Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Одобрявате ли предложения от Трифонов кабинет?
  • Да, Слави ще направи правителство. (26%, 205 Гласове)
  • Не, нямат достатъчно депутати. (36%, 280 Гласове)
  • Не се интересувам от политика. (3%, 20 Гласове)
  • Нови избори. (29%, 225 Гласове)
  • Незнам, време е за плаж. (7%, 56 Гласове)
Общо гласували: 786 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 2310
Военна прокуратура-София изправя пред съда четирима за убийство на жена в С

Военна прокуратура-София изправя пред съда четирима за убийство на жена в София

Военно-окръжна прокуратура-София внесе в съда обвинителен акт срещу четири лица за умишлено убийство на С.М., извършено на 10.10.2019 г. в град София, съобщиха от прокуратурата. Един от обвиняемите - Б.И., към момента на извършване на престъплението е бил служител на Национална служба за охрана (НСО). Той и още двама са привлечени към наказателна отговорност и за участие в организирана престъпна група за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространението им. На съд като извършил на убийството е предаден П.К. В хода на разследването са събрани доказателства, че на 10 октомври 2019 г. той е проследил жертвата до блок в столичния кв. „Младост“. Спрял с мотоциклет до колата на жената, извадил букет с изкуствени цветя и почукал на стъклото на предната лява врата. Зад букета П.К. държал пистолет със заглушител. След като С.М. свалила стъклото, той произвел три изстрела. На жертвата били причинени три огнестрелни наранявания на главата, които довели до смъртта й. При изстрелите от букета се откъснал цвета на една роза, която паднала на асфалта. Другите трима обвиняеми по досъдебното производство - Б.И., И.М. и В.Д., са предадени на съд като подбудители и помагачи в извършване на престъплението. В хода на досъдебното производство е установено, че В.Д. е осигурил финансови средства, които чрез И.М. са били предадени на служителя на НСО - Б.И. и на извършителя на убийството - П.К. За престъплението са били набавени пистолет и мотоциклет, който при оглед на 20 май 2020 г. е намерен с помощта на водолази във водоем край софийското село Чепинци. 46-годишната С.М. е била следена близо месец, включително с използване на технически средства - тракер за определяне на местонахождението й. П.К. е опитал да прикрие следите от престъплението като изгорил дрехите си. След убийството престъпната дейност на обвиняемите е продължила. Освен като подбудител и помагач в извършването на убийството, бившият служител на НСО е привлечен към наказателна отговорност за държане на наркотици и на боеприпаси, както и за участие в организираната престъпна група за разпространение на наркотични вещества. В хода на разследването са разпитани над 50 свидетели, извършен е следствен експеримент и множество експертизи - съдебно-медицински, компютърно-технически, физико-химични експертизи и др. За предумишлено убийство, извършено с користна цел и със средства, опасни за живота на мнозина, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Предстои Военният съд в София да насрочи делото за разглеждане.

comment 0
visibility 2906
В София и страната: Фалшиви имейли от името на НАП за „налагане на електрон

В София и страната: Фалшиви имейли от името на НАП за „налагане на електронен запор

Стотици фалшиви имейли са изпратени до различни хора от името на НАП. Разпространението набира скорост и от Приходната агенция предупреждават гражданите да са внимателни. Електронните писма се изпращат от лице, представящо се за главен публичен изпълнител Албена Борисова. В имейла и съдържат съобщение за „налагане на електронен запор“ заради неплатени в срок задължения. Менте данъчната призовава получателите да отворят прикачния файл. В него има информация за наложения електронен запор, както и начините на плащане и конкретните банкови сметки. Имейл адресът, от който се изпращат съобщенията, силно наподобява на електронен адрес на НАП, като съществената разлика е в домейна. От НАП предупреждават, че това представлява класическа форма на „фишинг“ атака, чрез която се цели опит за кражба на финансови средства и лична информация от интернет - потребителски имена за достъп, пароли, банкови сметки и т. н.

comment 0
visibility 6580
Полицията залови камион с бежанци в Обеля

Полицията залови камион с бежанци в Обеля

Камион с бежанци е задържан в столичния район Обеля, съобщи bTV. В промишлената зона камионът е спрян за рутинна проверка. В момента продължава операцията по изваждането на чужденците, след като полицаите се опитват да отворят камиона и разкъсват горната част на каросерията. До момента са изведени над 20 бежанци.

