Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Трябва ли да има Книжен пазар на Славейков?
  • Да, ембламатично е (14%, 692 Гласове)
  • Да, празно изглежда без книжен пазар (3%, 141 Гласове)
  • Не, има толкова книжарници наоколо (33%, 1642 Гласове)
  • Не, така ми харесва повече (51%, 2557 Гласове)
  • Не мога да преценя (0%, 15 Гласове)
Общо гласували: 5047 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 1019

Новото бижу на София

В социалната мрежа се появи уникална снимка на фасадата на столична детска градина. С невероятна прецизност и весели цветове грее българска шевица. От публикацията на Mihaela Ivanova разбираме, че става дума за детска градина „Ракета“ в квартал Подуяне, която е готова да посрещне своите възпитаници в обновен облик. Шевицата, нарисувана на фасадата е дело на студентка от Националната художествена академия. Планирано е в района да има три сгради в района да бъдат изрисувани с шевици или с българската азбука. Това са 69 ДГ, 148 ДГ и 5 ДГ. Проектът е инициатива на район Подуяне, проф. Боян Добрев и студентите му от катедра „Стенопис“ на НХА.

comment 0
visibility 2225

Кметът на район "Подуяне" Ева Митова е изненадана от ареста на главния си юрисконсулт

Митова информира, че е започнала цялостна проверка на документацията назад през годините   Тези дни Лилия Гергинска, която е главен юрисконсулт на "Подуяне" бе арестувана, а в нея бе намерена сумата от 10 хиляди лева, която тя е приела под формата на подкуп. Според обвинението миналият месец е взела още 5 хиляди лева под формата на капаро. Гергинска е взела парите от фирмата „Арт Елит” ЕООД, за да и осигури спечелването на обществена поръчка по саниране на блок в размер на 2 млн. лв. По предварителна информация се знае и за други фирми които са се възползвали от "услугите" на Гергинска. От една от фирмите юрисконсулта е получила почивка в хотел. Ева Митова, кмет на район "Подуяне" заяви пред NOVA, че е изненадана от задържането: „За мен тези почивки и отношения са новина. На мен технологията на случващото се не ми е ясна. Трябва да оставим компетентните органи да си свършат работата. Ние съдействаме напълно”. Митова информира, че е започнала цялостна проверка на документацията назад през годините.

comment 0
visibility 1094

Юристконсулт от Столична община хваната с 10 000 лева подкуп

Арестувана е Лилия Геринска, главен юристконсулт на район „Подуяне“. Дамата е била заловена с 10 000 лева подкуп вчера. Парите са дадени в замяна на нагласена обществена поръчка. Геринска остава в ареста за 72 часа. Още вчера е била осъществена операцията, с участието на ГДБОП. Образувано е досъдебно производство за получаване на подкуп от 15 000 лева срещу директор на дирекция от Столична община. Обвиняемата е получила 5 000 лева предварително, а вчера – 10 000 лева. Парите са дадени от лицето, което е спечелило конкретна обществена поръчка, споделя novini.bg. [caption id="attachment_19464" align="alignnone" width="960"] източник: Днес[/caption] Има доказателства и за други уредени обществени поръчки, за които въпросната дама е получавала подкуп. ГДБОП има информация за корупционните действия на Геринска още от октомври 2017 г. Сделката се е наблюдавала без никой да знае. [caption id="attachment_19465" align="alignnone" width="960"] източник: Днес[/caption] Въпреки, че Геринска е служителка на район Подуяне, сделката се е осъществила в кв.“Овча купел“. Използвани са СРС-та. Сега предстои да се разгледат фактите. [caption id="attachment_19467" align="alignnone" width="960"] източник: Днес[/caption]

Реклама
comment 0
visibility 1644

СО обяви обществена поръчка за изпълнител на ремонт на детски площадки и междублокови прос...

Обществена поръчка за избиране на изпълнител, който да извърши ремонт на детски площадки и междублокови пространства в район „Подуяне” обяви Столична община.   Поръчката е разпределена в различни позиции. Позиция едно е за седем обекта - детски площадки, които трябва да се реновират. А те са детските площадки намиращи се: - между бл. 57 А и бл. 173 в ж. к. „Хаджи Димитър“ - между бл. 143 и бл. 144 в ж. к. „Хаджи Димитър“ - между бл. 179 и бл. 72 в ж. к. „Хаджи Димитър" - зад бл. 106 и бл. 106 А в ж.к. „Хаджи Димитър“ - до бл. 2 в ж. к. „Суха река“ - между бл. 33 и бл. 34 в ж. к. „Суха река” - до бл. 84 в ж. к. „Суха река“ Ремонтите трябва да се извършат за два месеца и ще струват 205 000 лв. без ДДС. Втората позиция е за обновяване на вече съществуващи алеи и детски площадки, намиращи се в локални градини и междублокови пространства в ж. к „Левски Г“ и ж. к „Хаджи Димитър“. Планирано е да се извърши ремонтиране на междублоковото пространство с детска площадка зад бл. 6 в ж. к. „Левски Г“ и на локалната градина на ул. „Ангел Войвода“.