район „Нови Искър“, СО

Последни Най-четени Най-коментирани

Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Къде ще прекарате лятото?
  • В София (38%, 70 Гласове)
  • На българското черноморие (22%, 40 Гласове)
  • Гърция или чужбина (28%, 51 Гласове)
  • На село (7%, 12 Гласове)
  • Не съм решил (5%, 10 Гласове)
Общо гласували: 183 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 374
Каратеки турнир

Малки каратисти от "Нови Искър" с медали от Балканско първенство (СНИМКИ)

Деца от карате клуб "ЩИТ" в Нови Искър донесоха медали от Балканското първенство за деца в Босна и Херцеговина. Валентин Стоичков на 10 години стана Балкански шампион след победи над състезатели от Босна и Херцеговина и Турция. Кристиан Минов- на 11 години спечели бронзов медал след четири победи над състезатели от Македония, Босна и Херцеговина и Турция.Ангел Николов, Божидар Райчев (11) и Кристиан Минов (11) играха страхотно, но жалост изгубиха в 1-ви кръг.Главният мениджър на клуб "Щит" Павел Стоянов обясни,че резултатите от Балканското са продукт на една тригодишна работа. Ако тренировките продължат по този начин добрите резултати ще бъдат още повече.  

comment 0
visibility 954
спирка

Фенове на "Левски" премахнаха графити от спирки (СНИМКИ)

Активни членове на фен клуба на "Левски" в Нови Искър боядисаха спирки в града, които са надраскани с графити. Почитателите на синия тим, начело с председателя си Павел Григоров, са приели присърце идеята да няма нито една спирка в Нови Искър, изпъстрена с нецензурни драсканици. Те отделят от времето си винаги, когато получат сигнал за вандалско посегателство върху стоянка на градския транспорт. За добрите дела на феновете разказа в социалната мрежа кметицата на района Даниела Райчева.

comment 0
visibility 451
стара баня

Отпуснати са пари за ремонт на старата баня в Чепинци (СНИМКИ)

Отпуснати са пари за пълен ремонт и възстановяване сградата на старата баня в село Чепинци, район "Нови Искър". Идеята е там да се нанесе местното читалище "Напредък - 1927", съобщи в социалната мрежа кметицата на района Даниела Райчева. Одобреният технически проект ще бъде направен по следните части: „Архитектура“, „Конструктивна“, „Електроинсталации“, „ВиК“, „ОВК“, „Енергийна ефективност“, „Пожарна безопасност“, „Геодезия“, ПБЗ и ПУСО.Планът за преустройството предвижда от главния вход да се влиза във фоайе с коридор, които имат връзка с библиотека на североизток и класна стая със 17 места за ученици и учител. Помислено е и за мултифункционална мултимедийна зала, подходяща за културно - обществени прояви, концерти и за репетиции с капацитет 60 човека. В коридора на фоайето са и входовете към санитарните помещения. Съществуващите стълби към сградата ще се махнат и ще се изпълнят нови със стоманобетонна конструкция.  

Реклама
comment 0
visibility 447
Нов салон

Продължава строителството на новия физкултурен салон на 176 училище (СНИМКИ)

По план вървят строителните дейности на новия физкултурен салон към 176 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в район "Нови Искър". За реализацията на проекта се грижи инж. Людмил Игнатов - зам.-кмет по строителството на района. Той контролира работата по обекта, като ежеседмично организира срещи между всички участници в процеса. Към днешна дата е готова основната конструкция, а в монолитната сграда текат довършителни дейности - поставя се гранитогрес и фаянс, полагат се мазилки и окачени тавани и предстои да се боядиса и оборудва. Остава да се положат и специални настилки в самия салон и да се монтира окачената фасада, както и пейките до игрището. След приключване на довършитрелните дейности ще се изгради и вертикалната планировка към проекта.