Реклама
comment 0
visibility 2556
72 часа арест за 34-годишен, шофирал на метаамфетамини в столичния "Манасти

72 часа арест за 34-годишен, шофирал на метаамфетамини в столичния "Манастирски ливади"

Софийска районна прокуратура с постановление задържа за срок до 72 часа обвиняем за шофиране след употреба на наркотици. 34-годишният Д.П. е шофирал лек автомобил след употреба на наркотични вещества - метамфетамин, съобщиха от прокуратурата. Престъплението е квалифицирано по чл. 343б, ал.4 , вр. ал. 3 от НК и е извършено в условията на опасен рецидив. Задържаният е обвинен за това, че на 20.08.2021 г. в  гр. София, на ул. „Бяло поле“  в посока на движение от бул. Околовръстен път към ул. „Васил Стефанов“, управлявал моторно превозно средство лек автомобил, след употреба на метамфетамин, установен по надлежния ред чрез техническо средство “Дръг тест 5000“. Д.П. е осъждан за шофиране след употреба на наркотични вещества. Престъплението, за което той е привлечен като обвиняем, е наказуемо с „лишаване от свобода“ от една до пет години и глоба от 500 до 1500 лева. Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя предстои утре, 24.08.2021 г., да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.П.

comment 0
visibility 2131
Обвинение и задържане за мъж, заради закана за убийство в "Люлин"

Задържане за мъж заради закана за убийство в "Люлин"

32-годишният Б.Г. е задържан за до 72 часа заради закана за убийство и причинена средна телесна повреда в София. Срещу мъжа е образувано и се води досъдебно производство под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура. Предстои утре, 20.08.2021 г., да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.   На 17.08.2021 г. около 21.30 часа в  ж.к. "Люлин", обвиняемият Б.Г. се заканил с убийство на К.Д. с думите: „Ще ти нарежа лицето на парчета“, държейки кухненски нож в ръката си, с който причинил на К.Д. средна телесна повреда, като го забил в левия ѝ крак.   В хода на разследването са събрани доказателства, че деянието е извършено от Б.Г., на 32 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност и му е повдигнато обвинение за извършено престъпление.      

comment 0
visibility 7198
СДВР откриха бияча на жената в автобус 111 в София

СДВР откриха бияча на жената в автобус 111 в София

Столичната полиция е установила и е призовала мъжът от ромски поризход, който на 2 август т. г. преби жена в автобус 111 в Люлин. Както Столица.bg съобщи той е резцепил главата на жената с бокс заради нейния разговор с шофьора за липсата на маски на повече от половината пътници в автобуса. След боя циганинът избягал, а жената е откарана в болница и е с 6 шева на главата. Ром преби жена в автобус 111 в София, тя е с 6 шева на главата Биячът се е явил в IX РПУ на СДВР, където е разпитан и е нпарвил пълни самопризнания. До късния следобед той не бе задържан, потвърдиха от СДВР пред Столица.bg. По случая в полицията има видеозапис от камерите в автобус 111.

comment 0
visibility 12123
Циганин преби жена в автобус 111 в София, тя е с 6 шева на главата

Ром преби жена в автобус 111 в София, тя е с 6 шева на главата

Жена е с тежка травма на главата, след като е пребита от циганин в автобус 111 в Люлин. За инцидента разказа пред Столица.bg синът на пострадалата. Тя е с 6 шева на главата, след като циганинът я ударил с бокс в тила при слизане от автобуса. За нападението потвърдиха от СДВР. Полицията продължава да издирва извършителя, който до момента не е установен. На 2 август  жената пътува в автобус 111 и района на Люлин се обръща към шофьора и го пита, защо повече от половината пътници са без маски, които са задължителни в градския транспорт в София заради епидемията от COVID-19. Докато разговарят с шофьорът любезно, се намесва циганин и започва да я заплашва. Жената възпитано му казва, че не разговаря с него. Автобусът спира на спирка в Люлин и в момента, в който тя е на стълбите да слезе, циганинът с бокс я ударил отзад в главата, в тила. Жената пада на земята с кървяща глава, а биячът бяга.  Случаят е заснет от камерите за видеонаблюдение в автобус 111, а записите са предадени на IX  РУ-СДВР, на чиято територия е извършено престъплението. Първи и единственият, който помага на пострадалата жена е шофьорът на автобуса. Той слиза и отива при падналата жена, обажда се на ЦГМ и вика линейка. Жената е откарана в болница и е зашита с 6 шева на главата. В момента тя се възстановява вкъщи, но все още е доста изплашена и шокирана от случилото се. "Към момента няма задържан за случая. Продължава работата по установяване на извършителя", лаконични бяха от СДВР и обещават да бъде заловен циганина бияч.

comment 0
visibility 2088
3 месеца затвор с 3 години изпитателен срок за 42-годишен, шофирал пиян в

3 месеца затвор с 3 години изпитателен срок за 42-годишен, шофирал пиян в софийското с. Л...

