Начална страница / Столична община / Проверка за нивата на реките по заповед на Фандъкова

Проверка за нивата на реките по заповед на Фандъкова

Във връзка с повишение на температурите и снеготопенето кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди да се извършва наблюдение на състоянието на реките и нивата на общинските язовири

Във връзка с повишение на температурите и снеготопенето кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди да се извършва наблюдение на състоянието на реките и нивата на общинските язовири на територията на Столична община.

Кметът на столицата възложи също районните кметове да осигурят наблюдение на критични места, дерета и речни корита в съответните райони.

Столичен инспекторат контролира осигуряването на проводимостта на дъждоприемните шахти по уличната мрежа.

Четири екипа на Дирекция „Аварийна помощ и превенция” извършиха наблюдение на място на общинските язовири и реагират на сигнали.

Към момента речните корита са с нормална проводимост.

Извършва се и контролирано изпускане на водни количества през основните изпускатели на язовирите „Иваняне”, „Мърчаево“, „Суходол“ и „Мрамор”. Извършва се наблюдение на водните нива в язовирите и се осигуряват необходимите свободни обеми. Проверяват се и водостоците на Южната дъга на Околовръстен път.

През 2017г. Столична община извърши почистване на над 100 км речни корита на своя територия, между които 5 км от река Искър.

Екипи на дирекция аварийна помощ и превенция са се отзовали на два сигнала за ледени висулки и снежни козирки. Напомняме на собствениците на частни сгради да огледат своите имоти и при необходимост да предприемат действия за обезопасяването им.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Столица.bg

Виж също

Столична община ще организира фермерски пазар и пункт за предаване на стара техника за „Часа на Земята“

През тази година Столична община ще се включи активно в инициативата „Часът на земята“. За …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *