Начална страница / Столична община / Проверка за нивата на реките по заповед на Фандъкова

Проверка за нивата на реките по заповед на Фандъкова

Във връзка с повишение на температурите и снеготопенето кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди да се извършва наблюдение на състоянието на реките и нивата на общинските язовири

Във връзка с повишение на температурите и снеготопенето кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди да се извършва наблюдение на състоянието на реките и нивата на общинските язовири на територията на Столична община.

Кметът на столицата възложи също районните кметове да осигурят наблюдение на критични места, дерета и речни корита в съответните райони.

Столичен инспекторат контролира осигуряването на проводимостта на дъждоприемните шахти по уличната мрежа.

Четири екипа на Дирекция „Аварийна помощ и превенция” извършиха наблюдение на място на общинските язовири и реагират на сигнали.

Към момента речните корита са с нормална проводимост.

Извършва се и контролирано изпускане на водни количества през основните изпускатели на язовирите „Иваняне”, „Мърчаево“, „Суходол“ и „Мрамор”. Извършва се наблюдение на водните нива в язовирите и се осигуряват необходимите свободни обеми. Проверяват се и водостоците на Южната дъга на Околовръстен път.

През 2017г. Столична община извърши почистване на над 100 км речни корита на своя територия, между които 5 км от река Искър.

Екипи на дирекция аварийна помощ и превенция са се отзовали на два сигнала за ледени висулки и снежни козирки. Напомняме на собствениците на частни сгради да огледат своите имоти и при необходимост да предприемат действия за обезопасяването им.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Столица.bg

Виж също

Премахват незаконни фирмени табели по „Граф Игнатиев“

От 11 проверени фирмени табели на ул. Граф Игнатиев само за една има одобрение и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *