Начална страница / Райони на София / район "Младост", СО / Владимир Клисуров, временно изпълняващ длъжността кмет на „Младост“, подаде оставка
източник: News.bg

Владимир Клисуров, временно изпълняващ длъжността кмет на „Младост“, подаде оставка

Избраният преди дни, временно заемащ длъжността кмет на район „Младост“ днес подаде оставка.

Г-н Клисуров подробно се спира на мотивите за това свое решение в профила си в социалната мрежа, коментира БГНЕС.

Припомняме, че след ареста на кмета на „Младост“, Владимир Клисуров бе избран за временно изпълняващ длъжността, въпреки подаденото мотивирано предложение тя да се заеме от арх. Румен Русев като човек с голям опит и качества на администратор.

Г-н Клисуров пише, че не желае да бъде нечия пионка и е приел решението на Общинския съвет единствено, за да не се спрат плащанията за детските градини и училища.

Ето и част от публикуваното без редакторска намеса:

„ Надявам се колегите ми ще запазят добри спомени за общата ни работа. Както и очаквам приятелите и познатите ми да запазят чувствата и уважението, което си имаме. Предполагам, че когато кофата с помия, която бе плисната върху г-жа Иванчева и г-жа Петрова, бъде отново напълнена, ще бъде излята върху мен и останалите съмишленици. Ще светваме като елхи, ще продължим да бъдем подслушвани и следени. Но когато се впуснахме да будим гражданското общество, бяхме наясно, че този кръст е тежък.

Донякъде съм разочарован от гражданите на „Младост” и на София. В социалните мрежи виждам огромна подкрепа за г-жа Десислава Иванчева и г-жа Биляна Петрова, но на протестите в тяхна защита се събират едва десетки хора. Така беше и досега. В резултат на политиката ни на активно уведомление на гражданите за инвестиционните намерения, бяха получени възражения от хиляди хора, които препращахме на Кмета на столицата, на Главния архитект на София, дори в министерствата. Вероятно и досега тези подписки почиват в разни чекмеджета. На протестите обаче излизаха едва стотици, а останалите вдигаха рамене и казваха „от нас нищо не зависи”.

Призовавам и управляващите: крайно време е да се вслушате в гласа на гражданите – променете градоустройството и законите коренно и те да започнат да защитават не само инвеститорските и финансови интереси за милиарди, но и отделния човек, неговото здраве и здравето на децата ни.“

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

Разрешен е строежът, заради който Иванчева спечели кметския стол

Строежът пред бл. 19 и 20 в квартал „Младост – 1“, срещу който протестира обществеността, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *