район „Нови Искър“, СО

Последни Най-четени Най-коментирани

Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Какво ще ползвате през зимата, за да е по-чист въздуха в София?
  • Собствения си автомобил (32%, 26 Гласове)
  • Отполение на дърва и въглища (10%, 8 Гласове)
  • Градския транспорт (57%, 47 Гласове)
  • Не ме интересува (1%, 1 Гласове)
Общо гласували: 82 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 509
носии

Носии от цяла България дефилираха в "Нови Искър" (СНИМКИ)

Пъстър фестивал представи народни носии от цяла България в "Нови Искър". Проявата се нарича "Да си върнем българското". В нея се включиха жители и гости на района и много представители на читалища и кметства. За доброто настроение на малки и големи се погрижиха гайдари от Смолян. В програмата имаше великолепни изпълнения на цял куп талантливи солисти и състави: танцов състав „Младост“ при НЧ „Отец Паисий-1927”, кв. Гниляне с ръководител Дарина Владимирова, женски хор при фолклорен ансамбъл „Люлин“ с диригент Валентин Янков, изпълнения на Мария Събчева, Даян Заузин, Беатрис Владимирова от НЧ „Просвета-1929”, с. Кътина, както и изпълнения на клуб за народни хора „Локорско“ при НЧ „Христо Витков-1899”, с. Локорско с художествен ръководител Валентина Китова, фолклорна танцова формация „Весело хоро“ при НЧ „Пробуда-1921”, с. Доброславци с художествен ръководител Иван Йотов, женски народен хор “Омайни гласове" НЧ „Христо Ботев -1907”, кв. Курило с художествен ръководител Елена Божкова, мъжка група за изворен фолклор с художествен ръководител Елена Божкова, ансамбъл за народни песни и танци "Нови Искър" , гр.Нови Искър с главен художествен ръководител Христо Иванов и хореограф Валери Гаганелов.  

comment 0
visibility 455
деца

Над 100 деца в проекта "Играя, спортувам, но не боледувам"

Над 100 малки и по-големи деца от три училища в кметство Кубратово се включиха в проекта "Играя, спортувам, но не боледувам". Това са 176 ОУ, 177 ОУ, 60 ОУ. Инициативата се прави съвместно с администрацията на район "Нови Искър". Децата са включени в интересни и полезни занимания, които ще развият физическата им форма. Но ще ги научат и какво да правят, за да не боледуват често. В началото на лятната ваканция игрите на открито се великолепен начин за доброто здраве и социализацията на момчетата и момичетата.

comment 0
visibility 719
гайдари събор

Гайдари откриха събора на село Локорско

С гайдари и кръшни ръченици бе открит традиционният събор на село Локорско, община "Нови Искър". Основната организация на пъстрото събитие бе поверена на екип от Народно читалище "Христо Витков". По време на събора ще има и фестивал "Шопска песен". На откриването присъстваха кметът на района Даниела Райчева и кметът на село Локорско Цветелина Гаврилова. Локорско има традиции в съвместната работа между кметство и читалище. Мероприятията следват едно след друго, а резултатите са повече от добри, отбеляза кметът на района.

Реклама
comment 0
visibility 412
Каратеки турнир

Малки каратисти от "Нови Искър" с медали от Балканско първенство (СНИМКИ)

Деца от карате клуб "ЩИТ" в Нови Искър донесоха медали от Балканското първенство за деца в Босна и Херцеговина. Валентин Стоичков на 10 години стана Балкански шампион след победи над състезатели от Босна и Херцеговина и Турция. Кристиан Минов- на 11 години спечели бронзов медал след четири победи над състезатели от Македония, Босна и Херцеговина и Турция.Ангел Николов, Божидар Райчев (11) и Кристиан Минов (11) играха страхотно, но жалост изгубиха в 1-ви кръг.Главният мениджър на клуб "Щит" Павел Стоянов обясни,че резултатите от Балканското са продукт на една тригодишна работа. Ако тренировките продължат по този начин добрите резултати ще бъдат още повече.  

