиена, избягваме контакт с болни хора, дезинфекцираме откритите площи на тържищата всяка вечер, а административните сгради по няколко пъти на ден, това ще помогне за справянето ни с разпространението на вируса. Смятам, че хората, които посещават пазарите, не трябва да се притесняват за здравето си, тъй като при нас не само няма струпване на много хора по едно и също време, а и както клиенти, така и търговци могат спокойно да спазват нужната дистанция по между си, когато пазаруват или общуват“, уточни още Драгомир Димитров.         

comment 0
visibility 1464
8 от контактните с коронавирус са извозени от Спешна помощ до белодробна

8 от контактните с коронавирус са извозени от Спешна помощ до белодробна

Осемте контактни с двамата мъж и жена, с коронавирус, са откарани в белодробна болница "Света София" в Софиа, научи Столица.bg. Те са установени и откарани тази нощ от  Спешна помощ, потвърдиха от там. Контактните са настанени в болницата за изследвания и уточняване на състоянието им. Екипите на Спешна помощ в столицата работят със защитно облекло по всички медицински стандарт. Тази нощ е извършена стриктно процедурата, за да бъде отворена болницата и да се наложи карантина на определени места. Вчера именно в белодробната болница лекари и сестри излязоха и заявиха, че нямат защитни облекла и предпазни материали, след което садоставени такива светкавично. Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска обясни, че има създадена организация и на линейките, които извозват контактни пациенти се извършва много по-сериозна дезинфекция. "Няма проблеми с извозването при сигнал. Голямо е натоварването в момента, но се работи спокойно", уточни Сунгарска. За спешни тежки ситуации отворени са ВМА и Окръжна болница, а също и "Пирогов" след направените всички процедури по карантиране. Нощното дежурство на Спешна помощ е преминало относително спокойно по отношение на хора със симптоми на грип. Не е имало сигнали за катастрофи през нощта на територията на София, допълниха от Спешна помощ.      

Здраве

София събира в себе си едни от най-елитните здравни заведения. В тях всеки български гражданин може да получи качествено, ефективно и модерно лечение, за да се наслаждава на добро здраве дълго време. Темата за здравето е особено чувствителна тема за мнозина. Логично е всеки да иска да е в добро здраве през целия си живот, но малцина могат да се похвалят с това. В здравните заведения на територията на столицата за здравето на болните се грижи истинска елитна армия от лекари и здравни работници. 

Университетска многопрофилна болница „Александровска“ за здравето на пациентите

Университетска многопрофилна болница „Александровска“ за здравето на пациентите

Това е една от най-големите държавни болници, грижеща се за здравето на населението не само в София, но и в цялата страна.  Още от самото си начало, 1879 г, българите са се доверявали на елитната болница за здравето си. През 1884 г. се разполага в пет сгради и получава името си – Александровска. Още от началото болницата е многопрофилна и лекарите са се грижели за здравето на пациенти от цялата страна. Днес болницата поддържа здравето на пациентите си 24 в денонощието. Те е университетска база и в нея се извършват уникални изследвания и пациенти със сложни проблеми възвръщат здравето си под грижите на висококвалифицирани лекари. Тук медицинските кадри провеждат специализацията си и следдипломната си квалификация. 

МБАЛ „Национална кардиологична болница“ за здравето на пациентите

МБАЛ „Национална кардиологична болница“ за здравето на пациентите

Болницата започва дейността си през 1961 г. Основното направление, в което се развива от началото до сега е кардиологичното здраве на пациентите. Лекарите тук са специализирани в три основни области: кардиология за възрастни и деца, сърдечна и съдова хирургия. Националната кардиологична болница за сърдечно здраве е най-голямото заведение за лечение на сърдечно-съдови заболявания в страната. Болницата има водещо значение в цялата страна по отношение на лечението на периферните съдови заболявания. За да гарантира максимална грижа за здравето на пациентите, клиниката приема спешни случаи от цялата страна денонощно. Тук се намира и единствената в страната клиника по детска кардиология, кардиохирургия и сърдечно здраве.

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ за здравето

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ за здравето

Друго елитно лечебно заведение с национално значение в София, което се грижи безрезервно за здравето на пациентите, е УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. В болницата се правят редица сложни и високотехнологични интервенции на световно ниво. Заведението разполага с модерна медицинска техника и отлични специалисти в услуга на нашето здраве

Лечебното заведение разполага с една от най-големите клиника по неврохирургия в цялата страна. Според фактите, първото неврохирургично лечебно заведение е основано през 1952 г.. Над 2000 сложни операции се извършват в клиниката. Тук се намира и клиниката по ревматология. Специалистите в нея се грижат за здравето на пациентите от 1976 г насам. Разполага със 75 легла.