42-годишен шофирал с 2,34 алкохол в софийското село Лозен е осъден на 3 месеца затвор с 3 години изпитателен срок, съобщиха от софийска районна поркуратура.  По досъдебно производство на Софийска районна прокуратура мъжът е осъден за шофиране след употреба на алкохол. М. В. е седнал  пиян зад волана на 13.06.2021 г., около 17.50 часа, в с. Лозен, Столична община. По делото е установено, че се е движил по ул. „Съединение“, с посока на движение от ул. „Акация“ към ул. „Дъб“ и обвиняемият е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка Опел, модел „Фронтега“. При порверката е установено, че е седнал зад волана след употреба на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,34 на хиляда, установено по надлежния ред – с техническо средство „Дрегер Алкотест“, с което е осъществен състава на престъплението по чл.343б ал.1 от НК, съобщават от Софийска районна прокуратура. За горепосоченото престъпление обвиняемият М.В. е осъден на 3 месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66, ал. 1 от НК, е отложено за изпитателен срок от 3 години. Делото е решено със споразумение, одобрено от Софийски районен съд. Споразумението има последствие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

comment 0
visibility 2370
В центъра на столицата: Камера засне мъж да краде пари за деца в неравносто

В центъра на столицата: Камера засне мъж да краде пари за деца в неравностойно положение (...

Над 1000 лв. е откраднал мъж в центъра на София. Парите са били предзназначени за деца в неравностойно положение в столично социално заведение. Обирът е заснет от охранителна камера в заведението, където са събирани парите. На записа се вижда как мъжът взема парите от специалната кутия. Видеото бе публикувано в социалната мрежа и от заведението призоваваха, който разпознае крадеца да сигнализира. Преди да посегне към парите на децата в неравностойно положение, мъжът е бил на интервю за работа, за барман, в заведението. От СДВР уверяват, че извършителят ще бъде открит.

comment 0
visibility 2130
3 месеца затвор за 30-годишен софиянец, шофирал на кокаин

3 месеца затвор за 30-годишен софиянец, шофирал на кокаин

30-годишен софиеняц бе осъден на 3 месеца лишаване от свобода заради шофиране след употреба на накротици, съобщиха от Софийска районна прокуратура. По досъдебно производство на Софийска районна прокуратура е осъден Б.И., защото е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества. По делото е било установено,че на 20.11.2017 г., около 16.40 часа, в гр. София, по ул. „Асен Йорданов“, с посока на движение от бул. „Христофор Колумб“ към ул. „Димитър Спасаревски“, обвиняемият Б.И. управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „БМВ“, модел „Х6“ след употреба на наркотични вещества (кокаин), установено по надлежния ред със съдебно – химическа експертиза, с което е осъществен състава на престъплението по чл.343б, ал.3 от НК. За горепосоченото престъпление обвиняемият Б.И. е осъден на 3 месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66, ал. 1 от НК, е отложено за изпитателен срок от 3 години. Делото е решено със споразумение. Споразумението има последствие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

comment 1
visibility 2049
Софийска районна прокуратура иска постоянен арест на рецидивист, набил мало

Софийска районна прокуратура иска постоянен арест на рецидивист, набил малолетен на ул. Су...

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност мъж, нанесъл тежка телесна повреда на малолетен на столичната улица "Суходол". На 8 август т. г. в София, ул. „Суходол“ 40-годишен рецидивист набил малолетно дете. Чрез нанасяне на множество удари, обвиняемият Ю.И. причинил тежка телесна повреда на малолетния С.Д., съобщават от софийска районна прокуратура. В хода на разследването са събрани доказателства, че деянието е извършено от Ю.И., на 40 години, в условията на опасен рецидив. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление. Предвид високата обществена опасност на деянието наблюдаващият прокурор е постановил задържането на обвиняемия за срок до 72 часа. В сряда, 11.08.2021 г., да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

comment 1
visibility 1765
Минтичарите на Летище София спряха контрабандни цигари за Великобритания