comment 0
visibility 1013
спирка

Фенове на "Левски" премахнаха графити от спирки (СНИМКИ)

Активни членове на фен клуба на "Левски" в Нови Искър боядисаха спирки в града, които са надраскани с графити. Почитателите на синия тим, начело с председателя си Павел Григоров, са приели присърце идеята да няма нито една спирка в Нови Искър, изпъстрена с нецензурни драсканици. Те отделят от времето си винаги, когато получат сигнал за вандалско посегателство върху стоянка на градския транспорт. За добрите дела на феновете разказа в социалната мрежа кметицата на района Даниела Райчева.

comment 0
visibility 522
стара баня

Отпуснати са пари за ремонт на старата баня в Чепинци (СНИМКИ)

Отпуснати са пари за пълен ремонт и възстановяване сградата на старата баня в село Чепинци, район "Нови Искър". Идеята е там да се нанесе местното читалище "Напредък - 1927", съобщи в социалната мрежа кметицата на района Даниела Райчева. Одобреният технически проект ще бъде направен по следните части: „Архитектура“, „Конструктивна“, „Електроинсталации“, „ВиК“, „ОВК“, „Енергийна ефективност“, „Пожарна безопасност“, „Геодезия“, ПБЗ и ПУСО.Планът за преустройството предвижда от главния вход да се влиза във фоайе с коридор, които имат връзка с библиотека на североизток и класна стая със 17 места за ученици и учител. Помислено е и за мултифункционална мултимедийна зала, подходяща за културно - обществени прояви, концерти и за репетиции с капацитет 60 човека. В коридора на фоайето са и входовете към санитарните помещения. Съществуващите стълби към сградата ще се махнат и ще се изпълнят нови със стоманобетонна конструкция.  

comment 0
visibility 485
Нов салон

Продължава строителството на новия физкултурен салон на 176 училище (СНИМКИ)

По план вървят строителните дейности на новия физкултурен салон към 176 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в район "Нови Искър". За реализацията на проекта се грижи инж. Людмил Игнатов - зам.-кмет по строителството на района. Той контролира работата по обекта, като ежеседмично организира срещи между всички участници в процеса. Към днешна дата е готова основната конструкция, а в монолитната сграда текат довършителни дейности - поставя се гранитогрес и фаянс, полагат се мазилки и окачени тавани и предстои да се боядиса и оборудва. Остава да се положат и специални настилки в самия салон и да се монтира окачената фасада, както и пейките до игрището. След приключване на довършитрелните дейности ще се изгради и вертикалната планировка към проекта.

comment 0
visibility 485
водата

Спират водата в квартал "Славовци" на Нови Искър

Заради монтаж на спирателни кранове по улица "Георги С.Раковски" в квартал "Славовци" на Нови Искър утре ще бъде спряна водата. Рестрикцията ще бъде от 9 до 21 часа и ще обхване живеещите в района на: ул. „Липите“, ул. „Породин“, ул. „Искърско дефиле“, ул. „Победа“ от ул. „Липите“ до оранжериите. Ако строително- ремонтните дейности продължат над 12 часа, от "Софийска вода" ще осигурят водоноски на ъгъла на улиците „Георги С.Раковски“ и „Додо Наков“. Ремонтните дейности се правят за по-добро управление на водопроводната мрежа. Целта е максимално да се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

comment 0
visibility 409
сапуни

Деца от Кубратово сами си направиха сапуни

Малчуганите от Кубратово, район "Нови Искър", посрещнаха празника на детето със специална сапунена работилничка. В нея момчетата и момичетата видяха от какво и как се прави сапун. Всички желаещи сами си направиха по едно калъпче. Черешката на празника бе тържественото откриване на сезона на сладоледа. Освен страхотни вкусове, децата научиха и доста интересни факти за най-любимия на малки и големи десерт. Имаше сладоледени викторини и състезания. Малчуганите получиха книжки за оцветяване и балони, дарени от Радослав Василев и Даниела Василева.Невероятният празник бе организиран от Читалище "Светлина" и Кметство Кубратово.

comment 0
visibility 455
програма

Лятна стажантска програма в "Нови Искър" за студенти от НБУ

Лятната стажантска програма в "Нови Искър" за студенти от НБУ представи днес в учебното заведение кметът на района Даниела Райчева. Инициативата е част от подписания вече Меморандум за сътрудничество между администрацията и университета. Програмата е за младежи, които са в специалност "публична администрация". Началото на програмата е в края на месец юли. Кандидатури се приемат до 15.07. С предимство ще са младежите, живеещи на територията на района.  

comment 0
visibility 322
курило

Започнаха да чистят от графити читалището в "Курило" (СНИМКИ)

Акция за изчистване от графити, надписи и драсканици сградата на Народно читалище "Христо Ботев" започна в квартал "Курило" на район "Нови Искър". Събитието се прави съвместно от 170 СУ "Васил Левски" и Столичен инспекторат и е посветено на 2 юни- Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. От администрацията на "Нови Искър" апелират към всички нека пазят паметниците на културата и цялата градска среда чисти. И училището, и читалището се грижат за нашите деца, за възпитанието им, развитието им и по-доброто им бъдеще.    

comment 0
visibility 388
фабрика

Младежи от 171 ОУ видяха как работи текстилна фабрика (СНИМКИ)

Младите хора от 171 ОУ "Христо Ботев" видяха днес на живо как се работи в една текстилна фабрика. Те гостуваха на екипа на "PNG" в село Локорско, район "Нови Искър" и се запознаха лично с цялостния процес на работа във фабриката - от планирането до появата на финалния продукт и пласмента му до крайните клиенти. Лично собственикът на фабриката за текстил Милен Петков посрещна децата и ги запозна с детайли от бизнеса. През миналата година администрацията на район "Нови Искър" започна инициатива за ранно кариерно ориентиране. Към нея с желание се присъединиха училищата в района, както и хора от бизнеса. На етапи се организират срещи и практики на деца от общинските училища с представители на различни професии от общината. Така младите хора могат да се запознаят с всичко, което ги интересува за бъдещата им професия.

comment 0
visibility 447
деца 1 юни

Подаръци и изненади на "Фамилиада" в парк "Кестените"

Веселие, забавление, много смях и усмивки очакват децата в район Нови Искър на 1 юни. Големият купон ще е от 10.00 до 13.00 часа в парк "Кестените" в квартал "Славовци". За шеста поредна година малчуганите могат да се включат в пъстрия празник "Фамилиада". Темата в тазгодишното издание е "Парад на приказните герои". Деца и родители могат да се превъплатят в любимите си приказни герои. Организаторите от районното кметство са предвидили много игри и изненади. А за семействата, които участват в игрите ще има подаръци.  

comment 0
visibility 323
Гниляне без вода

Гниляне остава на сухо във вторник

Без вода остава Гниляне във вторник, 28 май 2019 г. (вторник), предупреждават от Софийска вода. Причината е подмяна на сградно-водопроводно отклонение на ул. "Зора" в квартала. Водоподаването се спира от 9:30 до 14:30 часа. На сухо ще са живеещите в района на ул. "Христо Ботев", ул. "Пенчо Славейков", ул. "Тополите" и ул. "Враня". Ако строително-ремонтните дейности продължат над 12 часа  от "Софийска вода" ще осигурят алтернативно водоснабдяване с водоноска, която ще бъде на ул. "Христо Ботев" на ъгъла със "Зора".

comment 0
visibility 600
Фамилиада 6

Нови Искър кани на всички деца на Фамилиада

Район Нови Искър кани всички деца и техните родители на шестата поредна Фамилиада. Тази година тя ще се проведе на най-пъстрият детски празник на 1 юни в Парк "Кестените" в квартал "Славовци". Тема на празника е "Парад на приказните герои" и ще изненада всички деца, които дойдат в парка преобразени като, свойте любими приказни герои. И тази година организаторите от общината са подготвили различни игри и изненади за малките. Всяко семейство, което премине успешно през игрите ще получи подарък. Началото празника ще бъде дадено точно м 10 часа и ще продължи до 13 часа в парка.