Уникална и особено ценна за здравето на хората е Клиниката по гастроентерология. Тук се прави пълна диагностика на болни с хроничен вирусен хепатит B, C и D, както и с порфирия.

Достъп до най-модерните и ефективни методи за лечение имат пациентите на Клиниката по хематология и онкология. Изключително модерно и ценно за здравето на пациентите е оборудването на Отделението по лъчелечение с център по радиохирургия. 

Болницата разполага с 405 легла, а всяка болнична стая има собствен санитарен възел. Леглата разполагат със Смарт модул, който свързва болните с болничната информационна система, за да се следи здравето на всеки пациент. 

УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ за здравето на пациентите

УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ за здравето на пациентите

Това е университетска болница с изключително висок капацитет за обслужване пациенти с проблеми със здравето. Тя започва дейността си през 20-те години на миналия век. Тук, освен диагностична и лечебна дейност, се осъществява и преподавателска и научна дейност, касаеща здравето на човека. 

УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ЕАД за здравето на хората

УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ЕАД за здравето на хората

Няма българин, който да не знае за това лечебно заведение. То поема най-сложните и спешни случаи от цялата страна. Тук пациентите могат да разчитат на квалифицирана медицинска помощ и лечение с модерна апаратура. Здравето на пациента е най-важното за медицинските работници. Лечебното заведение е създадено в средата на миналия век с идеята да бъде център за спешна помощ за цяла България. С годините базата на заведението се разширява значително, за да отговори на нуждите на населението и да се пази здравето на нуждаещите се от специализирана помощ. 

СБАЛАГ „Майчин дом“ за здравето на хората

СБАЛАГ „Майчин дом“ за здравето на хората 

Още през 1883 г. възниква идеята да бъде обособена специализирана болница. Тя е на Княгиня Мария-Луиза. Строежът стартира през 1896 г., а откриването е през 1903 г. От този момент насам болничното заведение се грижи отговорно за здравето на българските жени. 

На практика, това е най-старата АГ болница в България, но и най-голямата и модерната. Тук се осъществяват приблизително 4000 раждания годишно. Гинекологичните операции, направени в трите клиники на болницата, достигат 8000, повече от които тежки. „Майчин дом“ е лидер в цялата страна с възможността за правене на оценка на перинаталния риск и възможностите на Националната генетична лаборатория и опазване на здравето.

Специализирана болница за активно лечение по сърдечно-съдови заболявания „Св. Екатерина“ за здравето на хората

Специализирана болница за активно лечение по сърдечно-съдови заболявания „Св. Екатерина“ за здравето на хората

Лечебното заведение стартира в началото като клиника Клиниката по сърдечно-съдовата хирургия към Медицинската академия в края на 70-те години на миналия век с грижа за сърдечното здраве на българина. През 1984 г. проф. д-р Александър Чирков се заема с изграждането на съвременна кардиохирургия в страната, а база става специализираната клиника. Монтира се модерно медицинско оборудване и през 1986 г първата сърдечна трансплантация на Балканския полуостров е факт. Днес болничното заведение е едно от водещите не само в страната, но и в Европа в специализираната грижа за сърдечното здраве на населението.

Военномедицинска академия за здравето на хората

Военномедицинска академия  за здравето на хората

 През 1891 г. в столицата се създава Софийската обща гарнизонна болница, която по-късно прераства в Народното военномедицинско училище, след това във Висш военномедицински институт и накрая във Военномедицинска академия. Прилагайки всички модерни методи за лечение през всичките години, болничното заведение се грижи за здравето на населението. Тук работят едни от най-добрите специалисти в медицината и се използва най-модерното медицинско оборудване, за да се прилага качествено лечение и опазване здравето на пациентите. 

Това е една малка част от здравните заведения на територията на София. Те са с национално значение и обслужват пациенти от цялата страна. Лекарите се стремят да прилагат най-модерните и напредничави методи за лечение, познати в световен мащаб. Те се стремят да пазят здравето на всички ни като прилагат и редица методи за профилактика на различни заболяваниВсеки иска да се радва на отлично здраве. Добре управялваните лечебни заведения ще могат ефективно да се грижат за нашето здраве.

Университетска многопрофилна болница „Александровска“ за здравето на пациентите

МБАЛ „Национална кардиологична болница“ за здравето на пациентите

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ за здравето

УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ за здравето на пациентите

УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ЕАД за здравето на хората

СБАЛАГ „Майчин дом“ за здравето на хората

Специализирана болница за активно лечение по сърдечно-съдови заболявания „Св. Екатерина“ за здравето на хората

Военномедицинска академия за здравето на хората

Прочетете още