Минтичарите на Летище София спряха контрабандни цигари за Великобритания (СНИМКИ)

Митнически служители на Летище София задържаха 131 500 къса цигари в куриерска пратка за Великобритания. При селектирането за щателна проверка два колета с общо тегло 460 кг, изпратени от България към Великобритания, се оказва, че има 6575 кутии с папироси., съобщиха от Агенция Митници. По документи стоката е декларирана като корк на листове на стойност 1560 английски лири. При проверката обаче митническите служители установяват, че в палетите се съдържат 24 пластмасови тръби, облицовани с корк и запълнени с кутии с цигари от популярна чуждестранна марка с български акцизен бандерол. Два дни по-рано, на 2 август, митнически служители от Митническо бюро Летище София задържат 54 000 къса цигари, скрити и декларирани по идентичен начин в куриерска пратка за Великобритания. По случаите са образувани административнонаказателни производства.  

comment 0
visibility 2788
Четири пъти за месец обират кооперация в столичния "Оборище"

Четири пъти за месец обират кооперация в столичния "Оборище"

Само за месец са обрани 4 апартамента на една и съща жилищна кооперация в в централния район Оборище-Столична община. Жертвите на кражбите все още се надяват, че ще получат информация от полицията за крадците, а също и че ще бъдат защитени от пазителите на реда. За съжаление 3 месеца вече не се случва нито едното нито другото. Пострадалите нямат никаква информация за разследването и продължават да живеят в страх, че отново ще станат мишена на кражба. За случая те разказаха пред Нова телевизия. Единият от пострадалите - Васил Иванов, живее на ет. 4. По Великденските празници крадците влезли през балкона, с отверка са отворили вратата и се вмъкнали  в апартамента му. Отмъкнали са около 1500 лв. и бижута, общо на стойност около 5000 лв. Той веднага е подал сигнал в полицията. На мястото пристигнала група криминалисти, направили оглед и свалили отпечатъци, като на парапета на балкона е открита следа от обувки. "Криминалистите обещаха за има последствия, 3 месеца по-късно няма нищо. Живеем в безпокойство и страх. Въпреки височината от 10 м на нашия етаж - 4, всичси апартаменти са изтарашувани", разказа пред Нова телевизия мъж, който е жертва на обира. "Направили са опит и през перваза на прозореца стъпили на климатик и изрязали стъклопакета. При отварянето на прозореца се включва СОТ-а не успяват да влязат. Подадох сигнал, но какво от това. Вече не мога да си оставя прозореца отворен, защото не знам кога пак ще се опитат да влязат. Получих отговор от прокуратурата, че е прекратена преписката, защото щетите са на ниска стойност. Какво прави полицията да ни защити?", попита и Николай Гошевилов, който живее в набелязаната от крадците кооперация в "Оборище". От СДВР са лаконични: Има образувани производства!  

comment 0
visibility 1849
ГДБОП: Във ФБ предлагат заеми от чужди банки, измама е

ГДБОП: Във ФБ предлагат заеми от чужди банки, измама е

Фалшиви обяви в интернет за заеми от чужди банки се увеличават, а с тях и пострадалине. От ГДБОП предупредиха за измамни обяви, с които се предлагат заеми от името на чужди банки През 2021 г. се наблюдава значително увеличение на измамни интернет обяви, основно в социална мрежа Фейсбук, привидно публикувани от чужди банки, с които се предлагат изгодни заеми, предупреждават антимафиотите.  Експертите от отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП отново напомнят на българските граждани, както и на пребиваващите на наша територия лица, да проявяват изключителна бдителност при комуникацията си в интернет пространството и в никакъв случай да не предоставят лични данни. Най-често "оферти" за зарибяване има във фейсбук и предимно се ползват имена на френски банки. "Комуникацията с потенциалните жертви на измамата се води на български език първоначално чрез месинджър, а в последствие през мобилни приложения за комуникация Whatsapp и Viber. Измамниците използват основно телефонни номера с телефонен код +33 (Франция), но са засичани и други, включително един български номер, предупреждават от ГДБОП. Схемата е следната: От откликналите на обявите лица е изисквано да пратят снимки на свои документи за самоличност. Получавали са бланка на договор за заем, която е трябвало да разпечатат, подпишат, сканират и изпратят на измамниците. След уведомяване на кандидатстващите лица, че са одобрени, извършителите на измамите започват да искат от тях да направят неголеми банкови преводи към български банкови сметки, контролирани от измамниците, а като основание да посочат "кандидатстване", "нотариална такса", "застраховка" и др., за да им бъде отпуснат заемът. Не са изключение и преводи под подобни предлози и чрез ,Western Union, Money Gram и EasyPay. В някой случаи дори жертвите били убеждавани да открият банкова сметка с активно електронно банкиране и издадена дебитна карта. Под предлог, че е необходимо дебитната карта и сметката да бъдат проверени дали отговарят на изискванията за усвояване на заема, данните за сметката и самата карта с ПИН код бивали изпращани чрез DHL в Бенин, Африка. Получили контрол върху сметки и дебитните карти, извършителите ги използват за получаване на преводи от жертви на измамните обяви и за усвояване на средствата. В хода на чат комуникацията с потенциалните жертви на измамната схема измамниците се представят за директори и служители на чужди банки и изпращат снимки на чужди документи за самоличност, за да звучат по-убедително.

comment 0
visibility 1958
След сигнал до полицията в София са заловени още 18 нелегални мигранти

След сигнал до полицията: В София са заловени още 18 нелегални мигранти

Поредна порция нелегални мигранти са заловени в София. Този път те са 18 човека. Залавянето е станало вчера след подаден сигнал в полицията, съобщават от БНР.   Най-често нелегалните мигранти биват откривани близо до автомагистрала „Тракия“ – в района на селата Герман и Лозен. Те често са изоставяни от трафиканти именно в този район.   Повечето от заловените чужди граждани са млади мъже от Афганистан. След като бъдат хванати от полицията с тях започва работа дирекция „Миграция“ в МВР, допълват от медията.   Последните месеци мигрантският натиск е засилен. Най-често те влизат у нас нелегално през българо-турската и българо-гръцката граница. Заради това в последните седмици от МВР активно наблюдават рисковите райони в столицата – около Лъвов мост и Централна гара, както и входа за София откъм АМ „Тракия“  

Криминални

Криминални новини никога не липсват в ежедневието. Факт е, че са от групата на предпочитаните. Тъй като София е милионен град, за реда в него се грижат 9 Районни полицейски управления. От пресцентъра на МВР ежедневно се изпраща актуакна информация до пощата на медията за криминалните събития от деня.

Криминални новини от СДВР

Криминални новини от СДВР

1 РУ в София

1 РУ се грижи за спокойствието и ограничаване на криминалните прояви в три от столичните райони, а именно Изгрев, Средец и Слатина с общ брой население 166 000 човека. 

Изключително важна е превенцията от криминални прояви на територията на 1 РУ, тъй като тук са разположени сградите на редица министерства, агенции и чуждестранни посолства. В тези райони се намират и важни за София спортни съоръжения, които трябва да бъдат охранявани и криминални типове нямат място там. Мероприятията, културни и спортни, които се провеждат в тези обекти, са следени и охранявани от служители на управлението. Криминалните прояви трябва да са сведени до минимум, тъй като при посрещане или изпращане, междуправителствените делегации минават през района на 1 РУ. 

2 РУ в София

2 РУ носи отговорността за криминалните прояви и съхраняване спокойствието на жителите на районите Сердика, Надежда и Нови Искър. В тези райони живеят повече от 180 000 столичани. На територията на 2 РУ са разположени Централна ЖП-гара и Автогара "София". Това са обекти, в които често се случват криминални инциденти и служителите от управлението са наясно с това. Други важни обекти са "Софарма", "Лакпром", завод "Зебра", търговски център "Илиянци" и др. На ул. „Клокотница“ пък се намира шатрата на Софийския цирк.

3 РУ в София

3 РУ е ангажирано с опазване на обшествения ред и превенция от криминални прояви в районите Възраждане, Красна поляна и Илинден. Служителите на управлението се грижат за живота и сигурността на повече от 188 000 човека.

4 РУ в София

4 РУ се грижи за два района в столицата – Лозенец и Триадица. Тук се намират столичния зоопарк и Южния парк, също така и значителен брой дипломатически представителства. От значителна важност е спазването на обществения ред и предотвратяването на криминални прояви не само заради тези два любими на софиянци обекта, но и заради Съдебната палата, Българско национално радио, Военна болница, Медицинска академия, Александроваска болница, клиника Света Екатерина, Правителствена болница, факултетите на СУ "Климент Охридски", НДК, "Сити център" и  "Bulgaria mall". Логично е, че въпреки старанието на служителите на реда, в централната градска част се случват редица криминални инциденти и катастрофи. Районът е изключително натоварен и е свързан с много дейности на жителите на града. 