comment 0
visibility 446
водата

Спират водата в квартал "Славовци" на Нови Искър

Заради монтаж на спирателни кранове по улица "Георги С.Раковски" в квартал "Славовци" на Нови Искър утре ще бъде спряна водата. Рестрикцията ще бъде от 9 до 21 часа и ще обхване живеещите в района на: ул. „Липите“, ул. „Породин“, ул. „Искърско дефиле“, ул. „Победа“ от ул. „Липите“ до оранжериите. Ако строително- ремонтните дейности продължат над 12 часа, от "Софийска вода" ще осигурят водоноски на ъгъла на улиците „Георги С.Раковски“ и „Додо Наков“. Ремонтните дейности се правят за по-добро управление на водопроводната мрежа. Целта е максимално да се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

comment 0
visibility 371
сапуни

Деца от Кубратово сами си направиха сапуни

Малчуганите от Кубратово, район "Нови Искър", посрещнаха празника на детето със специална сапунена работилничка. В нея момчетата и момичетата видяха от какво и как се прави сапун. Всички желаещи сами си направиха по едно калъпче. Черешката на празника бе тържественото откриване на сезона на сладоледа. Освен страхотни вкусове, децата научиха и доста интересни факти за най-любимия на малки и големи десерт. Имаше сладоледени викторини и състезания. Малчуганите получиха книжки за оцветяване и балони, дарени от Радослав Василев и Даниела Василева.Невероятният празник бе организиран от Читалище "Светлина" и Кметство Кубратово.

comment 0
visibility 411
програма

Лятна стажантска програма в "Нови Искър" за студенти от НБУ

Лятната стажантска програма в "Нови Искър" за студенти от НБУ представи днес в учебното заведение кметът на района Даниела Райчева. Инициативата е част от подписания вече Меморандум за сътрудничество между администрацията и университета. Програмата е за младежи, които са в специалност "публична администрация". Началото на програмата е в края на месец юли. Кандидатури се приемат до 15.07. С предимство ще са младежите, живеещи на територията на района.  

comment 0
visibility 295
курило

Започнаха да чистят от графити читалището в "Курило" (СНИМКИ)

Акция за изчистване от графити, надписи и драсканици сградата на Народно читалище "Христо Ботев" започна в квартал "Курило" на район "Нови Искър". Събитието се прави съвместно от 170 СУ "Васил Левски" и Столичен инспекторат и е посветено на 2 юни- Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. От администрацията на "Нови Искър" апелират към всички нека пазят паметниците на културата и цялата градска среда чисти. И училището, и читалището се грижат за нашите деца, за възпитанието им, развитието им и по-доброто им бъдеще.    

comment 0
visibility 341
фабрика

Младежи от 171 ОУ видяха как работи текстилна фабрика (СНИМКИ)

Младите хора от 171 ОУ "Христо Ботев" видяха днес на живо как се работи в една текстилна фабрика. Те гостуваха на екипа на "PNG" в село Локорско, район "Нови Искър" и се запознаха лично с цялостния процес на работа във фабриката - от планирането до появата на финалния продукт и пласмента му до крайните клиенти. Лично собственикът на фабриката за текстил Милен Петков посрещна децата и ги запозна с детайли от бизнеса. През миналата година администрацията на район "Нови Искър" започна инициатива за ранно кариерно ориентиране. Към нея с желание се присъединиха училищата в района, както и хора от бизнеса. На етапи се организират срещи и практики на деца от общинските училища с представители на различни професии от общината. Така младите хора могат да се запознаят с всичко, което ги интересува за бъдещата им професия.

comment 0
visibility 402
деца 1 юни

Подаръци и изненади на "Фамилиада" в парк "Кестените"