5 РУ в София

5 РУ обслужва три столични района - Оборище, Подуяне и Кремиковци, освен тях служителите на управлението се грижат за реда и ограничаване на криминалните прояви в селата Яна, Желява, Долни Богров, Горни Богров и гр. Бухово.

Ключови обекти като Националната библиотека, храм „Александър Невски“, парк „Заимов“, паметника на Васил Левски, ЦУМ, Военната академия и Националния Военно-исторически музей, както и министерства, посолства и консулства се намират под опеката на 5 РУ. Изключително отговорна е ролята на управлението в превенцията на криминални прояви сред толкова важни обществени, държавни и дипломатически обекти. 

6 РУ в София

6 РУ се бори с криминалните елементи на обществото в Красно село, Овча купел и Витоша, както и селата: Владая, Мърчаево и Мало Бучино. Под опеката на управлението са най-главните столични пътни артерии като бул. "Цар Борис ІІІ", бул. "Гоце Делчев", бул. "България", Околовръстен път и др.

7 РУ в София 

7 РУ обслужва районите "Младост" и "Студентски". Тук се намират много резиденции и дипломатически представителства. Служителите правят всичко възможно, за да има по-малко криминални прояви в районите.

8 РУ в София

8 РУ бди за спокойствието на гражданите и предотвратява криминалните действия в кварталите Дружба, Цариградски комплекс, Абдовица, Димитър Миленков и Бусманци, десет села: Панчарево, Кокаляне, Пасарел, Лозен, Герман, Казичане, Кривина, Бистрица, Железница и Плана и 53 вилни зони с около 12 000 вили.

9 РУ в София

Служителите на 9 РУ работят усилено за предотвратяване на криминални прояви в Люлин, Връбница и Банкя. 

Криминални новини от ГДБОП

Криминални новини от ГДБОП

ГДБОП е специализирана служба, която се бори с организираната престъпност. Точно тя е достоверен източник на криминалните новини. Често ставаме свидетели и на зрелищни арести на криминални лица. Службата следи за нарушаването на закона, свързано с разпространението, притежанието и употребата на наркотици и наркотични вещества, злоупотреба с интелектуална собственост, компютърни престъпления, трафик на културни ценности и хора и др. 

Криминални новини от Специализирания наказателен съд

Криминални новини от Специализирания наказателен съд

Делата, които се гледат в този съд са за криминални престъпления на организирани престъпни групи. Медията ни с интерес следи подобни новини и ги публикува мигновено.

Криминални новини от Прокуратурата

Криминални новини от Прокуратурата

 Определено Прокуратурата има голям дял в публикуването на криминалните новини в сайта ни. Навременната и актуална информация, която изпращат на редакционната поща за криминалните престъпления, върху които работят, позволява да информираме гражданите бързо и акуратно за законовите действия на органите. 

Криминалните новини в медията ни

Криминалните новини в медията ни

Факт е, че ежедневно в столицата се съобщава за криминални престъпления. След като медията ни запознае читателите с някоя от актуалните криминални прояви, се стреми да проследи преминаването на случая през всички инстанции. Така вярата на хората в закона се повишава и няма как да е по друг начин. След като всеки от криминалните престъпници, веднъж заловен, е получил полагащото му се наказание. 

Разбира се, не всеки криминален случай има положително развитие. Не рядко нещата се объркват точно в момента, когато си мислим, че всичко се е наредило. Реалността не е като в криминалните филми, винаги да се стига до положителен резултат. Понякога криминалните случаи стигат до съда и адвокатите успяват да протакат делата с години. Изглежда обезсърчаващо, но голяма част от криминалните случаи действително завършват с наказание. 

Криминалните новини са изключително интересни за широката публика. Не е рядкост и столичани да се включват с адекватна помощ за разрешаването на някои от заплетените случаи. Това говори за будната гражданска съвест и нетърпимостта към криминалните прояви днес. 

За криминални престъпления съобщават и от Агенция митници. Техните изненадващи проверки обикновено водят до установяване на редица криминални престъпления. 

Криминалните новини се четат с огромен интерес. Нашата медия не прави изключение. Криминалните престъпления са доста любопитна страница и информацията за тях се радва на голям интерес. 

Криминални новини от СДВР

Криминални новини от ГДБОП

Криминални новини от Специализирания наказателен съд

Криминални новини от Прокуратурата

Криминалните новини в медията ни

Прочетете още