Веселие, забавление, много смях и усмивки очакват децата в район Нови Искър на 1 юни. Големият купон ще е от 10.00 до 13.00 часа в парк "Кестените" в квартал "Славовци". За шеста поредна година малчуганите могат да се включат в пъстрия празник "Фамилиада". Темата в тазгодишното издание е "Парад на приказните герои". Деца и родители могат да се превъплатят в любимите си приказни герои. Организаторите от районното кметство са предвидили много игри и изненади. А за семействата, които участват в игрите ще има подаръци.  

comment 0
visibility 291
Гниляне без вода

Гниляне остава на сухо във вторник

Без вода остава Гниляне във вторник, 28 май 2019 г. (вторник), предупреждават от Софийска вода. Причината е подмяна на сградно-водопроводно отклонение на ул. "Зора" в квартала. Водоподаването се спира от 9:30 до 14:30 часа. На сухо ще са живеещите в района на ул. "Христо Ботев", ул. "Пенчо Славейков", ул. "Тополите" и ул. "Враня". Ако строително-ремонтните дейности продължат над 12 часа  от "Софийска вода" ще осигурят алтернативно водоснабдяване с водоноска, която ще бъде на ул. "Христо Ботев" на ъгъла със "Зора".

comment 0
visibility 558
Фамилиада 6

Нови Искър кани на всички деца на Фамилиада

Район Нови Искър кани всички деца и техните родители на шестата поредна Фамилиада. Тази година тя ще се проведе на най-пъстрият детски празник на 1 юни в Парк "Кестените" в квартал "Славовци". Тема на празника е "Парад на приказните герои" и ще изненада всички деца, които дойдат в парка преобразени като, свойте любими приказни герои. И тази година организаторите от общината са подготвили различни игри и изненади за малките. Всяко семейство, което премине успешно през игрите ще получи подарък. Началото празника ще бъде дадено точно м 10 часа и ще продължи до 13 часа в парка.  

comment 0
visibility 426
140 години училище в Чепинци

140 години навърши училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Чепинци (СНИМКИ)

140 години навърши 160 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" днес на 24 май. Честването на годишнината от основането на училището се проведе в салона на читалището в Локорско. В него участваха настоящи и бивши ученици, учители и приятели на училището, а също и кметът на район ''Нови Искър'' Даниела Райчева. Тя прочете поздравителен адрес от името на кмета на София Йорданка Фандъкова по случай юбилея и 24 май. Райчева пожела на училището, учителите, родителите и учениците крепко здраве и сили, за да вървят уверено по пътя на просвещението.

comment 0
visibility 601
Среща със студенти за стаж

В "Нови Искър" дават възможност за стаж на студентите от ВСУ

Представиха възможностите за летен практически стаж в администрацията "Нови Искър" пред студенти от ВСУ "Любен Каравелов". Събитието бе част от подписаният Меморандум за сътрудничество между общината и университета.  За целта бе подготвена и специална обучителна програма в два модула "Архитектура" и "Инженерни специалности", специално разработени от инженереният отдел на общината, по които ще се обучават студентите. С предимство ще бъдат студентите живеещи в района. Специалната презентация бе направена от т арх. Станислав Михайлов, гл. арх. на района и зам.-кмета ни по строителството Людмил Игнатов, на събитието присъстваще и районният кмет Даниела Райчева. Те отговориха и на всички въпроси на студентите. Подобна програма бе направена и с другият софийски университет НБУ.  

comment 0
visibility 432
детска градина

Построен е първият етаж на новата детска градина в Курило

Строежът на новата детска градина в Курило върви с пълна сила. В момента вече е изграден първият етаж на сградата, съобщи в социалната мрежа кметът на район "Нови Искър" Даниела Райчева след проверка на място. Строителният надзор е категоричен, че проектът върви в срок, а изпълнението е на нужното ниво. Новата сграда ще поеме шест групи. Постройката ще има всички изискани от съвременните стандарти помещения- физкултурен салон, зала за игрова култура, кухненски блок, лекарски кабинет, а в двора предстои да се направят шест детски площадки. Средствата за направата на новата градина са осигурени от бюджета на Столична община.